Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ulrik Wilbek, kåret som verdens bedste håndboldtræner, fortæller i denne bog om, hvad der skal til for at skabe resultater sammen med andre mennesker. Hvad er det han gør for at flytte folk og få dem til at levere toppræstationer? For Wilbek handler det om at skabe en vinderkultur. Som træner hverken kan eller må han score mål. Det skal spillerne gøre. Men han kan give dem de bedste rammer for at træffe beslutningerne på banen. Og her er filosofien, at man som leder får langt det bedste resultat, hvis man viser tillid, og hvis det er tilladt at begå fejl. Omvendt forventer han, at spillerne bidrager og tager ansvar, ikke bare for deres egen præstation, men for den kultur der er på holdet. Det er lettere at fastholde en vinderkultur og troen på, at ’vi vinder hver gang’, når det går godt, men det er en langt større udfordring, når resultaterne udebliver, og vi møder modgang. Ifølge Ulrik Wilbek kræver det, at vi bevarer troen og aldrig opgiver håbet. Og det er til inspiration for alle, der skal lede og motivere andre, og som vil vide mere om, hvordan man opnår det bedste samarbejde med andre. Bogen er en blanding af Wilbeks egne historier fra herrelandsholdet, den nyeste forskning om hjernen og motivation og hans erfaring med ledelse og møde med erhvervslivet.
Ulrik Wilbek ved om nogen, hvad der skaber en vinderkultur. Han løfter sløret for sine arbejdsmetoder og motivationsstrategier og giver konkrete eksempler på, hvordan han anvender coaching og profilanalyse til udvikling af verdensklassespillere. Han fortæller, hvordan han opbygger et slagkraftigt mandskab, som har forståelse for hinandens forskellighed. Ulrik Wilbek er én, man lytter til i det private erhvervsliv, men i denne bog adresserer han også det offentlige. Også kommunerne skal forsøge at opbygge en vinderkultur. ”Siden 1992 har jeg gennemført en lang række kurser og holdt foredrag for ledere og medarbejdere i såvel private virksomheder som på offentlige arbejdspladser. Ved et af disse kurser blev jeg en gang afbrudt af en skeptisk ingeniør med ordene: “Det er jo meget godt alt det der, men det kan jo ikke lade sig gøre i den virkelige verden.” Jeg så på ham og svarede smilende: “Det er da mig, der arbejder i den virkelige verden! Til de store mesterskaber skal jeg på få sekunder beslutte mig for en strategi, mens jeg bliver vurderet af cirka to millioner danskere. Resultatet kan ses umiddelbart efter kampen. Det er virkelighed.” Tro på dig selv henvender sig til enhver, der har et brændende ønske om at søge forandring, nye udfordringer og fortsætte den personlige udvikling.
Ulrik Wilbek fortæller i "Jeg var der selv" om sine mange år som landstræner i dansk kvindehåndbold – først de fem år for ungdomslandsholdet, hvor han første gang trænede de fleste af de spillere, som senere blev internationale stjerner – og dernæst de syv fantastiske år som træner for landsholdet.Ulrik Wilbek fortæller om de forskellige slutrunder, om de mange sejre men også om nedturene. I "Jeg var der selv" genopleves alle de sindsoprivende kampe, hvor den halve befolkning sad på yderste kant af stole og sofaer, ikke mindst OL-finalen i Atlanta!"Jeg var der selv" er fyldt med underholdende baggrundshistorier og sjove anekdoter – og Wilbek løfter også sløret for, hvorfor han holdt op som landstræner for kvinderne.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlUlrik Wilbek (f. 1958) er bedst kendt for sin rolle som landstræner i dansk herre- og kvindehåndbold. I 1990’erne førte han et kvindelandshold, der få år før havde været på nippet til at blive nedlagt, til store sejre under VM, EM og OL. I 2005 kom turen til herrelandsholdet, som han trænede frem til 2014. Ved siden af trænerkarrieren har Wilbek også været aktiv i lokalpolitik i Viborg Kommune og skrevet flere bøger om ledelse og motivation.
