Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Forlaget Strax

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Klaus Enghvidt Olsen
  123,95 kr.

  Russiske skæbnerEn bureaukrat fra KGB - det hemmelige sovjetiske politi, en gammel dame, som bliver afpresset af nogle mafiabanditter, en fabriksarbejder, som har brug for at komme af med et lig og en ung biznesman, som faktisk ikke aner noget om business.Det er nogle af de skæve karakterer, som er med i de 6 noveller i denne samling. Alle novellerne foregår i Rusland i 1990’erne og beskriver gennem de enkelte eksistenser, hvordan det russiske samfund oplevede Berlinmurens fald og den efterfølgende indførelse af markedsøkonomi med galopperende inflation, mafia og korruption.Forfatteren Klaus E. Olsen var i perioden 1992-1997 direktør for Dandy i Rusland. Han boede i Moskva og startede Dandys virksomhed fra bunden. Det blev til en kæmpesucces for tyggegummimærkerne Stimorol og Dirol på det russiske marked med en markedsandel på 50%. Et stort eksporteventyr for en mindre dansk virksomhed, som ikke er set siden. Forfatteren fik derfor gennem sit lange ophold i Rusland et indgående kendskab til landets udvikling, historie og kultur – og ikke mindst til landets indbyggere på godt og ondt.Klaus E. Olsen har også skrevet en række anmelderroste kriminalromaner.

 • - En roman inspireret af en uopklaret dansk mordgåde
  af Klaus Enghvidt Olsen
  74,95 - 143,95 kr.

  En pensioneret ambassadør bliver myrdet i sin entré i sin smukke lejlighed på Frederiksberg Allé med sin husholderske som vidne. Den mistænkte er en ung mand, som gentagne gange har opsøgt den gamle. Men ingen ved, hvem han er, og hvorfor han ville slå den gamle mand ihjel. Politikommissær Jens Ibsen er tilbage fra sygeorlov og får den mærkelige sag, som er fyldt med gamle mennesker med underlige vaner. Ambassadøren levede tilsyneladende et stille og tilbagetrukket liv, men under den rolige overflade lurede der stærke viljer og persondramaer, som Jens må dykke ned i for at finde løsningen.Handlingen er inspireret af en virkelig uopklaret dansk mordgåde, som fandt sted i 1970.”Vilje og afmagt” er den tredje roman i serien med Jens Ibsen og tager fat, hvor ”Myrdede sjæle” slap. Bøger kan læses uafhængigt af hinanden.Anmelderne skriver om Klaus Enghvidt Olsens romaner:***** ”glinsende af sprogligt vid, fulde af følelsesmæssigt kendskab til både kvinder og mænd” - Fyens Stiftstidende**** ”Fortællingen holder hele vejen igennem og som læser er jeg godt underholdt” - Krimisiden***** ”godt skruet sammen og svær at slippe" - Bogfidusen***** ”Forfatteren skriver godt og formåede flere gange at give mig en kold rislen ned ad ryggen” - Sidses Bogreol

 • af Klaus Enghvidt Olsen
  23,95 kr.

  Humoristisk novelle om Rusland efter Murens faldAndrej og hans familie bor i en fjern og trøstesløs fabriksby i Sibirien og får pludselig problemer med at komme af med et lig.I perioden 1993-1997 boede jeg i Moskva. Jeg havde af det danske firma Dandy A/S fået til opgave at etablere og være direktør for en virksomhed, som skulle stå for salg, markedsføring og distribution af tyggegummi-mærkerne Stimorol og Dirol (V6) i det Rusland, som var opstået efter Sovjetunionens opløsning i 1990. Jeg skrev dagbog under hele mit ophold.Dette inspirerede mig til at skrive en håndfuld noveller om det kaotiske russiske samfund og de mange mærkelige russiske skæbner. Novellerne er skrevet ud fra en humoristisk vinkel og tager udgangspunkt i de mange paradokser, som landet bød sine borgere. Af flere grunde fik jeg aldrig novellerne udgivet, og de har siden 1990’erne ligget i min skuffe. Men nu har jeg besluttet at udgive dem.

 • - En humoristisk novelle om Rusland efter murens fald
  af Klaus Enghvidt Olsen
  38,95 kr.

  Humoristisk novelle om Rusland efter Murens faldNovellen indgår i novellesamlingen "Rusland efter murens fald".Marina er en ung russisk kvinde, som bor sammen med sin mor. De har som alle almindelige russere problemer med økonomien og med at få deres løn til at slå til. Men så hører hun fra sine veninder, at det at få en udenlandsk ven løser alle økonomiske problemer.I perioden 1993-1997 boede jeg i Moskva. Jeg havde af det danske firma Dandy A/S fået til opgave at etablere og være direktør for en virksomhed, som skulle stå for salg, markedsføring og distribution af tyggegummi-mærkerne Stimorol og Dirol (V6) i det Rusland, som var opstået efter Sovjetunionens opløsning i 1990. Jeg skrev dagbog under hele mit ophold.Dette inspirerede mig til at skrive en håndfuld noveller om det kaotiske russiske samfund og de mange mærkelige russiske skæbner. Novellerne er skrevet ud fra en humoristisk vinkel og tager udgangspunkt i de mange paradokser, som landet bød sine borgere. Af flere grunde fik jeg aldrig novellerne udgivet, og de har siden 1990’erne ligget i min skuffe. Men nu har jeg besluttet at udgive dem.

