Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Ursula Andkjær Olsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Pandora Blue Box. Atlantis-syndromet
  af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 - 222,95 kr.

  ”Jeg, Pandora, åbnede rent faktisk, og det kom ud. Det var anderledes end jeg troede.” Kvinden Pandora forsøger i drømme at hævne en fortid med en dæmonisk mand, og samtidig bliver hun forladt af en anden mand. Hun skriver ensomhedens og tabets ritualer ned, forsøger at huske, forsøger at glemme, hun lægger planer og udtænker projekter, korresponderer, drømmer og diskuterer med sig selv, to veninder og en tredje mand. Indimellem taler et kor af børn. Krisehæfterne er Ursula Andkjær Olsens første roman, en vild og knopskydende bog, en kærlighedsroman, en økonomiroman, en historie om at lukke op – for fortiden, hævnen, drømmene og fremtiden – som i bogens anden del spejler sig i et essay om de globale kriser og de helt lokale, om ensomhed, sorg og utopier. Som et ekstra spor løber en billedserie gennem bogen: en række mystiske, blåsorte genstande, rum og landskaber – fotografiske arbejder af kunstneren Sophia Kalkau.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  73,95 - 187,95 kr.

  Mit smykkeskrin er digte om biologiske, økonomiske og følelsesmæssige kredsløb, om at give liv videre og gå igennem overgangsalder, om smerte og ekstase, floder af sved, kærlighed og sorg, om det lokale kontroltab og the big bang. Med fotografiske arbejder af Sophia Kalkau.

 • af Ursula Andkjær Olsen & Stense Andrea Lind-Valdan
  152,95 kr.

  VI RUS SALVE er et visuelt digt, der begyndte med en deling af kroppen.Stense Andrea Lind-Valdan sendte aftryk af sig selv til Ursula Andkjær Olsen. Ursula Andkjær Olsen svarede ved at kopiere sig selv i sin kopimaskine. Sådan begyndte en længere digital og fysisk korrespondance, der gradvist tilførtes flere og flere lag bestående af tegning, håndskrift og digital redigering i en kærlig og brutal forhandling af grænsefladen mellem ord og billede. Hver side får sin helt egen dunkle, surrealistiske eller overraskende stemning. De eneste konstanter er dybden og flerheden. Det er eksperimenterende formgivning samt en stærk og sårbar samtale mellem kroppen, skriften, tungen og materialet.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 - 187,95 kr.

  Nye digte af Ursula Andkjær Olsen med fotografiske arbejder af Sophia Kalkau.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  151,95 kr.

  Ursula Andkjær Olsen siger om teksten:   ”I HAVE OG HELVEDE er NAVNET navn for identitet og for individets autonomi. I HAVE OG HELVEDE GIVES, MODTAGES og TABES NAVNE, gives, modtages og tabes identitet og autonomi, lykke og frihed. Således har mennesket i tilstanden HAVE lov til at give sig selv og andre ting NAVN, tilegne sig sig selv og tingene. I tilstanden HELVEDE fratages eller berøves mennesket sit NAVN, sit væsen. I mellem eller igennem HAVE og HELVEDE snor sig SLANGEN – det kollektive, det bevægelige samfund som GIVER alting NAVN, og som også har magten til at FRATAGE tingene og menneskene deres navn igen. SLANGEN kan – når den danner et lukket kredsløb, når bider sig selv i halen, så at sige – give en fornemmelse af at NAVNENE hænger rigtigt sammen med tingene. Dog, siden PARADIS blev forladt har ingen NAVNE rigtigt siddet fast på noget mere.”   Julie Andkjær Olsen siger om billederne:   ”I broderiets møjsommelige og tålmodige arbejde viser SLANGEN sin evne til at fæstne sig selv og sit værdisystem i verden. HAVEN til gengæld er drømmen om at kunne tegne sin verden op i én fri bevægelse, mens livet i HELVEDE er instrumentaliseret, klippet sammen af bidder, på en gang aggressivt og afnægtigt, som afslører et frygteligt udtryksbehov og ingen egne ord at udtrykke sig med.”

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 - 173,95 kr.

  Det 3. årtusindes hjerte er Ursula Andkjær Olsens syvende digtsamling og endnu et stort værk om det meste: Individ og samfund, herre og tjener, barn og voksen, køber og sælger, mand og kvinde.

 • - Barokt Teknopatriarkat: Reproduktion / HEKS
  af Ursula Andkjær Olsen, Donna Haraway & Paul B. Preciado
  138,95 kr.

 • - Poesi 2000-2010
  af Ursula Andkjær Olsen
  257,95 kr.

  Samlet. Poesi 2000-2010 samler som titlen siger op på forfatterskabets første ti år. Ud over digtsamlingerne Lulus sange og taler (2000), Atlas over huller i verden (2003), Ægteskabet mellem vejen og udvejen (2005), Skønheden hænger på træerne (2006), Havet er en scene (2008) og Have og helvede (2010) indeholder bogen en lang række tekster, der ikke før har været publiceret i bogform.

 • af Ursula Andkjær Olsen & Palle Andkjær Olsen
  708,95 kr.

