Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Vibeke Stybe

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - vor kulturs idéer og tanker i historisk perspektiv
    af Vibeke Stybe & Svend Erik Stybe
    167,95 kr.

    En kort og overskuelig gennemgang af vor kulturs filosofiske, religiøse, etiske, politiske og videnskabelige hovedtanker og ideer i deres historiske udvikling.

  • af Vibeke Stybe
    64,95 kr.

    ”Juleknas fra gamle dage” er en herlig samling fortællinger, sangtekster og digte om god gammeldags jul. Bogen byder på både kendte vers og historier, men også glemte fortællinger af blandt andre Holger Drachmann og H.C. Andersen. Historierne er alle skrevet i 1800-tallet eller første halvdel af 1900-tallet og henvender sig til børn og barnlige sjæle fra 7 år og opefter. Samlingen udkom første gang i 1993.Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • af Vibeke Stybe
    46,95 kr.

    En lille sulten pige får en magisk potte, der kan koge sødgrød ud af ingenting, når bare man siger ’kog, potte’ til den. Desværre glemmer hendes mor en dag de magiske ord, der skal få den til at holde op med at koge grød, og på den måde bliver hele byen oversvømmet af sødgrød!”Sødgrøden” er skrevet over et af Brødrene Grimms Eventyr og er blot én blandt mange sjove og finurlige julehistorier for børn i denne samling. Historierne er oprindeligt udgivet omkring år 1900, og denne samling udkom første gang i 1982.Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • af Vibeke Stybe
    46,95 kr.

    Livet i byen i 1800-tallet var hårdt, ikke mindst for børnene. Man kom tidligt ud at tjene, og der var sjældent tid til leg eller hygge. "Børn i byen – for 100 år siden" indeholder fire eksempler på børneliv i større danske byer i 1800-tallet. Vi møder både piger og drenge, er med nogle i skole og andre på arbejde, og vi følger gadebørnenes barske liv.Bogen indeholder fortællingerne "Det går galt, Simon" af Niels K. Kristensen, "Tudemaries første plads" af Maria Andersen, "Gadeliv" af Knud V. Rosenstand og "Den lille blomsterpige" af Anna Erslev.Bogen udkom første gang i 1984 og er skrevet til børn fra 10 år og opefter.Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • af Vibeke Stybe
    73,95 kr.

    I dag er bogmarkedet oversvømmet af børnebøger i alverdens forskellige genrer til børn i alle aldre, men sådan har det bestemt ikke altid været.Forsker i børnelitteratur Vibeke Stybe tager os med tilbage gennem litteraturhistorien og præsenterer os for de første børnebøger, der udkom i England i midten af 1700-tallet. Her var den moralske pegefinger ofte løftet, og historierne blev gerne brugt som eksempler på, hvad man skulle og ikke skulle gøre."Fra Askepot til Asterix" handler om romantikkens præg på børnelitteraturen, hvor eventyrerne blomstrede op hos blandt andre H.C. Andersen og henvendte sig til både voksne og børn på samme tid. I slutningen af 1800-tallet begyndte børnebøgerne at byde på både eventyrlige fortællinger om Alice i Eventyrland og Pinocchio i Italien og realistiske historier om fattige børn på samfundets bund. Det 20. århundrede blev på mange måder barnets århundrede, og det ses tydeligt i den enorme mængde af børnelitteratur, der strømmede ind på markedet."Fra Askepot til Asterix" udkom første gang i 1974 som en opdateret udgave af bogen "Fra Askepot til Anders And" fra 1962.Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • af Vibeke Stybe
    74,95 kr.

    "De fleste, der husker deres barndoms bøger, vil som regel ikke huske meget af teksten, måske et vagt handlingsmønster, en titel eller nogle vers. Derimod vil bøgernes billeder stå mejslet i hukommelsen, hvad enten de har været gode eller dårlige. Hvem husker ikke sine første billedbøger eller omslagsillustrationer til et væld af børneromaner, hvis indhold ellers for længst er glemt?"Forsker i børnelitteratur Vibeke Stybe tager os med tilbage gennem tiden til billedbøgernes begyndelse. Dengang de fleste endnu var analfabeter, henvendte billedbøgerne sig til voksne og børn på samme tid, men som tiden gik, begyndte man at lave billedbøger og billedark specifikt til børn. "Fra billedark til billedbog" følger udviklingen helt fra de første udgivelser i 1700-tallet, til kobberstikkene i oplysningstidens børnebøger, illustrerede ABC’er, glansbilleder, klassiske billedbøger og helt op til tegnefilmene tiltvang sig pladsen.Bogen udkom første gang i 1983.Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • af Vibeke Stybe
    63,95 kr.

