Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Mustafas Kiosk er en samling skøre rim og remser af tegneren Jakob Martin Strid, der sidst udgav den fantastiske Den utrolige historie om den kæmpe store pære. Et skævt og samtidig varmt syn på tilværelsen, en fantastisk humoristisk sans kombineret med et usædvanligt farvestrålende tegnetalent gør denne bog til en født klassiker. Nu også prisbelønnet af kongehuset.
En klassisk og videnskabelig funderet dyrkningsvejledning om den kontroversielle plante. Hampeplanten er i sin helhed anvendelig til alle mulige nyttige formål og burde genindføres som landbrugsplante i Danmark. Uændret genoptryk af tidligere udgaver, incl. forord af Ebbe Kløvedal Reich. Dog med nyt omslag og lidt større format.
Digteren og fotografen C. Y. Frostholm præsenterer med Træmuseet en usædvanlig og omfattende essayfortælling: en spontant fremvokset hybridtekst om at opleve natur og litteratur – og skrive om det. Bogen bringer læseren på en rejse på sporet af forfattere som Fernando Pessoa og Francis Ponge og inviterer samtidig til en række møder i ord og billeder med konkrete træer i Danmark og rundt i verden.Præmieret af Statens Kunstfond og hædret med Kritikerprisen.De fragmentariske og forgrenede optegnelser om forfatterskaber, kærlighed, køn, diversitet, planter og planetens overlevelse, og om at være en person på jorden, gør bogen til et originalt bidrag til samtidslitteraturen såvel som til et engageret kampskrift for en ny slags opmærksomhed. Ikke mindst pådet ikke-menneskelige, i vores antropocæne tidsalder.C. Y. Frostholm (f. 1963) er forfatter og billedkunstner og har udgivet poesi og prosa siden 1985. Senest bl.a. Det værste der kunne ske (2018), Kalenderfor natten (2016) og Selvportræt med dyr (2011). Træmuseet er hans hidtil største bogudgivelse, virkelig et magnum opus.
Jakob Martin Strids allerførste illustrerede børnebog - med rimede vers, som MUSTAFAS KIOSK og MIN MORMORS GEBIS - som dog først blev udgivet i 1999. Nu i 4. oplag i det lille format.
En længe savnet genudgivelse af Claus Deleurans fantastiske tegneseriefortælling fra 70'erne om en gruppe danske ungersvende, der er på en mission til planeten Saturn. Kåret to gange som århundredets - det sidste - bedste danske tegneserie. Kristeligt Folkeparti forsøgte i sin tid at anlægge sag mod bogen for blasfemi. Med Claus Deleurans hidtil upublicerede udkast til tegneserien, som han begyndte på som barn. Efterskrift af Anders Lund Madsen.
Hermed del 2 (de oprindelige bind 4, 5 og 6) af genudgivelsen af Claus Deleurans monumentale værk, som desværre forblev uafsluttet.
Hermed del 3 (de oprindelige bind 7, 8 og 9) af genudgivelsen af Claus Deleurans monumentale værk, som desværre forblev uafsluttet. Men nu findes det hele igen, så langt så godt.
Omsider udkommer del 1 af genudgivelsen af Claus Deleurans monumentale værk, som desværre forblev uafsluttet.
Erindringsbilleder af den tyske litterat og kulturfilosof (1892-1940) om sin barndom i et beskyttet borgerligt, jødisk rigmandshjem i Berlin
En vigtig og inspirerende tekst om fotografiets væsen af den franske tegntyder og filosof. Endnu ikke overgået af nogen.
TOM WAITS OG MIG er en introduktion og en hyldest til den amerikanske musiker og sangskriver i anledning af hans 70-års fødselsdag i 2019. Overset af mange, men på grund af sin markante musik og profil med et eget indforstået publikum. Sådan behøver det ikke at være, for Tom Waits er større end som så. Lyt til sangene, læs bogen og bliv inspireret.Bogen er en gennemgang af de hidtil 22 udgivne plader fra mesterens hånd siden 1973, krydret med biografiske oplysninger og de særeste anekdoter, som forfatteren røber for os i sin personlige historie. Med forord af Klaus Lynggaard.
Både en historisk roman og en subtil indføring i nogle af matematikkens og den moderne filosofis største problemstillinger. "Vildt spændende og vildt kompliceret." - Jyllandsposten. "En af de sejeste bøger jeg har læst." - Ingeniøren
“DEN VILDE FEST? DET ER DEN BOG, DER FIK MIG TIL AT VILLE VÆRE FORFATTER.” - WILLIAM S. BURROUGHSDen første udgave af dette erotiske digterværk blev forbudt og censureret, da det udkom i USA i 1928. Fordømt som usædeligt blev værket i de brølende 20'ere læst i det skjulte som en hyldest til jazzens rytmer og til livet. Siden da er DEN VILDE FEST blevet et kultværk, ikke mindst på grund af Art Spiegelmans på en gang nedtonede og elektrificerende tegninger, som giver nyt liv til Joseph Moncure Marchs glemte mesterværk. Oversat på vers af Peter Laugesen.
Den franske filosof Roland Barthes skrev en dagbog i årene efter sin mors død.
