Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Karnov Group Denmark

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Martin Brogaard Nielsen & Isabella Ørgaard Jensen
    687,95 kr.

    It-revision og it-styringIngen kan være i tvivl om, at it er kommet for at blive. It understøtter snart samtlige arbejdsprocesser i en virksomhed, hvad enten den er større eller mindre, privat eller en offentlig forvaltning. Når it er blevet så væsentligt et instrument for langt de fleste virksomheder, er der behov for procedurer og kontroller til at sikre, at it bliver drevet på forsvarlig vis.Denne bog beskriver emner som generelle it-kontroller, ISO 27001 og erklæringsafgivelser efter ISAE 3000 og 3402 lige fra en erklæringsopgaves start til den afsluttende fase om konklusion og rapportering. De mest gængse områder inden for it-revision udfoldes, baseret på it-revisorers arbejde i praksis. Bogen tager ligeledes et praktisk afsæt i danske forhold, og dens eksempler er i høj grad hentet fra SMV-segmentet og illustrerer dermed ikke kun emner, der er relevante i store og komplekse organisationer.MålgruppeDenne bog er ment som en praktisk håndbog til brug for it-revisorer og dem, der gerne vil blive det. Målgruppen er både interne og eksterne revisorer, complianceansvarlige i virksomheder samt studerende inden for it-sikkerhed og revision. Specielt de indledende og afsluttende kapitler om it-risici, rammeværker for it-styring, GDPR, it-revision i praksis mm. kan være interessante for øverste beslutningstagere i en privat virksomhed (SMV’er, koncerner, selskaber mfl.) eller en offentlig organisation (kommune, stat, institution mfl.).Om forfatterneMartin Brogaard Nielsen har arbejdet med it-revision i over 15 år. Inden da, arbejdede han med it-tekniske løsninger, og har i en årrække være it-ansvarlig i en række revisionsvirksomheder, samt arbejdet som systemkonsulent i softwarehuse. Martin har følgende certificeringer: CISA, CRISC, CIPP/E samt CDPSE. Det var som it-ansvarlig i et revisionsfirma, interessen og forståelsen blev skabt for struktureret it-styring, som senere mundede ud i arbejdet med it-revisionsfeltet. Martin er forfatter til en række artikler publiceret i fagmedier såsom Revi&Regn, FACIT samt Signatur, ligesom Martin har været instruktør på forskellige kurser der vedrører it-revisionsemnet. Martin er partner i Grant Thorntons med ansvar for afdeling IT Risk Assurance & Advisory Services.Isabella Ørgaard Jensen har arbejdet med it-revision i næsten 10 år. Hun startede som it-revisor under sin cand.merc.aud og har siden arbejdet specialiseret med it-revision og erklæringsarbejde. Isabella har følgende certificeringer: ITIL 4 Foundations, ISO 27001 Lead Implementer samt en CISA. Isabella har i løbet af sin karriere arbejdet med helt store kunder såvel som mindre startups, både i forhold til udarbejdelse af ISAE 3000 samt 3402 erklæringer samt i forbindelse med it-revision som led i den finansielle revision. Isabella er Director i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services.

  • af Anders Oreby Hansen & Philip Noes
    1.414,95 kr.

    Dobbeltbeskatningsoverenskomster OECD’s modeloverenskomst, som opdateres periodisk, anvendes i vid udstrækning som ”skelet” for de dobbeltbeskatningsoverenskomster, som Danmark indgår i. Bogen er bygget op som en dansk kommentar til OECD’s modeloverenskomst fra 2017 og indeholder endvidere den retspraksis, der knytter sig til de enkelte bestemmelser.Bogen er tænkt som en håndbog for praktikere og forfatterne har i behandlingen af emner valgt at fokusere på de problemstillinger, som de i deres respektive daglige arbejde hyppigst er stødt på.Målgruppe Bogens målgruppe er praktikere i det offentlige samt på advokat- og revisionskontorer, der beskæftiger sig med international skatteret.Om forfatterne Anders Oreby Hansen er partner i Beierholm, og arbejder især med transfer pricing, internationale beskatningsforhold, selskabsskat, ejerledede virksomheder og interessentskaber, selskabsomstruktureringer samt corporate consulting.Philip Noes har været chefkonsulent i Skattestyrelsen og der blandt andet beskæftiget sig med international skatteret og transfer pricing.

  • af Caroline Adolphsen & Nicolaj Sivan Holst
    1.017,95 kr.

    Ungdomskriminalitetsloven med kommentarerDen 1. januar 2019 trådte lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet (ungdomskriminalitetsloven) i kraft. Loven indførte – som et nybrud i dansk ret – ungdomskriminalitetsnævn.Denne bog gennemgår ungdomskriminalitetsloven i detaljer, under inddragelse af forarbejder, lovbemærkninger samt relevant praksis, og forholder sig til lovens sammenhæng med den øvrige lovgivning.Målgruppe Bogen henvender sig til alle, der kommer i berøring med ungdomskriminalitetsnævn, herunder advokater, dommere, anklagere, politifolk, og andre der arbejder med ungdomskriminalitet, herunder i kommuner og i ungekriminævnets sekretariat og ungekrimnalforsorgen.Om forfatterne Nicolaj Sivan Holst er lektor, ph.d., i strafferet og straffeproces på Juridisk Institut, Aarhus Universitet. Han har tidligere arbejdet som anklager og konstitueret landsdommer, og har skrevet bøger og artikler inden for primært strafferet, straffeproces og børneret.Caroline Adolphsen er professor, ph.d., i velfærdsret på Juridisk Institut, Aarhus Universitet. Hun har skrevet en række bøger og artikler primært inden for børneret, sundhedsret og familieret.

  • af Andreas Bloch Ehlers
    557,95 kr.

    Denne bog indeholder en fremstilling af dansk køberet. I fremstillingen er indarbejdet den nyeste retspraksis, ligesom der er taget hensyn til de forholdsvis nye regler om forbrugerkøb, som vi fik med lov nr. 1173 af 06-08-2021 om ændring af købeloven, der implementerede varedirektivet og direktivet om digitalt indhold og digitale tjenester. Bogen behandler ikke den internationale købelov, ”CISG”.Bogen er skrevet til studerende ved landets universiteter og handelshøjskoler.Bogens forfatter er ansat som professor ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, hvor han beskæftiger sig med formueret, herunder erstatningsret og obligationsret i bred forstand.

  • af Jens Paulsen
    2.077,95 kr.

