Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
KOMMUNIKATION OG PRÆSENTATIONSTEKNIK er et centralt områdeFOR DE FINANSIELLE UDDANNELSER, og som færdiguddannet er detvigtigt at vide, hvordan man kommunikerer og præsenterer overfor bestemte personer eller grupper og i bestemte situationer – bådeinternt eller eksternt. Bogen giver derfor et indblik i de grundlæggendeteorier og teknikker, der tilsammen gør læseren i stand til atkommunikere tydeligt og levere velstrukturerede præsentationermed gennemslagskraft til sin målgruppe.Bogen er skrevet med særligt henblik på studerende på de finansielleuddannelser og har derfor mange konkrete og praksisnæreeksempler fra denne sektor. Bogen rummer tre dele:DEL 1 • KOMMUNIKATION: om klassisk kommunikationsteori i finansieltperspektivDEL 2 • PRÆSENTATION: om planlægningen af kommunikation samtafsender og modtagerDEL 3 • TEKNIK: om visualisering, storytelling, formidling af tal samtskriftlig og digital kommunikation.SØREN LUND NORRE er uddannet cand.merc.(jur.) og underviser påCopenhagen Business Academy. Han har tidligere været ansat i denfinansielle sektor og blandt andet været funktionsdirektør i JyskeBank Private Banking. Han har desuden en diplomuddannelse iledelse samt en master i professionel kommunikation.HEIDI BRUUN PETERSEN er uddannet cand.merc. i organisation og strategiog underviser på University College Nordjylland. Hun har væretansat i både den finansielle og offentlige sektor, hvor hun blandt andethar arbejdet professionelt med kommunikation. Hun er oprindeligtuddannet som først finansøkonom og senere -bachelor.
Retskilderne og den juridiske metode er udarbejdet til brug for undervisningen i faget almindelig retslære på Aarhus Universitet. Emnet for fremstillingen er retskilderne og den juridiske metode. Retskilderne omfatter lovgivning, retspraksis, sædvane og »forholdets natur«. Ved juridisk metode forstås anvendelsen af retskilderne, det vil sige den fremgangsmåde, som domstole og enhver, der skal tage stilling til et forelagt konkret retsspørgsmål, må følge.Formålet med bogen er dels at beskrive retskilderne og den juridiske metode, dels at undersøge, om der i retsteorien og i retspraksis er sket forskydninger og ændringer i retskilde- og metodeopfattelsen i forhold til den traditionelle retskildeteori. Samtidig søges det klarlagt, om velfærdsstatens udvikling har betydet forskydninger i de behandlede retsområders værdigrundlag (politiske ideologi), og i bekræftende fald, om disse er anerkendt i retsteorien og retspraksis.Med 2. udgave af bogen er der sket en lettere revidering af 1.udgaven fra 1997. Det har ikke været muligt at tage hensyn til domme afsagt efter 01.05.2000.Til den trykte udgave: http://www.djoef-forlag.dk/vare/8757464936
Corporate Governance and Board Decisions takes the reader on an exciting journey through the principles and practice of corporate governance. Written by two internationally respected experts, this book explains how corporate governance contributes to value creation for both business and society, and how transparency, checks and balances, incentive alignment, and stewardship are essential when trying to reduce decision errors and opportunism.This advanced introduction is aimed at master’s level courses in corporate governance. It addresses students who wish to understand both corporate governance and the directors who practice it. It combines academic rigor with practical recommendations in an informal style.Corporate Governance and Board Decisions is a thoroughly revised and updated replacement of Corporate Governance: Mechanisms and Systems (2012). Steen Thomsen is Professor of Corporate Governance at Copenhagen Business School. He specializes in corporate governance as a teacher, researcher, director and commentator. His main research focus is foundation ownership of business companies.Martin Conyon is a Trustee Professor at Bentley University. He is also a Senior Fellow and Lecturer at the Wharton School, University of Pennsylvania. His main research focus is board effectiveness, executive compensation, and incentives.
