Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen Forandringsledelse - med koncepter som ledestjerne giver en forståelse for ledelseskoncepter, og hvordan de er med til at skabe dynamik og forandring i organisationer, samt hvad valget af en bestemt metode indebærer.Der findes en række forskellige og delvist overlappende ledelseskoncepter. Koncepterne påvirker en organisations politik, strategi- og læringsmuligheder forskelligt og trækker på forskellige symbolverdener. Bogen gennemgår faldgruber og barrierer ved forskellige ledelseskoncepter, og hvordan informations- og kommunikations-teknologiske værktøjer (IKT) kan bruges i forbindelse med dem.Forandringsledelse giver et grundlag for at aktører i virksomheder kan håndtere og deltage i formningsprocessen.Bogen er bygget op i tre dele:Del 1 giver en generel forståelse for ledelseskoncepter og for, hvordan de indgår i organisatoriske forandringsprocesser.Del 2 beskriver konkrete erfaringer med at implementere ledelseskoncepter gennem cases fra danske virksomheder.Del 3 er et opslagsværk, der giver læseren et overblik over centrale ledelseskoncepter.
Dette er projektlederens og forandringslederens 'formelsamling' – en gennemgang af de metoder, der kan tages i brug, når projektet skal føres i mål. En håndbog der kan lette og samtidig kvalificere både studerendes og praktiserende projektlederes arbejde.For hvordan er det nu lige, man udfører fx en risikoanalyse – hvad skal man huske at tage højde for i analysearbejdet, og hvordan præsenterer man bedst analysens resultater for projektets styregruppe?Projektlederens Værktøj samler 112 hands-on værktøjer, som på forskellig vis indgår i projektlederens hverdag.
Hvad er en kordetangentvinkel?...og hvordan er det nu liiiiiige du finder arealet mellem to funktioner?...eller længden af en vektor?...eller noget af det du lærte i matematik, lige da du begyndte?...eller det du gik glip af, den ene dag for længe siden, da du var syg...?Svaret findes i Matematik 112 - Førstehjælp til formler.Den bedste Formelsamling!Hvis du går i gymnasiet, på STX, HHX , HTX eller HF, og vil have et hurtigt overblik over, hvad du burde vide, nemt og enkelt, så er det her, du skal lede.Med næsten 300 opslag, masser af farvefigurer og et stort stikordsregister er formelsamlingen hurtig at gå til, og du skal være dygtig for ikke at finde det, du leder efter.Stikordsregistret viser med farvekodede tal, hvilket niveau stoffet hører hjemme på, og farvede streger på siderne viser, om du er havnet det rigtige sted:Grøn for det indledende C-niveau,Blå for B-niveauet ogRød for A-niveauet og videre.Ipad, Iphone og Ipod: For at få det fulde udbytte af Matematik 112 på din IOS-device bør ud benytte Bluefire Reader eller Adobe Acrobat som du kan hente gratis i din App-store.
Hvad er en dopplereffekt?- og hvad er det nu liiiiiige der sker når man er ude på et skråplan?- eller skal finde elektronens hastighed i en elektronkanon?- eller noget af det du lærte i fysik lige da du begyndte?- eller det du gik glip af, den ene dag for længe siden da du var syg&?Svaret findes i Fysik 112 - Førstehjælp til formler.Den bedste Formelsamling!Hvis du går i gymnasiet, på STX, HHX , HTX eller HF, og vil have et hurtigt overblik over, hvad du burde vide, nemt og enkelt, så er det her du skal lede.Med næsten 300 opslag, masser af farvefigurer og et stort stikordsregister er denne formelsamling hurtig at gå til, og du skal være dygtig for ikke at finde det, du leder efter.Stikordsregistret viser med farvekodede tal, hvilket niveau stoffet hører hjemme på, og farvede streger på siderne viser, om du er havnet det rigtige sted: Grøn for det indledende C-niveau,Blå for B-niveauet ogRød for A-niveauet og videre.Ipad, Iphone og Ipod: For at få det fulde udbytte af Fysik 112 på din IOS-device bør ud benytte Bluefire Reader eller Adobe Acrobat som du kan hente gratis i din App-store.