 • - Novelle om Rusland i 1990'erne
  af Klaus Enghvidt Olsen
  31,95 kr.

  Humoristisk novelle om Rusland efter Murens faldNovellen indgår i novellesamlingen "Rusland efter murens fald".KGB står som synonym for et frygtet hemmeligt politi. Her har bureaukraten Vladilen arbejdet hele sit liv. Med tophemmelige sager. Men du kan ikke regne ud, hvor tophemmeligt det faktisk var, og hvad Vladilen rent faktisk arbejdede med.I perioden 1993-1997 boede jeg i Moskva. Jeg havde af det danske firma Dandy A/S fået til opgave at etablere og være direktør for en virksomhed, som skulle stå for salg, markedsføring og distribution af tyggegummi-mærkerne Stimorol og Dirol (V6) i det Rusland, som var opstået efter Sovjetunionens opløsning i 1990. Jeg skrev dagbog under hele mit ophold.Dette inspirerede mig til at skrive en håndfuld noveller om det kaotiske russiske samfund og de mange mærkelige russiske skæbner. Novellerne er skrevet ud fra en humoristisk vinkel og tager udgangspunkt i de mange paradokser, som landet bød sine borgere. Af flere grunde fik jeg aldrig novellerne udgivet, og de har siden 1990’erne ligget i min skuffe. Men nu har jeg besluttet at udgive dem.

 • - Humoristisk novelle om Rusland i 1990'erne
  af Klaus Enghvidt Olsen
  38,95 kr.

  Humoristisk novelle om Rusland efter Murens faldNovellen indgår i novellesamlingen "Rusland efter murens fald".Mens jeg boede i Moskva, var der flere eksempler på ældre mennesker, som boede i gode lejligheder og som ikke havde nogen nær familie, pludselig forsvandt eller blev fundet myrdet, og deres lejlighed blev på besynderlig vis overtaget af mafia-gangstere. I novellen møder vi pensionisten Lydia Ivanovna, som pludselig finder sig selv i en meget farlig situation.I perioden 1993-1997 boede jeg i Moskva. Jeg havde af det danske firma Dandy A/S fået til opgave at etablere og være direktør for en virksomhed, som skulle stå for salg, markedsføring og distribution af tyggegummi-mærkerne Stimorol og Dirol (V6) i det Rusland, som var opstået efter Sovjetunionens opløsning i 1990.

 • - Et drama om stikkerlikvideringer
  af Klaus Enghvidt Olsen
  118,95 kr.

  Stikkerlikvidering eller mord?Den danske modstandsbevægelse besluttede at likvidere stikkere og forrædere, som hjalp tyskerne, og modige folk som Flammen og Citronen udførte det farlige arbejde. Men i ly af deres vigtige indsats blev personlige opgør og gemene rovmord gennemført, og i krigens kaos blev de maskeret som stikkerlikvideringer. Enhver kunne beskyldes for at være stikker. Efter krigen blev det hele mørkelagt og ingen ønskede at opklare misforståelserne. Journalisten Benjamin kommer ved et tilfælde til at rode op i en gammel likvideringssag fra krigens tid, og det viser sig, at sagen har trukket blodige spor langt frem i tiden. En gammel politimand var dybt involveret i sagen, men ingen ønskede den opklaret – mindst af alt hans chefer indenfor politiet.Bogen kommer dybt ned i de moralske dilemmaer, som modige modstandsfolk stod overfor både under og efter Danmarks Besættelse, og som gav flere af dem dybe ar på sjælen, som de aldrig kom over. Gåden bliver opklaret i bogen, som springer i tid mellem 1944, 1967 og 2014, men der bliver vendt op og ned på ret og uret, og spørgsmålet er, om der overhovedet er nogen, der ønskede at kende sandheden.Bogen er inspireret af en række virkelige hændelser og personer under Danmarks Besættelse.

 • - Mord i finanskrisens kølvand
  af Klaus Enghvidt Olsen
  118,95 kr.

  En business thriller fra finansverdenenChristian Bjørn er en kreativ iværksætter med stor popularitet i medierne. Han har startet det ene spændende techno firma efter det andet, er gift med den smukke Rebecca, bor i et palæ nord for København og kan tiltrække de bedste medarbejdere til sine virksomheder. Han har et stort behov for finansiering, og banker og investorer har stået i kø for at bakke ham op og for at tjene penge. En succeshistorie uden sidestykke.Men bag de guldrandede facader er det begyndt at krakelere. Finanskrisen sætter sine spor, investorerne begynder at spørge efter resultater, revisorerne vil have regnskaber, medierne vil have billeder … og en søndag eftermiddag bliver en ung advokatfuldmægtig fundet død foran glas-og-stål-kontoret i det fine Hellerup. En ung advokat, som har været meget tæt på Christian og som har hjulpet ham med de indviklede selskabskonstruktioner. Har han begået selvmord eller er han blevet kastet ud fra bygningen?Hvad Christian ikke havde forudset var, at hans kreativitet og iværksætterlyst ville skabe så meget grådighed omkring ham, og at det også ville føre til mord, forfølgelse og vold. Da han til sidst desperat sidder i det op til halsen, går han i panik. Og så går det først rigtigt galt.Det kræver ingen økonomiske forudsætninger at læse bogen – den er ren underholdning inspireret af en række virkelige hændelser i det danske erhvervsliv .

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.