Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Forlaget Ekbátana

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Jens Peter Kaj Jensen
  148,95 kr.

  "Hårrejsende, horribel og underholdende læsning" – LitteratursidenAFSTANDE OVER VAND handler om den midaldrende Tom, som efter mange år som succesrig erhvervsmand i Boston vender hjem til sin hensygnende fødeby, Lille Fuglede på Vestsjælland. Her på egnen er jernbanen lukket for længst, og skraldemanden kommer kun hver anden uge. Tom har en ambitiøs plan for regionens udvikling – et grønt og kulturelt vækstcentrum. Til at begynde med går det som en drøm, trods savnet af børnene på den anden side af oceanet. Snart viser landsbyen sig dog fra sin mørkere side, og Tom må kæmpe med sig selv, sin fortid og egnens magthierarkier. AFSTANDE OVER VAND indfanger på eksemplarisk vis Danmark i sine helt mørke og lyse afkroge og tegner et skarpt portræt af den idealistiske Tom og resten af egnens karakterer som ejendomsmægleren Store Mogens og originalen Reinar-mundtøj. En morsom, rørende og grum roman med højspændt socialt drama og poetiske skildringer af Danmarks udkant. Første af to bind.

 • - Antologi for ny dansk litteratur
  af Pia Tafdrup, Jørgen Leth, Christel Wiinblad, mfl.
  97,95 kr.

  OEHL #2 – Antologi for ny dansk litteratur er skrevet af 20 forskellige forfattere – etablerede såvel som nye stemmer, bl.a. med nye tekster af Iben Mondrup, Jørgen Leth og Pia Tafdrup. Antologien giver et bredt udsnit af den litterære verden lige nu med tekster om alt fra fuglekranier, pastaengle og Satan til spørgeskemaer, grafiske noveller og mødereferater. Alle tekster er nye og ikke udgivet før.Teksterne er udvalgt på baggrund af et open call, hvor forlaget modtog ikke mindre end 80 bidrag. De to redaktører, Christel Sunesen og Lea Fløe Christensen, har udvalgt de 13 stærkeste, sjoveste, mest provokerende, rørende, skæve bidrag og derudover kontaktet en række etablerede forfattere. Ønsket er, at de nye stemmer dermed får større opmærksomhed på den litterære scene, og antologien vil være oplagt i undervisning med blandingen af nye og etablerede forfattere."Der er mange fine sager at finde i denne antologi, der har et solidt litterært niveau. Nogle tekster er lette at læse, mens andre er mere eksperimenterende i stil og form." – Lektørudtalelse

 • af Lars-Emil Woetmann
  138,95 kr.

  Gyldne lilje er en digtsamling om overgange, om tilblivelse og død, om at være til stede i kroppen og om at savne, det er digte om at være i forbindelse med naturen og om at give slip på sig selv. Lars-Emil Woetmann (f. 1981) debuterede i 2018 med digtsamlingen Af det almene og har udgivet tekster i diverse tidsskrifter og antologier. Han er medstifter af forlaget Kronstork og bor på Orø.

 • af Tina Frank
  148,95 kr.

  "morsom, elskelig og øm" ♥︎♥︎♥︎♥︎ Femina'Alt det vi fejler' er en rå og smuk fortælling om fire generationer. Om omsorg og varme, had og skyld. Om kronisk sygdom, skønhedsoperationer og Vesterhavet.Med sort humor og kølig poesi undersøger bogen det vi giver videre til hinanden: arv, genetik, sygdomme og en længsel efter at bryde fri. Men er mønsterbrud overhovedet muligt? Og kan vi skille os af med alt det vi fejler?"Jeg står foran havet. De mørke bølger rammer bredden. Vandet har ingen lyd alene. Jeg ser tilbage mod stien mellem vildroserne. Hyben er rosens frugt. De røde frugter bliver længe efter rosen er visnet. Hyben er fulde af frø. Invasive. Aggressive. De spreder sig uønsket langs kysterne. Nærmest umulige at bekæmpe."Tina Frank (f. 1981) debuterede i 2020 med romanen 'Øjets anatomi', og 'Alt det vi fejler' er hendes anden udgivelse. Hun kommer fra Vojens, har læst Litteraturhistorie på Aarhus Universitet og er publiceret i forskellige litterære tidsskrifter.

 • af Pia Juul
  198,95 kr.

  Forfatteren Bess vågner en morgen ved, at hendes kæreste Halland bliver skudt uden for deres hus. Det kunne lyde som optakten til en krimi, men det er det ikke: Nok er der politi, der forsøger at finde morderen, men det interesserer egentlig ikke Bess, der prøver at komme overens med sin sorg og at få kontakt med sin datter, Abby. En roman om sorg og tab med et sprog i særklasse og en handling, der både driller og udfordrer. Ved udgivelsen høstede romaner store anmelderstjerner, og Pia Juul modtog Danske Banks Litteraturpris 2009 for den populære anti-krimi. Som Lilian Munk Rösing skrev i Information: "Det er ikke bare dødsens alvorligt, det er også klukkende morsomt. Det er ikke bare sprogligt suverænt, det er også elementært spændende.”

