Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sådan lyder titlen på en ny personlig beretning af Jonas Strandgaard. Bogen handler om Jonas’ oplevelser, fra han fik stillet diagnosen ”paranoid skizofreni” og hans rejse frem til der, hvor han er i dag. Den dybtfølte og ærlige beretning går også tæt på døden. Historien lægger ikke skjul på de hårde aspekter i det svære liv med sygdommen, misbrug og selvmedicinering.Jonas bor på Udsigten i Roskilde, et bosted for psykisk syge, er 26 år og har haft diagnosen paranoid skizofreni i 6 år. Han er nu vendt tilbage til livet efter mange hårde kampe med sygdommen. Han er stadig i behandling, men studerer nu STU (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) i fagene engelsk, dansk og matematik, og der er gået lang tid siden hans sidste indlæggelse. Jonas kæmper hver dag for at fylde dagene med gode oplevelser, og opfordrer andre til at gøre det samme.Bogen har været et projekt for forfatteren til at nedbryde tabuer inden for psykiatrien og mennesker, der kæmper med en sindslidelse. Jonas er meget ærlig, og med dagbogen kommer du ind under huden på en hverdag med selvmordstanker, men også en stærkt opløftende fremtid hvor alt ændrer sig.
”Vi skal ikke alting på samme tid, men én ting koncentreret ad gangen”. Læs bogen Bæredygtig Præstation og lær om vigtigheden af pauser. Bæredygtig Præstation går i dybden med den forandring, som både samfundet, arbejdsmarkedet og individet står overfor. Hvad skal der til, for at vi kan få et bæredygtigt arbejdsmarked, hvor alle præsterer uden medfølgende stress og andre livstilssygdomme? På baggrund af både videnskabelige undersøgelser og personlige erfaringer giver forfatteren, Jeppe Lund Groth, sit tydelige svar på, hvordan vi kan bryde den stigende kurve af stressramte samt opfylde næste generations forventninger til et fleksibelt arbejdsmarked. Jeppe Lund Groth, EMBA og Direktør, solgte alt og rejste et halvt år til Caribien med sin familie. Sammen tog de et aktivt valg om at trække stikket fra en hektisk hverdag og tage en pause. Det gav tid til refleksion – og ideen til Bæredygtig Præstation.
Bogen handler om, hvorledes nye verdensbilleder er ved at opstå, som beror på bevidsthedens evolution. Forskning viser, hvorledes hele vores psyke forandrer sig evolutionært og er grundlaget for menneskehedens meningsudvikling.Menneskets bevidsthed forandrer sig via ændringer i vores bevidsthedsegenskaber, livsfilosofier, livsrum, mentale tilstande og seksualitet. Der argumenteres for, at dette fører til et nyt spirituelt erkendelsesniveau for hele menneskeheden, hvormed mennesket kan erkende livets mening.Læseren præsenteres for metoder, der gør det muligt at bidrage til en proces, hvor personlig udvikling og samfundsudvikling ikke kan adskilles. Bogens formål er således at vise, hvorledes bevidsthedens evolution er et nyt meningsudviklende paradigme, som man kan deltage i og anvende i hverdagen.
Jonas Strandgaard fik i 2007 stillet diagnosen paranoid skizofreni. Jonas har en grundlæggende tro på, at han kommer sig, men han ved også, at det er hårdt arbejde. En afgørende faktor for hans vej til recovery er at være en del af et netværk af familie og venner.Jonas Strandgaard har tidligere skrevet bogen ”Kan man vågne fra et mareridt, når man ikke sover”, med dagbogsnotater fra sin kamp for at leve med diagnosen.I sin nye bog gør han status, og bringer samtidig nye gribende dagbogsnotater. Bogen bringer desuden udtalelser fra Jonas’ netværk af familie og venner, der som nævnt har en afgørende indflydelse på hans recovery
Til trods for sin 200-års fødselsdag er Søren Kierkegaards tanker stadig særdeles aktuelle.Han fokuserer nemlig på det enkelte menneskes eksistentielle situation – på meningen med livet – og den ændrer sig ikke.Bogen forsøger at gøre indholdet af de vigtigste af Kierkegaards begreber tydeligt, og alle fagudtryk er derfor udeladt eller forklaret, så den ikke skulle kræve filosofiske eller teologiske forkundskaber.Ligeledes er der brugt nutidigt sprog i citater for om muligt at lette læsningen.Der sigtes primært på gymnasier, Folkeuniversitets, højskolernes og aftenskolernes kursister, samt studiekredse og selvstædigt interesserede; men bogen skulle også kunne være en introduktionfor studerende.
