Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Arkitektens Forlag

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Stærk form og frit spil
    af Mirjam Gelfer-Jørgensen
    397,95 kr.

    Monografi om arkitekten Thorvald Bindesbøll (1846-1908). Thorvald Bindesbøll er først og fremmest kendt som kunsthåndværker og skaber af smukke krukker og sølvtøj, men han tegnede også huse hele sit liv med flere projekter og opførte huse bag sig end man lige skulle tro. Derfor tager denne bog også udgangspunkt i hans arkitektur, der ses som fundamentet for hans sikre formsans. Et gennemgående træk i Bindesbølls hele oevre er hans fokus på funktion, på planernes klare opbygning og prioritering af form frem for variation og dekoration. Et par bygninger som har deres markante plads i dansk arkitekturhistorie er fx. Fiskepakhusene i Skagen, Strandridergaarden på Strandvejen og Bombebøssen på Christianshavn. Rigt illustreret med nye fotografiske optagelser samt mange tegninger som ikke tidligere har været offentliggjort. Udkommer i både en dansksproget udgave og i en engelsksproget udgave.

  • af Carsten Thau & Kjeld Vindum
    454,95 kr.

    -

  • af Juhani Pallasmaas
    148,95 kr.

    Juhani Pallasmaas berømte bog "The Eyes of The Skin" foreligger nu i en dansksproget udgave: "Arkitekturen og sanserne". "Arkitekturen og sanserne" (The Eyes of The Skin) hører til blandt de bøger, man ofte finder på bordene hos arkitektstuderende verden over. Den er udkommet på over 20 sprog og ligger hos de internationale kunstboghandlere side om side med Steen Eiler Rasmussens "Om at opleve arkitektur", et andet hovedværk inden for den fænomenologiske tilgang til arkitektur. De er beslægtede, fordi begge med samme ligefremme formuleringsevne og fintmærkende tilgang til arkitektur, isprængt udblik til billedkunst og litteratur, tilbyder arkitekten operative begreber og den alment interesserede læser mange aha-oplevelser ved at sætte ord på arkitekturens virkemidler. Der er tale om bøger, der forstærker opmærksomheden i forholdet til den arkitektoniske omverden og derved potenserer følelsen af at være i live, herunder glæden over at standse op og iagttage. "Arkitekturen og sanserne" er en bog man tager frem og læser igen og igen. For at tanke op når ideerne blegner og arkitekturen falmer, eller for at skærpe sin kritiske sans i mødet med virkeligheden: Hvad var det nu Pallasmaa skrev...? "Arkitekturen og sanserne" kan være i en inderlomme eller i en taske - lige ved hånden.

  • af Kristoffer Lindhardt Weiss
    390,95 kr.

    Kritisk By er en debatbog, der gennem essays, billeder og interviews med førende arkitekter og byforskere diskuterer den danske velfærdsby anno 2019. Verdensberømt for rent havnevand man kan bade i, en enestående cykelkultur og store investeringer i generøse offentlige rum og bygninger. De danske velfærdsbyer har oplevet en historisk vækst i antallet af indbyggere. Havnearealer er blevet til nye blå parker, cykelstier og rekreative aktiviteter dukker op overalt i byens rum. Men velfærdsbyen er på meget kort tid blevet et sted, hvor færre og færre mennesker med lav - og mellemindkomst har råd til at bo, hvor boligpolitkken har fejlet og klimaomstillingen er både besværlig og langsom. Det har store konsekvenser for mange mennesker, og sætter pres på byen som et rum, hvor alle sociale lag kan finde en plads. På to årtier er vores grundforestilling om byen som et tilgængeligt, fælles rum, for alle de mennesker, der ønsker at opsøge det urbane liv blevet vendt på hovedet. Velstandsbyen er kommet for at blive, og den er ikke for de mange. Centrale bybegreber som liveability, gentrificering, fællesskab og risiko diskuteres for at forstå de byideologiske strømninger, der definerer nutidens byer. Kritisk By henvender sig bredt til faggrupper med interesse for byudvikling og samtidsarkitektur. Den er skrevet på en måde, så personer med interesse for byudvikling i al almindelighed kan læse med.Bogen er dobbeltsproget, Dansk/engelsk.Kritisk By / Critical City er baseret på - og en viderebearbejdning af - to temanumre af fagbladet Arkitekten (2016 11/12) om det urbanistiske begreb liveability, hvor Kristoffer Lindhardt Weiss var gæsteredaktør i tæt samarbejde med Arkitektens faste redaktører, Martin Keiding (chefred.) og Anne Pind.

