Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen rummer ca. 250 billeder og fotografier, som skildrer indianere i USA og Canada. Flertallet af fotografierne er først nyligt offentliggjort i Amerika og præsenteres hermed også for første gang for danske og skandinaviske læsere.Bogen rummer også en bred indføring i den indianske tanke samt oplysning om sprog, myter og kulturområder, ligesom der forrest er anbragt en indiansk tidsliste.
Gennem snart tre århundreder har Kaalunds Fabler for børn med tegninger af Johan Thomas Lundbye underholdt børn og barnlige sjæle. Nu har Vagn Lundbye gen-digtet de klassiske og kanoniserede fabler. Vi hører om heste, grise og køer, om den trofaste hund på stranden, lammene i ly under kæmpedyssen, den gamle kone og hendes hest, påfuglen der værner sine unger mod ræven, og ikke mindst den dræbte vildand og hendes efterladte unger. Vagn Lundbyes gendigtning moderniserer først og fremmest ord, der ikke bruges længere, men den afspejler også et andet natursyn end den oprindelige udgave. Verden er blevet mere faretruende i Vagn Lundbyes gendigtning, hvor det danske dyreliv på landet og på gårdene ikke er ren idyl.
Jonas Boesen, en ung mand fra storbyen, rejser til Anholt for at lede efter spor af sin bedstefar, der led skibbrud ud for øen i 1903. Samtidig med Jonas dukker også politiet op på øen, fordi en ung, grønlandsk kvinde er forsvundet. De to historier viser sig at have mere med hinanden at gøre, end man umiddelbart skulle tro, og Jonas‘ rejse bliver også til en søgen efter noget inde i ham selv ..."Tilbage til Anholt" er første del i Vagn Lundbyes Anholt-trilogi.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Et sted i Europa er krigen begyndt at sætte sine spor hos en lille gruppe mennesker. Handlingen i Vagn Lundbyes eksperimenterende roman, "Mørkespil", lægger sig op ad en række virkelige begivenheder hen mod slutningen af Anden Verdenskrig.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Interessen for det indianske folk og den indianske levevis var stor i 1970’erne blandt forfattere og digtere som blandt andre Vagn Lundbye, Per Kirkeby, Ib Michael og Michael Buchwald. Her præsenteres Vagn Lundbyes introduktion til litteraturtidsskriftet Selvsyns hæfte om emnet samt et uddrag af et par af hans tekster.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Under et par fodrejser på Langeland med sønnen Kaare og daglejeren Christian Hansen fra Kurvemose reflekterer Vagn Lundbye over historien, samfundet og filosofien. "Fodrejser på Langeland" rummer to selvstændige rejsebeskrivelser; "Langelandsk fodrejse" og "Fodrejse på sporet af Langelandsbanen".Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
"Først trak Hymer to bardehvaler,/den ene i halen, den anden i hovedet,/op af det sorte, voldsomme hav./Imens sad Tor og flåed’ sin madding,/det store hoved, oksehovedet./Nu skulle den mades, Midgårdsormen!""Det Nordiske Testamente" er Vagn Lundbys gendigtning af de gamle nordiske myter, og første bind, "Gudernes gang på Jorden", indeholder Skabelsen, Vølvens spådom, Odin, Den Højes Tale, Odins ordkampe, Tor, Asynjerne, Tors kampe mod jætterne, Loke, Lokes og Tors eventyr, Skirners færd, Heimdal, Lokesenna, Balder og Ragnarok.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
"Brynhild fyldte bægre med mjød/og bar dem til Sigurd, imens hun sang:/‘Det nordiske menneske elsker mjød/blandet af styrke, slagkraft og runer./Mjød er døren til liv og død,/den gode gift og glædesstunder!‘""Det Nordiske Testamente" er Vagn Lundbys gendigtning af de gamle nordiske myter, og tredje bind, "Mellem høje Odin og hvide Krist", indeholder Vølsungesaga, Regnar Lodbrogs saga, Ørvar Odds mandejævning, Hjalmars dødskvad, En saga om to bryllupper, Nornegæst, Vølse og Slaget ved Maldon.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