Kierkegaard-begreber handler om, hvordan man begriber de kierkegaardske begreber.Søren Kierkegaard har sit eget eksistentielle, sproglige univers, som gør hans værker noget vanskelige at læse. Ydermere er det i nogen grad filosofisk og teologisk fagsprog, og endeligt er sproget bestemt af hans usædvanlige evne til at komme til bunds i, hvad de forskellige ord dybest set betyder.Kierkegaard har desuden en exceptionel evne til poetisk, humoristisk eller ironisk sprog og stil. En forklaring er derfor ofte nødvendig i større eller mindre udstrækning. Ordbogen stræber efter at gøre betydningen så klar som muligt for at lette læsningen, uden at reducere indholdet.Birgit Bertung er mag. art. i filosofi. Hun har været medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse i 25 år og udgivet 10 bøger - om forskellige aspekter af Kierkegaards filosofi. I anmeldelse 1.12.2000 kaldte professor F.J. Billeskov Jansen forfatteren Birgit Bertung for ´den skarpsindige magister i filosofi´, og Kierkegaard-begreber kan måske derfor kaste lys over de krævende eksistentielle begreber for fremtidige Kierkegaard-læsere.
Søren Kierkegaard læst logiskKierkegaard, kristendom og konsekvens analyserer den konsekvente logiske struktur, der gemmer sig i de forskelligartede skrifter, læst som en helhed. Selv den system-bekæmpende filosof har naturligvis en form for system i sin tænkning. Han har nemlig begrebet “paradoks“ – at Gud blev menneske – som det centrale i sin filosofi. Det medfører nødvendigvis også en logik, som kun kan overskrides af troen.Bogen behandler, hvad filosoffen tænker om, hvad det vil sige at være et menneske, om eksistens og dens fremmedgørelse, om øjeblikkets livsfylde og dets gentagelse samt kristendommens budskab om kærlighed.Ligeledes behandles to forskellige måder at se tilværelsen på: Kierkegaards og Hegels. 2. udgaven har kun uvæsentlige ændringer.Birgit Bertung er mag. art. i filosofi, har i 25 år været medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse og udgivet 11 bøger om forskellige aspekter af Kierkegaards filosofi.”Birgit Bertungs udarbejdelse af det ”system”, som ubestrideligt er Kierkegaards, er gjort med klarhed og konsekvens. I nogle højst originale kapitler om mand og kvinde genoptager og uddyber Birgit Bertung sin tesis i bogen Kierkegaard, kvinder og kærlighed. Jeg har fulgt Birgit Bertungs velformulerede analyser med spænding og beundring – på højde med en disputats”. (F. J. Billeskov Jansen om 1. udgaven).
Skrøner fra et livs rejser Per har oplevet meget, mødt og lyttet til mange mennesker på rejser i livet. Nu er han kommet i et praktikforløb i Allis Supermarked. Her møder han igen de folk, han har truffet på sin færd. De står i køen og bringer deres historie og erfaringer ind i butikken og skaber undren, forvirring, forargelse og nogle gange forskrækkelse hos Ali, butikkens ejer. Der går ikke røg af en brand uden at der er ild. Det er han god til, Ali – og han kan jo godt have ret.
Denne bog tilstræber at formidle lidt lettere forståelige tekster af Søren Kierkegaard (1813-1855), end dem, der kræver nogen filosofisk eller teologisk forhåndsviden. Samtidig er dethensigten med bogen at give et rimeligt indtryk af, hvad denne verdensberømte forfatteregentlig skrev om. Udvalget er sat ind i en sammenhæng og skulle således kunne være tilgavn for dem, der ikke har tid eller lyst til at gå i gang med Kierkegaards egneværker, men alligevel gerne vil kende lidt til, hvad de indeholder. Forhåbentlig fremgår det af teksterne, at hans tænkning stadig er uhyre aktuel, netop fordi han skrev om generelle menneskelige, eksistentielle forhold, der ikke ændrer sigvæsentligt. Hans ironi, humor og underfundighed skulle være rigt repræsenteret, ligesom han ikkeholdt sig tilbage fra at punktere det falske i mange af samfundets konventioner. Dermedvises også ofte et interessant historisk billede. Der er altså ingen grund til at lade sigafskrække, og at hans eminente levende, poetiske sprog er en nydelse i sig selv kan næppe betvivles. Birgit Bertung er mag. art. i filosofi og var i 25 år sekretær for og medlem af SørenKierkegaard Selskabets bestyrelse. Hendes bog ”Kierkegaard formidlet til nutiden” beskrevJyllands-Posten som ”fremragende”.