Denne bog handler om FN’s 17 mål for en bæredygtig global udvikling. Bogen ser verdensmålene fra et dansk perspektiv. Verdensmålene er både en gave og en nødvendighed. De handler om en bæredygtig udvikling på kloden i de næste årtier. Det betyder en øget indsats for klimaet, udryddelse af fattigdom, mere lighed mellem mennesker, uddannelse til alle, ligestilling for kvinder og piger, sundhed for alle – og meget mere.Denne bogs forfattere stiller spørgsmålene: Hvad betyder målene for Danmark? Hvilke indsatser skal vi gennemføre i Danmark? Hvilke forpligtelser og muligheder har Danmark i forhold til andre lande i verden, herunder: Hvad kan Danmark lære af andre lande i Verden?Bogen er den første i Danmark, som diskuterer verdensmålene og hvorfor de er vigtige både i Danmark og i verden. Bogen er skrevet af Danmarks førende eksperter på de forskellige områder, som verdensmålene handler om, og redigeret af professor Steen Hildebrandt. Formanden for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, har skrevet bogens forord.Bogen er et uundværligt opslagsværk for mennesker, organisationer og virksomheder, der i de kommende år vil interessere sig for og arbejde med verdensmålene.Om forfatterenSteen Hildebrandt, Ph.D., er professor emeritus i organisation og ledelse, Aarhus Universitet, adjungeret professor ved CBS, Handelshøjskolen i København og Aalborg Universitet. Steen er medlem af en række tænketanke og bestyrelser for erhvervsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner.
Bogens formål er at give en systematisk gennemgang af retsgrundlaget for kommunernes administration af børne- og ungeområdet. Bogen vil kunne anvendes som opslagsbog for sagsbehandlere, rådgivere og andre med særlig interesse for området. Bogen vil ligeledes være relevant i undervisningssammenhæng. Bogen behandler den lovgivning, som har relation til opgaverne i de kommunale børn og unge-forvaltninger, og dermed den lovgivning, der må forudsættes bekendt dels af medarbejdere, der beskæftiger sig med sager vedr. udsatte børn og unge, og dels af rådgivere og andre, der varetager opgaver i forbindelse med sager, der har været behandlet i den kommunale forvaltning inden for området udsatte børn og unge
Denne bog behandler de væsentligste mediejuridiske emner og spørgsmål. Den tilstræber ikke blot at behandle de konkrete regler, retsafgørelser mv., men også at give en forståelse for de grundlæggende juridiske principper og tankemønstre, der ligger bag reglerne. En sådan forståelse er i stadig stigende grad nødvendig i det digitale informationssamfund med mange nye medier og medieplatforme, og med en stadig mere omfangsrig lovgivning, som kan være svær at finde rundt i, særligt for ikke-jurister.Bogen er baseret på forfatternes omfangsrige værk medieretten, og henvender sig, i modsætning til denne, primært til journalister og kommunikationsfolk. Mediejura for Journalister er særlig møntet på journalistuddannelsen og andre relevante medie- og kommunikations-uddannelser på universiteter og professionshøjskoler.
Denne retssociologiske grundbog handler først og fremmest om vekselvirkningerne mellem det danske retssystem og det danske samfund. I gennemgangen af retssociologien indtager to spørgsmål en central plads: dels spørgsmålet om rettens årsager, dvs. grundene til, at vi har de retsregler og retsinstitutioner, vi faktisk har, og dels spørgsmålet om retssystemets virkninger, dvs. rettens indvirkning på det øvrige samfund.Udover en generel ajourføring af titlen, lægger 6. udgaven vægt på belysning af tendensen om rettens globalisering. Herudover behandles en række nye undersøgelser og nogle nyere teorier om rettens rolle nationalt og internationalt.