    Insolvensret – LønmodtagerrelationerHovedtemaet for denne bog er en beskrivelse af de arbejdsretlige problemstillinger og udfordringer, der forekommer i forbindelse med arbejdsgiveres insolvensbehandling. Bogen forsøger at beskrive og komme med anvisninger på løsning af problemstillinger, som udspringer af arbejdsgiveres insolvensbehandling, særligt ved konkurs- og rekonstruktionsbehandling og i mindre grad ved frivillig akkord-forhandling og brugeligt pant-administration. Arbejdsgiveres insolvensbehandling vil altid, men i forskelligt omfang, påvirke relationerne mellem den insolvente arbejdsgiver og dennes lønmodtagere. Det gælder både i det interne forhold mellem den insolvente arbejdsgiver og lønmodtagerne og eksternt i forbindelse med virksomhedsoverdragelse under insolvensbehandling.Bogen behandler som følge heraf bl.a. problemstillinger om loyalitetspligt, konkurrencebegrænsende klausuler, godtgørelsers og erstatningers status som lønprivilegerede krav, LG-dækning, LG-lån, lønmodtageres mulighed for påvirkning af insolvensprocessen, prøvelse af ansættelsesretlige krav, håndtering af og stillingtagen til ansættelsesretlige tvister og kollektive opsigelser o.m.a. Der er ikke taget hensyn til retspraksis og litteratur offentliggjort efter den 22. juni 2024.MålgruppeBogen kan benyttes som håndbog for rådgivere, der på arbejdsgiversiden eller lønmodtagersiden enten direkte eller indirekte beskæftiger sig med håndtering af insolvente arbejdsgivere og disses lønmodtagere. Bogen vil tillige være brugbar for advokater, revisorer, virksomhedsrådgivere, virksomhedsmæglere, domstolsjurister og medarbejdere i pengeinstitutters kredit- og juridiske afdelinger.

  • - Den ulovbestemte tilsynspligt i over-/underordnelsesforhold samt på tværs i ministerialsystemet
    af Morten Fristrup Schou
    1.197,95 kr.

    Tilsyn i forvaltningenDen ulovbestemte tilsynspligt i over-/underordnelsesforhold samt på tværs i ministerialsystemet Denne bog er en lettere revideret udgave af forfatterens ph.d.-afhandling om den ulovbestemte tilsynspligt i forvaltningen. Tilsynspligt forstås her som en pligt til at foretage visse handlinger for at sikre, at andres forvaltningsarbejde er, som det skal være. I bogen beskrives dels tilsynspligten i over-/underordnelsesforhold, dels en eventuel tilsynspligt på tværs i ministerialsystemet. Målet med bogen er at beskrive følgende: hvad og hvem der på et mere generelt plan skal føres tilsyn med og hvorfor; hvad det egentlig vil sige at føre tilsyn; og især hvilke hensyn der er afgørende for, hvor tæt et tilsyn der kan stilles krav om i den konkrete situation. Nogle af de spørgsmål, der besvares i bogen, er: Hvor meget tilsyn skal chefen føre med sine medarbejdere? Hvor meget tilsyn skal departementet føre med sine styrelser? Hvornår skal den overordnede reagere på mistanke om, at underordnedes forvaltningsarbejde ikke lever op til lovgivningens krav? Har man – når man samarbejder på kryds og tværs af organisatoriske strukturer i statsadministrationen – pligt til at sikre, at andres forvaltningsarbejde er, som det skal være? Dette spørgsmål er navnlig relevant efter Tibet-sagen og mink-sagen. Målgruppe Bogen er relevant for mange, især offentlige myndigheder, chefer i forvaltningen og andre, der praktisk eller teoretisk beskæftiger sig med forvaltningsretlige problemstillinger. Om forfatteren Morten Fristrup Schou er ansat på Juridisk Institut, Aarhus BSS, Aarhus Universitet, hvor han underviser og forsker primært i forvaltningsret. Han er uddannet cand.jur. ved Aarhus Universitet i 2021, hvor han bl.a. fik en guldmedalje for sin besvarelse af Max Sørensen-prisopgaven 2020. Efterfølgende skrev Morten ph.d. om den ulovbestemte tilsynspligt i forvaltningen, som denne bog er en lettere revideret udgave af. Desuden er Morten redaktør på Karnovs lovredaktion.

  • - Se eventuelt 9788761928559
    af Peer Schaumburg-Müller & Morten Ulrich
    1.517,95 kr.

    Offentlig arbejdsret, 3. udgaveOffentlig arbejdsret behandler retsgrundlaget for den del af arbejdsretten, som gælder for de mange offentligt ansatte i stat, regioner og kommuner. Det gælder både tjenestemænd, tjenestemandslignende ansatte og andre offentligt ansatte. For offentligt ansatte gælder et dobbelt retsgrundlag, der både består af dele af forvaltningsretten og af ansættelsesretten, herunder den specielle del af ansættelsesretten, som regulerer tjenestemænds ansættelsesforhold. Der er tale om en fuldstændig ajourføring i forhold til nyeste retsudvikling, teori og praksis.MålgruppeBogen bearbejder disse retsforhold og tjener desuden som et praktisk anvendeligt værktøj for ansættelsesmyndigheden, ansatte i faglige organisationer og for de advokater og andre rådgivere, der beskæftiger sig med offentligt ansattes retsforhold.Om forfatternePeer Schaumburg-Müller er vicedirektør, adjungeret. professor på Aalborg Universitet, ekstern lektor, censornæstformand og formand for en af erstatningskommissionerne vedr. Mink. Han er forfatter til en lang række bøger bl.a. inden for arbejdsret.Morten Ulrich er advokat i Bech Bruun, og har igennem en lang årrække beskæftiget sig særligt med den offentlige arbejdsret, som en del af det samlede arbejdsretlige felt.

  • af Dennis Ramsdahl Jensen, Anders Strandet Jepsen, Casper Bjerregaard Eskildsen & mfl.
    1.047,95 kr.

    MomsrettenNærværende samlede fremstilling af momsretten tager sit udgangspunkt i den danske momslovgivning men med løbende henvisning til og behørig inddragelse af den bagvedliggende EU-retlige regulering i form af særligt momssystemdirektivet og momsforordningen. Ved analysen af den gældende retstilstand inddrages såvel alle centrale afgørelser fra EU-Domstolen som danske domme og administrative afgørelser m.v.Bogen omhandler bl.a. følgende emner:Momsens karakteristika som beskatningsformMomsrettens retskilderMomsrettens fortolkningsprincipper Afgiftspligtige personer Afgiftspligtige transaktionerMomspligtens indtrædenMomsgrundlagetMomsfritagelserMomsfradragsretMoms ved handel over landegrænserMålgruppeBogen kan anvendes som lærebog ved højere læreanstalter, men vil også med fordel kunne anvendes som opslagsværk af rådgivere, hos virksomheder, hos domstolene og af skatteadministrationens medarbejdere. Forfatterkollektivet er sammensat således, at det repræsenterer såvel erfarne praktikere fra internationalt anerkendte skatterådgivningsvirksomheder samt erfarne forskere og undervisere fra universitetssektoren.

  • - en praktisk håndbog og lovkommentar
    af Hans Henrik Bonde Eriksen & Thomas Præstgaard
    847,95 kr.