"Jeg rejste videre i fremmede riger/og mødte god og dårlig lykke/langt fra slægt og mine landsmænd./Jeg kan synge og tale om stort og småt/for hird og folk i deres haller,/især om gaver, som konger gav.//Således er det: Den æres længst, som sangen giver et sangbart ry.""Det Nordiske Testamente" er Vagn Lundbys gendigtning af de gamle nordiske myter, og andet bind, "Harniskklædte kæmper", indeholder Widsith, Bjovulf, Rolf Krake og hans kæmper og Bjarkemål.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Mandag den 16. marts 1931 bekendtgøres frøken Hedvig Mine Sophie Jørgensens og forhenværende tjener Peter Christian Sørensens dødsfald i "Nationaltidende".Med udgangspunkt i numerologien forsøger Vagn Lundbye at forklare disse dødsfald ved at kombinere navnene med avisens øvrige stof fra samme dag. Eksperimentet er tænkt som en halvironisk gestus, der skal vise, at det ene system kan være lige så godt som det andet.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Da de enæggede tvillinger Arild og Inge Ulfstand forelsker sig i den samme taterpige, Isis, er det dømt til at ende galt. Isis tror, at Inge er Arild, og Inge, der bliver stærkt betaget af sin brors forlovede, udsætter gang på gang at afsløre sin sande identitet ...Romanen "Arilds tid" foregår i Danmark i den tidlige middelalder.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Naturen og menneskets måde at behandle den på gennem tiderne er et tema, der fylder meget i Vagn Lundbyes forfatterskab, og i novellesamlingen "Julidøde" reflekteres der over netop dette tema. Novellerne er plukket fra hele forfatterskabet og giver således et godt indblik i Lundbyes tekstunivers.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
"En dag i slutningen af 60‘erne finder Alfred Thomsen en sær sten i jorden!I mange år har han som så mange andre af os været fascineret af sten, men den dag bliver han ramt af en dyb undren!Stenen er mere end en sten!Han ser tydeligt, at den på en egen måde er forarbejdet af mennesker!""Syngende sten" rummer 15 korte tekster af livsfilosofisk tilsnit – alle inspireret af en passioneret mands imponerende stensamling.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Den 16-årige, svigtede Nora, der føler et stærkt skæbnefællesskab med jazzsangerinden Billie Holiday, nægter at deltage i voksenlivet og isolerer sig i højere og højere grad. Men da hendes mor dør, bryder hun sin isolation for en tid og inddrages på uhyggelig vis i de voksnes verden.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Af alle steder foregår romanen på en rasteplads i en skov. Der er en kiosk og kioskdame, der er en kvægtransport, hvor en ko er faldet ud og står bundet til et træ, og der er en tot blodigt vat, og en turistbus holder ind, og turisterne strømmer ud og erobrer stedet, og for en tid altså også fortællerens opmærksomhed … og sådan står det på kapitel for kapitel med små bitte forskydninger hele bogen igennem.Erik Thygesen udtrykker i antologien Prosa fra 1970, at Vagn Lundbyes strategi går ud på at flytte balancen fra den alvidende fortæller, skabt og næret af forfatteren, til i virkeligheden en uvidende, fortsat allestedsnærværende fortæller. Den alvidende fortæller erstattes af en lang række observationsposter indenfor det fiktionsrum, hvorfra fortælleren henter sit stof, og som ved den stadige gentagelse, i en seriel opbygning, bliver romanen.Vagn Lundbyes poetik eller metode er klar, enkel og uden svinkeærinder: Himlen er overskyet og kan hvert øjeblik, det skal være, lægge ud med en silende regn, som ingen ende vil tage, en passende kulisse omkring det trøstesløse sceneri, men alligevel ikke i overensstemmelse med de faktiske forhold, eftersom solen stadig skinner fra en skyfri himmel ned over det lille traktørsted, hvor en skare amerikanske turister endnu under megen latter og snakken forsyner sig med lange røde pølser og muntert farvede drikkevarer. Eller står samlet i en rundkreds om dyret der æder løs af græstotter, som flere af de unge mænd i de blomstrede skjorter rækker ud mod gabet af det. Koen mangler fortænderne i overmunden.. Alt er destabiliseret, alt svangert med vold og undergang. Der er i citatet og hele romanen igennem en ophobning af nedværdigende og latrinært beslægtede udtryk. Vi befinder os langt væk fra noget, som på nogen som helst måde er ophøjet, vi befinder os i sumpen, nede, hvor afsondringen finder sted. Sved, lort etc., men også udtryk, som korresponderer med barnet, dvs. med det infantile i beskrivelsen.Vagn Lundbye, 1933-2016, debuterede med novellen En af disse (1964) i tidsskriftet Vindrosen. Senere udkom romanen Signalement (1966). Lundbyes forfatterskab er enormt og udfolder sig inden for mange genrer som blandt andet romaner, digte, børnebøger, rejseberetninger, noveller og faglitteratur. I denne udgave af Roman er der ekstramateriale fra tidsskriftet ta’, Skal træerne væk med illustrationer af Per Kirkeby og fra Lundbyes roman Nico (1969): Wrap your troubles in dreams.