  • af Peter Thule Kristensen
    413,95 kr.

    Arkitekten M. G. Bindesbøll (1800-1856) er en af de vigtigste skikkelser i dansk arkitekturhistorie og i kraft af Thorvaldsens Museum den internationalt mest kendte danske arkitekt fra det 19. århundrede. Han er frontfigur i overgangen fra klassicisme til historicisme, men repræsenterer samtidig med byggerier som Landbohøjskolen og Lægeforeningens boliger en nøgtern tilgang, der foregriber det 20. århundredes mere pragmatiske arkitektursyn. Bindesbølls samlede værk, der spænder over en række stilarter, peger således i mange retninger. Fælles for projekterne er imidlertid en personlig og uortodoks omgang med historiske stilarter, der er karakteristisk for en romantisk kunstopfattelse, og som resulterer i en arkitektur med en symbolladet, undertiden overraskende moderne, karakter. Forfatter til monografien er lektor, ph.d., arkitekt maa Peter Thule Kristensen, der bl.a. har skrevet en ph.d.-afhandling om romantiske ledemotiver i arkitekturen, og som forsker og underviser i arkitekturhistorie på Kunstakademiets Arkitektskole. Bogen er rigt illustreret med nye fotografiske optagelser af den internationalt anerkendte arkitekt Jens Lindhe. Dertil kommer en lang række af Bindesbølls originaltegninger som ikke tidligere har været offentliggjort. Bogen findes også i en engelsksproget udgave.

  • af Esbjørn Hiort
    217,95 kr.

    Finn Juhl (1912-1989) var én af dansk møbelkunsts mest originale designere. Han vandt verdensry med sine indretninger for FN's hovedkvarter og gennem sine internationale udstillinger. På Triennalerne i Milano i 1950'erne fik han intet mindre end fem guldmedaljer og det var i disse år han vandt international berømmelse for sine møbler. Finn Juhl opnåede som rumkunstner verdensry med sine indretninger for FN's hovedkvarter i New York, og som udstillingsarkitekt var han manden bag de store udstillinger af dansk brugskunst i udlandet, der skabte begrebet "Danish Design".Denne klassiske Finn Juhl bog er skrevet af forfatteren Esbjørn Hiort, som havde et nært venskab med Finn Juhl. Bogen tegner således et fuldstændigt portræt af denne møbelkunstner, der var blandt de ledende figurer bag udviklingen af begrebet "Danish Design".Bogen udgives i en dansk og en engelsk udgave. Den blev første gang udgivet i 1990.

  • af Anna Aslaug Lund & Jeppe Sengupta Carstensen
    317,95 kr.

    Critical Coast is a cross-disciplinary reader that explores the ecologies and spaces of coastal landscapes, the urgencies of contemporary coastlands and diachronic ideas about coastal futures. In continuation of the exhibition Coastal Imaginaries curated by Josephine Michau in the Danish Pavilion at the Biennale Architettura di Venezia 2023, Critical Coast presents a series of artistic representations, essays, poetry, found material, visual suites, fairy tales and empirical conversations with numerous international voices such as Dipesh Chakrabarty, Emanuele Coccia, Rebecca Solnit, Susannah Drake, Inuuteq Storch, Virginia Woolf, Amitav Ghosh, Jane da Mosto, Katherine Richardson, Superflex, Theodor Storm, Julia Watson, Billy Fleming, Bathsheba Demuth, Hans Christian Andersen, Amalie Smith, Rakel Haslund-Gjerrild, Lars Skinnebach, Melody Jue, Juliana Spahr, Kim Stanley Robinson and many others. Critical Coast comes in the format of a handbook made in a durable hardcover that readers can bring along into the field – into imaginary coastal landscapes as well as those at risk of disappearing today.