Kæmper du med at skrive tekster til nettet?Vil du gerne blive bedre til at skrive effektive web-tekster i et sprog, alle kan forstå?Og savner du grundlæggende viden om, hvad der virker - og hvad der ikke gør?Der er hjælp at hente fra "Kort, klart og klikbart", der lærer dig at skrive tekster, som bakker op om din virksomheds værdier og målsætning og opfylder din brugers behov.Med denne praktiske og pædagogiske håndbog kommer du hele vejen rundt om at skrive godt til nettet. Du bliver taget ved hånden og får en grundig gennemgang af de helt særlige præmisser, der hersker på nettet. Du får tjeklister, trin-for-trin-guides, gode argumenter til chefen og masser af eksempler og øvelser, som gør dig i stand til at skrive korte, klare og klikbare tekster.
This book provides a general introduction to a number of central areas in Danish business law. The title aims at enabling foreign readers – whether seeking information on Danish law for practical purposes, in study contexts or for other purposes – to get a broad insight into various parts of Danish law of particular relevance to the business community by means of one single exposition in the field. The account comprises both areas of purely national (Danish) law and areas in which an international influence has affected the Danish legal position. The foreign reader is likely to come across treatments of rules or sets of rules which are identical, in part or in full, with the rules in force in his/her own country.»Business law« is a term denoting the legal rules of particular relevance to the exercise of business enterprise. Thus, the contents of the subject are primarily determined by practical needs of providing a comprehensive account of the rules governing legal relationships of business entities.This book is an english translation of the Danish title: "Dansk Erhvervsret".
Kommunerne varetager en række lovbestemte opgaver. Herudover kan kommunernevaretage yderligere opgaver på et ulovbestemt grundlag inden forrammerne af kommunalfuldmagten. Bogen omhandler navnlig reglerne omdenne kommunalfuldmagt, men dertil også enkelte love, som knytter sighertil, f.eks. lov om kommuners og regioners udførelse af opgaver for andreoffentlige myndigheder og kommuners og regioners deltagelse i selskabersamt lov om erhvervsfremme.Bogen er oprindelig udarbejdet med henblik på undervisningen i kursusfagetkommunalret på kandidatuddannelsen i jura ved Aarhus Universitet,men henvender sig herudover til undervisere og studerende i kommunalretved andre læreanstalter. Bogen henvender sig også til praktikere og andremed behov for viden om kommunalfuldmagtsreglerne. Med 4. udgaven erbogen ajourført på grundlag af nyt lovstof samt ny praksis.Om forfatterne:Karsten Revsbech, professor emeritus i forvaltningsret ved Aarhus Universitet.Hanna Ege, chefkonsulent i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.Hans B. Thomsen, afdelingschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.ISBN
Siden 2. udgaven af "Udlændingeret" udkom i 2000 har markante ændringer i de politiske hensyn på udlændingeområdet påvirket udformningen af en række centrale bestemmelser i udlændingeloven. Bogen har derfor gennemgået en omfattende revision for at kunne give en dækkende fremstilling af den aktuelle retstilstand vedrørende udlændinges adgang til og ophold i Danmark.Foruden indgående behandling af ny lovgivning om familiesammenføring, asyl og andre former for opholdstilladelse beskriver denne 3. udgave administrativ praksis fra Udlændingestyrelsen, Integrationsministeriet og Flygtningenævnet samt domstolspraksis, navnlig i udvisningssager. Endvidere gennemgås de seneste ændringer i betingelserne for opnåelse af dansk statsborgerskab. EU-harmoniseringen af asyl- og indvandringspolitikken, som på forskellig vis påvirker dansk udlændingeret, er ligeledes omtalt.Bogen henvender sig både til studerende og til praktikere i forvaltningen, domstolene, advokatsektoren og organisationsverdenen, som beskæftiger sig med juridiske spørgsmål i relation til udlændinge.
