Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af SBI-Forlag

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Erik Brandt & Martin Morelli
    282,95 kr.

    Vådrum hører til de mest kritiske rum i en bygning, både på grund af den direkte vandpåvirkning og den høje relative luftfugtighed, der ofte forekommer i længere perioder.Denne anvisning giver vejledning i planlægning, projektering og udførelse af vådrum i overensstemmelse med kravene i Bygningsreglement 2010.Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Anvisningen beskriver, hvordan gulve, vægge og installationer kan udføres, så bygningsreglementets krav er overholdt, og så der opnås størst mulig sikkerhed mod skader fra vand og fugt.Målgruppen er især byggeriets projekterende og udførende samt bygningsmyndighederne.Målgruppen er især byggeriets projekterende og udførende samt bygningsmyndighederne.

  • af Erik Brandt & Inge Faldager
    197,95 kr.

    De tre afløbsanvisninger (SBi-anvisning 255, 256 og 257) beskriver, hvordan afløbsinstallationer udføres i overensstemmelse med Bygningsreglementet og afløbsnormen DS 432:2009.Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.De tre anvisninger erstatter SBI-anvisning 185 om afløbsinstallationer.Ud over ændringer som følge af nye byggeregler og nye produkter og materialer, er behandlingen af følgende emner udvidet:* Lokal afledning af regnvand* Klimaændringer* Rottesikring* Afløb fra flade tage* Spildevandsafledning i det åbne land* Administrative forhold* CE-mærkning

  • af Erik Brandt & Inge Faldager
    207,95 kr.

    SBi-anvisning 255 beskriver afløbssystemer og retningslinjer for dimensionering af afløbssystemer i henhold til Bygningsreglement 2010 og derigennem DS 432:2009.Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Danner sammen med SBi-anvisning 256 og 257 den samlede anvisning for afløbssystemer, der erstatter SBi-anvisning 185.Anvisningen henvender sig til projekterende og udførende af afløbsinstallationer i nybyggeri eller eksisterende byggeri, eller som skal renovere eksisterende afløbsinstallationer

  • af Erik Brandt & Inge Faldager
    197,95 kr.

    SBi-anvisning 256 beskriver anlæg og komponenter, der indgår i afløbssystemer. Retningslinjer er relateret til Bygningsreglement 2010 og derigennem DS 432:2009.Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Danner sammen med SBi-anvisning 255 og 257 den samlede anvisning for afløbssystemer, der erstatter SBi-anvisning 185.Anvisningen henvender sig til projekterende, rådgivende og udførende, som har opgaver med afløbsinstallationer både i nybyggeri, eksisterende byggeri og ved renovering af eksisterende afløbsinstallationer.

  • af Birgit Rasmussen, Ernst Jan de Place Hansen, Lone Sigbrand, mfl.
    197,95 kr.

    SBi-anvisning 253 omhandler generelle krav og anbefalinger til indretning og funktion af nybyggede småhuse i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10).Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuelt kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse samt sommerhuse.Anvisningen omhandler både indretning af boligen og de nære omgivelser, herunder garager og udhuse, og beskriver de krav og anbefalinger, der er til en boligs funktionalitet og anvendelse.Anvisningen giver også eksempler på, hvordan boligadskillende vægge, etageadskillelser og indvendige vægge i boligen opbygges, så de overholder BR10’s brand- og lydtekniske krav.

  • af Thomas Cornelius
    257,95 kr.

    Denne anvisning omhandler generelle krav og anbefalinger til styrke og stabilitet af nybyggede småhuse, og anvisningens løsninger opfylder bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10) (Erhvervs- og Byggestyrelsen, 2010).Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuel kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse samt sommerhuse.

  • af Birgit Rasmussen & Claus Møller Petersen
    286,95 kr.

    Denne SBi-anvisning 243 beskriver byggetekniske løsninger til forbedring af lydisolationen af boligadskillende vægge og etagedæk i eksisterende etageboligbyggeri og rækkehuse med henblik på opfyldelse af lydbestemmelserne i Bygningsreglement 2010.Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Anvisningen indeholder illustrationer af byggetekniske detaljer, der belyser forbedringsmulighederne i ældre muret byggeri med træetageadskillelser, muret byggeri med støbte dæk og betonelementbyggeri samt rækkehuse.Anvisningen henvender sig til projekterende, producenter og entreprenører i byggebranchen og kan desuden anvendes som lærebog ved ingeniøruddannelser.

  • af Eva B. Møller
    318,95 kr.

    SBi-anvisning 240 beskriver byggetekniske løsninger til efterisolering af småhuses klimaskærm i henhold til Bygningsreglement 2010 (BR10) med særlig fokus på, at løsningerne er robuste og fugtteknisk forsvarlige.Småhuses primære bygningsdele; tag, ydervæg, kælder og terrændæk gennemgås i anvisningen sammen med de relevante efterisoleringsmuligheder og problemstillinger. Desuden behandles forhold ved samlinger mellem bygningsdele samt specielle detaljer som brystninger og tilslutning ved vinduer.For at forklare hvorfor nogle løsninger er robuste og andre risikofyldte, indeholder anvisningen også afsnit om varme- og fugtforhold i efterisolerede konstruktioner.

  • af Leon Buhl, Erik Brandt & Carsten Monrad
    270,95 kr.

