Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Ursula Andkjær Olsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Pandora Blue Box. Atlantis-syndromet
  af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 - 228,95 kr.

  ”Jeg, Pandora, åbnede rent faktisk, og det kom ud. Det var anderledes end jeg troede.” Kvinden Pandora forsøger i drømme at hævne en fortid med en dæmonisk mand, og samtidig bliver hun forladt af en anden mand. Hun skriver ensomhedens og tabets ritualer ned, forsøger at huske, forsøger at glemme, hun lægger planer og udtænker projekter, korresponderer, drømmer og diskuterer med sig selv, to veninder og en tredje mand. Indimellem taler et kor af børn. Krisehæfterne er Ursula Andkjær Olsens første roman, en vild og knopskydende bog, en kærlighedsroman, en økonomiroman, en historie om at lukke op – for fortiden, hævnen, drømmene og fremtiden – som i bogens anden del spejler sig i et essay om de globale kriser og de helt lokale, om ensomhed, sorg og utopier. Som et ekstra spor løber en billedserie gennem bogen: en række mystiske, blåsorte genstande, rum og landskaber – fotografiske arbejder af kunstneren Sophia Kalkau.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  73,95 - 190,95 kr.

  Mit smykkeskrin er digte om biologiske, økonomiske og følelsesmæssige kredsløb, om at give liv videre og gå igennem overgangsalder, om smerte og ekstase, floder af sved, kærlighed og sorg, om det lokale kontroltab og the big bang. Med fotografiske arbejder af Sophia Kalkau.

 • af Ursula Andkjær Olsen & Stense Andrea Lind-Valdan
  152,95 kr.

  VI RUS SALVE er et visuelt digt, der begyndte med en deling af kroppen.Stense Andrea Lind-Valdan sendte aftryk af sig selv til Ursula Andkjær Olsen. Ursula Andkjær Olsen svarede ved at kopiere sig selv i sin kopimaskine. Sådan begyndte en længere digital og fysisk korrespondance, der gradvist tilførtes flere og flere lag bestående af tegning, håndskrift og digital redigering i en kærlig og brutal forhandling af grænsefladen mellem ord og billede. Hver side får sin helt egen dunkle, surrealistiske eller overraskende stemning. De eneste konstanter er dybden og flerheden. Det er eksperimenterende formgivning samt en stærk og sårbar samtale mellem kroppen, skriften, tungen og materialet.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 - 196,95 kr.

  Nye digte af Ursula Andkjær Olsen med fotografiske arbejder af Sophia Kalkau.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  151,95 kr.

  Ursula Andkjær Olsen siger om teksten:   ”I HAVE OG HELVEDE er NAVNET navn for identitet og for individets autonomi. I HAVE OG HELVEDE GIVES, MODTAGES og TABES NAVNE, gives, modtages og tabes identitet og autonomi, lykke og frihed. Således har mennesket i tilstanden HAVE lov til at give sig selv og andre ting NAVN, tilegne sig sig selv og tingene. I tilstanden HELVEDE fratages eller berøves mennesket sit NAVN, sit væsen. I mellem eller igennem HAVE og HELVEDE snor sig SLANGEN – det kollektive, det bevægelige samfund som GIVER alting NAVN, og som også har magten til at FRATAGE tingene og menneskene deres navn igen. SLANGEN kan – når den danner et lukket kredsløb, når bider sig selv i halen, så at sige – give en fornemmelse af at NAVNENE hænger rigtigt sammen med tingene. Dog, siden PARADIS blev forladt har ingen NAVNE rigtigt siddet fast på noget mere.”   Julie Andkjær Olsen siger om billederne:   ”I broderiets møjsommelige og tålmodige arbejde viser SLANGEN sin evne til at fæstne sig selv og sit værdisystem i verden. HAVEN til gengæld er drømmen om at kunne tegne sin verden op i én fri bevægelse, mens livet i HELVEDE er instrumentaliseret, klippet sammen af bidder, på en gang aggressivt og afnægtigt, som afslører et frygteligt udtryksbehov og ingen egne ord at udtrykke sig med.”

 • - Barokt Teknopatriarkat: Reproduktion / HEKS
  af Ursula Andkjær Olsen, Donna Haraway & Paul B. Preciado
  138,95 kr.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 - 175,95 kr.

  Det 3. årtusindes hjerte er Ursula Andkjær Olsens syvende digtsamling og endnu et stort værk om det meste: Individ og samfund, herre og tjener, barn og voksen, køber og sælger, mand og kvinde.

 • - Poesi 2000-2010
  af Ursula Andkjær Olsen
  268,95 kr.