Den digitale og teknologiske udvikling kræver nye måder at tænke og lede på, og det er evnen til at omstille sig og søge bedre løsninger for kunder og borgere, der er det centrale. Ikke teknologierne i sig selv. Digital transformation – 10 evner din organisation skal mestre og 3 som du har brug for gennemgår, hvordan virksomheder og organisationer øger deres digitale modenhed og organiserer sig, så de ubesværet kan anvende teknologierne til både at optimere det bestående og skabe radikalt nyt. Og altid med kundens og borgerens behov for øje i et evigt foranderligt konkurrencemæssigt landskab.Pernille Kræmmergaard bruger sin mere end 20 års forskning, teoretiske viden og praktiske erfaring fra hundredvis af kurser med offentlige organisationer og private virksomheder i bogen, der er tænkt som en brugsbog til ledere på alle niveauer.Bogen rummer masser af danske eksempler og giver praksisnære råd til, hvad ledere skal være opmærksomme på i arbejdet med digital transformation. Til bogen hører desuden en række selvevalueringstests, hvor ledere blandt andet kan teste egne digitale ledelseskompetencer og organisationens digitale modenhed. Det er en fantastisk bog. Let at gå til, relevant på alle ledelsesniveauer, gode eksempler til refleksion. Man mærker, der ligger stor viden og flid bag. Jeg kan kun anbefale bogen; den kan bruges til mange formål og stiller helt skarpt på den digitale og teknologiske udvikling, og hvad det kræver at følge med. Læs den, inden du er kommet bagud. – Lilian Mogensen, bestyrelsesformand, rådgiver, tidl. koncerndirektør, ATP og Udbetaling Danmark.
Ledere og virksomheder står på kanten til en helt ny tid. Den teknologiske udvikling buldrer derudaf, globaliseringen raser, og erhvervsbetingelserne har kurs mod et hidtil uset kompleksitetsniveau. Det skaber markante forandringer i den strategiske ledelsesopgave, og det giver behov for at gentænke meget af det, som vi troede, vi vidste om ledelse og strategi.I Strategi på kanten – Ledelsesværktøjer til en ny tid tager Anders Drejer livtag med fremtidens strategiske ledelsesopgave og præsenterer såvel helt nye strategiske metoder som klassiske velkendte modeller, der får en tiltrængt opdatering, som gør dem anvendelige også i morgen. Alt sammen funderet i udvalgt eksisterende teori, visionære erhvervslederes erfaringer samt Drejers mangeårige aktionsforskning inden for strategi og ledelse.Bogen henvender sig til dig, der er studerende eller erfaren leder. Den giver dig eksempler fra praksis, nyttige illustrationer samt konkrete anbefalinger til at lykkes med den strategiske opgave.
Forvaltningsret, Almindelige emner, foreligger hermed i en ny 6. udgave. Bogen er revideret under hensyn til især ny lovgivning, ny retspraksis og nye ombudsmandsudtalelser.I lighed med 5.-udgaven af forvaltningsret, almindelige emner, indeholder 6.-udgaven en fremstilling af en række centrale emner inden for den traditionelle forvaltningsret. 6.-udgaven er ligesom 5.-udgaven et resultat af et samarbejde mellem forfatterne, men ansvaret for de enkelte kapitler påhviler alene den eller de pågældende.Bogen tænkes fortsat primært anvendt ved undervisningen af juridiske studerende, men det er vores håb, at den også kan anvendes som håndbog af andre, der har behov for kendskab til de emner, der behandles i bogen.Bogen bygger på lovgivning og andet materiale, som forelå den 3. november 2015. Senere materiale er kun undtagelsesvis medtaget. Manuskriptet er indleveret til trykning den 20. januar 2016.
Ledere har de sidste 15 år fået stadig mere i løn. Grunden til dette er, at de har fået større ansvar for organisationer og institutioners udvikling og relevans for omverdenen. Men vil lederne så tage skylden, når noget går galt? Hvem har ansvaret i Brønderslevsagen, eller når en medarbejder begår den samme fejl i årevis, uden at nogen griber ind ? Er det lederen eller medarbejderen? Eller et sted derimellem? Hvad gør det ved spørgsmålet om ansvar?Bogen giver eksempler på situationer omkring skyld og ansvar, hvor ledere fortæller om, hvordan skyld og ansvar forhandles i deres organisationer: Både åbent og i kulissen. Dette vises igennem anonymiserede interviews med ledere om ansvar og skyld. Følgende pointer er centrale:– Skyld er den negative udgave af ansvar.– Ansvar er den positive udgave af skyld.– Når ledere ikke vil tage ansvar i tide, opstår der diskussion om skyld.