DET ER IKKE HELD DET HELE er snak om rigtig meget andet end håndbold. Om livets værdier, om det at tro, om respekt for andre, om politik, om danskhed, om de store triumfer og de store nedture, om to år tæt på “helvede”, om mennesket Wilbek. Langt inde bag træningsdragten. Et enestående billede af en legende i dansk håndbold. Dette er en bog, der også søger ind til kernen af Wilbeks ledelsesfilosofi og viser, hvordan hans succesformel har udviklet sig undervejs i samspil med skiftende hold, vilkår og forudsætninger. Wilbeks indsigter og læresætninger kan overføres på alle former for ledelse og coaching. Manden, der forstår at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. “Det er ikke held det hele”. Flemming Toft er journalist og forhenværende kommentator på TV2, hvor han igennem mange år kommenterede håndbold sammen med Ulrik Wilbek og lærte mennesket at kende bag facaden.
(endelig)Alle taler om at gøre en forskel.Men hvordan gør man – helt praktisk?Det spørgsmål har jeg tænkt en del over. Ambitionen om at gøre en forskel har nemlig på mange måder været en rød tråd i mit liv. Som træner har jeg hele tiden forsøgt at fl ytte mig selv i nye retninger, ligesom jeg hver eneste dag har forsøgt at hjælpe andre til at udrette mere, end de troede, de kunne.I Gør en forskel fortæller jeg, hvordan man kan gøre en forskel – uanset om man har ambitioner om at udrette noget i sit liv, på sit arbejde eller ude i samfundet. I mine øjne er succes nemlig meget andet end penge på kontoen eller et godt job. Hvis vi alle prøver at gøre en forskel i vores liv, er der ingen grænser for, hvad vi kan udrette sammen!Find det vigtigeHvis du vil gøre en forskel, skal du vide, hvordan du vil påvirke morgendagen.Lær dig selv at kendeHvad kan, vil og skal du?Lav en planDrop de lange lister og fokuser i stedet på to-tre punkterPrioritérLær at skelne mellem de vigtige valg, de ubetydelige valg og de valg der hasterBryd dine vanerForandringen er altid værst, før du har prøvet denTræd i karakterDu skal turde stå ved dine prioriteringerBevar din troværdighedTroværdighed kommer af, at du træffer dine valg og tør sige, hvorfor du træffer demStå fast i modgangI modgang skal du ikke øve dig i noget, du er dårlig til, men gøre det, du gør godt.
Ulrik Wilbek fortæller i "Jeg var der selv" om sine mange år som landstræner i dansk kvindehåndbold – først de fem år for ungdomslandsholdet, hvor han første gang trænede de fleste af de spillere, som senere blev internationale stjerner – og dernæst de syv fantastiske år som træner for landsholdet.Ulrik Wilbek fortæller om de forskellige slutrunder, om de mange sejre men også om nedturene. I "Jeg var der selv" genopleves alle de sindsoprivende kampe, hvor den halve befolkning sad på yderste kant af stole og sofaer, ikke mindst OL-finalen i Atlanta!"Jeg var der selv" er fyldt med underholdende baggrundshistorier og sjove anekdoter – og Wilbek løfter også sløret for, hvorfor han holdt op som landstræner for kvinderne.Ulrik Wilbek (f. 1958) er bedst kendt for sin rolle som landstræner i dansk herre- og kvindehåndbold. I 1990‘erne førte han et kvindelandshold, der få år før havde været på nippet til at blive nedlagt, til store sejre under VM, EM og OL. I 2005 kom turen til herrelandsholdet, som han trænede frem til 2014. Ved siden af trænerkarrieren har Wilbek også været aktiv i lokalpolitik i Viborg Kommune og skrevet flere bøger om ledelse og motivation.