Vagn Lundbyes lange digt "Dødedans" fortæller historien om en hvalfangerfærd, hvor digtets jeg undervejs træder i de truede hvalers sted og taler deres sag.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Under en otte dages lang vandretur på Langeland i juli med sønnen Kaare og daglejeren Christian Hansen fra Kurvemose reflekterer Vagn Lundbye og over historien, samfundet og filosofien. Rejsebeskrivelserne blev oprindeligt udgivet som artikler i Langelands Avis – dog i stærkt forkortet version.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Fascinationen af de nordamerikanske indianere og andre oprindelige naturfolk løber som en rød tråd gennem Vagn Lundbyes forfatterskab. Disse folk udlevede drømmen om den alternative livsstil, som også optog mange af tidens unge og ungdomsoprørets sympatisører. "Her ligger min Yucca frugt" indeholder ni noveller om de nordamerikanske indianere.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
500 år efter Christoffer Columbus‘ opdagelse af Amerika drager forfatteren Colombo ud i junglen. Her tages han til fange af hovedjægere og oplever efterfølgende, hvordan hans vestlige kulturnormer bliver nedbrudt, så det senere bliver umuligt for ham og de øvrige fanger at vende tilbage til den verden, de kom fra."En overlegent velskreven jungle-gyser" – Erik Skyum-Nielsen, Information"en stram og ikke mindst ram moralsk fabel om naturens hævn over den hvide mands drøm om verdensherredømme ... Den bevægelse, hvormed Vagn Lundbye lader den vestlige civilisation skride i mødet med en anden verden er mageløs ..." – Henrik Wivel, Berlingske TidendeVagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
"Hvis mennesket troede på Jorden/ville dets angst forsvinde/Ingen kan nå til nogen lykke/uden et liv i det fællesskab/enhver engang gav samtykke til/Og hvor meget skal der ske/før mennesket atter kendes ved os piber det lidt endnu/flere steder inde i de gule dampe/som hænger tæt om det spirende korn."I en række digte om og fra den danske provins, viderefører Vagn Lundbye det økologisk-mytiske perspektiv, der løber som en rød tråd gennem hele hans forfatterskab.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
RHINOLOVEN1. Du skal være anderledes2. Du skal bære dit horn som et scepter3. Du skal tage fejl4. Du skal skille dig af med døende og døde5. Kom dumheden i hu at du holder den hellig6. Du skal trække tiden ud når du knepper7. Du skal pisse mod vinden8. Ær din afføring som var den dig selv9. Du må ikke gøre dig mere end én tanke ad gangen10. Uddø to gange dagligI "Næsehornsdigte" beskriver Vagn Lundbye den rå, ubarmhjertige og frygtelige verden set fra det dovne næsehorns perspektiv.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Under et ophold i Alaska går Vagn Lundbye tæt på hvalerne og på menneskets udryddelse af det store pattedyr. Om bord på hvalforskningsskibet "Ginjur" ser han nærmere på vores kortsigtede omgang med naturen og på, hvordan det på langt sigt kan blive vores egen undergang.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
I "Indianske Skyggebilleder" skildres tre epokegørende begivenheder i det 19. århundredes Nordamerika. Først George Catlins besøg hos mandanerne i 1832, derefter den sejr, som lakotaerne, og cheyennerne under Crazy Horse, Gall og Sitting Bull i 1876 vandt over "drengegeneralen" George A. Custer og hans 7. kavaleri ved Greasy Grass (Little Big Horn) og endelig massakren ved Wounded Knee i 1890.Bogen rummer desuden en detaljeret beskrivelse af indianernes historie og kultur i Nordamerika.