 • af Cecilie Lolk Hjort
  88,95 kr.

  Sputnik 2 er et præcist, legende og poetisk leksikon om alt fra nougatmus over elskegopler til professorterningen. Leksikonet er opdelt i de tre kategorier Arter, Mennesker og Ting, hvor menneskets og naturens intime og smertefulde forhold afdækkes fra overraskende og provokerende vinkler. Den fyldige bibliografi med alt fra Lady Gaga over Platon til forskningsartikler viser, at dette virkelig er et leksikon, men bestemt også et poetisk et af slagsen. Alt i alt en underholdende, vild og tænksom læseoplevelse.

 • af Viggo Bjerring
  139,95 - 173,95 kr.

  Verdenshjertet er en fremtids- og samtidsroman om et velfærdssamfund i opløsning. Her er de arbejdsløse blevet De Unyttige, økokapitalismen har vundet frem, og algoritmer har overtaget meget af arbejdet. Alene i denne verden står Mads. Han er freelancer hos onlineportalen Easyjobs, hvor han korrekturlæser koreanske sæbereklamer, redigerer pressemeddelelser og har andre småjobs for at få til dagen og vejen. Endelig får han en stor opgave: at ghostwrite thrilleren 'Sort og hvid'. Den bliver en bestseller, men da toeren skal skrives, begynder verden at smuldre omkring ham, bogstaveligt talt. Verdenshjertet er en kuldslået roman om kunstig intelligens, kærlighed og kapitalisme. En filosofisk og humoristisk fortælling om at finde en mening med livet i en ensom tid.

 • af Louise Juhl Dalsgaard
  129,94 - 148,95 kr.

  "Jeg tænker på, hvor bange jeg er. For kødædende planter, hugorme, min fars vrede og atomkrig – i præcis den rækkefølge."'Ting jeg tænker på' er en poetisk romancollage, som gennem nedslag følger en kvindes opvækst i Danmark fra 1970’erne og frem til i dag. Her er forvandlingskugler i en iskiosk ved Tranum, Silvo-pudsemiddel, blommetrifli i portionsglas, TV-Shoppen, dymomaskiner, bygotto og speedway fra Vojens.'Ting jeg tænker på' er en erindringsroman, der ubesværet glider fra det helt små til det allerstørste: Fra glæden ved et par sandaler og hestenes ånde på marken til sorgen over at miste en mormor, ikke at kunne spise og længslen efter at få et barn.Louise Juhl Dalsgaard (f. 1973) debuterede i 2011 og skriver såvel romaner og noveller som digte og dramatik. Hun bor i Skanderborg og arbejder til daglig som underviser i kreativ skrivning. 'Ting jeg tænker på' er hendes ottende udgivelse.

 • af Anders Haahr Rasmussen
  115,95 - 166,95 kr.

  DET VAR IKKE PLANEN AT KØBE KÅLROER handler om Amanda, som er først i trediverne og bor alene i Brooklyn. Hendes liv drejer sig mest om kål, linser og krydderiblandinger, mens kærester, veninder og arbejde kommer i anden række. I sit køkken dissekerer Amanda sig selv og verden, når hun over gryderne snakker om alt fra sine forliste forhold over Foucault til prisen på flødeis. En vegetarisk kogebog og roman i ét, med mere eller mindre brugbare opskrifter, der også kan laves med lidt for gamle varer. Et underholdende, kærligt og intelligent portræt af en politisk korrekt kvinde i en verden, der tit er svær at få greb om.Nomineret til den prestigefulde Munch-Christensens Debutantpris"Velskrevet og interessant" - Jyllands-Posten"Fuld af en udefinerbar, konstant, men mild ironi" - Weekendavisen"Der er flere lovende takter i Anders Haahr Rasmussens debut" - Information"Uhyre underholdende ... intelligent og medrivende" - Modspor

 • - – Den poet har pels
  af Jens Blendstrup, Peter Adolphsen, Morten Søndergaard, mfl.
  97,95 kr.

  OEHL #1 – Den poet har pels er en antologi for ny dansk litteratur med splinternye tekster af 19 danske forfattere, både kendte og upcoming, med solide navne som fx Morten Søndergaard, Ursula Andkjær Olsen, Nicolaj Stochholm og Birgitte Krogsbøll samt en lang række endnu ukendte navne, bl.a. Mirian Due og Niels Henning Falk Jensby fra Forfatterskolen. Fra yngste til ældste forfatter er 39 år, og de er i antologien bogstaveligt sat side om side. Teksterne spænder over så forskellige genrer som haikuet, novellen, listen, prosadigtet, systemet og fragmentet, ligesom de tematisk kaster sig over alt fra kødelig lyst til de sociale medier, Trivial Pursuit og mordgalskab. Antologien udsendes i anledning af 1-året for litteraturarrangementet M/S Oehlenschläger, hvor alle bidragsyderne har læst op.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.