Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Knudshoved Odde på Sydsjælland er et af Danmarks vigtigste steder når det gælder stenalderbopladser fra slutningen af istiden. I bogen publiceres udgravningerne af flere af disse bopladser, og resultaterne perspektiveres til andre kendte lokaliteter fra samme periode. Bogens anden halvdel er dedikeret til en undersøgelse af bosættelsesintensiteten under slutningen af istiden, hvor der blandt andet gøres flittigt brug af etnografisk kildemateriale.
"Fortællinger fra Vintersbølle" er en samling fortællinger om hverdagslivet i Vintersbølle og Nyråd gennem tiderne.Vi har samlet en række fortælinger om Vintersbølle og Nyråd fra tidernes morgen til i dag. Vi fortæller om Kalvehavebanen, der blev til Bakkebøllestien, Børnesanatoriet der blev til Vintersbølle Strand og Sommerpensionatet Søeholm for ikke at nævne Nyråd Andelsmejeri.Herudover fortælles Beværterhusets og vores egen historie.Fortællingerne udgives i anledning af Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråds 10 års jubilæum i august 2010.
Expansion – Integration? Danish – Baltic Contacts 1147-1410 AD publicerer 13 velkvalificerede indlæg leveret af et tværfagligt forskerpanel bestående af arkæologer, historikere og bygningsingeniører på et tværfagligt symposium, der blev afholdt i Vordingborg i 2006. Indlæggene forholder sig til såvel status som perspektiver og visioner for både enkelte studieemner og brede udviklingstræk omkring Danmarks østersø-kontakter i perioden 1147-1410. De beskæftiger sig med borge og befæstninger, handel og byer, korstog og mission samt dynastiske forbindelser.Artiklerne er hovedsageligt på engelsk men enkelte er på tysk
Et fritidshus i Roneklint på Jungshoved på det sydøstlige Sjælland er udgangspunktet for forfatterens interesse for stedets historie. Et stykke lokal Danmarkshistorie - fra den gang Jungshoved var en del af Vordingborg Rytterdistrikt til i dag - har åbnet sig gennem arkiver, bøger og gamle kort. De store landboreformer i 1790’erne, hvor landsbyerne blev udskiftet, forholdene under Englandskrigene 1807-1814, stormfloden i 1872, etableringen af Roneklint Fyr og andelsbevægelsens betydning indgår.Fra fæste til fritid henviser til situationen før og nu. Før var alle fæstere i landbrugssamfundet og måtte arbejde for godset. Gamle kort og eksempler på skifteprotokoller og fæsteaftaler fortæller om forholdene og levevilkårene i landsbyen Roneklint før i tiden. Efter 2. verdenskrig ændrede vilkårene sig hurtigt. Der kom sommerhuse, og en række gamle helårsboliger blev til fritidshuse. Helårsbeboerne har nu overvejende byerhverv uden for sognet.Til slut diskuteres fremtiden med fokus på bygningsbevaring og lokalplanlægning til sikring af kulturmiljøet og naturkvaliteterne. En serie af forfatterens fotos viser Roneklint i dag.Fra fæste til fritid henvender sig til læsere med interesse for stedbeskrivelser og for udviklingen i et landsogn.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.