Kernen i projektledelse er en helt kort og samtidigt kontant indføring i moderne, professionel projektledelse.Vi har skåret ind til benet. Tilbage står: Internationalt anerkendte teorier og de vigtigste værktøjer, som kan hjælpe dig i dagligdagen.Helt grundlæggende skal projektlederen, inden hun kaster sig ud i projektet, have styr på:* Opgaven – Hvad er formålet med projektet, og hvordan måles resultatet?* Interessenterne – Hvem har hvilke interesser i projektet?* Ressourcerne – Hvilke og hvor mange ressourcer er til rådighed?* Tidsplanen – Hvor meget tid er der til at fuldføre projektet?* Risikoen – Hvilke risici knytter sig til projektet?* Lederrollen – Hvordan leder man et projekt, så det kommer i mål med succes?Bogen henvender sig til korte kurser og uddannelser for projektledere, projektmedarbejdere, styregruppemedlemmer og andre, der arbejder med projekter.
6. udgave af Varme Ståbi byder på en gennemgribende opdatering af de kapitler, der er berørt af Bygningsreglementets nye udgave BR10. Derudover skal specielt fjernvarmekapitlet fremhæves, idet kapitlet er meget kraftigt revideret og opdateret under hensyntagen til ændringerne i produktionsformerne. Også solvarme og varmepumper har fået en kraftig redaktionel overhaling. Ligeså er det nyt stof om omlægning fra vekslere til pumpe-/trykholdesystemer og nyt stof om selvregulerende pumper der erstatter strengreguleringsventiler. Der vil også være meget nyt at finde om bygningers varmetab. Bortset fra det og en gennemgribende finpudsning vil Varme Ståbi stadig stræbe efter at være varmebranchens solide og pålidelige opslagsbog.
Med Nudge foreligger den første bog på dansk om emnetKan man påvirke folk til de "rigtige" valg? - og hvis ja, hvordan kan man i så fald designe tiltag, der puffer folk i retning af en ønsket adfærd.Forfatterne viser ved hjælp af eksempler, hvordan nudge er anvendt og kan anvendes på tværs af fag og sektorer.Bogen henvender sig primært til studerende ved professionshøjskoler og til ansatte i kommuner, der beskæftiger sig med nudge som en del af deres studie eller i deres daglige arbejde. Læseren får kendskab til nudge begrebets grundlag, og formålet med bogen er at bidrage til, at læseren kan arbejde dynamisk med opgaveløsning inden for udviklingen af velfærd.Nudge kan anvendes på de tværprofessionelle forløb og moduler samt på professionshøjskolernes innovations- og udviklingsmoduler.
Bogen behandler den grundlæggende statik og styrkelære efter Eurocodes.Statik og styrkelære er beregnet til bygnings-konstruktør-uddannelsen, htx-uddannelsen og teknikeruddannelserne, hvor der undervises i de grundlæggende regler og deres praktiske anvendelse inden for elementær konstruktion.Statik-delen omhandler emner som kræfter, tyngde-punkter, belastninger og gitterkonstruktioner. For styrkelærens vedkommende gennemgås den grundlæggende viden inden for stålkonstruktioner, trækonstruktioner og maskinelementer.Bogen går logisk og pædagogisk frem med opstilling af regler, eksempler og opgaver.
Teknisk matematik +3 er et tillægshæfte til Teknisk matematik, således at hele kernestoffet på matematik A-niveau i det tekniske gymnasium er dækket.Hæftet følger præcis samme opbygning og har samme grafiske udtryk som hovedbogen. Hæftet deler hjemmeside med hovedbogen: www.ef.dk/tekmat
Teknologien er historiens forudsætning. Både direkte, som enbetingelse for menneskehedens overlevelse, men også meresubtilt: Uden skriftsprog og andre teknologier til kommunikationvar der ingen historiske kilder og ingen historievidenskab.Menneskeskabt er tænkt som en grundbog i faget teknologihistorieog retter sig derfor som udgangspunkt mod htx.Bogen bør imidlertid kunne finde anvendelse også på de øvrige ungdoms uddannelser. Teknologi og samfund former gensidigt hinanden i en stadig vekselvirkning med samfundets naturgrundlag.Dermed er historie og teknologihistorie blot to sider af samme sag.Menneskeskabt består af i alt 10 kapitler. Fra kapitel 2 og frem er den hovedsageligt bygget kronologisk op og behandlerteknologier fra oldtid til nutid. Kapitlerne beskriver hver isærnogle få teknologiske temaer, der knytter an og er centrale forforståelsen af kapitlets historiske periode. Enkelte genstande –artefakter – eller processer er trukket frem i bokse og opslag i hvert kapitel, ligesom en række teoretiske modeller og analyseværktøjerer beskrevet, hvor de er særlig nyttige. Efter hvert kapitel er der arbejdsopgaver og en håndfuld links til viderearbejde med perioden. Kapitel 10 giver et teknologihistorisktilbageblik til vor egen tid fra en position 50 år ude i fremtiden.Bogens forfattere er og var alle undervisere med mange års erfaringinden for gymnasial undervisning og faget teknologihistorie.