  Ny kompositionsmusik, ny partiturmusik, moderne klassisk musik, musikalsk modernisme, avantgardemusik, eksperimenterende musik - kært barn har mange navne. Men i denne bog forstås ny musik - i overensstemmelse med hvad der efterhånden har vundet hævd – som en samlebetegnelse for det væld af højst forskelligartede veje og verdener, som komponister i det 20. århundrede har valgt som deres.Ny musik efter 1945 indeholder noder og partiturer til de værker og værkuddrag, bogen gennemgår og er derfor en lille musikantologi. Med gengivelsen af partiturer og med de grundige analyser af en række nymusikalske værker er bogen – trods den ny musiks ry som vanskelig musik – let at gå til.Bogen behandler et bredt udsnit af værker - fx Boulez, Ligeti, Stockhausen, Cage, Berio, Nørgård, Crumb, Reich, Schnittke, Pärt og Abrahamsen. Bogen giver dermed et indblik i et bredt felt af indfaldsvinkler til musik - vinkler, som også kan være frugtbare for arbejdet med såvel klassisk musik som populærkulturel og etnisk musik.Bogen henvender sig til musikundervisningen på ungdomsuddannelserne samt på videregående uddannelser, men kan bruges af alle, der interesserer sig for nyere tids musikalske udvikling.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  133,95 kr.

  Ursula Andkjær Olsens Morgenkåber er digte om drømme, sindrig systematik og stuer en suite, om satinblå morgenkåber, om trapper og boringer og beton, om et jordskælv ved Dybbølsbro Station og om at være tro imod de liv, vi ikke har levet.

 • - red. Pablo Llambías og Rasmus Nøjgaard
  af Hanne Marie Svendsen, Suzanne Brøgger, Leif Davidsen, mfl.
  44,94 kr.

  Denne bog samler de både meget berømmede og meget forkætrede forfatterprædikener, der blev holdt i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København forår-efterår 2012.

 • af Ursula Andkjær Olsen, Athena Farrokhzad, Emil Elg, mfl.
  148,95 kr.

  Nyt nummer af Danmarks dagsordensættende litterære magasin. Bidrag fra 13 forfattere, herunder Glenn Bech, Ursula Andkjær Olsen, Joan Rang og amerikanske Dionne Brand (på dansk ved Mikas Lang).Teksterne i magasinet tilbyder et rum til den politiske bevidsthed. En mulighed for nye veje at gå, nye stier at betræde. De behandler tematikker som brud, fysiske såvel som psykiske. Brud i geografien, brud i hjertet. De er optaget af emner som glemsel og sygdom, af systemer i bred forstand.Tilsammen danner bidragene en mosaik, et kraftfelt af energi. Et levende, pulserende og aktuelt vidnesbyrd om litteraturen og skriften som en slags dør – måske, som det hedder hos Dionne Brand: ”døren ind til væren i den store verden”.Amulet Magasin 3 er et magasin til alle, der er trætte af at føle sig alene. Litteraturen er en mulighed for at blive fælles. Det ved den norske bidragyder, forfatteren Marjam Idriss, hør bare: “Jeg hater å være ‘jeg’, tenker jeg på litteraturarrangementet. Jeg vil heller være ‘vi’. Det er en ensom tanke, men den er ikke håpløs. Den er begynnelsen på noe.”Amulet Magasin 3 er begyndelsen på noget. Læs med.

 • af Suzanne Brøgger, Kristina Stoltz, Morten Søndergaard, mfl.
  132,95 kr.

  Kærligheden taler er skrevet på baggrund af Platons erotiske mesterværk, Symposion. Symposion består af syv taler til Eros, der hver især belyser aspekter af den erotiske kærlighed og erkendelse. Disse taler er afsæt for syv nyskrevne poetiske taler og en hymne af henholdsvis Jokum Rohde, Kristina Stoltz, Ursula Andkjær Olsen, Madame Nielsen, Morten Søndergaard, Bisse, Suzanne Brøgger og Peter Laugesen. Bogen indeholder desuden et rammesættende forord samt essayet Eros iblandt os af filosof Jon Auring Grimm.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 kr.

  Ny digtsamling af forfatteren til Ægteskabet mellem vejen og udvejen.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 kr.

  En flersporet og flerstemmig kæmpedigtsamling af en af de vigtigste nye, danske lyrikere.

 • af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 kr.

  Stor og vilter samling af digte, der i munden på hinanden lader forskellige stemmer diskutere bl.a. politik, musik, kærlighed og eksistens." ... - ja, så kald den da for fanden bare POESI - der er målsøgende og træffende politisk, og samtidig frygtindgydende musikalsk og fri og original i sin sprogføring, som nemlig helst er en sprogomvending og en sprogflerdobling på samme tid: en tvetunget lagkage lige i smasken på samtlige landets med plat modersmål blævrende nytårstaler."Lars Bukdahl, Weekendavisen

 • - – Den poet har pels
  af Jens Blendstrup, Peter Adolphsen, Morten Søndergaard, mfl.
  97,95 kr.

  OEHL #1 – Den poet har pels er en antologi for ny dansk litteratur med splinternye tekster af 19 danske forfattere, både kendte og upcoming, med solide navne som fx Morten Søndergaard, Ursula Andkjær Olsen, Nicolaj Stochholm og Birgitte Krogsbøll samt en lang række endnu ukendte navne, bl.a. Mirian Due og Niels Henning Falk Jensby fra Forfatterskolen. Fra yngste til ældste forfatter er 39 år, og de er i antologien bogstaveligt sat side om side. Teksterne spænder over så forskellige genrer som haikuet, novellen, listen, prosadigtet, systemet og fragmentet, ligesom de tematisk kaster sig over alt fra kødelig lyst til de sociale medier, Trivial Pursuit og mordgalskab. Antologien udsendes i anledning af 1-året for litteraturarrangementet M/S Oehlenschläger, hvor alle bidragsyderne har læst op.

 • - [2000-2010]
  af Ursula Andkjær Olsen
  44,94 kr.

  Outtakes 2000-2010 samler som titlen siger op på forfatterskabets første ti år. Indeholder en lang række tekster, der ikke før har været publiceret i e-bogsform: Kære fisk; Ved havet er Danmark; Slangerne i mit falske paradis; Græssebreve [og] 1001 stjernere; Du ved ikke, hvad jeg tænker; Miki Alone

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.