    Lov om skattefri virksomhedsdannelse med kommentarer, 3. udgaveVirksomhedsejere kan vælge at omdanne deres personligt drevne virksomhed til et kapitalselskab, og som nærværende bog illustrerer, er det oftest en fordel at anvende reglerne i lov om skattefri virksomhedsomdannelse.Hensigten med at lave en skattefri omdannelse af en personlig virksomhed til et selskab er at minimere den likviditetsmæssige belastning, som følge af betaling af latente skatter, der ville blive udløst ved at afstå den personlige virksomhed skattepligtigt til et selskab. Dette medfører, at den udskudte skatteforpligtelse, der ellers ville blive udløst ved et skattepligtigt salg, overføres til aktiernes anskaffelsessum og dermed bliver fortsat udskudt for ejeren og for selskabet.Skattefri virksomhedsomdannelse kan kun gennemføres under bestemte forudsætninger, og der stilles særlige krav til gennemførelsen af omdannelsen. Lovens betingelser gennemgås i denne lovkommentar og håndbog.Ved en omdannelse er der behov for at kende ikke blot de skattemæssige regler, men også de selskabsretlige og regnskabsmæssige regler. Selskabet indtræder i omdannerens skattemæssige forhold, dvs. efter successionsprincippet.MålgruppeBogen henvender sig til skattemyndighederne, advokater, revisorer, læreanstalter og studerende med interesse for emnet. Reelt er bogen også meget interessant for Family Offices samt de virksomhedsejere, som sidder med f.eks. større personlige virksomheder og ønsker at forstå processen og mekanismerne og mulighederne ved en virksomhedsomdannelse.Om forfatterneHans Henrik Bonde Eriksen er Equity Tax Partner i Deloitte. Han er uddannet Cand. Jur og er tilknyttet Syddansk Universitet i Odense som ekstern lektor i faget udvidet skatteret. Han har tidligere været ansat i Landsskatteretten og Advokatsamfundet og har siden 1999 været skatterådgiver i revisionsbranchen. Han er desuden forfatter til en række artikler og bøger på det skatteretlige område.Thomas Præstegaard er Tax Partner i Deloitte. Han er uddannet Cand. Merc. Jur & Master i Skat. Han har været ansat en længere årrække ved Skatteforvaltningen, hvor han har siddet med vejledning og skattekontrol af virksomhedsomdannelser og omstruktureringer samt almindelige øvrige selskabsbeskatningsforhold. Thomas har siden 2008 været ansat i revisions- og rådgiverbranchen.

  • - se eventuelt 9788761941985
    af Hans Viggo Godsk Pedersen, Anitta Godsk Pedersen & Annette Kronborg
    857,95 kr.

    Billede og salgstekst kommer snart.

  • af Lars Lindencrone Petersen & Torben Kuld Hansen
    617,95 kr.

    Bogen indeholder en systematisk fremstilling af reglerne om konkurskarantæne, således som de tager sig ud efter den reform, der træder i kraft den 1. juli 2024. Reglernes baggrund og formål beskrives, ligesom betingelserne for og retsvirkningerne af konkurskarantæne behandles indgående. Reglerne om domstolenes behandling af sager om konkurskarantæne gennemgås, herunder de komplicerede spørgsmål, der kan opstå ved behandling af flere sager mod den eller de samme personer. Endelig redegøres der for de nye regler om offentlighedens adgang til konkurskarantæneregisteret.MålgruppeFremstillingen henvender sig først og fremmest til dem, der deltager i skifteretternes behandling af sager om konkurskarantæne – skifteretsjurister og kuratorer og disses medarbejdere – men også til andre – rådgivere og kreditorrepræsentanter – for hvem kendskab til reglerne og behandlingen af sagerne har betydning.Om forfatterneTorben Kuld Hansen var ansat ved domstolene fra 1981 til udgangen af august 2023. Siden 1994 var han tilknyttet Sø- og Handelsretten, hvor han i 2005 blev udnævnt som dommer. Som medlem af Konkursrådet juli 2006-august 2023 har han bl.a. deltaget i udarbejdelsen af betænkning 1484 om Hurtigere behandling af konkursboer, betænkning nr. 1512 om Rekonstruktion mv., betænkning nr. 1525 om Konkurskarantæne, betænkning nr. 1555 om ansattes retsstilling under insolvensbehandling, betænkning nr. 1578 og 1579 om modernisering og revision af reglerne om gældssanering, herunder implementering af rekonstruktions- og insolvensdirektivet, og betænkning nr. 1582 om revision af reglerne om konkurskarantæne.Lars Lindencrone Petersen er advokat og complianceansvarlig i advokatfirmaet Bech-Bruun samt adjungeret professor ved Aarhus Universitet. Han er forfatter til en række fremstillinger inden for navnlig insolvens- og procesretten og selskabsretten. Han er desuden mangeårig underviser på Københavns Universitet og ved efteruddannelseskurser for navnlig advokater og domstolsjurister.

  • af Jesper Aagaard
    1.687,95 kr.

    Grundlovens beskyttelse af religionsfriheden Denne bog handler om, hvilke retlige rammer grundlovens bestemmelser om religionsfrihed sætter for lovgivningsmagten. Dette spørgsmål har fået ny aktualitet de senere år, hvor religionens rolle i samfundet flere gange har været genstand for politisk debat, der ofte har haft fokus på, om der specifikt skal ske regulering af borgernes religionsudøvelse.Bogen tager afsæt i en undersøgelse af den historiske baggrund for grundlovens bestemmelser om religionsfrihed. På den baggrund udlægges bestemmelserne hver for sig med udgangspunkt i deres ordlyd, forarbejder og formål. Endvidere inddrages praksis, herunder navnlig nyere lovgivningspraksis, samt bredere betragtninger. Undervejs diskuterer bogen også udlægningerne af bestemmelserne i den forfatningsretlige litteratur og efterprøver deres holdbarhed.I slutningen af bogen illustreres den konkrete anvendelse af afhandlingens udlægning af grundlovens § 67 og § 70 med udgangspunkt i nogle nyere eksempler på tiltag eller foreslåede tiltag, der berører borgernes religionsudøvelse. Bogen er en let revideret udgave af forfatterens ph.d.-afhandling Målgruppe Denne bog tager navnlig sigte på at være til gavn i det praktiske retsliv for advokater, domstole og forvaltningsmyndigheder samt i det lovforberedende arbejde i ministerier. Bogen henvender sig imidlertid også bredt set til enhver, der har interesse for forholdet mellem religion og stat, herunder for den historiske udvikling af tanken om religionsfrihed.Om forfatteren Jesper Aagaard er cand.jur., ph.d., og ansat som dommerfuldmægtig. Han har tidligere været ansat som bl.a. fuldmægtig i Justitsministeriets departement og ved Rigsadvokaten.

  • af Peer Schaumburg-Müller, Lars Lindencrone Petersen & Troels Michael Lilja
    573,95 kr.

    Kommanditselskaber og partnerselskaber, 1. udgaveDenne bog er den første samlede fag- og lærebog for den, der har behov for en forståelse af selskabsformerne kommanditselskaber og partnerselskaber og de særlige problemstillinger, der knytter sig til disse hybrid- eller mellemselskabsformer, herunder reglerne om indskud, hæftelse, vedtægter, selskabsaftale mm. De to selskabsformer behandles indgående i bogen, og foruden en grundig gennemgang og analyse af de juridiske regler for den enkelte selskabsform behandles også de væsentligste hensyn, der indgår ved valget af disse to – og andre selskabsformer.MålgruppeBogen henvender sig til alle, der har behov for mere end et overfladisk kendskab til retsreglerne om kommanditselskaber og partnerselskaber, herunder studerende, advokater, revisorer, myndigheder, domstole m.fl. Bogen retter sig desuden mod alle, der skal stifte og rådgive om stiftelsen af kommanditselskaber og partnerselskaber.Om forfatterne Troels Michael Lilja er professor i selskabsret ved Syddansk Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en række fremstillinger inden for navnlig selskabsret, skatteret og juridisk metode.Lars Lindencrone Petersen er advokat og complianceansvarlig i advokatfirmaet Bech-Bruun samt adjungeret professor ved Aarhus Universitet. Han er forfatter til en række fremstillinger inden for navnlig insolvens- og procesretten og selskabsretten. Han er desuden mangeårig underviser.Peer Schaumburg-Müller er vicedirektør, ekstern lektor på CBS, adj. professor på Aalborg Universitet, censornæstformand og kommissionsformand. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger bl.a. inden for selskabsretten og finansiel regulering.