I 1968 købte en flok langhårede unge en patriciervilla i Hellerup og startede det kollektiv, der senere blev kendt som Maos Lyst og som en af 68-oprørets danske bastioner. Ud af samlivseksperimenterne voksede der kulturhistorie: bl.a. Thylejren, Huset i Magstræde, Københavns Fødevarefællesskab og Kløvedal-klanen. I dag Danmarks længst eksisterende kollektiv.Bogen handler om Maos Lyst som flagskib og som inspiration gennem et halvt århundrede. Mest af alt er det en bog om menneskelig sameksistens. Det er også en moderne folkemindesamling, som giver de nysgerrige en chance til at kigge med indenfor havelågen.24 kollektivister, nye som gamle, er blevet interviewet om deres tid i Maos Lyst. Mange flere har bidraget med indhold, erindringer og billeder til KARMAKASSEN.Forfatteren, Tonje Eliasson (f. 1982) er norsk, og har boet i kollektiver i Norge og København, også i Maos Lyst. I dag bor hun i den økologiske landsby Friland på Djursland. Bogen er i kommission hos forlaget politisk revy.
Indlevet portrætbog om den danske folkesanger og sangskriver Jan Toftlund (1949-1990), fuld af billeder og interviews med mennesker, der kendte ham. Skrevet og researchet af den berømmede Gaffa-skribent.
Sangeren og poeten Jim Morrison fra det banebrydende 60'er rock-band The Doors har været død nu i 40 år, men myten lever videre. I dette bind samler vi alle hans lyriske tekster, der tidligere har været udgivet i 3 enkeltbind (det første, GUDERNE / ØJNE / EN AMERIKANSK BØN var i 1983 nr. 1 i Rævens Sorte Biliotek), stadig i Bo Green Jensens indlevede oversættelse og med engelsk originaltekst . Bogen er forsynet med 12 fotos af Freddy Tornberg fra Doors-koncerten i København 1968.
Sigmund Freud (1856-1939), østrigsk psykoanalytiker, grundlægger af psykoanalysen.Hvad synes vi er uhyggeligt, i virkeligheden og i fiktionen? Freud har et bud, bl.a. med en eminent analyse af E. T. A. Hoffmanns Sandmanden.“Det uhyggelige er ikke det ukendte ... det uhyggelige er det vi genkender så dybt nede, at det var det sidste, vi ville vedkende os.” - Finn Abrahamowitz i Information.
Efter STANDSNINGER (1998) det andet store udvalg på dansk af den rabiate og visionære færøske digter og billedkunstner. Tóroddur Poulsen er født 1957 i Tórshavn.
Om hampplanten og dens mange anvendelsesmuligheder som nytteplante og som rusmiddel, samt om plantens lange og til tider kontroversielle historie
Tegneserie. Humoristiske striber, hvor politikere, meningsdannere og tendenser i tiden bliver udsat for en anarkistisk og håndfast behandling, hvor det absurde og latrinære går hånd i hånd.
Mahmoud Darwish (1941-2008) er en verdensberømt palæstinensisk digter, som med denne bog introduceres på dansk. Digtsamlingen er skrevet 2002 i Ramallah, mens byen var under israelsk belejring. Darwish er en poetisk og skarp stemme midt i okkupationens elendighed, som stadig er aktuel. Hans værker er oversat til adskillige sprog, og han er blevet tildelt en lang række internationale litterære priser, bl. a. Lenin fredsprisen (1983) og ridder af den franske Ordre des Arts et des Lettres (1993).
Dansk debut af den færøske digter og billedkunstner Tóroddur Poulsen (født 1957 i Tórshavn). Efter rigtig mange digtsamlinger på færøsk, hvoraf flere har været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris og nogle har været udgivet enkeltvis eller i udvalg i dansk oversættelse, har digteren skrevet sin første digtsamling på dansk.Siden 1995 er han bosat i København.
Metaskulptur er en kritisk analyserende bog om, hvorfor og hvordan man i lyset af ny medieteori må justere forståelsen af et gammelt medie som skulptur, idet skulpturer også altid er billeder og derfor må udvide de kunsthistoriske begreber. Bogens eksempler går på tværs af skulpturhistorien i analyser, der lader antikke statuer mødes med amerikansk modernisme, og bl.a. påpeger mobilitet som tema i værker af Kirsten Ortwed og fremhæver stole som alletiders centrale skulpturmotiv, fra Bernini til Joseph Kosuth over Arne Jacobsen og Willy ØrskovLise Skytte Jakobsen, f. 1971, er lektor i kunsthistorie og ph.d. fra Aarhus Universitet. Har også udgivet OPHOBNINGER – Moderne skulpturelle fænomener (Rævens Sorte Bibliotek, 2005).
Den på Omø bosiddende filosof Jørgen Rasmussen har skrevet den første danske bog, der introducerer begrebet ø-filosofi, et forskningsfelt, som er dukket op internationalt i de senere år. Med mange kulturhistoriske nedslag handler bogen om situationen for de danske øer, som nærmest naturgivet er en del af det såkaldte udkants-Danmark. Men også med perspektiver for en fremtidig udvikling. Illustrationer i s/hv og farve.
Hele historien om musikeren og sangskriveren Benny Holst, der fylder 75 i år, og som begyndte sin karriere sammen med Povl Dissing i 60'erne og senere med Arne Würgler spillede op til modstand mod EU. Et begivenhedsrigt musikerliv har fundet sit aftryk i denne autoriserede biografi forsynet med et righoldigt billedmateriale og mange interviews.
Engageret og personlig biografi om den store franske eksistentialistiske filosof og nobelprismodtager.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.