Folkeret indeholder en generel og en speciel del. Den generelle del omfatter en fremstilling af folkerettens historie, dens retskilder, retssubjekter, begreber og grundprincipper samt de almindelige regler om ansvar og bilæggelse af stridigheder. Den specielle del indeholder kortfattede fremstillinger af nogle af de væsentligste materielle retsområder i folkeretten, nemlig menneskerettighederne, krigsretten (herunder retsforfølgningen af krigsforbrydere, m.fl.), havretten og miljøretten. Bogen afsluttes med en oversigt over de vigtigste internationale organisationer.Folkeret har både et teoretisk og et praktisk sigte. I forhold til studerende er der lagt vægt på at formidle sammenhængen mellem folkerettens generelle og materielle regler. De materielle retsområder, som behandles i bogen, er af betydning for mange praktiserende jurister i deres almindelige virke.
Politiloven regulerer ikke alene politiets indgreb uden for straffeprocessen, men indeholder tillige udtømmende bestemmelser om politiets magtanvendelse såvel inden for som uden for straffeprocessen. Den regulerer således en stor del af politiets arbejdsfelt og vil givetvis med sin synliggørelse af politiets opgaver og beføjelser medvirke til at styrke legaliteten i politiets virksomhed.Denne kommentar er et hjælpemiddel for såvel politi og anklagemyndighed som advokater og domstole. Kommentaren er baseret på lovens bemærkninger og betænkning nr. 1410/2002, men er tillige illustreret med doms- og administrativ praksis fra tiden før lovens ikrafttræden. Dette er muligt, idet politiloven efter bemærkningerne, i det store hele er en kodificering af gældende ret.
Køb og salg af virksomheder er den mest omfattende danske fremstilling af virksomhedsoverdragelser. Bogen gennemgår alle bestanddele af overdragelsen – fra de tidlige forhandlinger, over due diligence-undersøgelser, til gennemførelse og den efterfølgende integration af målvirksomheden. Også procesovervejelser, overdragelsesaftalen samt håndtering af risici og erstatningskrav behandles, ligesom de juridiske specialområder med særlig relevans for virksomhedsoverdragelser, for eksempel ansættelsesret, skatteret, konkurrenceret og kapitalmarkedsret, er medtaget.Denne ajourførte 7. udgave reflekterer de nyeste tendenser og fokusområder for virksomhedsoverdragelser, blandt andet vedrørende ledelsesansvar og selskabets skadesløsholdelse af ledelsen – et emne, som har nydt stor bevågenhed. Bogen indeholder nyskrevne kapitler om såvel M&A-tvister som screening og godkendelse af udenlandske investeringer i Danmark. Endvidere er afsnittet om finansiering af virksomhedsoverdragelser væsentligt omarbejdet. Advokaterne Johannus Egholm Hansen og Christian Lundgren, begge tidligere eksterne lektorer ved Københavns Universitet, er hovedforfattere til værket. De har mange års erfaring som rådgivere i forbindelse danske og internationale virksomhedstransaktioner, takeovers, børsnoteringer m.v. Derudover har en række af landets fremmeste specialister bidraget inden for de enkelte delområder.
Formålet med denne bog er at give en grundlæggende indføring i skriftlig jura for begyndere, det vil sige personer, som uden større erfaring skal give en skriftlig fremstilling af et juridisk problem med det formål at argumentere for en retlig løsning af dette. Om forfatterenJens Evald, f. 1961, er dr.jur. og professor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet og voldgiftsdommer ved Court of Arbitration for Sport (CAS), Lausanne, Schweiz. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger og artikler, der ud over privatretlige emner omfatter biografier, retsfilosofi, juridisk metode og sportsret.