  • af Rikke Søgaard Berth
    677,95 kr.

    Kommunalret for praktikere – I En håndbog for dig, der arbejder med kommunalret Denne bog retter sig mod de mange kommunale jurister og ikke-jurister, som savner en kommunalretlig håndbog, der retter sig mod hverdagen i kommunerne, og som ikke opbygget efter den klassiske juridiske logik:I stedet for et teoretisk afsnit om lokalitetsprincippet er der et kapitel om kommunernes mulighed for at varetage miljø- og klimahensyn.I stedet for spredte bemærkninger om øremærkning får du forståelse for, hvordan kommunen kan finansiere udvidelsen af det lokale stadion uden at komme til at give ulovlig støtte til den professionelle fodboldklubI stedet for et kapitel om fondsret beskrives det i bogen, hvordan kommuner kan engagere sig i fonde – og hvilke konsekvenser de enkelte former for engagement har. Dette – og meget mere – gennemgår Rikke Søgaard Berth i denne bog, som fremstiller kommunalretten på en ny og lettilgængelig måde. Hvert kapitel indeholder korte gengivelser af praksis; i alt indgår mere end 100 sager fra kommunaltilsynet. Alle cases er forsynet med sagens j.nr., så den enkelte udtalelse nemt kan fremsøges i de offentlige databaser. Alt i alt: En bog rettet mod praktikere! Bogen er opdateret til og med 31. januar 2024. Bogen er opdelt i to hoveddele: En indledende del med en overordnet introduktion til udvalgte grundbegreber, som det er nødvendigt at kunne navigere i, når man beskæftiger sig med kommuner og hjemmelsspørgsmål: Kommunalfuldmagtens principper, forskellen på anlægsstøtte og driftsstøtte samt statsstøttereglerne. Her er der også et kapitel om regionernes retsforhold. En længere del som er bygget hen over 10 temaer, eksempelvis ”kommuners muligheder for at varetage sociale hensyn”, ”kommuners støtte til kultur”, ”udlån og udlejning af arealer og lokaler” og ”kommuner og foreninger”. I denne del henvises løbende til den indledende del, hvis der er behov for uddybning af teorien. Titlen ”Kommunalret for praktikere – I” skyldes, at det er hensigten at udgive ”Kommunalret for praktikere – II” med 10 andre relevante temaer. Målgruppe Bogen er særligt relevant for jurister i kommunerne, men den er også relevant for ikke-jurister, der eksempelvis arbejder med miljø- og klimahensyn, støtte til kultur og sport eller kommunens relationer til foreninger. Derudover er bogen relevant for jurister mv. i § 60-fællesskaber, de kommunale aktieselskaber og i regionerne. Og endelig er bogen relevant for jurister i kommunaltilsynet i Ankestyrelsen, hhv. Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Om forfatteren Rikke Søgaard Berth er advokat og partner i Horten. Hun er dybt specialiseret i at rådgive offentlige myndigheder, særligt kommunerne, om organiseringen af deres opgaver, herunder om de retlige rammer for aktieselskaber, § 60-fællesskaber, foreninger og fonde. Hun har indgående viden om kommunalfuldmagten og modeller for støtte til kultur, events mv. Hun har således bl.a. etableret konsortiet bag den danske Tour de France-start i 2022 og har stået for aftalegrundlaget bag Tinderbox-festivalen og en række andre kulturevents.

  • - Består af de 4 titler: Straffen, Processen, Skylden og Forbrydelsen
    af Henning Fuglsang Sørensen
    1.122,95 kr.

    Strafferet og straffeproces lærebøger - består af 4 titler og bl.a. titlen:StraffenNår dommerne skal afgøre en straffesag, sker det grundlæggende ved, at der svares på tre klart adskilte spørgsmål.Først skal der tages stilling til tiltaltes skyld, hvilket jo i den helt korte form består i at sige »ja« eller »nej« til hvert forhold i anklageskriftet. Derefter skal der tages stilling til straffen, ofte populært formuleret i det meget lavpraktiske spørgsmål »hvad skal det så koste?«. Og endelig skal der tages stilling til sagens øvrige konsekvenser, eksempelvis konsekvenser som erstatning eller konfiskation.Denne bog giver et indblik i de to sidste spørgsmål – selve straffen og sagens øvrige konsekvenser.MålgruppeBogens målgruppe er de studerende på den juridiske bacheloruddannelse. Det har derfor været forsøgt at lægge detaljeringsgraden således, at den studerende kan få den grundlæggende forståelse af principperne for strafudmåling og fastsættelse af andre følger end straf. Bogen kan derudover være nyttig for andre med interesse for straf og straffens følger, idet bogen giver en grundig indførelse i principperne for straf og straffens følger ved inddragelse af et betydeligt antal eksempler fra retspraksis. Bogen er skrevet med den praktiske anvendelse og grundlæggende forståelse af emnet for øje, og vil derfor være umiddelbar tilgængelig for de fleste læsere med interesse for emnet.Om forfatterenHenning Fuglsang Sørensen er lektor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet og konstitueret byretsdommer. Forfatteren har derudover været specialanklager i økonomisk kriminalitet og konstitueret landsdommer. Efter forfatteren erhvervede Ph.D.-graden har forfatteren forestået undervisningen i kriminalret på den juridiske bacheloruddannelse på Syddansk Universitet, ligesom forfatteren har publiceret adskillige artikler og bøger indenfor dansk og international strafferet og straffeproces, EU-ret og menneskeret.

  • af Henning Fuglsang Sørensen
    358,95 kr.

    Forbrydelsen Straffelovens specielle del indeholder et meget stort antal forbrydelser, som hver især er defineret ved en beskrivelse af de handlinger, som en gerningsmand skal have udført, for at forbrydelsen kan anses for begået. Disse handlinger betegnes som det objektive gerningsindhold, og Forbrydelsen indeholder således en detaljeret gennemgang af det objektive gerningsindhold i de bestemmelser, som en studerende forudsættes at være bekendt med. Ud over de udvalgte bestemmelser i straffeloven, indeholder Forbrydelsen også en kort gennemgang af, hvordan våbenloven og lovgivningen om euforiserende stoffer giver en særlig regulering af disse områder. Målgruppe Alle fire bøger i serien henvender sig til studerende på den juridiske bacheloruddannelse. Bøgerne kan derudover være nyttige for andre med interesse for emnerne. Bøgerne er skrevet med den praktiske anvendelse og grundlæggende forståelse af emnerne for øje, og de vil derfor være tilgængelige for de fleste læsere med interesse for emnerne. Om forfatteren Henning Fuglsang Sørensen er lektor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet og dommer ved Retten i Odense. Forfatteren har derudover været specialanklager i økonomisk kriminalitet og konstitueret landsdommer. Efter forfatteren erhvervede ph.d.-graden, har forfatteren forestået undervisningen i kriminalret (nu strafferet og straffeproces) på Syddansk Universitet, ligesom forfatteren har publiceret adskillige bøger og artikler inden for dansk og international strafferet og straffeproces, EU-ret og menneskeret.

