Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
1960ernes intensive industrialisering af boligbyggeriet, med repetetiv montage af præfabrikerede elementer, førte til æstetisk forarmelse af vore boligmiljøer. Tekniske løsninger vandt over arkitektoniske visioner. Men repetitionsprincippet rummer et arkitektonisk potentiale, som arkitekter – dengang som nu – udfordrer i alt for ringe grad. Og det selv om nutidens avancerede produktionsapparat, baseret på IT og højteknologiske fremstillingsprocesser, rummer mulighed for en mere brugerorienteret og individualiseret arkitektur.Bogen formulerer og diskuterer nye måder at betragte montagearkitektur på og giver bud på, hvad der skal til for at udnytte nyindustrialiseringens arkitektoniske potentiale. Det kræver blandt andet et ændret syn på det at skabe arkitektur; på arkitektens designproces og rolle i byggeriet.Bogen henvender sig til arkitekter, planlæggere og offentlige myndigheder.
Gode intentioner og uregerlige byer er en gennemgang af de vigtigste udviklinger inden for by- og arkitekturteori de sidste 50 år, sat i perspektiv af debatten om politisk teori og om æstetik og etik. I bogen stilles alle de prekære spørgsmål, som rejser sig for den aktuelle bybygning: Hvordan skal vi fortsat udvikle velfærdssamfundets byer, når alle visioner er enten udtømte eller har afsløret sig som hule postulater? Repræsenterer byerne i nutidens velfærdssamfund allerede den bedste af alle verdener, hvorefter opgaven for den urbanistiske planlægning alene vil være at opretholde og justere denne tilstand? Bevæger arkitekturen sig blot mellem forskellige stilretninger, hvis formål er at iklæde det markedsdrevne samfund forskellige overflader og attributter? Findes der aktuelt alternative modeller for, hvordan byernes udvikling kan tænkes?
Hvad skal der til for at opnå det optimale i byggeriet, når kunsten skal integreres med arkitekturen?Antologien er en mosaik af indlæg fra konferencen "Integration af kunst i byggeriet", som fandt sted i september 2000 på Arkitektskolen Aarhus. Formålet med konferencen var at sætte en dialog igang mellem byggeriets parter, kunstnerne og andre interessede i et forsøg på at besvare spørgsmålet: Hvad skal der til for at opnå det optimale i byggeriet, når kunsten skal integreres med arkitekturen?Bogen henvender sig til alle interesserede. Den primære målgruppe svarer dog til konferencens, som var arkitekter, offentlige og private bygherrer, kunstnere, ingeniører, designere, entreprenører, landskabsarkitekter, institutioner med relation til kunst arkitektur, offentlige myndigheder samt finansieringsinstitutter.
ENGELSKSPROGET1960ernes intensive industrialisering af boligbyggeriet, med repetetiv montage af præfabrikerede elementer, førte til æstetisk forarmelse af vore boligmiljøer. Tekniske løsninger vandt over arkitektoniske visioner. Men repetitionsprincippet rummer et arkitektonisk potentiale, som arkitekter – dengang som nu – udfordrer i alt for ringe grad. Og det selv om nutidens avancerede produktionsapparat, baseret på IT og højteknologiske fremstillingsprocesser, rummer mulighed for en mere brugerorienteret og individualiseret arkitektur. Bogen formulerer og diskuterer nye måder at betragte montagearkitektur på og giver bud på, hvad der skal til for at udnytte nyindustrialiseringens arkitektoniske potentiale. Det kræver blandt andet et ændret syn på det at skabe arkitektur; på arkitektens designproces og rolle i byggeriet. Bogen henvender sig bl.a. til arkitektstuderende, arkitektfirmaer og andre interessenter i byggebranchen.
Sigtet med denne bog er at anskueliggøre byggematerialers og bygningers miljøbelastning, så brede kredse involveret i byggeriet kan forholde sig hertil. Udgangspunktet er boligbyggeri.Der lægges vægt på samspillet mellem arkitektonisk form, konstruktioner og materialer, så miljøbelastninger kan forstås i sammenhæng med arkitektoniske og byggetekniske aspekter, - i videre henseende så miljøhensyn kan integreres i byggeriet på kvalificeret, afvejet og effektiv vis. "Arkitektur og Miljø er en delikat serveret, velunderbygget og højt kvalificeret bog, som kan medvirke til at anskueliggøre miljømæssige problemstillinger og lette projekteringen". ARKITEKTURNET.DK
Her snart 100 efter at den unge PH profilerede sig som kulturkritiker, gøres der for første gang et forsøg på at give en mere udførlig behandling af den indledende fase i PH's forfatterskab fra Klingen (1917-1920) til Kritisk Revy (1926-1928). Carl Erik Bay drøfter PH's position i den danske kulturdebat efter 1. Verdenskrig ud fra de teoretiske og filosofiske aspekter, som materialet selv lægger op til - og konturerne af et nyt syn på PH som filosofisk orienteret kunst- og arkitekturteoretiker tegner sig. Bogens kapitler udspringer af Carl Erik Bays bidrag til forskningsprojektet "Poul Henningsen og den danske kulturarv", som er gennemført på Syddansk Universitet.Bogen er dansksproget.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.