Vores virksomheder og organisationer skal digitaliseres, lyder mantraen alle steder fra, men for mange kan transformationen til en digital og databaseret forretning virke uoverskuelig. For digitalisering stikker dybere end at vælge de rette it-systemer. Det et spørgsmål om, hvordan vi griber verden an. FREMTIDEN TILHØRER DE FRYGTLØSE henvender sig til dig, der står på perronen til det digitale tog og tripper. Her er din billet, som tager dig med på en tur henover det digitale landskab. Bogen tilbyder dels en samlet ramme for, hvordan man kan omsætte digitalisering til sin virksomhed, samt stiller en lang række spørgsmål, som kun I selv kender svaret på. Hvilken verden lever I i – den frygtsomme eller den frygtløse? Hvor skal I hen? Og hvad kræver det for jer at foretage denne rejse?Bogen gennemgår en række kendte fænomener som disruption, kunstig intelligens og sprint. Den bidrager samtidig med nye modeller og eksempler, som kan gøre det nemmere for dig at navigere i en verden, der bliver mere og mere digitaliseret. Envidere opfordres virksomhederne til at tage et samfundsmæssigt ansvar, så vi får alle med og ikke blot lader teknologien tage styringen.Bogen tilbyder en optimistisk og inspirerende flyvetur ud over de mange fænomener, som præger debatten om digitalisering. Men lad det ikke blive ved snakken. Det er en introduktionsbog for praktikere, der giver lyst og mod til at kaste sig ud i alt det nye digitale.
Forandringer skal ledes, så den ønskede effekt opnås. Hvis du er den ansvarlige for at drive forandringsprocesserne og sikre, at forandringerne rent faktisk finder sted, er facilitering et af svarene.I Facilitering deler professionelle facilitatorer rundhåndet ud af års oparbejde erfaringer, metoder, redskaber, små og store tips og tricks, der kan forfine de trænede såvel som utrænede facilitators værktøjskasse.I bogen angives, hvordan du skaber energifyldte møder, workshops og processer, hvor deltagerne tager ejerskab til løsningen, holder energien oppe, og du opnår de ønskede resultater.Her har du værktøjskassen, der dækker planlægning, udførelse og implementering, som gør en forskel for ledere, medarbejdere og organisationer.Facilitering handler om at skabe resultater gennem involvering af de menneskelige ressourcer i organisation og skabe mening, energi og stærkere relationer mellem mennesker.Om forfatterne Cecilie van Loon er seniorkonsulent i Implement Consulting Group og har siden 2006 beskæftiget sig med udvikling af medarbejdere og ledere i offentlige og private organisationer.Henrik Horn Andersen har det overordnede ansvar for de 60 konsulenter i Implement Consulting Group, der arbejder med lederudvikling og ledelse af forandringer på tværs af Skandinavien.Line Larsen er seniorkonsulent i Implement Consulting Group og har mange års erfaring med at udvikle og drive interne og eksterne forandringsprocesser i organisationer på medarbejder- og lederniveau.
Protreptik i praksis tager fat i protreptikken som er en filosofisk inspireret samtaleform, som i de senere år har markeret sig stærkere og stærkere i offentlige organisationer og i det private erhvervsliv som et alternativ og supplement til bl.a. coaching, mentoring og rådgivning.Aristoteles var den først der anvendte protreptikken i antikkens ledelsesakademi. Protreptikken er siden genopstået i nutiden via professor Ole Fogh Kirkeby på Copenhagen Business School. Hvor protreptikken blev systematiseret, nuanceret og integreret i det moderne arbejdsliv.Metoden har støt og roligt udviklet sig som en kunst, en disciplin og som et professionelt samtaleredskab inden for ledelsespraktikken, og i bredere forstand som inspiration og tillæg inden for terapeutiske, coachende og rådgivende processer.Bogen guider læseren til at komme godt i gang med metoden, og belyser hvordan man opretholder en abstrakt og reflekteret dialog, samt hvilket udbytte der er at hente i de protreptiske processer.Protreptik i praksis henvender sig til dem, der:Aldrig har prøvet protreptik – og knapt nok kan udtale ordet.Har stiftet bekendtskab med protreptik – men har svært ved at komme i gang med det i praksis.Har nogen erfaring med protreptik – og har brug for ny inspiration og nye redskaber.Protreptik i praksis inviterer læseren ind i en række øvelser og grundlæggende arbejdsmetoder inden for protreptikken.