Denne bog forsøger overordnet at belyse to forhold.For det første: Hvad er et menneske overhovedet?Herunder spørgsmålet om bevidsthedens opståen, sprogets betydning og ikke mindst viljens frihed.For det andet: Hvad er den afgørende forskel på et menneske og en videnskabeligt fremstillet robot?Søren Kierkegaard kendte naturligvis ikke vore dages robotter; men hans kritik og sarkasme overfor den systematiske videnskab som sådan forudsigerfor så vidt diskussionen. Han havde en eminent evne til at studere mennesker og forudse, hvordan opfindelser ville blive udviklet i fremtiden.Hans udtalelser sammenstilles med nutidige holdninger til emnet og viser dermed, hvor aktuel han er.Bogen er primært tænkt til Folkeuniversitetets studerende, højskoler, aftenkurser og studiekredse, men forholdet vedkommer jo os alle.Birgit Bertung er mag. art. i filosofi og forfatter til 21 små bøger om forskellige aspekter af Kierkegaards filosofi. Hun var i 25 år sekretær for og medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse.Politiken har tidligere betegnet hende som ”den skarpsindige magister”.
Bogen belyser Søren Kierkegaards generelle tvetydighed og de enkelte pseudonymerskarakter i hans meget komplicerede måde at meddele sig på. Han tilstræber målrettet ikkeat nedvurdere læseren ved blot at docere ligefremt, hvad denne skal tænke og tro omlivets mening. Dermed adskiller han sig afgørende fra alle totalitære ideologiers og religioners måde atkommunikere på. Kierkegaard kan nemlig ikke tage ansvar for, om Det nye Testamenteskærlighedsbudskab for læseren skal være tilværelsens sandhed. Pseudonymerne har således hver deres holdning, men i en ekstrem udgave, som ingenblot kan efterligne. Dermed tvinges læseren til selv at tænke. Man kan overhovedet ikkeblot få den eksistentielle sandhed som en færdig pakkeløsning fra en anden. Ligesom manfx heller ikke kan blive forelsket på anden hånd.
Søren Kierkegaard (1813-1855) skrev ikke kunom sin egen tids menneskelige forhold og densproblemer, men fokuserede meget bevidst på detalmenmenneskelige, der gælder til enhver tid – deteksistentielle eller religiøse – hvilket til stadighedgør ham aktuel. Det har imidlertid i årtusinder væretdiskuteret, hvad kristendom egentlig er, og en afgrundene til polemikken er, at man i de fl este tilfældeikke har villet defi nere, hvad man overhovedet mentemed begrebet ”gud”.”Kierkegaards Gudsbegreb” viser derimod medtalrige citater, hvad han forstår ved Gud og har derforunderteksten ”Hvad betyder ordet Gud?”. Der ernemlig meget forskellige meninger om ordets indhold,hvilket ikke mindst er blevet aktualiseret medde mange indvandrere, der har en totalt anderledesopfattelse end Kierkegaards. For ham er Gud ikkeen genstand, men et værdianliggende, nemlig denhøjeste værdi: kærlighed, som mennesket derfor skalstræbe mod at efterfølge.Alle specielle og gammeldags ord, som navnligunge mennesker kan have problemer med at forstå,forklares. Derfor er bogen også egnet for fx gymnasier,højskoler og som introduktion til studerende,samt naturligvis til studiekredse og selvstuderende.Birgit Bertung er mag. art. i fi losofi og forfattertil adskillige bøger om forskellige aspekter af Kierkegaardsfi losofi og teologi. Hun var i 25 år sekretær forog medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse,og er af Politiken blevet betegnet som ”denskarpsindige magister”.