I Am Agile er en engelsksproget lærebog om Agil Projektledelse, skrevet af Scrum Master Klaus Nielsen fra IT-Universitetet.Whether you want to further your Agile Project Management training at the University, gain professional best practice insights or seek an certification from ICAgile or the Project Management Institute, you need a reliable guidance. I Am Agile, Knowledge That Sets You Apart shows you, step by step how to become agile and thereby master, adapt to and learn the knowledge of Agile Project Management.Written by a seasoned lecture from a top ranking University, highly successful certified consultant and contributor to the practice of Project Management.
Bogen i tegneteknik er udarbejdet som et opslagsværk i tegning for studerende ved landets Byggetekniske Højskoler, men kan let anvendes af andre, som har interesse for tegning.Bogen indledes med indføring i frihåndstegning, således at man kan lære at skitsere på bygninger og bygningers detaljer.De følgende afsnit omhandler bygningsskitsering, dobbelt retvinklet projektion og skyggekonstruktion, emner der hjælper til at kunne udarbejde arbejdstegninger.De afsluttende kapitler giver en indføring i parallelprojektion - 3D samt centralprojektion, der omfatter frontperspektiv og x-perspektiv samt skygger.Bogen viser, hvordan man skaber rumlige afbildninger, som hjælper den projekterende igennem skabelsesprocessen, og gør kommunikationen med bygherren lettere, der gerne ser sit hus rumligt frem for kun plan- og snittegninger.Bogen er udfærdiget af Ole Sand Olesen, arkitekt M.A.A.Bogen har tidligere været udgivet på Erhvervsskolerens Forlag.
Denne bog erstatter Design B.Design er et begreb, som dækker over en bred vifte af områder: Fra design af virksomhedsstrukturer over ´design din egen pizza´ til design af en mangfoldighed af brugsgenstande, boliger, tøj, møbler, fysiske omgivelser etc. Hvordan man rent praktisk kommer i gang med at designe, kan du læse i bogen her! Design B beskriver såvel den overordnede proces ved det at designe som alle delprocesserne og metoderne. Den har hele værktøjskasssen: Problem- og designanalysen; metoderne til inspiration og fastlæggelse af målgruppe og marked; researchen; skitserings- og specificeringsfasen; briefingen; materialeundersøgelsen etc. Bogen udfolder en række praktiske eksempler på delprocesser, der på en enkel og ligetil facon viser, hvordan man griber en designproces an.Designbogen er målrettet faget Design B på teknisk gymnasium, men kan også anvendes i andre designfag på gymnasialt niveau. Bogen indeholder følgende fem hoveddele:- Produktdesign- Kommunikationsdesign- Design af fysiske omgivelser- Arkitektur- Stilhistorisk oversigtDesignbogen er skrevet af en forfattergruppe, der er sammensat af undervisere i faget Design B.
Kulturforandring i organisationer - Værdibaseret ledelse 3.0 beskriver en ny form for værdibaseret ledelsestankegang, kaldet Værdibaseret ledelse 3.0 - Organismebaseret ledelse.Kulturforandring i organisationer - Værdibaseret ledelse 3.0 sammenbinder på opsigtsvækkende innovativ vis ønsket om kulturforandring og værdierne i en organisation med strategien for virksomheden. Værdier skal bruges i praksis og begynde at leve i organisationen, mere end blot at være del af organisationens strategiske grundlag. Bogen giver konkrete anvisninger på, hvordan virksomheder kan indføre kultur og værdier med succes i organisationen, og indeholder desuden en række praktiske hjælpeværktøjer til gavn for alle, der arbejder med forandringer.
