Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Fotografen Ole Akhøj har siden 1992 fotograferet Christiansfelds huse og steder og det er der kommet en smuk fortælling ud af om herrnhuter-byen, der er fuld af betydninger. Thomas Bredsdorff har skrevet et essay om herrnhuterne og om tiden, da Christiansfeld blev anlagt i slutningen af 1700-tallet.
Billedkunstner og landskabsarkitekt Steen Høyer var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole fra 1994 til 2016. Bogen Landskabskunst III opsamler en række projekter og tanker fra 2011-2017 og afslutter dermed Steen Høyers værk. Steen Høyer døde i 2019. Carsten Thau og Morten Stræde har hver skrevet et essay og Lene Tranberg har interviewet Steen Høyer.
Hvordan Ulrik Plesner og Geoffrey Bawa med en talentfuld gruppe af unge arkitekter, kunstnere og håndværkere skabte en ny arkitektur til Sri Lanka, baseret på en frugtbar fusion af vestlig, kolonial og lokal byggeskik. Den unge Ulrik Plesner tager i 1950’erne til Sri Lanka, og mødet med øen kommer til at lægge kursen for hans liv. I IN SITU omfavner Ulrik Plesner selv sit mangfoldige virke som arkitekt i Sri Lanka og i et tilbageblik på et langt liv fører han pennen gennem Colombos indre gårdhaver, gennem søjlegange og ind i junglens dyb. Rundt på øen i høj fart i Rolls-Royce og med tjenere, der serverer vand i krystalglas på sølvbakker. Med Peacock-cigaretten dinglende fra mundvigen og i et opløftet og uhøjtideligt miljø formulerer han sammen med den srilankalske arkitekt Geoffrey Bawa en toneangivende arkitektonisk retning for Sri Lanka. De tager højde for det dramatiske klima med monsunens massive vandmængder og bagende sol. De udvikler det moderne dobbelte tag, der kan holde kryb ude og modstå legende aber på taget. De udvikler bæredygtigt byggeri med vedligeholdelsesfrie og langtidsholdbare bygninger, og de benytter lokale materialer og håndværkere. Og helt centralt respekterer de den srilankalske måde at leve på, øens historie og traditioner. Alt skabt efter Ulrik Plesners livslektie: ”Ingen bliver glade eller kan fungere ordentlig, hvis de bliver tvunget til at leve i en bygning, der ikke understøtter deres vante livsform.” Samarbejdet munder blandt andet ud i de karakteristiske byhuse i Colombo, hvis indre gårdhaver i dag sætter sit præg på byen. I udviklingen af de store overhængende tage med lave udhæng. Den gode hyrdes kapel i Bandarawela og ikke mindst det mageløse junglehus Polontolawa, der er bygget rundt om junglens træer og klipper. Her, i kombinationen af dansk arkitekturtradition og respekt for de srilankalske klimatiske, kulturelle og økonomiske vilkår, skaber de sammen værker, der i dag udgør en af landets turistattraktioner.
Arkitekten Ivar Bentsen tegnede i 1914 en villa og atelier til billedhuggeren Kai Nielsen. Atelieret blev malet ultramarine blå på vægge og lofter, og var så specielt, at de senere ejere fik rummet malet om og ovenlyset lukket. Nu er villaen blevet restaureret og både ovenlys og de blå vægge er blevet reetableret. Samtidig er hele villaen blevet gennemrestaureret. Bogen fortæller om Kai Nielsen og Ivar Bentsen og om de usædvanlige nabobygninger i området, og den fortæller om husets restaurering.
Bogen viser med en serie sort-hvide billeder det nu nedrevne elefanthus i Københavns ZOO. Billederne introduceres af fotografen selv og af en tekst om elefanter i Danmark kulturhistorisk set – fra Gundestrupkarret til Elefantordenen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.