Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
SPECIALEPROCESSEN tager dig igennem alle aspekter af specialestudiet - fra valg af emne og problemformulering over projektledelse, struktur og brug af metode til råd om skrivning, vejledning, specialegrupper, og hvordan du bedst formidler din nyfundne viden videre til specialets bedømmere.SPECIALEPROCESSEN er en forskningsbaseret brugsbog, som hjælper dig med at skabe en specialeproces med ordentlig kvalitet og dermed samtidig gøre det nemmere at skrive speciale uden at gå på kompromis med det faglige niveau. Undervejs kommer bogen ind på, hvorfor det er både frustrerende og berigende at skrive et speciale, hvorfor du kan forvente at gå i stå med jævne mellemrum, og hvorfor du vil få et enestående læringsudbytte af din specialeproces.2. udgave af bogen indeholder nye kapitler om at tage magten over specialet, undersøgelsesdesign, brug af teori og forskningslitteratur, specialevejledning samt om skrivning som både et proces- og et formidlingsværktøj. Alle kapitler er opdateret med ny viden, bl.a. om brug af digitale medier i vejledning, nye tjeklister over f.eks. indholdet i et typisk metodekapitel, selvstændighed, faldgruber i gruppespecialer, brug af chatbots i skriveprocessen samt om at skabe specialearbejdsdage med højere produktivitet, færre overspringshandlinger og tid til at holde fri.SPECIALEPROCESSEN henvender sig til alle specialestuderende på danske universiteter. Du kan bruge bogen, uanset om du frygter eller glæder dig til at skrive speciale, er gået i stå eller er godt i gang og gerne vil optimere din arbejdsproces. Bogen henvender sig desuden til specialevejledere, der kan anvende bogens redskaber og modeller til at facilitere dialogen mellem studerende og vejleder om specialeprocessens mange facetter.
Kildekritik i et samfundsvidenskabeligt perspektiv udfolder kildekritikken som en samfundsvidenskabelig metode, der sikrer systematik og videnskabelighed i kvalitative sammenhænge.Gennem en række konkrete eksempler fra forskellige fagområder viser Vibeke Ankersborg , hvordan læseren kan selektere, analysere, vurdere og fortolke data og kilder i en samfundsvidenskabelig eller humanistisk sammenhæng ved hjælp kildekritikkens begreber og de principper for deres anvendelse, som bogen opstiller.Bogen er den første af sin art, fordi den kobler humanioras lange tradition for kritisk kvalitativ analyse med samfundsvidenskabernes tradition for at skrive teorierne klart frem.Kildekritik i et samfundsvidenskabeligt perspektiv henvender sig til undervisere og studerende i metodefagene på samfundsvidenskaberne og humaniora, til studerende, der skal skrive selvstændigt projektarbejde, samt til forskere, der ønsker at arbejde kvalitativt på et systematisk grundlag.
Videnskabsfolkene, der her deler ud af deres kunnen og overvejelser, kommer fra handelshøjskoler, universiteter og institutter, hvor de også arbejder med indsamling og analyse af viden om verden. Fra undren, iagttagelse og ideudvikling til udspørgen og analyser og konklusioner.Det er journalistikkens hovedmål i et demokratisk system at gøre den offentlige viden om samfundet så mangfoldig og oplyst som muligt. Derfor er det værd at vide mere om, hvordan videnskabelige metoder kan løfte journalistikken.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.