Dette er en filosofibog, der handler om Vestens syn på ånd og natur, som det har udviklet sig gennem mere end 2000 år. Vi følger de noetiske naturfilosoffer, som argumenterer for, at ånd og natur er forbundet på tværs af tid og rum, hvormed alt i naturen er levende.
Denne lille bog sætter os – ved hjælp af en fiktion – i gang med at tænke lidt over de mange gange, vi lader være med at fortælle sandheden.Lever vi på en løgn? Nej, vi lever ikke på en løgn. Vi ved, at livet ikke er en løgn. Vi lever livet med hemmeligheder, der aldrig må gives væk. Der aldrig må fortælles. Hemmeligheder, der ikke glemmes, ikke forsvinder men bliver forsøgt usynlige. Det gør livet til at holde ud, at leve uden at behøve at sige sandheden.’Du ved jo godt, at mennesker der lyver, skammer sig’ siger Dora.’Det kan godt være, men så må du også kunne huske, at en vellykket løgn er at påstå noget, der ikke bliver genkendt som løgn’ svarer Frieda.Mea culpa.
Tea har alt kørende for sig, da hendes far pludselig bliver alvorligt syg. Samtidig møder hun Marco, og de forelsker sig. Kan deres kærlighed overleve og hvad skal der til, for at lade skæbnen bestemme, og håbet styrer, når stjernerne er gemt bag skyer.
Seconds of December is about Sam and his family. It takes place during the days of December, exploring how every family member chooses to survive when the family experiences a loss they will never recover from. It takes place in two worlds, Miami and Copenhagen. Each chapter has a new family member as the main character, showing how different people are, and how we get through the rough times, in hope of better days.
Det er vigtigt for os at kunne beholde vores gode omdømme. Kunsten er så at opføre sig bedre overfor hinanden uden at lyve alt for tydeligt.Men hvor langt kan vi gå? Er det moralsk accepteret, at vi på grund af vores tankeløse lidenskab er nødt til at lyve for at undgå smerter? Er det så moralsk bedre at lyve for at undgå at sætte vore nærmeste eller sig selv i en pinlig situation eller skandale?
Marie er single og bor i København. Hun tror på kærligheden. I hendes forsøg på at finde den, støder hun på nogle mændder har et noget anderledes forhold til intimitet, sex og forelskelse, end Marie.
Il punto di partenza dell’Agnello Nero è la morte misteriosa dell’unico figlio maschio di Gianni Agnelli, Edoardo Agnelli.Ufficialmente Edoardo Agnelli si è suicidato il 15 novembre 2000, ma Magnus Scherman presenta alcuni elementi che non sono compatibili con la versione ufficiale.Con nove mesi di ricerca in Piemonte, interviste esclusive e documenti segreti l’Agnello Nero indiga sulla storia dell’erede naturale della FIAT.
The battle between love and lust in a world where secrets andfantasies mostly are obtained in dreams.
En fiktion har sine egne love. Derfor er bogen her en fiktion. Mennesker i en fiktion. At livet ikke har mening betyder vel ikke, at alt hvad jeg laver er nyttesløs.Smerterne forsvinder ikke, men forsoning letter. Mennesker sårer og gør umenneskelige skader på hinanden.Hvorfor laver mennesker så mange begrænsninger for hinanden, når de ved, at de ikke kan leve op til dem?Nu stopper du, nu havde vi det lige så godt, hvorfor siger du så sådan noget, lige nu? Du ødelægger den gode stemning.Undskyld.
Da Marolles bedstefar dør, arver hun hans gamle fine tryllestav. Tryllestaven bliver Marolles dyrebareste eje, og hun føler en tæt kontakt til sin afdøde bedstefar. Hun finder styrke i sig selv, og de små uforklarlige ting hun ser og oplever, bliver hun i stand til at tyde.I sommerferien finder Marolle og hendes nye bedste-ven Albert en 1000 år gammel runesten med et mindeskrift. Runestenen leder dem frem til resterne af et vikingeskib.En ung vikingepige (Aslaug) var ombord på skibet, da det gik ned, og gennem den gamle kloge kone Drusse og Marolles underfundige mavefornemmelser og tro på sig selv får de to venner indsigt i Aslaugs grumme skæbne.