  • - introduktion til forvaltningskontraktsretten
    af Rasmus Grønved Nielsen
    497,95 kr.

    Aftaler og forvaltningsret Introduktion til forvaltningskontraktsrettenBogen er en forkortet, delvist omskrevet og ajourført udgave af Rasmus Grønved Nielsens doktordisputats, »Forvaltningskontrakter« (2021). Formålet er at gøre nogle af de væsentligste resultater heri mere tilgængelige for det praktiske retsliv. Temaet for bogen er den offentlige forvaltnings brug af aftaler til varetagelse af myndighedsopgaver over for borgere med særligt fokus på aftaler om eller i tilknytning til myndighedsudøvelse, herunder ejendomshandler under ekspropriationstrussel, forligsmæssig bilæggelse af skattetvister og kommunale udbygningsaftaler. Sådanne aftaler – forvaltningskontrakter – indgås i vidt omfang og aktualiserer en lang række komplekse juridiske spørgsmål i gråzonen mellem den offentlige ret og formueretten.Bogen indeholder en teoretisk introduktion til forvaltningskontraktsretten som felt samt en undersøgelse af en række centrale problemstillinger med afsæt i følgende overordnede tematikker:Hjemmel og autonomiSagsbehandling og aftaleindgåelseRetsvirkninger, herunder ændringer og fortolkningMisligholdelse og håndhævelseTredjeparterUgyldighed, prøvelse og tvistløsning Målgruppe Bogen retter sig mod alle typer af forvaltningsmyndigheder samt advokater og andre rådgivere, der beskæftiger sig med forvaltningsret og/eller offentlig-privat samarbejde. Om forfatteren Rasmus Grønved Nielsen (f. 1992) er cand.jur. (2016) og dr.jur. (2021) og bestrider et lektorat ved Den Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet, hvor han forsker og underviser i forvaltningsret og formueret – og navnlig gråzonen herimellem.

  • af Henning Fuglsang Sørensen
    447,95 kr.

    SkyldenDet første og afgørende spørgsmål i enhver straffesag er enkelt: Er den tiltalte skyldig? Skylden indeholder en grundig gennemgang af betingelserne for at finde en tiltalt skyldig. Nogle betingelser skal altid behandles, navnlig om den tiltalte har handlet med den fornødne tilregnelse. Forsøg og medvirken er også hyppigt forekomne emner i en straffesag, mens der mindre hyppigt må tages stilling til eksempelvis frivillig tilbagetræden, forældelse og dansk straffemyndighed. Derudover indeholder Skylden også en række gode råd til de studerende, der følger opfordringen til at gå i retten og overvære nogle straffesager, ligesom der gives en række råd og anbefalinger til hvordan eksamen bør håndteres. Målgruppe Alle fire bøger i serien henvender sig til studerende på den juridiske bacheloruddannelse. Bøgerne kan derudover være nyttige for andre med interesse for emnerne. Bøgerne er skrevet med den praktiske anvendelse og grundlæggende forståelse af emnerne for øje, og de vil derfor være tilgængelige for de fleste læsere med interesse for emnerne. Om forfatteren Henning Fuglsang Sørensen er lektor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet og dommer ved Retten i Odense. Forfatteren har derudover været specialanklager i økonomisk kriminalitet og konstitueret landsdommer. Efter forfatteren erhvervede ph.d.-graden, har forfatteren forestået undervisningen i kriminalret (nu strafferet og straffeproces) på Syddansk Universitet, ligesom forfatteren har publiceret adskillige bøger og artikler inden for dansk og international strafferet og straffeproces, EU-ret og menneskeret.

  • af Søren Halling-Overgaard & Birgitte Sølvkær Olesen
    977,95 kr.

    Skatterådgiverens erstatningsansvar, 1. udgave Denne bog behandler den professionelle skatterådgivers erstatningsansvar – både i forhold til skatterådgiverens kunde og i forhold til skattemyndighederne, dette på baggrund af den foreliggende retspraksis og teori.Formålet er – på baggrund af den foreliggende retspraksis – at give en samlet fremstilling af, hvilke forhold der har relevans ved stillingtagen til, hvorvidt en påtænkt eller allerede ydet skatterådgivning har en karakter og indhold, der eventuelt kan medføre, at der findes at foreligge et erstatningsgrundlag.Bogen er disponeret over tre hovedafsnit: Del 1 (kapitel 1 & 2): Indeholder en oversigt over forskellige typer af skatterådgivere samt nogle generelle forhold af betydning ved stillingtagen til ansvarsgrundlaget. Del 2 (kapitel 3, 4, 5, 6, 7, & 8): Indeholder en gennemgang af en række forskellige typesituationer, hvor det er relevant at overveje eventuelle mulige erstatningsretlige følger af henholdsvis forretningsmæssig og ikke-forretningsmæssig begrundet skatterådgivning. Del 3 (kapitel 9, 10, 11, 12, 13 & 14): Indeholder en gennemgang af kravene til de øvrige erstatningsbetingelsers opfyldelse i de tilfælde, hvor der findes at foreligge et ansvarsgrundlag. Derudover behandles forældelse og forsikringsforhold. Målgruppe Skatterådgiverens erstatningsansvar er en praktisk håndbog, der henvender sig til de aktører, der har behov for at foretage en erstatningsretlig vurdering af skatterådgiverens rådgivning, herunder advokater, revisorer, domstole, offentlige myndigheder og forsikringsselskaber. Om forfatterne Lic. jur. Søren Halling-Overgaard, LL.M har gennem mere end 30 år arbejdet som advokat og har her primært beskæftiget sig med retssager om ansvar, herunder især advokater, revisorer og pengeinstitutters erstatnings- og disciplinæransvar samt videre ledelsesansvar. Han er forfatter til række bøger indenfor området og har videre undervist i Professionsansvar ved Aarhus Universitet samt afholdt en række kurser inden for ovennævnte emner. Birgitte Sølvkær Olesen har gennem mere end 25 år arbejdet som advokat og har primært beskæftiget sig med skatteret, generationsskifter og omstrukturering samt professionsansvar. Hun har skrevet bogen Generationsskifte og Omstrukturering – det skatteretlige område og har ligeledes undervist på Aarhus Universitet og i kurser inden for dette område.

  • af Lotte Helms
    1.417,95 kr.

