Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Danmark er propfuld af den vildeste natur og utallige fantastiske arter af både dyr og planter. Alligevel kigger de fleste af os mere på vores mobil end på de fugle, der synger ude i haven, spiller mere fodbold end konkurrerer om, hvem der kan finde flest forskellige typer edderkopper i cykelkælderen. Vi kender ikke ret mange dyr, planter eller insekter og glemmer derfor ind imellem at nyde den natur, der faktisk er over det hele omkring os. Og det er virkelig skørt, for naturen er her, der og alle vegne – og byder på bunker af oplevelser, glæder og sjove overraskelser.Med Vickys vilde verden tager Vicky Knudsen os med ud at kigge på mange af naturens finurlige, spændende og helt langt ude arter – vidste du for eksempel, at der i de fleste danske hjem lever et par vaskeægte levende fossiler? At der er en sommerfugl, som hedder Blodplet, som man ikke skal spise, den er nemlig giftig? At der er snegle, der parrer sig i luften i et langt slimspor? At der i de fleste danske haver bor dyr, der udelukkende spiser kød? At gedden kan lægge op til en halv million æg – ad gangen?! Eller at almindelige hovedlus kan formere sig allerede 10 timer, efter de er blevet født?Formodentlig ikke, men fortvivl ej, efter at have læst Vickys vilde verden kommer du til at have helt styr på de arter, der omgiver dig hver eneste dag – og kan tilmed invitere familien med i skoven og fortælle dem alt om, hvad I ser på jeres vej.Bogen er rigt illustreret med både fotografier og illustrationer, tegnet af Brian Dall Schyth, der også har tegnet til Naturfredningsforeningens projekt 99 arter.
Gå på opdagelse i Vickys vilde verden og løs en masse sjove opgaver, der gør dig klogere på de mange dyr og planter, du kan møde i naturen. Løs for eksempel en krydsogtværs om dyr til lands, til vands og i luften Kig i forstørrelsesglas og forbind de store øjne med de rette dyr Hjælp et dyr igennem en labyrint, og find samtidig ud af dets navn Farvelæg de smukkeste sommerfugle Forbind et udsagn til det rette dyr eller plante – hvem er fx tvekønnet og kan klone sig selv?Alt det og meget mere sjov finder du i Vicky Knudsens aktivitetsbog!Bagest i aktivitetsbogen er der en tjekliste med dyr og planter, som du selv kan gå ud i naturen og finde. Når du har sat kryds ved dem alle, kan du udfylde bogens fine diplom og kalde dig en vaskeægte Naturnørd (den fineste anerkendelse af dem alle ifølge Vicky selv)!
I naturen findes der ikke gode og onde dyr. Alle arter gør bare det, de er bedst til. At nogle af dem ikke er for kønne, skal man ikke lade sig narre af – de er ret vidunderlige alligevel!Der findes rigtig mange dyr, som mennesker ikke bryder sig om. Det er de færreste, der bryder ud i glædesdans, når der ræser en stor edderkop over stuegulvet, eller når de ser en gedehams nærme sig deres sodavandsglas. Og hvem bliver begejstret, når dræbersneglen indtager haven eller skægkræet har spist af tapetet? Ingen. Bortset fra Vicky Knudsen, og det har hun med denne bog tænkt sig at lave om på.På et nuttethedsbarometer vil hundehvalpe være i top, mens edderkopper og snegle ligger helt i bund. Faktisk vil de fleste næsten gøre alt, for at undgå disse knap så populære dyrs selskab. Nogle gange er frygten for et dyr så stort, at der faktisk er tale om en fobi. Men i virkeligheden er mange af dyrene ganske tilforladelige, og modstanden imod dem bygger på irrationel frygt eller misforståelser.Med denne bog kan du forhåbentlig lære at elske de upopulære dyr lidt mere, både de små og de store, dem med få, mange eller ingen ben – og med eller uden vinger. Alt fra de små insekter til de store pattedyr. Eller i hvert fald fascineres af, hvor fantastiske de i bund og grund er, når vi først lærer dem at kende. For det er fair nok stadig at være bange for at blive stukket af en gedehams, eller ikke at have lyst til at holde en stor husedderkop. Men efter at have læst bogen går der måske ikke lang tid, før edderkoppen bliver en ven eller bananfluen får et anerkendende nik.