Det er en fortælling, om at være færing med opvækst og arbejdsvilkår fra en svunden tid og dét at udvandre til Danmark som et ungt menneske. Om udfordringerne ved at blive integreret i det danske samfund, og om arbejdet i et fængsel. Det er et hårdt arbejdsmiljøet og et specielt liv, der foregår inden for murene både imellem ansatte og indsatte. Alle beskrivelser er lige fra virkeligheden og hjertet ...
Magrittes sten er en essaysamling hvor forfatteren, Marianne Olsen, ønsker at lægge op til dialog om livets store spørgsmål. I hvert essay er Marianne Olsens tekst således i dialog med en fotocollage af Karen Margrethe Høskuldsson. “Det er væsentligt at skelne mellem at vide at man tror og at tro at man ved. Det gælder alle forhold. Med min bog vil jeg gerne være med til at tydeliggøre denne skelnen. Ligesom billedet af stenen der svæver, ikke er en sten der svæver, men et rigtigt billede af en sten der svæver, således kan den enkeltes tro på livets mening være ægte tro. Troen, ligegyldigt hvilken tro det er, er nemlig på samme måde et billede. Vi taler om billedsprog. Nærmere kan vi ikke komme den sandhed som livsholdning bygger på. Tror jeg altså.” Marianne Olsen, lektor i religion og fransk på Herlufsholm Skole.
Skammens Væg er en novellesamling bestående af ni rigtig gode læseoplevelser inden for spændings-/ krimigenren: Bibliotekaren: »En fremragende novelle ... Et uhyggeligt og præcist psykologisk portræt af den ikke helt almindelige bibliotekar.« - Kristian Larsen,fyldepennen.dk Gribben: »En hæsblæsende oplevelse! Jeg røg helt ud på stolekanten allerede efter de første par linjer – og blev siddende med tilbageholdt åndedræt helt til slut.« - Angela, fyldepennen.dk Zonen: »Den bedste historie, jeg har læst længe, den svæver et sted mellem en klassisk gyser og en realistisk novelle.« - Kåemer Asmussen, fyldepennen.dk Den hvide dame: »Det er altid en fornøjelse at læse en forfatter, der har så meget styr på dialogerne.« - Anika Eibe, forfatter til Dronning af blod Iscenesat: »Super sjov og velkomponeret kriminovelle.« - Mikala Rosenkilde, fyldepennen.dk
“Den utidige Kierkegaard – og vor tid“ er skrevet, så den skulle kunne læses uden filosofiske forkundskaber. Den afspejler i høj grad Søren Kierkegaards aktualitet og viser dermed, at han ikke kun hører hjemme i sin egen tid. Dermed kan bogen også siges at give fart til den idé, han ville sende ind i fremtiden.I og med, at Kierkegaard beskæftiger sig med de evigt gældende, eksistentielle forhold for mennesket, er han uden for tiden.Samtidig er han utidig både i form og indhold – set med den borgerlige verdens øjne.Konflikten mellem “videnskab“ og “lidenskab“, mellem “den enkelte“ og “mængden“ samt pressens fordrejning af virkeligheden er endnu mere vedkommende i dag. Ligesom Spørgsmålet om samvittighed, død og udødelighed aldrig forældes.Bitgit Bertung er mag. art. i filosofi og forfatter til 12 bøger om forskellige aspekter af Kierkegaards filosofi. Hun har i 25 år været medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse.Rudolph Arendt skrev om 1. udgaven: “Bogen fortjener at blive læst. Birgit Bertung er god til at opspore de steder hos Kierkegaard, hvor hans utidige bemærkninger rammer plet også på vor tid“.
"Det sorte lam" tager udgangspunkt i Fiat-arvingen Edoardo Agnellis mystiske død den 15. november 2000. Officielt begik Edoardo Agnelli selvmord, men via ni måneders research i Italien, eksklusive interviews og hemmelige dokumenter graver Magnus Scherman adskillige elementer frem, som ikke stemmer overens med den officielle forklaring.Retsmedicinere, journalister, dommere, vidner og venner står for skud i bogen, der som den første nogensinde kaster lys over et af de mørkeste kapitler i Agnelli-dynasitiets historie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.