Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den 14. juli 1789 stormede en rasende flok mennesker Bastillen i Frankrig. De var fattige, sultne og sat uden for indflydelse. Nu krævede de deres ret. Den franske Revolution var skudt i gang. Imens nød kongefamilien livet på gigantslottet Versailles uden for Paris.Det skulle dog snart få en ende. Kongen og dronningen blev afsat og henrettet, mens de franske revolutionshære under parolen ”Frihed, lighed og broderskab” forsøgte at eksportere revolutionen til resten af Europa.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid
Der var engang, hvor Rom var hovedstad i et kæmpe imperium, Romerriget. Siden forfaldt såvel imperium som Rom. Men den dag i dag, kan man mange steder i byen finde spor efter Romer riget – Colosseum, Forum Romanum og flere andre kendte steder.Denne guide tager dig med på en rejse rundt i den romernes ho vedstad. Guiden er ikke blot er en opremsning af monumenter. Den sætter dem ind i en sammenhæng i den romerske historie. Den gør også historien levende ved at lade romerne selv komme til orde gennem overleverede kilder.
I denne bog kan du læse om Tyge Brahe og den betydning, hans arbejde har fået for vore dages viden om stjernerne og det ydre rum.Tyge Brahe levede for over 400 år siden på samme tid som kong Christian den 4. – ham der blandt andet byggede Rundetårn. De mødte da også hinanden, men skiltes som uvenner. Tyge Brahe blev i det hele taget tit vred på andre mennesker. Han var også ofte uheldig. Fx fik han sin næse hugget af i en fægtekamp.Har du derfor en rigtig uheldig dag, kalder vi den i dag for en rigtig Tyge-Brahe-dag.I Tjek på historien kan du læse om vigtige personer. Både danskere og folk fra andre lande. Du læser om deres liv, tid og handlinger. Og du får svar på, hvordan de var med til at forandre verden. Tjek på historien er velegnet til børn, der lige har lært at læse. Bøgerne i serien kan bruges i historie i 3.-5. klasse, men de er også oplagte at bruge til emnearbejder og faglig læsning, ligesom de selvfølgelig kan læses af lyst.
Den 5. juni 1849 underskrev kong Frederik den 7. den første danske grundlov. Forud var gået et dramatisk forløb, der bl.a. havde kastet landet ud i en borgerkrig. Bogen fortæller historien om, hvordan Danmark fik en demokratisk grundlov, der kom i hus trods store interne stridigheder og modsætninger, og som stadig danner grundlaget for nutidens lovgivning.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.
Napoleon Bonaparte er noget nær en myte. Gennem en kort og hektisk periode satte Napoleon sit præg på Europa. Hans hære nåede helt til Moskva, og han reformerede Frankrig, inden han blev endeligt slået ved Waterloo. Bogen fortæller historien om, hvordan en dreng fra Korsika kunne vokse op og sikre sig ikke alene magten i Frankrig, men i det meste af Europa.Historisk bibliotek er en serie temabøger om vigtige historiske begivenheder, danske som udenlandske. Bøgerne fortæller i et letforståeligt sprog om baggrunden for centrale begivenheder, der har præget såvel fortid som nutid.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.