Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Historisk roman om et usædvanligt kvindeliv på Færøerne i første del af 1900-tallet. Hovedpersonen Sunnivá er som en fugl med stækkede vinger. Fra starten er hendes liv anderledes end andres, fordi hun er hofteskadet og vralter som en and. Alligevel møder hun kærligheden. Manden er ikke den bedste, hun kunne have ønsket sig, og hun får ikke frihed til at udfolde sig som den kunstner, hun gerne vil være. Men hun er stærk og nægter at lade sig kue.Med sine smukke naturskildringer og den særlige tone, som går gennem bogen, indfanger Bergtóra Hanusardóttir den færøske livsrytme og går tæt på et sind, der bøjer sig under skæbnen for senere at rejse sig igen.
Neel er på rygsæksrejse i Thailand, hvor hun møder Laurie og Lars. De ø-hopper, flyder med turiststrømmen, sejler på floder og svømmer med delfiner. Men mens de nyder naturen, sipper drinks, smager på eksotiske delikatesser og lader sig opvarte af den fattige lokalbefolkning, slås de hver især med problemer, som er fulgt med hjemmefra. Hvad de er flygtet fra, afsløres gradvist. Vi følger historien fra tre forskellige synsvinkler og får undervejs et foruroligende indblik i selve rejseriets mange dilemmaer.
”Inde i husene” er en bog, der bliver ved med at folde sig ud – længe efter at man har læst den. I rækkehusene på Violvej i Thisted bor Lotte, Mike, Ivan, Susanne og de andre. Tilsyneladende almindelige mennesker, og så alligevel ikke. For Grit Niklasson dykker ind bag facaden og hiver folks hemmeligheder frem i lyset. Intet er, som det ser ud til. De sorte sider fortrænger idyllen, og der foregår mere bag de lukkede døre, end man umiddelbart skulle tro.
Historisk roman som foregår i det gamle Island. Gudmundur og Gudbjørg kæmper mod sult og sygdom i tiden efter det store vulkanudbrud i Lakagigar i 1783. De børn de sætter i verden er deres største lykke. Men næste generation har ikke oplevet elendigheden og drømmer frejdigt om et bedre liv. De vil ikke bare være mætte, de vil også være frie og lige. Romanen kan læses som et selvstændigt værk eller som en fortsættelse af de to første romaner i serien "En slægtsroman fra Vestfjordene".
En elementært spændende og velkomponeret kærlighedsroman, hvor to tidsaldre krydser hinanden. 18-årige nutidige Naja er flygtet fra sin voldelige kæreste, men han bliver ved med at stalke hende. Da hun opdager, at hun er gravid, søger hun trøst i de dagbøger og breve fra 1870'erne, som hun ved et tilfælde har fundet. Bid for bid afdækker hun den gamle kærlighedshistorie, og romanen tager en uventet drejning.
En hudløst ærlig og gribende beretning om, hvordan det var at være en lidt for tyk og forsagt dreng med en lidt for lille, rød cykel i tiden efter Anden Verdenskrig, hvor der ikke blev taget noget særligt hensyn til børn. Vi følger drengen, indtil han som 28-årig begynder at skabe sit eget liv. Det er en fortælling om usikkerhed, ambitioner, opbrud og opgør med den sociale arv – men det er også en historie om forelskelser, kærlighed, omsorg og ansvar.
Vi er i Island i slutningen af 1700-tallet. Gudrun er blevet enke for anden gang. Hun tror, at hendes fremtid er sikret, men mod sin vilje tvinges hun væk fra sin gård, og hendes familie splittes ad. Mens hendes børn jagter kærligheden og grundlægger en ny slægt, flytter Gudrun selv til den fremvoksende handelsby Isafjord og prøver at skabe sig et nyt liv. Det er historien om et vildt samfund – en del af Danmark men langt fra de bonede gulve. Fattigdom og sygdom hærger, rivalisering, forbrydelse og drikkeri hører til dagens orden. Men det er også en historie om kærlighed, selvopofrelse, sammenhold og viljestyrke – og om at overleve i den smukke men barske islandske natur.
Mørk som en nordisk vinternat – lys som sommerens midnatssol KASTEBOLD er en dramatisk dansk-islandsk slægtsroman, som spænder over flere generationer. Romanen tager udgangspunkt i virkelige hændelser og handler om kærlighed, svigt, skyld, skam, identitet og social arv. En mor og en datter tager sammen på ferie til en øde fjord i Island. Overladt til sig selv og den omskiftelige islandske natur prøver de at nå hinanden henover mange års smerte og fortielser, men de bliver indhentet af fortidens skygger. Lidt efter lidt afdækkes historien om morens liv og hemmelighederne omkring, hvem der er far til datteren.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.