  Samlet. Poesi 2000-2010 samler som titlen siger op på forfatterskabets første ti år. Ud over digtsamlingerne Lulus sange og taler (2000), Atlas over huller i verden (2003), Ægteskabet mellem vejen og udvejen (2005), Skønheden hænger på træerne (2006), Havet er en scene (2008) og Have og helvede (2010) indeholder bogen en lang række tekster, der ikke før har været publiceret i bogform.

 • - red. Pablo Llambías og Rasmus Nøjgaard
  af Hanne Marie Svendsen, Suzanne Brøgger, Leif Davidsen, mfl.
  44,94 kr.

  Denne bog samler de både meget berømmede og meget forkætrede forfatterprædikener, der blev holdt i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København forår-efterår 2012.

 • - Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi 1
  af Pia Tafdrup, Pia Juul, Ursula Andkjær Olsen, mfl.
  243,95 kr.

  Jeg drikker blækket Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi 2020 Jeg drikker blækket er første udgave af vores serie af nordiske lyrik antologier: Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi.Årlig nordisk lyrik antologi: I Danmark, Sverige og Island har redaktioner af unge poesi-entusiaster læst alle de digtsamlinger, der er udkommet det seneste år og valgt de digte ud, de bedst kan lide til den første (og fremover årlige) antologi med Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi. Den allerførste antologi med Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi har i år fået den danske titel ’Jeg drikker blækket’. Bogen udkom i Danmark på Verdens Poesidag den 21. marts 2022 på det tværnordiske nonprofitforlag Ordskælv (DK) / Ordskalv (SE) / Ordskjelv (NO) / Orðskjálfti (IS) og præsenterer 56 digte både på originalsprog og på engelsk. Mette Moestrup har skrevet forordet.Redaktionen har, efter at have læst sig igennem alle de digte, der er udkommet i et år præget af undtagelsestilstand og bekymring, men også af håb og forandring, udvalgt digte af:DANMARKJens Kæmpe (DK)Ursula Andkjær Olsen (DK)Anna Rieder (DK)Caspar Eric (DK)Victor Boy Lindholm (DK)Marie Skipper (DK)Gry Stokkendahl Dalgas (DK)Joan Rang Christensen (DK)Søren Gehlert Schmidt (DK) Sternberg (DK)Pia Juul (DK)Camilla Hjørnholm Olsen (DK)Pia Tafdrup (DK)Louise Juhl Dalsgaard (DK)Niels Hav (DK)Knud Sørensen (DK)Rikke Oberlin Flarup (DK)Nicolaj Stochholm (DK)Shëkufe Tadayoni Heiberg (DK)Cecilie Lind (DK)Tomas Lagermand Lundme (DK)Christoffer Thunbo Pedersen (DK)Frida Hjeresen (DK)Tommy Heisz (DK)Eske K. Mathiesen (DK) SVERIGENiklas Rådström (SE)Peter Björkman (SE)Hanna Rajs (SE)Anna Nygren (SE)AnnSofie Jansdotter (SE)Bengt Berg (SE)Hanna-Linnea Rengfors (SE)Erik Lindman Mata (SE)Emma Eriksson Olsson (SE)Mattias Alkberg (SE)ISLANDHalla Þórlaug Óskarsdóttir (IS) Ásdís Óladóttir (IS)Gyrðir Elíasson (IS)Ægir Þór Jähnke (IS)Arndís Þórarinsdóttir (IS)Stefanía dóttir Páls (IS)Hjördís Kvaran Einarsdóttir (IS)Ásta Björk Sveinbjörnsdóttir (IS)Elín Gunnlaugsdóttir (IS)Þórdís Richardsdóttir (IS)Guðrún Hannesdóttir (IS)Brynjólfur Þorsteinsson (IS)Steinunn Arnbjörg Stefánsdóttir (IS)Amanda Líf (IS)Þórdís Helgadóttir (IS)Sigrún Björnsdóttir (IS)Hallgrímur Helgason (IS)Dagur Hjartarson (IS)Kari Ósk Grétudóttir (IS)Jón Kalman Stefánsson (IS)Arndís Lóa Magnúsdóttir (IS)Hvorfor udgiver vi denne antologi? Poesi er en genre, der får mange til at tænke på dansktimer og eksamenspensum og forsøg på at gætte betydningen af tilfældige ord spredt med løs hånd på siderne i tynde bøger. Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi er en fristende og appetitvækkende introduktion til nogle af nordens bedste digtere og til poesiens verden. Bogen er en oplagt gave til unge i alle aldre, der enten allerede har eller endnu har til gode at læse smuk, vigtig og aktuel poesi – udvalgt af unge.