  • - udeaktiviteter og udemiljøer
    af Jan Gehl
    242,95 kr.

    Bogen er fortsat den bedste kilde til forståelse af uderummets brug og livet i vores byer. Den er basislitteratur på mange af verdens arkitektskoler, og står stadig uanfægtet som den mest grundlæggende indføring i udemiljøernes samspil med det sociale liv.

  • af Synne Rifbjerg
    287,95 kr.

    Hvad synes arkitekterne om arkitekturens vilkår i Danmark lige nu? Og hvad tror de på? - Inspirationens Helligånd, skønhed, sammenhæng, social udligning, saglighed, sanselighed, sjov i gaden, syndernes forladelse – eller arkitektonisk evigt liv? Ti arkitekter fra toppen af dansk arkitektur tager bladet fra munden og fortæller, hvad der driver deres værk, og hvad der indimellem driver dem til vanvid i den komplicerede proces fra idé til hus. Hvorfor de ville være arkitekter, hvordan de blev det, og hvordan det faktisk er at være det. Det handler om magt og afmagt, drømme og realiteter, meninger og mod. Kan man bygge hvor som helst, hvad som helst, for hvem som helst? Hvad er vigtigst, arkitekten eller bygherren? Er der en dansk humanistisk byggeskik, som med held kan eksporteres til diktaturer, eller er det bare business? Hvad tænker arkitekten på” er en debatterende bog, men også et vindue til den verden hvor ideerne opstår og huse og landskaber formes. Illustreret med arkitekternes udvalgte yndlingsskitser. Interviews med Jens Thomas Arnfred, Louis Becker, Lars Juel Thiis, Lene Tranberg, Michael Christensen, Stig L. Andersson, Dan Stubbergaard, Kristine Jensen, Dorte Mandrup og Bjarke Ingels

  • af Tom Nielsen
    371,95 kr.

    90% af danskerne bor og bevæger sig på 10% af landets areal. Bogen BYEN DANMARK giver en beskrivelse af hvordan byerne i Danmark har udviklet sig fra midten af 1800-tallet frem til i dag. For at forstå de danske byer som de ser ud i dag må man forstå den lange udviklingshistorie, der har formet dem. I dag er grænserne mellem by og land opløst, byerne er flydt ind i hinanden og de ikke længere kan defineres enkelt som modsætning til resten, ’landet’. Byen Danmark er den mere eller mindre sammenhængende struktur af bydele og infrastruktur som 9 ud af 10 af danskerne lever i. Byen Danmark er hverken ny eller gammel. Den er vokset frem med industrialiseringen af samfundet og er det uomgængelige udgangspunktet for de fremtider vi kan forestille os for livet i Danmark.

  • af Karen Olesen, Tom Nielsen, Sidse Martens Gudmand-Høyer, mfl.
    413,95 kr.

    Bogen Gellerup fortæller historien om udviklingen af et af de mest ambitiøse og kontroversielle byudviklingsprojekter i danmarkshistorien. Med Gellerupplanen i Brabrand opstod en helt ny bydel med inspiration i den modernistiske totalplanlægning, der forandrede byer verden over. Bogen følger udviklingen, fra de tidlige planer om Gellerup begyndte at tage form i 1950’erne, til første spadestik og helt frem til vores tid, hvor bydelen er blevet et symbol på de boligsociale udfordringer, der fulgte i kølvandet på datidens planlægning. Bydelen er i dag under kraftig forvandling, og en helt ny fortælling om den aarhusianske bydel er ved at tage form. Gellerup kan bruges som en prisme til at forstå dansk arkitektur- og boligpolitik, før som nu.Bogen Gellerup giver et dybtgående portræt af den arkitektur og bytænkning, der skabte Gellerup. Den skildrer de begivenheder og forestillinger, der har været med til at præge vores blik på planen, og de udfordringer og muligheder, den rummer.