    Beviskravet i straffesager Bogen er den første danske juridiske fremstilling af det strafferetlige beviskrav ­– in dubio pro reo. Bogen er kommet til på baggrund af forfatterens ph.d.-afhandling. Bogen behandler følgende 8 temaer: Konteksten af beviskravetDet strenge beviskrav i straffesagerPræciseringer af beviskravetBeviskravet og tvivlenEt differentieret beviskravBeviskravet og karakteren af bevisetBeviskravet og voteringenBeviskravet og begrundelsen Temaerne er udfundet på baggrund af en tematisk analyse af henholdsvis dansk retspraksis samt af interviews med dommere og lægdommere med henblik på at komme nærmere, hvad der forstås ved beviskravet i straffesager i det danske retssystem, og hvordan beviskravet praktiseres. Konklusionerne giver et bud på et fælles udgangspunkt for den videre offentlige samtale om det strafferetlige beviskrav og om lægdommerordningen - og fremstillingen viser også, at bevisretten som forskningsfelt rent faktisk er muligt. Målgruppe Beviskravet i straffesager henvender sig til alle, der arbejder med eller interesserer sig for strafferettens område. Om forfatteren Lotte Helms er uddannet cand.jur. og ph.d. i strafferet og ansat som adjunkt på Syddansk Universitet, hvor hun underviser i strafferet på den juridiske bacheloruddannelse.

  • af Nanna Grønning-Madsen
    1.197,95 kr.

    Terrorismeforsættet – En analyse af straffelovens § 114 Denne afhandling foretager den første samlede strafferetlige analyse af terrorismebestemmelsen i straffelovens § 114. Afhandlingen klarlægger indholdet og rækkevidden af terrorismeforsættet i straffelovens § 114, og i forbindelse hermed behandles forholdet mellem terrorismeforsættet og bestemmelsens objektive gerningsmomenter samt samspillet mellem § 114 og §§ 114 b-e. Den undersøger også, hvorvidt der er legalitetsmæssige udfordringer ved formuleringen og anvendelsen af straffelovens § 114 og fremsætter konkrete retspolitiske forslag, som vil kunne mindske sådanne udfordringer. Afhandlingen indeholder endelig en kronologisk oversigt over alle afsagte domme vedrørende § 114 og §§ 114 b-e frem til den 31. marts 2023.Målgruppe Terrorismeforsættet henvender sig primært til de aktører, der til dagligt arbejder med terrorlovgivningen, herunder politiet, forsvarsadvokater, anklagemyndigheden og domstolene, men også til andre med en grundlæggende interesse for spændet mellem retssikkerhed og bekæmpelse af terrorisme.Om forfatteren Forfatteren, Nanna Grønning-Madsen, er adjunkt ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet og beskæftiger sig bl.a. med national og international strafferet, udlændingeret og retssikkerhed.

  • af Anne Marie Abrahamson
    807,95 kr.

    Opslagsværk om vikarers retsstilling!Den 30. maj 2013 vedtog Folketinget forslag til lov om vikarers retsstilling ved udsendelse af et vikarbureau (vikarloven) med ikrafttræden 1. juli 2013. Vikarloven implementerer Europa-Parlamentets og Rådets direktiv af 19. november 2008 om vikararbejde. Denne bog gennemgår vikarloven i detaljer og inddrager EU-forarbejder, lovbemærkninger og folketingsbesvarelser samt relevant praksis fra før lovens ikrafttræden.En grundig introduktion til retsområdet giver desuden et omfattende indblik i vikarlovens sammenhæng med anden lovgivning, ligesom samspillet med de kollektive overenskomster forklares. Nyt i 2. udgave Siden lovens indtræden er der fremkommet omfattende retspraksis på området. Bogen gennemgår den omfattende retspraksis systematisk i forhold til bogens emner. SAGT OM FORRIGE UDGAVE AF BOGEN:“Bogen indeholder nogle gode oversigter over det til vikarloven tilknyttede materiale og de til loven knyttede problemstillinger. Den er også inden for de felter, den behandler, gennemgående velræsoneret. Den hører derfor til på hylden hos dem, der beskæftiger sig seriøst med arbejdsret.” - Uddrag af anmeldelse i Ugeskrift for retsvæsen, nr. 48. MålgruppeBogen er et nyttigt redskab for alle, der i større eller mindre grad beskæftiger sig med vikaransættelser. Det gælder både medarbejdere i HR-afdelinger i offentlige og private virksomheder, medarbejdere i faglige organisationer samt advokater, der skal rådgive medlemmer og klienter samt føre sager vedrørende vikarers retsstilling.Om forfatteren Anne Marie Abrahamson er advokat og partner i Lundgreens afdeling for Ansættelsesret og har mere end 26 års erfaring på området. Hun er specialiseret i arbejds- og ansættelsesret og har i en årrække rådgivet danske og internationale virksomheder inden for alle aspekter af ansættelsesretten.

  • af Camilla Søborg & Maria Birkvad
    2.187,95 kr.

    Lov om fondsmæglerselskaber og investeringsservice og -aktiviteter med kommentarer hjælper praktikere med at overskue en kompleks reguleringLov om fondsmæglerselskaber og investeringsservice og -aktiviteter blev til som ny hovedlov i 2021 i dansk ret. Loven var samtidig startskuddet til en adskillelse af reguleringen af forskellige typer af finansielle virksomheder, som ellers var blevet samlet med den første lov om finansiel virksomhed 20 år tidligere.Reguleringen af fondsmæglerselskaber og udbuddet af investeringsservice og -aktiviteter er igennem de seneste to årtier blevet nærmest uoverstigeligt kompleks. Det skyldes ikke mindst den store mængde af direkte anvendelige EU-forordninger og retningslinjer fra de europæiske tilsynsmyndigheder, som er nødvendige at inddrage for at have det samlede billede af de regler, der gælder for en given virksomhed.Lovkommentaren hjælper brugeren med at overskue reguleringen af investeringsservice og -aktiviteter i forhold til både de danske regler og til den regulering og vejledning, der findes på EU-niveau. Det sker ved at supplere danske fortolkningsbidrag fra navnlig lovforarbejder og Finanstilsynets praksis med henvisninger til relevante EU-regler og tilkendegivelser fra Kommissionen og de europæiske tilsynsmyndigheder om forståelse af reguleringen af EU-niveau.MålgruppeLovkommentaren retter sig til praktikere i den finansielle sektor, advokatsektoren og hos offentlige myndigheder, der er i berøring med reguleringen af investeringsservice og -aktiviteter.Om forfatterneMaria Birkvad er cand.jur. og har efterfølgende supplereret med en HD 1 og en HD 2 i Finansiering. Hun har arbejdet med finansiel lovgivning nationalt og internationalt igennem 12 år først i InvesteringsFondsBranchen (i dag Investering Danmark), Realkreditrådet og Finans Danmark. I Finans Danmark arbejdede hun med investeringsområdet med fokus på wealth management og investorbeskyttelse. I forbindelse med implementering af MiFID II stod hun for Finans Danmarks arbejde med investorbeskyttelsesreglerne. Siden foråret 2022 har hun været ansat i Nykredit Wealth Management, hvor hun arbejder med governance, investorbeskyttelse og produktstyring med ansvar for sekretariatet for Nykredits Produktkomité på tværs af koncernen.Camilla Søborg er advokat, HD(U) og partner i advokatfirmaet Capital Law Cph, hvor hun rådgiver virksomheder på det finansielle område. Hun har arbejdet med finansiel regulering i 22 år, herunder i 10 år som Head of Legal hos en kapitalforvalter med aktiviteter i Europa og globalt. Hun har desuden arbejdet i Finanstilsynet med bl.a. fondsmægler- og kapitalmarkedsområdet og EU-reguleringen heraf, herunder som kontorchef. Hun har endvidere haft ansættelser i Den Europæiske Centralbank og Kromann Reumerts afdeling for Financial Services. Hun er udpeget som sagkyndig i det ekspertpanel, som bistår Finanstilsynets bestyrelse, og var medlem af Erhvervs- og Vækstministeriets lovforberedende udvalg om bødesanktioner på det finansielle område. Camilla Søborg har som brancherepræsentant fulgt tilblivelsen af lov om fondsmæglerselskaber og investeringsservice og -aktiviteter og inden da den EU-regulering, som loven implementerer.

