Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Der er en lang tradition for frivillighed i kirkelige organisationer og fællesskaber og samtidig er der nogle helt særlige forhold der kendetegner denne form for frivillighed. ’Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken’ giver dig praksisnære redskaber til at arbejde med denne form for frivillighed, så du kan arbejde målrettet med dette.For at få så stærk en kobling til din hverdag som muligt, er bogen skrevet med udgangspunkt i en række interviews med forskellige typer kirker. Selvom bogen forholder sig til det særlige ved frivillighed på kirkeområdet, så er der ikke tale om en one-size-fits-all. Alle kirker er nemlig forskellige, og derfor giver vi dig redskaberne til at forstå netop din kirke og jeres frivilligmiljø, så du kan tilpasse redskaberne efter dette.’Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken’ kan læses af alle der arbejder med frivillighed på kirkeområdet, idet den er skrevet i et lettilgængeligt sprog og indeholder konkrete eksempler fra kirker rundt om i landet.Dette er den første fagbog i Danmark, som udelukkende beskæftiger sig med frivilligheden i folkekirken. Den er blevet til i et samarbejde mellem Ingerfair, Kirkefondet og 3K-uddannelsen i Aarhus.”
"‘Strategi og frivilligt engagement’ giver bestyrelsen i en mellemstor, mindre eller nystartet forening konkrete redskaber til at arbejde mere målrettet og strategisk for at nå din organisations mål. Du får redskaber til, hvordan du bruger din tid som frivilligt bestyrelsesmedlem mere effektivt og målorientetret.Bogen tager dig gennem tre temaer:Den gode bestyrelseDen rette strategiDen ressourcestærke forening.Bogen sætter fokus på, hvordan I som bestyrelse håndterer, at foreningen vokser, og hvordan I sikrer jer, at den bevæger sig i den rigtige retning. Det vigtigste at stille dig selv er: ”hvorfor?” Hvorfor har vi de aktiviteter, vi har? Hvorfor har vi frivillige? Og hvorfor gør vi egentlig, som vi gør?Bogen er sat op, så det er nemt for dig at plukke det ud, der er relevant for dig og din forening eller organisation. Undervejs får du konkrete øvelser, som du kan anvende i praksis på din egen forening.”
"Denne håndbog er den fjerde i serien Udvikler bæredygtige frivillig-miljøer, og den kan med fordel læses sammen med grundbogen Frivilligkoordinering – hvorfor og hvordan? En grundbog til udvikling af bæredygtige frivilligmiljøer, Sådan skriver du frivilligstrategier og frivilligpolitikker der virker, Sådan bruger du kultur- og kommunikationsanalyser til at skabe et bæredygtigt frivilligmiljø og Sådan rekrutterer du frivillige. "
Bogen 'Det professionelle arbejde med frivillige - en grundbog til udvikling af bæredygtige frivilligmiljøer' er en grundbog, hvori der bliver præsenteret et sammenhængene fagligt univers for arbejdet med frivillige.Bogen er mere end blot en akademisk udforskning; den er en praktisk vejledning, der kombinerer solid teori med vores mangeårige erfaringer, egne undersøgelser og forskning inden for frivillighed. Bogens hovedformål er at udruste læseren med “udkigsposter” for at reflektere over egen og organisationens praksis i arbejdet med frivillige. Der er gode spørgeguider til selvevaluering og diskussion, der opmuntrer til en dybere forståelse og udvikling af arbejdet med at involvere og organisere frivillige. Kernen i bogen er teorien om ‘frivilligkoordinering’ – den systematiske og strategiske tilgang til at involvere og organisere frivillige. ‘Frivilligkoordinering’ er ikke begrænset til en specifik rolle som ‘frivilligkoordinator’. I stedet kan denne funktion variere fra organisation til organisation – fra daglige ledere i mindre foreninger til specialiserede frivilligkoordinatorer og konsulenter i større organisationer og kommuner. Bogen er en essentiel læsning for enhver, der arbejder med eller er interesseret i det professionelle arbejde med frivillige. Den giver praktiske værktøjer og teoretisk indsigt, der er afgørende for at skabe et sundt frivilligmiljø i enhver organisation.
"Sådan rekrutterer du frivillige er den sidste håndbog i serien Udvikler bæredygtige frivilligmiljøer. I denne bog er de fire erfarne Ingerfair-konsulenter gået sammen og bringer deres individuelle fagligheder og erfaringer fra arbejdet på tværs af sektorer med både ansatte og frivillige og i såvel kommuner som i de små foreninger og store interesseorganisationer i spil.Fra arbejdet i Ingerfair ved konsulenterne, at på trods af forskelligheder organisationer imellem, er der mange ligheder, hvorfor store som små organisationer kan have nytte af de samme refleksioner og værktøjer.I bogen får du anledning til refleksion over, hvorfor I engagerer frivillige i organisationen og konkrete redskaber til at udarbejde din egen rekrutteringsplan, så du får succes med rekruttering af frivillige. “
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.