  • - Circular Buildings
    af Anders Lendager & Esben Pedersen
    346,95 kr.

    Is it sustainable to reuse building elements from existing houses in new construction projects? Is there a real effect of building in wood? And is there enough waste at all if everyone builds with upcycled materials? The short answer is yes. In just over 380 pages the book, Solution, documents the effect by showcasing the two projects, Upcycle Studios and Resource Rows. With extensive use of recycled and upcycled materials, Lendager's projects, Upcycle Studios and the Resource Rows, have already garnered awards and publicity as lighthouses in circular construction. With the sweeping data from LCA and LCC analyzes, the release now proves that there is a real sustainable effect to be gained when building circular.

  • af Jørgen Møller, Peter Thule Kristensen, Kjeld Vindum, mfl.
    277,95 kr.

    Arkitektur og velfærdsstat ses oftest som to forskellige domæner, men de hviler begge på forestillinger om at skabe de gode liv for fællesskabet og for den enkelte. Denne bog handler om velfærdsdesign og om at designe velfærd.

  • af Carsten Thau, Christoffer Harlang, Tobias Faber, mfl.
    482,95 kr.

  • af Félix Solaguren-Beascoa
    277,95 kr.

    Arne Jacobsen and his architecture represent a line of work that spans all of the characteristic developments of the 20th century ranging from Neoclassicism to the International Style by way of Nordic Functionalism. Spanish architect and author Félix Solaguren-Beascoa has published a comprehensive study of Jacobsen's work, divided into three volumes from 1926 - 1971. This publication is structured similarly to Le Corbusier's Oeuvre Complète and includes previously unpublished material, offering a detailed look at Jacobsen's career.

  • af Sven-Ingvar Andersson
    368,95 kr.

    C. Th. Sørensen (1893-1979) blev sin tids førende danske landskabsarkitekt og regnes i dag blandt verdens mest fremtrædende. Han fornyede havekunsten ved at lade sig inspirere af den avantgardistiske billedkunst samtidig med, at han mere end nogen anden rettede sit fags opmærksomhed mod den sociale virkelighed. Bogen giver en samlet fremstilling af hans arbejder. Den viser, at inspiration fra hans arbejder rækker ind i fremtiden. Bogen fås også i en engelsk version.

  • af Tom Nielsen
    137,95 kr.

    The book is the first in our paperback series, which aims to present current and pressing challenges in architecture and urban design in an effective, powerful and thought-provoking way. In a shorter format and with a new way of looking at things, these books trigger poignant questions about the future of our built environment. De Jordische Byer presents two different episodes. The first takes the reader through the history of urban development: from the muscle city, which was driven by human and animal labor, through the machine cities of industrialization to the current borderless cities, characterized by global communication and blurred urban divides. It introduces the concept of the earthly city as a close, harmonious interweaving of people and nature. The second section deals with the urgent need to rethink urbanism in light of the climate crisis. It calls for a paradigm shift for a sustainable future. It explores the polarized responses to the climate crisis: technological optimism versus hyperlocal sustainability. The earthly, however, moves away from globalization and locality and focuses on our interconnectedness with Earth's ecosystems. This book is indispensable for anyone interested in future urban life and our role within the Earth's ecological framework.

  • - Japansk havekunst og Arkitekturhistorie
    af Frans Borgman Hansen
    406,95 kr.

