Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Syv underholdende og stærkt usandfærdige historier om København. Vi skal i dette bind blandt andet høre om: Ingolfianerne, der parkerer deres rumskib ude på Kløvermarken, og gråbrødrene, der hader farver og derfor sprænger gule mælkebøtter og røde postkasser i luften. Vi får også svaret på, hvad Svanemøllen oprindelig blev brugt til, og hvorfor Sølvgade hedder Sølvgade. Denne bogs fortællinger blev oprindelig udgivet som dramatiserede, stærkt underholdende og (stadig meget populære) podcasts. De første så dagens lys på iTunes allerede i 2006. Teksterne i denne bog er let redigerede, så de uden problemer kan læses selvstændigt. Men hvis man vil, kan man selvfølgelig høre podcastene samtidig og således få nogle af de mange lydeffekter med. Forfatteren har leveret mere end 50 tegninger til bogen. Hans tegnestil er tidligere blevet sammenlignet med Rune T. Kiddes."Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier" består nu af en serie på tre. Om 1'eren skrev lektøren: "En fornøjelig humørspreder." Om 2'eren: "Fis og ballade og sjovt at læse højt."
24 fortællinger fra og om øen Amager. Godt halvdelen er de rene røverhistorier, og den anden halvdel er sande, historiske fortællinger. Velegnet fra ca. 6 år. Rigt illustreret med tegninger og gamle fotos. Velegnet til højtlæsning. Fra lektørudtalelsen: "Teksten er humoristisk og med de mange forskelligartede illustrationer kommer der hurtigt et smil på læben.” Fra bloggen Fortidsformidling: "Idéen med at mikse de to fortælleformer er ret genial til at vise, at fortiden er helt forunderlig." De to typer historier kommer vekselvis, og man kan undervejs selv bestemme, om det er en fiktiv eller en faktuel historie, man ønsker at læse. Eller altså: at få læst højt. Om man har at gøre med opdigtede eller sande historier er tydeligt markeret med sidefarverne grøn og gul. Forfatterne har bestræbt sig på at komme godt omkring på øen og i århundrederne. Fra Kløvermarken til Kongelunden, fra Dragør til Islands Brygge. Fra oldtiden til nutiden ...“Ama’rkanske godnathistorier” er en bog for hele familien – og den er jo nærmest et must for de familier, der bor på Amager.
Vi følger parret Mie og Eske under den store lærerlockout i april 2013. Østerbro-parret afskiber deres børn til Risskov – og får dermed en del uvant tid til dem selv. Romanen handler om det moderne parforhold – men også om helikoptere, Rigshospitalet, bander, pillemarkeder, museumsliderlighed, andelsforeninger, viceværter og om at bruge livet på en ny og mere intens måde. Den skelsættende arbejdsmarkedskonflikt rumsterer hele tiden i baggrunden, men blot som kulisse for andre konflikter.
Denne bog består af udvalgt materiale fra "Magasinet Menneske", der udkom som tidsskrift i årene 2007-09. Alt materiale - tekst, tegninger og tegneserier blev i sin tid (som nu, i denne bog) - leveret af forfatter og illustrator Boris Boll-Johansen. Tidsskriftet udkom på forlaget Fahrenheit og var et udgivelsesmæssigt eksperiment. I og med denne bog er det blevet omdannet til en relativt genkendelig udgivelsesform. Indholdet er dog stadig lidt løjerligt. Bogen kredser om temaet "mennesket", hvilket skal forstås meget bredt. Teksterne og tegneserierne beskæftiger sig med erindring, krop, sexualitet, fordomme, kærester, religion, huskøb og meget andet - og kniber det med at lave en glasklar reference til homo sapiens, kan man altid gribe tilbage til det, man med et skuldertræk bedømmer til at være 'blot menneskeligt', underforstået en smule dumt men tilgiveligt. Det gør det muligt temamæssigt at plukke fra en del hylder. Enkelte tekster er trykt som falske faksimiler, det vil sige, at de lader, som om de er affotograferet fra eksisterende bøger eller papirer, det kan være en opbyggelig bog fra 1840, eller det kan være en rapport tilstilet Sundhedsministeriet fra Instituttet for Profylaktisk Psykiatri. Det kan muligvis tjene til opklaring, at et af magasinets slogans i sin tid lød: "Basserne møder Hvedekorn". Og at et af de nyere lyder: "En slags Svikmøllen for poeter". Begge slogans refererer til mixet mellem tegneserier og tekst, og endvidere til mixet mellem det såkaldt høje og det såkaldt lave. Der er i forbindelse med udvælgelsen af materialet til bogen lavet en del nyt materiale. Godt og vel en fjerdedel har ikke tidligere været publiceret.