Naturen er fyldt med farver, og uanset om det drejer sig om et træ eller en mariehøne, så er der en grund til, at de har lige præcis de farver, de har. Farver findes overalt ude i naturen, uanset hvor vi kigger hen. Nogle farver springer i øjnene, mens andre farver næsten går i et med omgivelserne. Men hvad er egentlig meningen med alle de farver? Hvorfor prøver nogle dyr at gemme sig, mens andre gerne vil ses? Og hvordan bliver farver egentlig lavet?Måske har du ikke før tænkt over, hvorfor mariehønen er sort og rød, mens blade oftest er grønne, og fugle tit er brune. Men nu er det på tide at blive klogere på mange af naturens farver. Så tag med hunden Gunnar på et eventyr ud for at undersøge naturens farver, det bliver en både sjov og lærerig rejse med masser af spændende historier undervejs.Hunden Gunnar bor normalt hjemme hos Vicky. De er meget glade for hinanden, de to. Vicky er en nørd, når det kommer til dyrene og planterne ude i naturen, og hun fortæller Gunnar om alt det, hun ved. Derfor er Gunnar for eksempel godt klar over, at han nedstammer fra ulven. Men hvorfor er han så ikke brun, ligesom ulven er? Hvorfor er han sort og hvid?
Politikens Børnebøgers nye læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Vi vil gøre det sjovt og opslugende at læse og bestræber os på, at læring skal gøres lækkert. Vores ønske med læs selv-serien er, at bøgerne skal formidle viden og dannelse og ikke mindst fremme læselysten hos børn og unge.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor skydes serien i gang med tre bøger af to af vores absolutte yndlingsnørder, Johan Olsen og Vicky Knudsen.Mennesket er den tredje læs selv-titel i serien. Den er skrevet i et samarbejde mellem Vicky Knudsen og Johan Olsen og tager menneskearten under kyndig og kærlig behandling.
Politikens Børnebøgers læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor er omdrejningspunktet for vores læs selv-serie nogle af vores absolutte yndlingsnørder, heriblandt Vicky Knudsen. I Vicky Knudsens tre nye læs selv-bøger skal vi se nærmere på nogle af de dyr, vi ellers ofte prøve at undgå. I Mikro-monstre skal vi kigge nærmere på nogle af de dyr, der normalt får os til at hvine højt af skræk med deres kriblende adfærd og lidt for lange følehorn.I Vickys optik er der dog ingen grund til at undgå hverken igler, lus, krager eller skolopendere – for de er hver især nogle helt fantastiske arter, der igennem årtusinder har forfinet deres overlevelse i naturen. Der er altså snarere grund til jubel end til panik, hvis der pludselig er en zebraedderkop på hovedpuden.
Politikens Børnebøgers læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor er omdrejningspunktet for vores læs selv-serie nogle af vores absolutte yndlingsnørder, heriblandt Vicky Knudsen. I Vicky Knudsens tre nye læs selv-bøger skal vi se nærmere på nogle af de dyr, vi ellers ofte prøve at undgå. Frygt-løse fugle tager os omkring nogle af de største fugle, vi har herhjemme – fugle, der ikke altid er lige søde ved hverken artsfæller eller andre arter.I Vickys optik er der dog ingen grund til at undgå hverken igler, lus, krager eller skolopendere – for de er hver især nogle helt fantastiske arter, der igennem årtusinder har forfinet deres overlevelse i naturen. Der er altså snarere grund til jubel end til panik, hvis der pludselig er en zebraedderkop på hovedpuden.
Politikens Børnebøgers læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor er omdrejningspunktet for vores læs selv-serie nogle af vores absolutte yndlingsnørder, heriblandt Vicky Knudsen. I Vicky Knudsens tre nye læs selv-bøger skal vi se nærmere på nogle af de dyr, vi ellers ofte prøve at undgå. I Banditter og blod-sugere kommer vi helt tæt på parasitter, lus og andre der prøver at snylte sig til det gode liv.I Vickys optik er der dog ingen grund til at undgå hverken igler, lus, krager eller skolopendere – for de er hver især nogle helt fantastiske arter, der igennem årtusinder har forfinet deres overlevelse i naturen. Der er altså snarere grund til jubel end til panik, hvis der pludselig er en zebraedderkop på hovedpuden.
Politikens Børnebøgers nye læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Vi vil gøre det sjovt og opslugende at læse og bestræber os på, at læring skal gøres lækkert. Vores ønske med læs selv-serien er, at bøgerne skal formidle viden og dannelse og ikke mindst fremme læselysten hos børn og unge.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor skydes serien i gang med tre bøger af to af vores absolutte yndlingsnørder, Johan Olsen og Vicky Knudsen.I Vickys klamme dyr skal vi se nærmere på nogle af de dyr, vi ellers ofte prøve at undgå. I Vickys optik er der dog ingen grund til at undgå hverken edderkopper, hugorme eller ørentviste – for de er hver især nogle helt fantastiske arter, der igennem årtusinder har forfinet deres overlevelse i naturen. Der er altså snarere grund til jubel end til panik, hvis der pludselig er en edderkop på hovedpuden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.