    Frans Borgman Hansen and Arkitektens Forlag have taken the initiative to create a significant book which is innovative in its analysis and connection between art broadly understood, architecture and garden art. The book aims to shed light on Japanese architecture and horticulture from the earliest traces to the country's opening to the west in the middle of the 19th century. It has not been seen before that an ambitious overall presentation of the relationship between Japanese history has been made, where architecture inscribes in an analysis of the relationship between contemporary thinking and how this found its expression in the concrete works and conversely its starting point in the concrete. The project will use new photographs taken specifically for the book taken during repeated study and research stays in the country over the past several years. The book's rich illustrative drawings are also drawings for books and provide uniformity throughout the book. It is all tied together as the story of the country and its own understanding in relation to nature and its placement in the world. In addition, reproductions of contemporary artworks and individual borrowed photos will be included. Architecture and nature The gardens and their connection to the visual arts and architecture form the core of the story. They are illuminated through the periodic waves of Chinese and Korean influence through art and thought. Through the ages, they came to characterize the history of Japanese art without, however, at any time being seen as in conflict with the ethnic animistic Shintō view of life. Accordingly, the Japanese interpreted the Buddhist influence by seeking an intuitive understanding in nature. In this they gained a human insight. In nature, the Japanese throughout the ages of history found the eternal in the impermanent. This theme, perhaps more than anything else, became what they wanted to express in their visual arts, architecture, gardening and literature. It is therefore in this light that the history of architecture and gardening will be interpreted in relation to central aesthetic concepts such as imperfection, imbalance, simplicity, loneliness, poverty. Concepts articulated in the art of Zen Buddhism. Through cultural historical analysis, these will explain precisely why the Japanese cultural background demanded this articulation in art. A conceptualization that had also previously been expressed in the pre-medieval conception of nature, first through Shintōism and then in the Heian period through Kūkai's understanding of esoteric Buddhism. A perception of nature that was then also expressed in architecture in the broadest sense. A relationship as Johannes V. Jensen expressed it in 1907 at the meeting with Japan's nature

  • af Mirjam Gelfer-Jørgensen
    377,95 kr.

    Engelsksproget udgave - Monografi om arkitekten Thorvald Bindesbøll (1846-1908). Thorvald Bindesbøll er først og fremmest kendt som kunsthåndværker og skaber af smukke krukker og sølvtøj, men han tegnede også huse hele sit liv med flere projekter og opførte huse bag sig end man lige skulle tro. Derfor tager denne bog også udgangspunkt i hans arkitektur, der ses som fundamentet for hans sikre formsans. Et gennemgående træk i Bindesbølls hele oevre er hans fokus på funktion, på planernes klare opbygning og prioritering af form frem for variation og dekoration. Et par bygninger som har deres markante plads i dansk arkitekturhistorie er fx. Fiskepakhusene i Skagen, Strandridergaarden på Strandvejen og Bombebøssen på Christianshavn. Rigt illustreret med nye fotografiske optagelser samt mange tegninger som ikke tidligere har været offentliggjort. Udkommer i både en dansksproget udgave og i en engelsksproget udgave.

  •  
    247,95 kr.

  • af Ane Vedel
    199,95 kr.

    Beskriver designeren og møbelsnedkeren Kristian Vedels (1923-2003) virke. Bl.a. hans pionerarbejde med plastikdesign af brugsgenstande af alle slags og hans tidløse børnemøbler. I 1960 udtalte den amerikanske designmæcen Edgar Kaufmann junior, at "Vedels design vil starte en ny trend for amerikanske designeres brug af plastik". Denne bog har til formål at beskrive designeren og møbelsnedkeren, Kristian Vedels virke, der præsenteres hovedsageligt projekter fra 40'erne, 50'erne og 60'erne udvalgt ud fra hans eget tegnearkiv. Vedels virke var præget af en kompromisløs, undersøgende tilgang til forarbejdningsmetoder og materialer. Gennem årene raffinerede og videreudviklede han sine design i en stræben efter den form, der kunne opfylde hans strenge krav til multifunktionelle, ergonomiske og rationelle brugsgenstande. Kristian Vedels legemøbler, fugle, dukker og figurskitser er karakteriseret ved en helt særlig lune og tilstedeværelse. Rigt illustreret med fotos, skitser og tegninger

  • af Nils-Ole Lund
    372,95 kr.