Muntre historier om Aarhus. Velegnet til oplæsning. Fra ca. 6 år. Man kan blandt andet læse om: statuen af Dalgas, vandtårnet på Randersvej, en af byens berømte runesten, Hasle kirke, Vejlby kirke, et kalkmaleri i domkirken, et særpræget fodaftryk i muren på Bispetorv, Aarhus' byvåben og meget andet. Bogen indeholder både sande forklaringer OG løgnagtige historier om Aarhus. (Hvilke historier, der er fri fantasi, og hvilke, der er historisk korrekte, er tydeligt markeret.) Bogen består af 20 historier, talrige illustrationer (alle i farver) samt både gamle og nye fotografier fra den jyske hovedstad. Bogen er god at blive klog på, hvis man gerne vil vide mere om Aarhus på en afslappet måde - og via en ny metode!Aarhus Stiftstidende skrev om bogen, at den var "perfekt oplæsning for børn, der kender byen godt. Boris Boll-Johansen skriver enormt underholdende, og bogen er rigt og farverigt illustreret med fotografier og tegninger lavet af forfatteren selv." ***** (fem stjerner)Politiken skrev om bogen: "(...) Boris Boll-Johansen har den lavmælte, underfundige, småplatte, hjertensgode, naivistiske forfatterstemme, som intet folk kan undvære. Heller ikke det jyske." **** (fire stjerner)
Godnathistorier for børn. Velegnet til oplæsning. Fra ca 6 år. Bogen er gennemillustreret af forfatteren. Fra bagsiden: "Vi vidste muligvis godt, at København i sin tid blev grundlagt af biskop Absalon. Det siger historiebøgerne i hvert fald. Men i SINDSSYGT LANGT UDE KØBENHAVNSKE GODNATHISTORIER røbes det, hvordan han modigt svømmede helt alene ud til et sørøverskib og huggede arme og ben af piraterne. Vi skal også høre om kunstneren Bissen, der en morgen roede ud på Sortedams Søen for at vække flodguderne Nilen og Tibern, der overnattede i København. Og hvem vidste, at Valby Bakke gemmer på et stort hvalskelet? Eller at det var en skovtrold, der byggede Bellahøj Badet til Christian den Fjerde? Eller at elg-giganten i den senere middelalder pludselig vadede over Øresund for at skabe skræk og rædsel og svine rundt i en af de københavnske parker)?Jovist, der er mange forklaringer i denne bog, og hvis du synes, det lyder usandsynligt, så er det, fordi du ikke har læst den grundigt nok."Der er 20 korte historier. Indhold: • Da biskop Absalon grundlagde København • Da biskop Absalon blev hyldet af folket for sin heltegerning • Hvordan København blev til en rigtig by • Da Christian den Fjerde skulle have sig et rundt tårn • Hvordan Rosenborg Slot blev til • En vinterdag i middelalderen: Borgmesteren møder kogekællingerne • Jomfru Tidsfordriv • Dragen med de tre hoveder • Da Poul Rahbeks sæbekassebil gik i smadder • Kæmpetvillingerne Jarck og Jorck • Holger Værftsnisse • Elg-giganten Ørsted I • Elg-giganten Ørsted II • Hvad der skete inden Ivar Raketbygger flygtede til Sahara • Da Nøkken inviterede Nilen og Tibern til Sortedams Søen • Verner Hvalfanger og Valby Bakke • Da svenskerne stormede København • Den norske grantrold • Christian den Niende og gasbeholderen i Hvidovre • Hvordan man fik dyrene i Zoologisk Have
Underholdende og fantasifuld bog om København. Gennemillustreret. Velegnet til højtlæsning. Fra ca. 6 år. Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier 2 baserer sig på podcast-historier, der enten kan downloades gratis fra Klørkonge.dks hjemmeside eller fra fx iTunes. Klørkonge.dks historier er meget populære og er blevet downloadet mere end 250.000 gange. Lad eventuelt podcastene klare oplæsningsarbejdet; børnene kan da på egen hånd læse med undervejs. Indhold: Preben Jenka; Det franskeste af alle ord; Den første bromand på Knippelsbro; Legenden om Lars Bjørn; Oslobåden og Polensfærgen; Båden fra Shanghai; Prins Jørgens Gård.Om bind 2 skrev pressen og biblioteksvæsenet blandt andet: "Syv nye, muntre og fantasifulde godnathistorier til fornøjelig oplæsning for børn i hele landet. Fra ca. 6 år. Indbydende layout." (lektørudtalelse)"Vi forældre [magasinet] er vilde med Boris Boll-Johansens finurlige fortællinger for børn og voksne.""Klørkonge.dk er perfekt for børneforældre og barnlige sjæle." (Politiken)
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.