Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Retfærdig Naturbevarelse er et manifest for en ny biodiversitetspolitik i Danmark. I bogen skitserer Den Grønne Ungdomsbevægelse 10 utopiske visioner for et samfund i harmoni med de planetære grænser, ny økologisk bevidsthed, og en række helhedsorienterede politiske krav, der skal bane vejen for en grøn retfærdig fremtid.
Levedygtigt Landbrug er et bud på, hvordan vi kan løse de økologiske, økonomiske og sociale kriser, som det danske landbrug står i. I bogen skildrer Den Grønne Ungdomsbevægelse en fremtidsvision for et jordforbundet og retfærdigt landbrug og præsenterer de konkrete politiske tiltag, der kan føre os dertil. Et utopisk opråb for alt det, vi har at vinde.
Som repræsentanter fra en generation, der er født på kanten af det nye årtusinde, og som kommer til at leve gennem de nuværende økologiske, sociale og velfærdskriser mange årtier frem, vil vi gerne sige det helt klart:De steder, vi kommer til at lægge vores fremtidige arbejdskraft, bliver ikke hos dem, der langsomt bruger verden op, men hos dem, der genopbygger den.Derfor er denne håndbog dedikeret til fremtidens virksomheder.
Henry D. Thoreaus essay Civil ulydighed fra 1849 er en central tekst i den politiske og aktivistiske litteratur. "En hver maskine har sin friktion" skriver Thoreau og peger på den menneskelige vilje til forandring af samfundets maskineri.Civil ulydighed udkommer her i en nyoversættelse af Mikkel Andersen, og bliver skrevet ind i kontekst af den nutidige klimakamp med et efterord af klimaaktivist Nikoline Borgermann.
Hvordan føles jordens undergang? Hvilke former for sorg opstår i kølvandet på klimakrisen? Hvilke former for håb? Er der utopier inde i dystopien?Grundlaget for denne udgivelse er oversat af Jeppe Svan fra essayet Endgame Emotions: The Melting of Time, the Mourning of the World af Mikkel Krause Frantzen, der blev skrevet til og trykt i Los Angeles Review of Books i efteråret 2023. Bogen har et efterord om af klimaaktivist Lea Wiggen fra Klimapsykologisk Ungdomsforening.
I Vi er sammen om at mærke det forklarer klimaaktivist og filosof Esther M. Kjeldahl om den komplekse tilstand, klimabekymring er, opridser klimadebattens historiske udvikling, argumenterer for, hvorfor det store fokus på den enkeltes klimavenlige privatforbrug er en afledningsmanøvre. Og redegør for, hvordan du ved at gå filosofisk til klimaspørgsmålet kan få en ny og dybere forståelse for dig selv og andre, og viser dig, hvordan du – måske for første gang – lærer at gennemskue de forskellige menneskesyn og grundideer, klimadebatten i dag bliver styret af.
I en fremtid, der er både grøn og retfærdig, er det en menneskeret at have tag over hovedet. Her er jobs fleksible og bæredygtige.Her er plads til et levende og lokalt landbrug og til en mangfoldig natur. Her er stærkt foreningsliv og demokrati. Her er sol og vind og bæredygtige uddannelser. Her handler Danmark på linje med klimavidenskaben og tager ansvar for sine CO2-udledninger.Her står ingen alene med konsekvenserne af klimakrisen.For al politik er klimapolitik. Så simpelt kan det siges.Igennem 14 forskellige områder viser Den Grønne Ungdomsbevægelse, hvordan det omstillede samfund kunne se ud, og hvordan vi kan skabe en grøn, retfærdig fremtid. Erklæringen er et vidnesbyrd om vores urokkelige forpligtelse til fremtiden og styrker det håb, vi har om at nå derhen.Vi håber, at den vil begejstre, inspirere og give mange lyst tilat engagere sig i det arbejde, der skal skabe vores fremtidige samfund.Den grønne omstilling har brug for en håbefuld historie for at få os igennem de udfordringer, vi står over for.En Grøn Retfærdig Fremtid er vores bud på de første kapitler af den historie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.