    I 1970 udkom arkitekt, professor Nils-Ole Lunds lille uprætentiøse bog Teoridannelser i arkitekturen - arkitekter og ideer fra 40erne til i dag for første gang, og i løbet af kort tid opnåede den status som standardværk. Utallige arkitekter og arkitekturinteresserede kan føre deres viden om perioden tilbage til dette værk.Efter 30 år har Nils-Ole Lund udarbejdet et nyt, stærkt revideret og udvidet manuskript, der flere steder har undergået store ændringer, når det gælder teoriernes indhold og betydning.Bogen er således ikke blot en idéhistorie, men også en tiltrængt analyse og gennemgang af hvordan arkitekturens teorier har påvirket praksis fra Anden Verdenskrig op til i dag, både internationalt og i Danmark/Norden.Et stort antal illustrationer i form af fotos og planer supplerer den overskuelige og let tilgængelige tekst, og afhjælper dermed et stort savn hos mange, der har manglet en indføring i denne periode.

  • af Lone Feifer, Kristoffer Weiss, Candela de Bortoli, mfl.
    145,95 kr.

    This book shares the methodology and insights to inspire a transformative shift towards healthier, more sustainable homes. Living Places is an innovative approach by VELUX and EFFEKT to home construction that benefits both people and the planet. Living Places’ principles prioritise minimal environmental impact and promote a harmonious balance between human living spaces and our resources. This chapter introduces the initiative’s holistic framework, that aspires to influence the housing sector by assessing prototypes and integrating valuable knowledge into the construction industry at large.

  • af Pia Justesen, Ole B. Jensen, Ask Svejstrup, mfl.
    297,95 kr.

    No Access - Social Exclusion in Urban Spaces, edited by Pia Justesen, illuminates and provides insight into the exclusionary factors and mechanisms of the modern city, describes concrete typologies, explanations and experiences of exclusionary design, addresses professional ethical considerations around exclusionary design and explains legal prohibitions on sleeping rough and begging.The book also contains seven interviews with people experiencing in homelessness who talk about their personal experiences of living and moving around in the exclusionary and ostracizing city.

  • af Pia Justesen, Ole B. Jensen, Ask Svejstrup, mfl.
    254,95 kr.

    Ekskluderende design er byrumsdesign, der ekskluderer mennesker fra at bruge bestemte steder i byen. Det kan f.eks. være bænke med armlæn midt på, høj musik og skarpt lys, som forhindrer hjemløse borgere i at tage ophold. Sammen med aflåste parkeringskældre og baggårde er det en del af en udvikling, som de senere år har gjort byrummene mindre tilgængelige for mennesker i hjemløshed. Forbud mod "utryghedsskabende” lejre og tiggeri har siden 2017 medført bøder og fængselsstraf til mennesker, der sover og tigger på gaden. I kombination med kommunale soveforbudsskilte har lovændringerne ført til en de facto kriminalisering af hjemløse borgeres livsopretholdende adfærd og strategier. Udviklingen er udtryk for, at design og jura har forenet sig om at skubbe mennesker i hjemløshed ud af offentlige byrum og ud af syne. Selvom de forskellige tiltag typisk retter sig mod bestemte former for ophold og adfærd i byerne, oplever mennesker i hjemløshed den konkrete eksklusion som tilbagevendende møder med skilte, der siger: Ingen Adgang. Denne bog sætter fokus på udstødende faktorer i byrummet.

  • - On enabling and empowering a diverse population
    af Camilla Ryhl
    297,95 kr.

    Universal design offers a paradigm shift in how we understand and perceive human beings and the diversity of abilities within architecture and urban planning. The concept introduces a new approach to core aspects of architecture: sensory experiences, social sustainability, and architectural qualities and meaning. In Universal Design - On Enabling and Empowering a Diverse Population, Camilla Ryhl engages in dialogue with ten architects about their practices and understanding of universal design. The book introduces a model for applying universal design at three differing levels, providing a practical framework for creating inclusive and accessible spaces. It is an essential read for architects, designers, and anyone interested in creating spaces that harmonize with the varied abilities and experiences of all individuals.