  • af Anders Schäfer
    1.607,95 kr.

    Forbrugernes adgang til erstatning (doktorafhandling)Emnet for denne bog er forbrugeres ”Access to Justice” inden for konkurrenceretten og drejer sig om forholdet mellem at have ret og at få ret. Behandlingen af emnet falder i tre dele, som består i forbrugernes materielle, processuelle og procesfinansielle adgange til erstatning.Forbrugere har i vidt omfang ret til erstatning, når konkurrencereglerne overtrædes og også i et videre omfang end det, der ellers følger af dansk rets almindelige erstatningsregler. Det gælder navnlig i forhold til, hvem der kan kræve erstatning, hvilke skader, der kan kræves erstattet samt hvem erstatningskravet kan rettes mod.Alligevel er virkeligheden den, at få forbrugere kræver erstatning og endnu færre får det. Det selvom skaden – set fra et kollektivt forbrugerperspektiv – kan opgøres i millioner og til tider milliarder af kroner, når overtrædelsen foretages af globale karteller eller dominerende virksomheder.Bogen forklarer, hvorfor det forholder sig sådan og kommer med forslag til, hvad man – processuelt og procesfinansielt – kan gøre, hvis man vil tage forbrugeres ret til erstatning seriøst. Dels for at sikre at forbrugere kompenseres for betaling af overpriser, dels for at sikre konkurrencereglernes fulde virkning til gavn for samfundet generelt.MålgruppeBogen henvender sig til advokater, inhouse jurister i større virksomheder, jurister ved domstolene og embedsfolk, der arbejder med erhvervsregulering samt jurister ansat på universiteter.Om forfatterenAnders Schäfer er advokat (H) med speciale i konkurrenceret

  • af Henning Fuglsang Sørensen
    408,95 kr.

    ProcessenLæseren tages med på straffesagens rejse fra politiet modtager en anmeldelse om et muligt strafbart forhold, videre gennem efterforskningen til anklagemyndighedens vurdering af tiltalespørgsmålet og derfra til hovedforhandlingen, voteringen og domsafsigelse, inden sagen skal vurderes med henblik på anke eller fremsættelse af krav om erstatning for strafforfølgning. Gennemgangen er fokuseret på at give læseren en grundig introduktion til straffesagens mange led, sådan at læseren kan deltage i den konkrete sagsbehandling hos anklagemyndigheden, forsvareren eller domstolene.MålgruppeAlle fire bøger i serien henvender sig til studerende på den juridiske bacheloruddannelse. Bøgerne kan derudover være nyttige for andre med interesse for emnerne. Bøgerne er skrevet med den praktiske anvendelse og grundlæggende forståelse af emnerne for øje, og de vil derfor være tilgængelige for de fleste læsere med interesse for emnerne.Om forfatterenHenning Fuglsang Sørensen er lektor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet og dommer ved Retten i Odense. Forfatteren har derudover været specialanklager i økonomisk kriminalitet og konstitueret landsdommer. Efter forfatteren erhvervede ph.d.-graden, har forfatteren forestået undervisningen i kriminalret (nu strafferet og straffeproces) på Syddansk Universitet, ligesom forfatteren har publiceret adskillige bøger og artikler inden for dansk og international strafferet og straffeproces, EU-ret og menneskeret.

  • af Mette Søsted Hemme
    1.317,95 kr.

    Afskedigelse Processuelle krav i forvaltningsretten og arbejdsretten (ph.d.-afhandling)Bogen er en retsdogmatisk fremstilling af de processuelle krav ved afskedigelse i dansk ret. De processuelle krav regulerer den måde, hvorpå en arbejdsgiver skal gennemføre en beslutning om afskedigelse (formelle krav). Procedurekrav kan ses som en modsætning til de krav, der angår indholdet af en beslutning om afskedigelse (materielle krav).Der er tungtvejende interesser på spil for både medarbejder og arbejdsgiver ved afskedigelse. Ved en afskedigelse mister medarbejderen retten til en række ydelser, der har væsentlig betydning for medarbejderens privatøkonomi, såsom løn, pension og optjening af ferie, og en afskedigelse kan have sociale konsekvenser for medarbejderen. For arbejdsgiveren har en enkel og fleksibel adgang til at afskedige medarbejdere betydning for en virksomheds mulighed for at omstrukturere, gennemføre besparelser eller outsource dele af virksomheden m.v. Den nærmere afgrænsning af hvilke krav der stilles til arbejdsgiverens procedure ved afskedigelse afspejler en afvejning af medarbejderens og arbejdsgiverens interesser.Bogen beskæftiger sig med tre perspektiver:Retsstillingen for offentligt overenskomstansatte, hvor afskedigelse er omfattet af både forvaltningsretlige og arbejdsretlige regler (det dobbelte retsgrundlag). Retstillingen for privat ansatte, der ofte vil være omfattet af arbejdsretlige regler om uberettiget afskedigelse. Afskedigelsesproceduren i et mere tværgående perspektiv, hvor der fokuseres på forskelle og ligheder mellem afskedigelse på det offentlige og private arbejdsmarked.Fremstillingen bygger på en grundig gennemgang af praksis fra domstolene, de fagretlige instanser og Folketingets Ombudsmand.MålgruppeBogen henvender sig til offentlige myndigheder, private virksomheder, arbejdsgiver- og arbejdstagerforeninger, advokater og andre, der kommer i berøring med afskedigelsessager.Om forfatterenMette Søsted Hemme, ph.d., er postdoc og adjunkt ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet.

  • af Alexandra Andhov
    717,95 kr.

    Denne bog er på engelsk.Hver eneste dag benytter vi os af teknologi, og vi skal derfor være i stand til at give klare og faglige svar på en bred vifte af juridiske spørgsmål, som omhandler teknologien.Alexandre Andhov har tre overordnede mål med denne bog:At bringe teknologien tættere på enhver der ønske at omfavne den.At skabe det rette ordforråd, som gør det nemmere at forstå andre, når der kommunikeres om teknologi og komplekse termer. At udvide vores måde at tænke på ved at inddrage innovation og fantasi i et juridisk aspekt. Bogen er skrevet på engelsk og henvender sig til enhver med interesse for emnet.

  • af Henrik Karl Nielsen
    1.707,95 kr.