Styringen i den offentlige sektor bliver ofte kritiseret for ikke at understøtte arbejdet og for at virke demotiverende. "Styring og motivation i den offentlige sektor" tager fat på denne problemstilling.Bogen fokuserer på forholdet mellem den ansatte, lederen og de anvendte styringsredskaber. Hovedpointer inkluderer, at styring kan indføres på en sådan måde, at den offentlige medarbejder ser den som understøttende for arbejdet fremfor demotiverende. Du får bl.a. anvisninger på, hvordan man som offentlig leder kan rekruttere og fastholde medarbejdere og tilrettelægge arbejdet, så medarbejdermotivationen understøttes. Samtidig diskuteres også faldgruberne i en styring, der stoler for meget på de ansattes indre motivationsformer.
Denne bogs sigte er at give dig et indblik i, hvordan teknologien har udviklet sig siden digitaliseringens spæde begyndelse, og hvad hvert udviklingstrin – som jeg kalder generationer – stiller af nye krav til strategi, organisation og lederskab.Du skal som leder forstå, hvordan din virksomhed eller organisation kan skabe ny værdi for kunder og borgere med digitale muligheder. Og bogen giver samtidig et indblik i, hvilke kompetencer der er nødvendige for andre niveauer på hvert generationstrin. Det kan hjælpe organisationen til at blive bevidst om at rekruttere og udvikle kompetencer rigtigt i forhold til den nuværende digitale modenhed og den ønskede i fremtiden.
Den frygtløse organisation af Amy C. Edmondson er oversat fra 1. udgave af den engelske The Fearless Organization, der er internationalt anerkendt for sit bidrag til ledelsestænkningen. Bogen er en praksisnær guide for ledere og teams i at skabe psykologisk tryghed, der styrker organisationers evne til at håndtere komplekse krav, samarbejde på tværs, udvikle nyt samt opdage og forebygge fejl. Baseret på årtiers forskning beskriver bogen de klare fordele ved at skabe en organisation og ledelseskultur, hvor de ansatte tør tale åbent om det, som er værdifuldt og vanskeligt, uden frygt for at blive ydmyget eller straffet. Herved skaber organisationens samtaler mulighed for at lære, innovere og vækste. Den frygtløse organisation rummer en lang række anbefalinger og værktøjer til ledere, der ønsker at øge den psykologiske tryghed i deres team eller organisation. Den er fyldt med eksempler fra kendte organisationer og er skrevet i et lettilgængeligt sprog.Bogens forord er skrevet af Christian Ørsted, ledelsesrådgiver og forfatter til Livsfarlig ledelse.
Power in Projects, Programs and Portfolios is the best-selling Danish project management book. It highlights the immensely successful Scandinavian approach to leadership within project management, and takes a more holistic approach to project work and project management. This authoritative book deals with both classic project management disciplines, agile methods and focuses on the essential link between strategic priorities, any program´s impact and a project’s powerful execution. It takes an in depth look at areas such as change management, change communication, benefit tracking, program management and portfolio management.This book offers you a large number of practical tools within projects management and leadership with on-line access to concrete and easy-to-use practical tools and templates. Recent years have seen a pronounced increase in the need for professional project managementand the careful handling of associated portfolios. This success is essential as key projects become ever more vital for the development and survival of organizations. It is no longer enough for projects to ‘just’ produce a set of deliverables. They are expected to make a genuine difference within the organization and effect that organization’s role in the wider world. Consequently, project management is not just about project managers, it’s about how senior management handle crucial portfolios successfully too. Such active project management requires power, strength, drive and energy not only within the individual project itself but also within the organization’s programs and entire project portfolio. It places new demands on both the project manager and their seniormanagement.
