Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Niels Jørgen Henriksens fortællinger er et levende tilbageblik på livet i og omkring den lille havneby, hvor han voksede op blandt strandjægere og kystfiskere i 1960’erneog 1970’erne.Bogen tegner et spændende billede af et miljø, som rummede barskhed og bidske bemærkninger, men også humor og hjertevarme. Den giver et fængslende indblik i en helt særlig kystkultur, som ikke længere findes.Læs om de farverige mennesketyper som forfatteren mødte og lærte jagtens og fiskeriets finesser af. Oplev kystfiskernes hårde liv med frihed og fællesskab. Og nyd de intense jagtberetninger, der er fortalt med nerve og solidt fagkundskab.
Det er et udtryk for godt jægerhåndværk at man er i stand til at fastslå kønnet og alderen på et stykke klovbærende vildt på alle tider af året. Kun på den måde er man i stand til at følge bestandenes trivsel og gennemføre en afbalanceret afskydning. Men de færreste har den fornødne praktiske erfaring til at vide præcis hvad det er, man skal kigge efter for at se, om et af dyrene i en rudel er et smaldyr eller til at vurdere, om en stor hjort også er gammel. Samtidig findes der et utal af myter, for eksempel om aldersbestemmelse af råbukke, som man skal vide at manøvrere uden om! Denne bog gennemgår på en enkel og praksisnær måde, hvordan man kan aldersbestemme kronvildt, dåvildt, råvildt, muflon og vildsvin på baggrund af kropsbygning og adfærd, og fortæller, hvordan denne viden kan bruges konstruktivt i jagtudøvelsen.
Før Genforeningen i 1920 var Sønderjylland under tysk styre, og dermed også under tysk jagtlovgivning. Det kom til at præge landsdelens jagtforhold, der kom til at adskille sig markant fra jagten i det øvrige Danmark.Denne bog samler en perlerække af historiske jagtberetninger fra hele det sønderjyske område. Bogen følger jægere fra alle samfundslag, og som læser kommer man derfor både med rundt på jagter i bondelandet, på de store godser og i statsskovene. Med afsæt i originale kilder skildres bl.a. jagten på sæler i Vadehavet, gæs i marsken, ænder i engene, oddere i åerne, krondyr i skovene, agerhøns i roemarkerne – og store harejagter med helt utrolige udbytter.Samtidig fortælles om, hvordan erfaringerne fra Sønderjylland blev brugt som løftestang for nye ideer, der efter 1920 kom til at ændre hele den danske jagt.”Hertugræve og køkkenharer” er både en underholdende og oplysende bog, der skildrer en spændende og meget anderledes epoke i den danske jagthistorie, som aldrig har været beskrevet før.
I Diana Jagtjournal med det kendte, kvadratiske format, er der ikke kun plads til at notere udbyttet fra omkring 1300 jagtdage i oversigtskolonnerne.Der er også plads til at knytte yderligere bemærkninger til hver jagtdag, og bagest i journalen er der afsat god plads til uddybende beskrivelser og til at indsætte fotos.Den nye 7. udgave indeholder desuden, som den eneste danske jagtjournal, 28 skemaer til udbytte og fakta fra jagtrejser - en tilpasning til, at danske jægere i disse år rejser som aldrig før.En jagtjournal er - næst efter jagttegnet - jægerens vigtigste personlige dokument. På journalens sider gemmes og bevares de mange minderige jagter, der tilsammen har gjort én til den jæger, man er.Når jagtåret er omme, er det jagtjournalens tekster og tal, der opsummerer sæsonen. Dermed får man ikke blot selv et overblik over oplevelserne; man får også en pålidelig kilde til at indberette sit udbytte til årets vildtudbyttestatistik.Denne årlige sammenfatning af alle jægeres udbytte er et vigtigt redskab til at sikre en bæredygtig jagt og dermed dybest set også til at sikre jagtens fremtid. En præcis indberetning af det nedlagte vildt kendetegner derfor den ansvarlige jæger.Men den personlige jagtjournal er mere end bare kolonner og tørre tal til statistikkerne. Den tid, en jæger bruger på at indføre sit jagtudbytte og sine jagtoplevelser får han/hun tusindfold igen, når der senere bladres tilbage gennem årene.Med journalen som grundlag har man muligheden for, jagtdag for jagtdag, at genopleve de situationer, revirer, hunde og jagtkammerater, der udgør ens jægerliv.
Naturen leverer ingredienserne til retter som ramsløgspesto, syltet pileurt, mirabellesmoothie, strandarve-tzatziki, stegt blæretang, krabbesuppe, krebsehalesalat, plankefisk, fasanwrap og råvildtburger.Og naturvejleder Claus L. Olesen serverer de gennemprøvede opskrifter på naturlige retter, der har vist deres værd i naturformidlingen eller i hans egen husholdning, hvor en stor del af ”indkøbene” klares gennem sankning, jagt og fiskeri.Bogen er en inspirerende og lettilgængelig vejledning med 80 opskrifter til alle, der sætter pris på vilde råvarer – og som både nyder at hente naturen ind i køkkenet og at flytte køkkenet ud i naturen.
Hans Kristensen har i denne bog samlet historien om jægeren og skovfogeden Bent Gad Simonsen og hans forrygende jagter i perioden ca. 1900-1930. Ved hjælp af en række historiske kilder portrætteres hovedpersonen i det indledende kapitel så han står skarpt og lyslevende for læseren, og gennem hele bogen sættes skovfogedens oplevelser i et historisk og jagtligt perspektiv. Men det er Simonsens egne jagtberetninger fra hele Danmark, der for alvor sætter bogens dagsorden:Følg Bent Gad Simonsens indsats da han blev hyret af staten til at reducere råvildtbestanden på Bornholm * Kom med ham på enorme harejagter med utrolige udbytter i Sønderjylland før Genforeningen * Kom med på støverjagter efter kronvildt af den urgamle danske stamme på Djursland og i Rold Skov * På anstandsjagt efter sæler på Vadehavets sandbanker og på åndeløst spændende sæl-pürscher mellem store stenblokke i Roskilde Fjord * På urfuglejagt på utæmmede og nærmest uendelige hedestrækninger i Vestjylland * På lange togter i pram efter ænder og gæs i Gudenåen, Nørreåen og på Randers Fjord * Og på jagt efter ænder, gæs, bekkasiner og tredækkere, snepper, agerhøns, ræve, oddere og andre vildtarter på vildtrige lokaliteter i hele landet.Ingen anden dansk jagtskribent har samme emnemæssige og geografiske bredde som Simonsen. Og ingen har den samme kombination af tårnhøj faglighed og smittende fortælleglæde. Dermed giver bogen ikke kun læseren medrivende jagtoplevelser, men også et fantastisk indblik i den danske jagts kulturhistorie i de første årtier af 1900-tallet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.