  • af A Kassen
    447,95 kr.

    The book Works in Architecture by artist group A Kassen explores the blending of art and architecture in what they term the expanded domain of architecture. It highlights the creative exchanges between these two fields, offering a deeper dialogue that challenges traditional ideas of architecture as merely functional and aesthetic. Through a series of projects, A Kassen introduces elements that disturb and distort reality, encouraging us to see and experience space in new ways.By merging art with architecture, A Kassen opens up new possibilities for how spaces can be designed, used, and interpreted. Their work encourages architects and artists alike to reimagine the role of art in shaping the built world, offering fresh inspiration for incorporating creativity into building culture. This continuous exploration of the intersection between art and architecture helps to redefine the boundaries of both disciplines, pushing the potential of architecture into new, imaginative territory.With an introduction and interview by Kristoffer Lindhardt Weiss

  • af Søren Nielsen, Morten Nielsen, Gitte Juul, mfl.
    247,95 kr.

    Det udsatte boligområde Taastrupgaard er præget af to forskelllige fortællinger. Udefra er der mediernes og politikernes fortælling om sociale problemer, og indefra spirer kimen til en fortælling om beboernes levede liv i bebyggelsen. Ofte er der ikke klare forbindelser mellem det, der opfattes og besluttes henholdvis udefra og indefra. Tingbogen er en opbyggelig historie om mennekser, bier, planter, mycelium, træ og ild, der arbejder sammen om at regenerere et hjørne af Taastrupgaard, fysisk som socialt, og diskuterer de planmæssige og strukturelle rammer for Taastrupgaards omdannelse, herunder beboernes medvirken i helhedsplanarbejdet og områdets udvikling.Gitte Juul, arkitekt MAA, ph.d, er studielektor på Det Kongelige Akademi. Hun arbejder i krydsfeltet mellem arkitektur og kunsteriske greb i det offentlige rum og har siden 2000 søgt at åbne diskussionen om relationen mellem dem, der bygger og dem, der bor.

  • - Reflections on the Agency of Architecture
    af Olivia Toftum & 3XN GXN
    377,95 kr.

    Vi er næsten altid til stede i eller omkring arkitektur. Arkitektur påvirker, hvordan vi har det. De rum, vi bevæger os rundt i, påvirker os. De har indvirkning på vores helbred, både fysisk og psykisk, vores generelle velbefindende og den jord, vi bygger og bor på. Arkitekturen har med andre ord agens, den gør noget. Bogen AWARE: Reflections on the Agency of Architecture undersøger således arkitekturens agens og spørger, hvad det er, arkitektur kan og gør? Bogen fortsætter den samtale 3XN GXN startede med soloudstillingen Aware på Dansk Arkitektur Center. En udstilling, der leger med den almenmenneskelige oplevelse af, at vi påvirkes følelsesmæssigt af de rum, vi opholder os i. Vi har inviteret 14 praktikere på tværs af discipliner og generationer til at reflektere over udstillingens tema. Blandt bidragyderne er Yasmeen Lari, Olafur Eliasson, Sumayya Vally og Rasmus Munk.

  • af Dominique Hauderowicz & Kristian Ly Serena
    76,95 kr.

    I takt med at befolkningen i Danmark gradvist bliver ældre, stilles der nye krav til den måde, samfundet er organiseret på. Et af de områder, der er særligt påvirket af denne demografiske ændring, er det offentlige byrum, som skal være bedre egnet til ældre mennesker i fremtiden. For at imødekomme denne problemstilling er en samling af de vigtigste konklusioner fra den engelske udgivelse af Hatje Cantz Age-Inclusive Public Space nu tilgængelig på dansk. Denne mini-udgave giver viden, tilgange og værktøjer til at arbejde med aldersinkluderende rumlig praksis og gøre den bredt tilgængelig.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.