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Med udgangspunkt i myter og sagn kryber forfatter Vagn Lundbye i "Alvidende fortællinger" ind under huden på det moderne menneske. Bogen rummer i alt 17 korte, men meget detaljerige historier om alt lige fra gamle digtere og opdagelsesrejser til krig og uddøde hvaler."Mytens træ hvælver sig grønt og frisk over Vagn Lundbyes fantastiske historier." – Fyens Stiftstidende"At læse disse ‘Alvidende fortællinger‘ er som at begive sig ud på en lang rejse mod ukendte mål, uden garanti for at vende tilbage som den man var, da man rejste ud." – Berlingske Tidende"Fortællingen er tegn på kosmos. Denne erkendelse driver Lundbye videre og med flere dimensioner end nogen anden i dansk prosa lige nu." – Jyllands-PostenVagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Enhver rejse er altid uløseligt forbundet med en hjemkomst – og i forfatter Vagn Lundbyes rejsebeskrivelser handler det i høj grad om at finde ind og hjem til det fælles kosmos, som mange af verdens oprindelige folk er en del af, men som vi vesterlændinge synes at have glemt."Hjemkomster" tager læseren ud på en rejse til afsidesliggende provinser i blandt andet Mexico, Canada, New Guinea, Bali, USA og Grønland hvor vi får lov at hilse på naturfolk og indfødte, men også på menneskeaber, komodovaraner, hvaler og mytologiske skabninger, som i vores egen kultur er forvist til drømmenes og fantasiens rige.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Kernen i Vagn Lundbyes forfatterskab var "Den indianske tanke", og det blev samtidig titlen på denne bog, som han udsendte efter at have besøgt og levet sammen med flere indianerstammer under en rejse i Nordamerika. Bogen indeholder en samling rejseartikler, der i høj grad forholder sig kritisk til det moderne samfunds behandling af naturfolkene.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Med inspiration fra både gamle og moderne myter beskriver forfatter Vagn Lundbye, gennem en måneds dagbogsoptegnelser, en ekspedition i Nordøstgrønland i juli/august 1984. Lundbye var gennem hele sit forfatterskab stærkt optaget af de oprindelige folkeslags levevis, hvilket også kommer til udtryk her i "Mytologisk rejse i et grønlandsk landskab".Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Jonas Boesen er tilbage i København, men mødet med Anholt har sat sig sine spor i ham. Gennem kontakten med samfundets skæve og udstødte eksistenser indser Jonas, hvad det vil sige at være et både levende og medlevende menneske, og finder frem til en indre sammenhæng i sit liv."Den store by" er tredje del af Vagn Lundbyes Anholt-trilogi.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Vagn Lundbye hylder den danske provins og provinsialismen og retter en stærk kritik mod blandt andet centraliseringen og EF i sin lille bog "Sommerlandet", der er et uddrag af et foredrag, der blev holdt på Hald Hovedgaard i juni 1977.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
I forbindelse med en udstilling af kunstneren Leif Madsens malerier på Ny Carlsberg Glyptotek skrev Vagn Lundbye denne tekst om "Den udvide natur", som handler om det moderne storbymenneskes forhold til og oplevelse af naturen. Teksten foreligger både i en dansk og en engelsk version.Vagn Lundbye (1933-2016) var en dansk forfatter. Han debuterede i 1964 med novellen "En af disse" i tidsskriftet Vindrose og udgav to år efter romanen "Signalement". Siden skrev han både romaner, noveller, digte og rejseskildringer. Lundbye har modtaget flere priser for sit forfatterskab, blandt andet Kritikerprisen, Oehlenschlägers Mindelegat, Beatriceprisen og Det Danske Akademis Store Pris.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.