Heureka! præsenterer en række grundlæggende teorier og værktøjer til udvikling af idéer, produkter og virksomheder.Vi har alle prøvet det – at man tænker: ”Dét kunne være rigtig smart” eller ”Sådan kunne man løse problemet”. Men det er de færreste af os, der i praksis forfølger idéen, og sætter den i værk. Somme tider er ideen så besnærende simpel, andre gange er det så vanskeligt, og man prøver forgæves i månedsvis eller længere endnu, før det begynder at lykkes. At finde og virkeliggøre de gode ideer, og at udvikle forbedringer til det, der allerede findes, er hvad innovation handler om.
Kurt Jakobsen øser i denne bog af sin store fysiske indsigt i et veloplagt og inspirerende sprog, og han gør det i øjenhøjde. Men han gør det også med et særligt blik for den forunderlige tvetydighed, fysikken er påtvunget i sin beskrivelse af kvantemekaniske fænomener som fx dobbeltspalteeksperimentet og den fotoelektriske effekt.Kurt Jakobsen er kendt for sit mangeårige engagement i faget fysik. Han har bl.a. været medlem af opgavekommissionen, ligesom han er en skattet forfatter til mange emnebøger i fysik.Fysik i øjenhøjde kan anvendes til både fysik C og B i STX.
Er der intelligent liv derude i Universet? - et af de mest spændende, håbefulde og måske frygtindgydende spørgsmål, vi kan stille os selv.Denne bog hjælper dig til at finde dit eget svar.Det sker ud fra Drakes ligning, som Dr. Frank Drake opstillede i 1960 samt med forfatteren Malene Flaggas engagerede og spændende indføring i nødvendig viden om Universets oprindelse og fremtid.Læs om Jorden, Solsystemet og Mælkevejen, om supernovaer og stjernetåger, om kemi, fysik, geologi og biologi, og om hvordan du selv foretager praktiske observationer af stjernehimlen og benytter eksisterende stjernekataloger til at kortlægge vores fantastiske og for størstedelen uendeligt fjerne Univers.Astronomi C – er der liv derude? giver med medrivende formidling, eksempler, opgaver og henvisninger et grundlag for at forstå og undersøge Universet og det på en måde, så man samtidig kommer igennem pensum til astronomi C og lidt til på HTX og STX.
Hvordan kommer du igennem gymnasiet uden at drukne i hverken fredagsbar eller fysikafleveringer?Gymnasietiden betyder store ændringer i dit liv: Du bliver mere uafhængig af dine forældre, dine lærere forventer, at du tænker og arbejder mere selvstændigt, og du bliver myndig. Og drømmer du ikke samtidig om høje karakterer, mange venner, vilde fester og en lækker kæreste? Du skal altså klare mange ting på de tre år – og der er jo kun 24 timer i døgnet!Hvordan får du dine egne forventninger og andres krav til atmødes på en god måde?I Junglebog for gymnasieelever deler de to forfattere ud af deresråd, tips og redskaber til, hvordan du både kan få nogle sjovere år igymnasiet og en bedre studentereksamen. Kort sagt: Al den viden,de selv ville ønske, de havde haft, da de startede i 1.g.
Ledelse af arbejdsmiljø giver et bud på, hvordan arbejdsmiljøledelse kan styrkes på den enkelte virksomhed, og hvordan koblingen mellem virksomheden og den statslige regulering kan sikre en høj kvalitet for arbejdsmiljøet. Certificeret arbejdsmiljø baseret på systematiske ledelsessystemer er blevet interessant for danske virksomheder, der siden 2001 har kunnet opnå certifikat på, at deres arbejdsmiljøledelsessystemer er i orden. Et godt arbejdsmiljø er således vigtigt for både ledelse og medarbejdere, og det er væsentligt at kunne dokumentere, at man har styr på arbejdsmiljøet i forhold til kunder, samarbejdspartnere, myndigheder samt nuværende og kommende medarbejdere. Bogen giver svar på en række spørgsmål, og viser hvordan ledelse af arbejdsmiljø udvikler sig i praksis:* Hvordan opbygger og driver virksomhederne disse nye ledelsessystemer?* Hvilke erfaringer har virksomhederne gjort?* Fungerer den certificerede arbejdsmiljøledelse efter hensigten?* Bliver arbejdsmiljøet integreret i forhold til de øvrige ledelsesopgaver i virksomhederne?* Hvordan går det med medarbejdernes indflydelse på arbejdsmiljøet?* Sikrer ledelsessystemerne, at virksomhederne kontinuerligt udvikler arbejdsmiljøet?* Hvordan fungerer samspillet mellem virksomheder, myndigheder og certificeringsorganerne?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.