 • af Ursula Andkjær Olsen, Athena Farrokhzad, Emil Elg, mfl.
  127,95 kr.

  Nyt nummer af Danmarks dagsordensættende litterære magasin. Bidrag fra 13 forfattere, herunder Glenn Bech, Ursula Andkjær Olsen, Joan Rang og amerikanske Dionne Brand (på dansk ved Mikas Lang).Teksterne i magasinet tilbyder et rum til den politiske bevidsthed. En mulighed for nye veje at gå, nye stier at betræde. De behandler tematikker som brud, fysiske såvel som psykiske. Brud i geografien, brud i hjertet. De er optaget af emner som glemsel og sygdom, af systemer i bred forstand.Tilsammen danner bidragene en mosaik, et kraftfelt af energi. Et levende, pulserende og aktuelt vidnesbyrd om litteraturen og skriften som en slags dør – måske, som det hedder hos Dionne Brand: ”døren ind til væren i den store verden”.Amulet Magasin 3 er et magasin til alle, der er trætte af at føle sig alene. Litteraturen er en mulighed for at blive fælles. Det ved den norske bidragyder, forfatteren Marjam Idriss, hør bare: “Jeg hater å være ‘jeg’, tenker jeg på litteraturarrangementet. Jeg vil heller være ‘vi’. Det er en ensom tanke, men den er ikke håpløs. Den er begynnelsen på noe.”Amulet Magasin 3 er begyndelsen på noget. Læs med.

 • af Suzanne Brøgger, Kristina Stoltz, Morten Søndergaard, mfl.
  138,95 kr.

  Kærligheden taler er skrevet på baggrund af Platons erotiske mesterværk, Symposion. Symposion består af syv taler til Eros, der hver især belyser aspekter af den erotiske kærlighed og erkendelse. Disse taler er afsæt for syv nyskrevne poetiske taler og en hymne af henholdsvis Jokum Rohde, Kristina Stoltz, Ursula Andkjær Olsen, Madame Nielsen, Morten Søndergaard, Bisse, Suzanne Brøgger og Peter Laugesen. Bogen indeholder desuden et rammesættende forord samt essayet Eros iblandt os af filosof Jon Auring Grimm.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 kr.

  Ny digtsamling af forfatteren til Ægteskabet mellem vejen og udvejen.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 kr.

  En flersporet og flerstemmig kæmpedigtsamling af en af de vigtigste nye, danske lyrikere.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 kr.

  Stor og vilter samling af digte, der i munden på hinanden lader forskellige stemmer diskutere bl.a. politik, musik, kærlighed og eksistens." ... - ja, så kald den da for fanden bare POESI - der er målsøgende og træffende politisk, og samtidig frygtindgydende musikalsk og fri og original i sin sprogføring, som nemlig helst er en sprogomvending og en sprogflerdobling på samme tid: en tvetunget lagkage lige i smasken på samtlige landets med plat modersmål blævrende nytårstaler."Lars Bukdahl, Weekendavisen

 • - – Den poet har pels
  af Jens Blendstrup, Peter Adolphsen, Morten Søndergaard, mfl.
  97,95 kr.

  OEHL #1 – Den poet har pels er en antologi for ny dansk litteratur med splinternye tekster af 19 danske forfattere, både kendte og upcoming, med solide navne som fx Morten Søndergaard, Ursula Andkjær Olsen, Nicolaj Stochholm og Birgitte Krogsbøll samt en lang række endnu ukendte navne, bl.a. Mirian Due og Niels Henning Falk Jensby fra Forfatterskolen. Fra yngste til ældste forfatter er 39 år, og de er i antologien bogstaveligt sat side om side. Teksterne spænder over så forskellige genrer som haikuet, novellen, listen, prosadigtet, systemet og fragmentet, ligesom de tematisk kaster sig over alt fra kødelig lyst til de sociale medier, Trivial Pursuit og mordgalskab. Antologien udsendes i anledning af 1-året for litteraturarrangementet M/S Oehlenschläger, hvor alle bidragsyderne har læst op.

 • - [2000-2010]
  af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 kr.

  Outtakes 2000-2010 samler som titlen siger op på forfatterskabets første ti år. Indeholder en lang række tekster, der ikke før har været publiceret i e-bogsform: Kære fisk; Ved havet er Danmark; Slangerne i mit falske paradis; Græssebreve [og] 1001 stjernere; Du ved ikke, hvad jeg tænker; Miki Alone

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.