"Hvornår skal du så træne herrerne?" Sådan var der mange, der spurgte Ulrik Wilbek, da han i 1991 begyndte som træner for landsholdet i kvindehåndbold. Selv kunne han ikke ønske sig et mere spændende spillermateriale, og seks år senere havde kvinderne vundet så godt som alt, hvad der var værd at vinde i international håndbold.Men hvordan bærer man sig ad med at samle så mange individualister til en koncentreret holdindsats? Og hvordan motiverer man så store talenter til at blive endnu større? Wilbek giver opskriften på succesen, som han krydrer med historier fra kvindelandsholdets dagligdag og fra de nervepirrende mesterskabskampe i 1990‘erne.Ulrik Wilbek (f. 1958) er bedst kendt for sin rolle som landstræner i dansk herre- og kvindehåndbold. I 1990‘erne førte han et kvindelandshold, der få år før havde været på nippet til at blive nedlagt, til store sejre under VM, EM og OL. I 2005 kom turen til herrelandsholdet, som han trænede frem til 2014. Ved siden af trænerkarrieren har Wilbek også været aktiv i lokalpolitik i Viborg Kommune og skrevet flere bøger om ledelse og motivation.
For Wilbek handler talent om meget, meget mere end en medfødt evne eller en særlig begavelse. Det handler også om vilje, tålmodighed og vedholdenhed. Der er givetvis mennesker, der kommer lettere til tingene end andre, men det er ikke nødvendigvis de mennesker, der bliver de virkelige sportstjerner, de bedste elever eller de dygtigste medarbejdere. Det gør kun de, der bliver ved med at øve sig og udfordre sig selv. Ulrik Wilbek stoppede i 2014 som landstræner og er nu sportchef for Dansk Håndbold forbund med ansvar for talentudvikling, men der bliver trukket på hans viden i mange andre sammenhæng, både i andre sportssammenhænge og i erhvervslivet.
Ulrik Wilbek har skabt store resultater som træner for både dame- og herrelandsholdet. Han har i begge tilfælde overtaget hold, der ikke var vant til at vinde de store medaljer og ført dem til sejrsskamlen flere gange. For Ulrik handler det ikke kun om forbedret spilleteknik, det handler om at motivere sine spillere, en nem sag i medgang, og en langt større opgave i modgang. I denne bog har han samlet de bedste råd om motivation. Det er en bred bog, der både henvender sig til den enkelte, der gerne vil flytte sig, og til alle dem, der skaber resultaer sammen med andre. I april stoppede Ulrik Wilbek officielt som træner for herrelandsholdet. Han fortsætter som sportchef for udvikling af talenter i Dansk håndboldforbund og skal desuden hjælpe fodboldholdet Brøndby. Han er en populær foredragsholder og bliver tit bedt om at fortælle, hvordan han motiverer andre og sig selv.
Alle taler om at gøre en forskel.Men hvordan gør man – helt praktisk?Det spørgsmål har jeg tænkt en del over. Ambitionen om at gøre en forskel har nemlig på mange måder været en rød tråd i mit liv. Som træner har jeg hele tiden forsøgt at fl ytte mig selv i nye retninger, ligesom jeg hver eneste dag har forsøgt at hjælpe andre til at udrette mere, end de troede, de kunne.I Gør en forskel fortæller jeg, hvordan man kan gøre en forskel – uanset om man har ambitioner om at udrette noget i sit liv, på sit arbejde eller ude i samfundet. I mine øjne er succes nemlig meget andet end penge på kontoen eller et godt job. Hvis vi alle prøver at gøre en forskel i vores liv, er der ingen grænser for, hvad vi kan udrette sammen!Find det vigtigeHvis du vil gøre en forskel, skal du vide, hvordan du vil påvirke morgendagen. Lær dig selv at kendeHvad kan, vil og skal du?Lav en planDrop de lange lister og fokuser i stedet på to-tre punkterPrioritérLær at skelne mellem de vigtige valg, de ubetydelige valg og de valg der haster Bryd dine vanerForandringen er altid værst, før du har prøvet denTræd i karakterDu skal turde stå ved dine prioriteringer Bevar din troværdighedTroværdighed kommer af, at du træffer dine valg og tør sige, hvorfor du træffer demStå fast i modgangI modgang skal du ikke øve dig i noget, du er dårlig til, men gøre det, du gør godt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.