Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger udgivet af Forlaget Møllegades Boghandel

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Rasmus Daugbjerg
    165,95 kr.

    En fremmed ankommer til en navnløs by, og straks slippes rygtet løs. Rygtet er fortalt fra rygtets perspektiv. Den fremmede bliver gjort til genstand for byens had, kærlighed og venskab. Rygtedannelsen intensiveres og byens uhyrlige fortid dukker op som uhyggelige skikkelser og mærkelige hændelser. Der er djævle, præster, skovens mund, levende døde og giftige bær. Sproget i Rygtet er poetisk og fortættet. Det er mystisk og trodsigt. Rygtet handler om magt, om at fortælle andres historier og om den smukke og voldelige melodi, som rygter er. Rasmus Daugbjerg (f. 1993) er uddannet fra den svenske forfatterskole Biskops Arnö og Forfatterskolen i København. Rygtet er hans debut.Omslaget er illustreret af Frederik Exner.

  • af Walter Benjamin
    166,95 kr.

    Walter Benjamins Tankebillederbevæger sig i et erfaringsfelt mellem erindrings- og drømmebeskrivelser, rejseskildringer og kulturundersøgelser, der udover at være grænsegænger i såvel et geografisk som et intellektuelt landskab også går på tværs af grænsen mellem filosofi og litteratur.

  • af Kjersti Annesdatter Skomsvold, Carl-Henning Wijkmark, Sjón, mfl.
    191,95 kr.

    Hvad får man hvis man spørger 28 nordiske kunstnere om det offentlige rum? Det er denne bog et svar på: Gennem billeder, fortællinger, noveller, essays, digte og korte erklæringer beskrives tanker og oplevelser i det offentlige rum. Alle teksterne er originale bidrag, og bogen spænder vidt over kunstnertraditioner såvel som -generationer. Fra spirende til verdenskendte billedkunstnere, arkitekter, fotografer og forfattere, præsenterer det frivilligt drevne Forlaget Møllegades Boghandel legende og fantasifulde bud på hvad samfundets delte rum kan betyde. Bogen er redigeret af Tora Frogner, Vincent F. Hendricks, Frederik Stjernfelt og Joachim S. Wiewiura.

  • af Emma Kruse Villumsen
    166,95 kr.

    Hænderne formes som en skål og deri ligger jeg er en hybridtekst i tre dele, som undersøger længsel og isolation på tværs af tider og personer. Del I kredser om et jeg i København og hendes uklare relation til en person som befinder sig i Rom, men også en nysgerrighed og interesse i guldalderkvinden Elise Ploug og hendes forhold til sin mand, Carl Ploug. Jeget begynder langsomt at lære Elise at kende gennem research, mens sommeren går, eksem og savn blusser frem. I del II, er det Elise Plougs søster, Johanne Bissen som er jeg-fortæller. Hun taler fra Rom i 1800-tallet, fra sit ægteskab med skulptøren Vilhelm Bissen og fra døden, som indtræffer i forbindelse med fødslen af sin datter. I del III længes et jeg efter omsorg i dets reneste form; den fra en mor til et barn. Der eksperimenteres formmæssigt, idet teksten løber vandret hen over siderne, uden at overholde margenernes begrænsninger. Hænderne formes som en skål og deri ligger jeg er en tekst om marmor og fennikelknolde, forbindelsen mellem mor og datter, ensomhed, længsel, isolation, og om hænder som prøver at få fat om noget. Emma Kruse Villumsen (f.1997) er smykkehåndværker, har en bachelor i Kunsthistorie og er uddannet fra Talentskolens Forfatterlinje. Hænderne formes som en skål og deri ligger jeg er hendes debut. Omslagsbilledet er et værk, Emmarosa Liebgren, ”Bjerget”, Monotopi på tekstil, 2024.

  • - Filosofiske skitser
    af Ute Guzzoni
    166,95 kr.

  • af Ellen Einan
    166,95 kr.

  • af Nath Krause
    165,95 kr.

    I 2017 filmer den amerikanske youtuber Logan Paul en afdød i den japanske skov Aokigahara, der er kendt for dens høje selvmordsrate. Logan Paul bliver efterfølgende mødt af en hård kritik, ogYouTube suspenderer midlertidigt hans kanal, hvilket fratager ham hans platform og indtægtskilde. Med sin debut Logan i Aokigahara tager Nath Krause narrativet om den selvmordstruede person tilbage. Digtene trækker på popkulturelle genrer som fanfiction, vlogging og sick flick vævet sammen med palindromer, konkretpoesi og japansk landskabsdigtning. Vekslende mellem en syrlig ironi og et omsorgsfuldt og blidt udsyn fremstiller digtene, hvordan sygdom og mistrivsel aldrig er isolerede tragedier, men forbundne til fællesskabet, til klasse og status. Digtene bevæger sig fra en desperat, selvmordstruet hverdag i Aarhus under tørkesommeren i 2018 til en virtuel fodrejse gennem Aokigahara, hvor digterjeget befinder sig sammen med Logan. De flirter og konspirerer, alt imens de bevæger sig dybere ind i skoven. Samtalen mellem digterjeget og Logan kredser om lidelse, synlighed og kapitalisering: Hvordan de sociale medier såvel som den kommercielle forlagsbranche belønner skildringen af vores egen og andres lidelse. Logan i Aokigahara er en kompromisløs fremstilling af kapitalismens digitale verdener, det litterære marked, tabet af privatliv og virkelighedsfølelse, sygdom, selvmord og synlighed. Nath Krause (f. 1994) er uddannet fra Talentskolens forfatterlinje. Logan i Aokigahara er deres debut.

  • af Kajsa Balk-Møller
    165,95 kr.

    En pige tilbringer en sommer hjemme med sine forældre, tvillingebrødre og familiens hunde. Hun keder sig, kalder sig Haha og længes efter timerne hos sin cellolærer. Snart overtages familiens verden af Hahas fantasi og vilje, der begynder at styre relationer og hierarkier imellem insekter, sanser og planter såvel som familiemed- lemmer. Bogen er et forvrænget eventyr befolket af vildfarne stokroser, tyggegummidyr sat fast under bordpladen, fluer, silkekjoler og en grådig tante.Kajsa Balk-Møller (f. 1995) er uddannet fra Skrive- kunstakademiet i Bergen og Talentskolens forfatter- linje. Hun studerer i øjeblikket ved kunstakademiet i Bergen. Ensomhedens interval er hendes debut.

  • af Signe Gjessing, Duncan Wiese, Anna Rieder, mfl.
    83,95 kr.

    Hæfte 4Anna Rieder, Fredrik Nyberg, Rasmus Daugbjerg, Priya Bains, Gunnar Björling, Jonathan Overvad Ploug, Ellen Einan, Anders Gamst Skov, Duncan Wiese, Signe Gjessing.

  • af Cæcilie Højberg Poulsen
    165,95 kr.

    Digte af Cæcilie Højberg Poulsenom nogen er en digtsamling om arbejde og forhold. Rum bygges op, og relationer spændes ud mellem et jeg og de mennesker, der bevæger sig ind og ud af rummene: et du, en forælder, søstre, en overordnet, et barn, der ikke vil lade sig babysitte. Digtene handler om og skriver omhyggelighed, opmærksomhed og berøringer frem i møder, der vekselvirker mellem omsorg og trods.Cæcilie Højberg Poulsen (f. 1990) har læst Kunsthistorie og er uddannet fra Forfatterskolen i 2015. om nogen er hendes debut.Omslaget er illustreret af Hedvig Koertz Mikkelsen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.