    Arbejdsklausuler i offentlige kontrakter Kohærens mellem indkøb og arbejdsmarked (ph.d.-afhandling)De fleste offentlige kontrakter indeholder arbejdsklausuler, hvormed menes bestemmelser, der stiller krav til de løn- og ansættelsesvilkår, på hvilke leverandøren beskæftiger lønmodtagere i forbindelse med opfyldelsen af kontrakten. Arbejdsklausuler har derfor stor praktisk betydning for offentlige ordregivere og deres leverandører, og bogen er den første samlede analytiske fremstilling af emnet i Skandinavien.I bogen foretages en analytisk fastlæggelse af formålet med arbejdsklausuler i offentlige kontrakter og en analyse af mulighederne for at anvende arbejdsklausuler inden for rammerne af EU-rettens regler om fri udveksling af tjenesteydelser herunder udstationeringsdirektivet og udbudsdirektiverne.Bogens indhold:I bogens første del fastlægges formålet med arbejdsklausuler i offentlige kontrakter herunder med en historisk og komparativ gennemgang af udviklingen i dansk ret og tre fremmede retssystemer.I bogens anden del analyseres kravet om anvendelsen af arbejdsklausuler i statslige kontrakter efter ILO-konventionen nr. 94.I bogens tredje del analyseres kvalifikationen af arbejdsklausuler i offentlige kontrakter som legitime restriktioner for den fri udveksling af tjenesteydelser. · I bogens fjerde del analyseres forskellige aspekter af retsstillingen efter dansk ret, da EU-rettens sameksistens med ILO-konventionen nødvendigvis må vurderes med afsæt i et nationalt retssystem.MålgruppeLæseren får et indblik i de overvejelser, som en offentlig ordregiver skal gøre sig i forbindelse med udformningen og håndhævelsen af arbejdsklausuler i offentlige kontrakter. Bogen er dermed et værktøj for både praktikere og beslutningstagere, der skal gøre sig klart, hvorfor der anvendes arbejdsklausuler, og hvilke grænser, der sættes, når de klausuler anvendes i offentlige udbud med grænseoverskridende aspekter.Om forfatterenHenrik Karl Nielsen er advokat og partner i Koch / Christensen Advokatfirma i København.

  • - og normalvedtægten med kommentarer
    af Kristian Dreyer
    1.067,95 kr.

    Ejerlejlighedsloven med kommentarer, 1. udgaveEjerlejlighedsloven med kommentarer, 1. udgave kommenterer Ejerlejlighedsloven såvel som Normalvedtægten. Denne fremstilling adskiller sig måske fra andre og mere teoretiske fremstillinger, og Kristian Dreyer lægger da heller ikke skjul på, at han er praktiker.Med denne bog får du et praktisk anvendeligt opslagsværk, som du vil holde af at bruge i hverdagen. Den indeholder både kommentarer til bestemmelserne men giver dig også en vis grundlæggende indføring i de spørgsmål og emner, som bestemmelserne, der kommenteres, relaterer sig til. På den måde adskiller denne lovkommentar sig måske fra andre, men lovkommentarer behøver ikke nødvendigvis altid at ligne hinanden. Fokus er lagt på det foreningsretlige, for det er typisk her, at tvisterne og de mange daglige spørgsmål opstår.MålgruppeLovkommentaren kan anvendes bredt!Den henvender sig til advokater og jurister, domstole og andre myndigheder, ejendomsadministratorer og ejendomsmæglere samt til brug i undervisningen på forskellige uddannelsesinstitutioner. Derudover henvender fremstillingen sig til dem, det hele handler om – nemlig ejerforeningerne og deres bestyrelser.Om forfatterneKristian Dreyer har forfattet lovkommentaren. Han er til daglig advokat (H) og partner hos GALST Advokataktieselskab i København, hvor han leder afdelingen for fast ejendom og byggeri. Kristian arbejder hovedsageligt med ejendomsprojektudvikling og ejendomstransaktioner samt ejer- og andelsboligforeninger, ligesom han fører et betydeligt antal rets- og voldgiftssager inden for sine fagspecialer. Ved siden af sit virke som praktiserende advokat har Kristian Dreyer i en længere årrække været ekstern lektor i faget ”Omsætning af fast ejendom” på Det Juridiske Fakultet, København. Endeligt er han forfatter og medforfatter på en række publikationer, herunder bl.a. ”Ejerlejligheder- og andelsboliger” og ”Ejendomsmæglerloven med kommentarer.”Sabrina Bolvig Olsen har medvirket til udarbejdelsen af denne lovkommentar. Hun er advokat (L) hos GALST Advokataktieselskab og arbejder med fast ejendom og entrepriseret som fagspeciale. Sabrina har bistået med faglig sparring og input og ikke mindst bistået med udarbejdelsen af det uundværlige doms- og opslagsregister.IndholdKommentarer til ejerlejlighedslovens bestemmelser Kommentarer til normalvedtægtens (2020) bestemmelser Domsregister Emne- og stikordsregister

  • - Retlige studier over forvaltningens aftaler til varetagelse af myndighedsopgaver over for borgere med særligt henblik på myndighedsudøvelse
    af Rasmus Grønved Nielsen
    1.987,95 kr.

    Forvaltningskontrakter”Forvaltningskontrakter” er Rasmus Grønved Nielsens doktordisputats.Bogen omhandler den offentlige forvaltnings brug af aftaler til varetagelse af myndighedsopgaver over for borgere med særligt fokus på aftaler om eller i tilknytning til myndighedsudøvelse. Eksempelvis kan nævnes ejendomshandler under ekspropriationstrussel, forligsmæssig bilæggelse af skattetvister og kommunale udbygningsaftaler. Sådanne aftaler – forvaltningskontrakter – aktualiserer en lang række almene og særegne juridiske problemstillinger, der kun i begrænset omfang har været undersøgt tidligere.Bogens teoretiske bidrag indeholder en kritisk analyse af den traditionelle sondring mellem offentlig ret og privatret samt en præsentation af forvaltningskontrakten som juridisk fænomen, der er udbredt i praksis, og som påkalder sig særskilt retsvidenskabelig interesse. Med afsæt heri gennemføres en række studier af forvaltningskontrakternes indgåelse og retsvirkninger fordelt på følgende tematikker: Materielle indgåelsesbetingelser, kompetence, aftaleindgåelsesproces, bindingsvirkning og ændringsadgang, fortolkning, tredjepartsspørgsmål, sanktionering, ugyldighed samt tvistløsning/kontrol. Dermed introduceres og analyseres talrige konkrete problemstillinger af praktisk og teoretisk interesse, som forvaltningskontrakterne giver anledning tid. Analyserne giver samlet set grundlag for at konkludere, at der i vidt omfang kan identificeres almindelige normer angående forvaltningskontrakter, der henter næring fra både forvaltningsretlige og kontraktsretlige forestillinger. Dermed tegnes konturerne af en almindelig forvaltningskontraktsret.Denne afhandling er af Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet antaget til offentligt at forsvares for den juridiske doktorgrad. Forsvaret finder sted fredag den 3. december 2021, kl. 13.00 i Nanna Berg auditoriet (9A.1.01), Njalsgade 76, 1. sal.MålgruppeBogen er henvender sig både til teoretikere og praktikere, herunder offentlige myndigheder på alle niveauer og private personer og virksomheder, der interagerer med det offentlige, inklusive deres rådgivere.Om forfatterenRasmus Grønved Nielsen (f. 1992) er cand.jur. (2016) og pt. ansat som adjunkt i forvaltningsret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.