Dette er en klassiker inden for organisationsteori og en af de mest anvendte i Danmark. Bogen fremhæves typisk for sit gode overblik og mange cases med udgangspunkt i Danmark og Skandinavien. Bogen er blandt andet oversat til svensk og norsk. Bogen giver både en nyttig oversigt over hovedemner i organisationsforskningen og en dyberegående analyse af aktuelle problemområder med udgangspunkt i tre hovedpunkter: Strukturperspektivet, som lægger vægt på opbygningen af organisationer, både på det formelle og uformelle plan. Kulturperspektivet, som kaster lys over udviklingen af værdier, normer og symboler i organisationer. Procesperspektivet, som drejer sig om beslutninger, usikkerhed, motivation, strategi og forandringer af organisationer.Organisationen er livsnerven i samfundet, og teorier om organisationen spiller en vigtig rolle i diskussioner om ledelse og magtfordeling, motivation og kultur, strategi og forandring. Organisationsteorien dyrkes inden for flere forskellige discipliner som organisationspsykologi, organisationsøkonomi og organisations-sociologi. Forfatterne afspejler i denne bog, hvordan disse discipliner hænger sammen og hvordan de danner et fælles grundlag for diskussioner.Et særkende for denne nye udgave er en faglig ajourføring og nye cases. Udforsk flere bøger inden for Organisation & ledelse
Aktieinvestering - Teori og praktisk anvendelse giver en samlet fremstilling af de teorier og problemstillinger, der naturligt relaterer sig til investering i såvel danske som internationale aktieporteføljer.Afvejning af afkast og risiko er centralt for al investeringsteori og dermed også for sammensætningen af en optimal aktieportefølje, og netop sammenhængen mellem afkast og risiko er det gennemgående tema i denne bog.Bogen er opdelt i fire sektioner med selvstændige emneområder, og indledes i første sektion med en beskrivelse af den overordnede investeringsstrategi samt teorien om efficiente kapitalmarkeder. I anden sektion beskrives den moderne porteføljeteori. I tredje sektion introduceres en række modeller og teorier for selve aktieprisfastsættelsen. I fjerde sektion vendes blikket mod de afledte produkter (derivater) med aktier eller aktieindeks som underliggende aktiver.Michael Christensen er cand. oecon. fra Aarhus Universitet og PhD fra University of Southampton. Han har mere end 30 års erfaring inden for investeringsteori og rådgivning.
Bogens målgruppe er primært tænkt som studerende på akademiske erhvervsøkonomiske uddannelser såsom HA, HD eller MBA, der for første gang bliver udfordret på og skal vænne sig til at tænke, arbejde og argumentere videnskabeligt, herunder ikke mindst i problembaserede projektarbejder. Udover at det berettiger den introducerende og overbliksskabende tilgang til tematikkerne, så betyder det også, at de eksempler og teorivalg, der løbende inddrages i bogen, gennemgående kommer fra og/eller er relevante for det erhvervsøkonomiske fagområde. Og det betyder endvidere, at når der i bogen bruges og veksles mellem pronomener såsom ”man”, ”den studerende” eller lignende, så er det altså som udgangspunkt repræsentanter fra denne målgruppe, der refereres til.
”Introduktion til Makroøkonomi” er en lærebog i de grundlæggende teorier til forståelse af drivkræfterne bag den overordnede samfundsøkonomiske udvikling. Fremstillingen er baseret på simple figurer, der illustrerer det samfundsøkonomiske kredsløb i en enkel form.Makroøkonomisk politik til opnåelse af høj beskæftigelse, ligevægt på betalingsbalancen og prisstabilitet er et gennemgående tema, hvor betydningen af internationalt økonomisk samarbejde illustreres. Årsagen til og konsekvenserne af finans- og gældskrisen belyses derudover.Hvert kapitel afsluttes med et sæt multiplechoice-opgaver.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.