    Børn har til enhver tid elsket at få fortalt historier, men synet på børn og børnelitteraturen har ændret sig gevaldigt i løbet af tiden.I "Børnespejl" dykker forfatteren ned i den danske børnelitteraturs historie fra de allerførste danske oversættelser af Æsops fabler og helt op til 1850, da Christian Winther udgav "En morskabsbog for børn". Bogen handler om børnelitteraturens betydning for børns udvikling gennem historien, og hvordan den har ændret sig, i takt med at synet på barnet og barndommen også ændrede sig. Bogen udkom første gang i 1969.Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • af Vibeke Stybe
    297,95 kr.

    "Der var engang en konge og en dronning, som havde seks smukke døtre. Da de var helt små, blev de alle bortført af hvirvelvinden. Først den ældste, så de to næstældste og til sidst de tre yngste. Kongen og dronningen sørgede dybt og lod søge overalt, men forgæves. Ikke det ringeste spor var at finde af de forsvundne prinsesser."Vibeke Stybe genfortæller en række af de bedste nordiske folkeeventyr. Vi møder forsvundne prinsesser, stygge trolde, drillesyge nisser og en pige, der græder guldtårer. Fortællingerne er ikke bare spændende og sjove for børn og voksne, men også et interessant kig tilbage i den nordiske folkesjæl og de motiver, der dukker op på tværs af landegrænser og århundreder.Bogen udkom første gang i 1992 og henvender sig til voksne og børn over 6 år.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlVibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • af Vibeke Stybe
    63,95 kr.

    "Der var engang en konge og en dronning, som havde seks smukke døtre. Da de var helt små, blev de alle bortført af hvirvelvinden. Først den ældste, så de to næstældste og til sidst de tre yngste. Kongen og dronningen sørgede dybt og lod søge overalt, men forgæves. Ikke det ringeste spor var at finde af de forsvundne prinsesser."Vibeke Stybe genfortæller en række af de bedste nordiske folkeeventyr. Vi møder forsvundne prinsesser, stygge trolde, drillesyge nisser og en pige, der græder guldtårer. Fortællingerne er ikke bare spændende og sjove for børn og voksne, men også et interessant kig tilbage i den nordiske folkesjæl og de motiver, der dukker op på tværs af landegrænser og århundreder.Bogen udkom første gang i 1992 og henvender sig til voksne og børn over 6 år.Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • af Vibeke Stybe
    63,95 kr.

    "Næsten al børnelitteratur, der handler om dyr, er i sidste ende udsprunget af de gamle fabler, der har været fortalt om og om igen, snart på prosa, snart på vers, snart for store, snart for små, snart i alvor, snart i skæmt. Fablerne drejer sig ikke alene om dyr, men også om mennesker."Traditionen for at fortælle fabler går tusindvis af år tilbage i tiden, og også den dag i dag elsker børn at høre fortællinger om dyr med mere eller mindre menneskelige egenskaber. Vibeke Stybe fortæller her om de mange forskellige motiver, der går igen i fablerne helt tilbage fra antikkens verden, over middelalderen og reformationen, La Fontaine i 1600-tallets Frankrig og Ludvig Holberg i 1700-tallets Danmark helt op til Franz Kafka i starten af det 20. århundrede. Bogen slutter med kapitler om, hvordan fabler bruges i skoleundervisning, og hvordan de er blevet brugt i forhold til moralsk opdragelse og i politiske systemer.Bogen udkom første gang i 1975.Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sætte børnelitteratur på dagsordenen, og det var på hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en særlig børnebogssamling ved Statens Pædagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav både sine egne børnebøger og værker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange år ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.

  • - i dansk børnelitteratur
    af Vibeke Stybe
    30,95 kr.

    Anonymer og pseudonymer har altid været brugt i litteraturen, ikke mindst i børnelitteraturen. Motiverne til at bruge pseudonymer er mange. Nogle forfattere har villet skjule deres identitet, måske fordi børnelitteraturen er blevet betragtet som underlødig litteratur. Forfattere til drenge- og pigebøger har villet skjule deres køn. Og tidligere kunne grupper af forfattere kun få andel i bibliotekspengene ved hjælp af pseudonymer. Dette redegør Vibeke Stybe for i indledningskapitlet i Anonymer og pseudonymer i dansk børnelitteratur. Bogen rummer i øvrigt en oversigt over ca. 300 danske børnelitterære anonymer og pseudonymer.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.