    SBi-anvisning 236 er en del af SBi´s anvisningsserie om vandinstallationer og gør rede for valg og anvendelse af rør, armaturer, installationsgenstande og anlæg. Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 234, Vandinstallationer – funktion og tilrettelæggelse og SBi-anvisning 235, Vandinstallationer – dimensionering.Indtil 2005 udgjorde vandnormen det lovmæssige grundlag for vandinstallationer. Nu skal vandinstallationer udføres, så de opfylder de krav, som er anført i Bygningsreglement 2010.Hensigten med SBi's anvisningsserie om vandinstallationer er at beskrive, hvordan disse kan udføres i praksis i overensstemmelse med bygningsregle-mentets krav. Anvisningerne er udarbejdet til brug sammen med DS 439:2009, Norm for vandinstallationer.

  • af Lone Sigbrand & Philip Henrik Jensen
    96,95 kr.

    Denne SBi-anvisning 249 behandler indretning af boliger, så de er tilgængelige for personer med funktionsnedsættelser. Anvisningen behandler boligens omgivelser, indretning og indeklima. Ved at følge anvisningen sikrer man sig, at man lever op til både kravene om tilgængelighed i bygningsreglementet og Almenboligloven, som stiller krav, der rækker ud over bygningsreglementets bestemmelser.

  • - Planlægning, gennemførelse og dokumentation af ekstern granskning
    af Ernst Jan de Place Hansen, Niels-Jørgen Aagaard & Tommy Bunch-Nielsen
    187,95 kr.

    SBi-anvisning 246 - Granskning af byggeprojekter kan være nyttigt for kvaliteten af det færdige byggeri. Denne anvisning sigter mod at støtte især tværfaglig, ekstern granskning af byggeprojekter ved at beskrive, hvordan granskning kan planlægges, gennemføres og dokumenteres.Anvisningen henvender sig således til granskeren, men kan også med fordel lægges til grund ved indgåelse af aftaler om granskningsydelser.

  • af Erik Steen Pedersen & Klavs Feiberg Hansen
    113,95 kr.

    Ved ombygning af eksisterende ejendomme skal nugældende krav til de bærende konstruktioners sikkerhed være opfyldt.Denne SBi-anvisning 248 beskriver, hvordan det for murede etageejendomme er muligt at bestemme de styrkeegenskaber af murværket, som indgår i sikkerhedsvurderingen.Anvisningen er baseret på et forskningsarbejde, som er rapporteret i SBi 2015:02, Eksperimentel og teoretisk undersøgelse af ældre murværks styrkeegenskaber.Anvisningen er udarbejdet iht. BR10 og gælder også iht. BR15.

  • af Erik Steen Pedersen
    167,95 kr.

    SBi-anvisning 251 beskriver, hvordan vurdering af en eksisterende konstruktions sikkerhed kan gennemføres, og hvilke elementer vurderingen kan bestå af.Anvisningen vejleder i, hvornår sikkerheden af en konstruktion bør revurderes, hvilke elementer en revurdering bør indeholde, hvordan en hensigtsmæssig prøveudtagning kan foretages, og hvordan prøvningsresultater kan udnyttes i en bæreevnevurdering svarende til de nugældende regler.Hovedvægten er lagt på fastlæggelse af grundlaget for sikkerhedsvurdering på modstandssiden, typisk materialestyrker.Anvisningen er udarbejdet iht. BR10 og gælder også iht. BR15.

  • af Birgit Rasmussen & Claus Møller Petersen
    247,95 kr.

    SBi-anvisning 244 vedrører lydisolering af klimaskærmen i nyt og eksisterende boligbyggeri samt lignende bygninger. Anvisningen beskriver byggetekniske løsninger til udformning eller forbedring af klimaskærmen, så de opfylder bestemmelserne om akustisk indeklima i Bygningsreglement 2010.Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Når klimaskærmens lydisolation skal bestemmes, er den mest betydende komponent i klimaskærmen oftest vinduerne, som derfor har en central rolle i anvisningen.Anvisningen henvender sig til projekterende, byggevareproducenter og entreprenører i byggebranchen og kan ligeledes anvendes som lærebog ved bygge-tekniske uddannelser.

  • af Birgit Rasmussen, Torben Valdbjørn Rasmussen, Claus Møller Petersen & mfl.
    247,95 kr.

    SBi-anvisning 245 beskriver de grundlæggende bygningsakustiske begreber vedrørende lydisolering og principper for udbredelse af lyd i bygninger samt vurdering og måling af lyd i henhold til krav i Bygningsreglement 2010, kapitel 6.4, Akustisk indeklima.Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Anvisningen udgør det teoretiske grundlag i en serie af SBi-anvisninger om lydisolering af bygninger og er knyttet til SBi-anvisning 237, Lydisolering mellem boliger – nybyggeri, SBi-anvisning 243, Lydisolering mellem boliger – eksisterende byggeri, samt SBi-anvisning 244, Lydisolering af klimaskærmen, der alle giver praktiske eksempler på byggetekniske løsninger til lydisolering af bygninger.Anvisningerne henvender sig til projekterende, byggevareproducenter og entreprenører i byggebranchen og kan anvendes som lærebog ved byggetekniske uddannelser.

  • af Eva B. Møller
    318,95 kr.

    SBi-anvisning 239 behandler efterisolering af småhuse i henhold til Bygningsreglement 2010 (BR10), herunder særligt krav om forbedring af bygningsdeles varmeisoleringsevne ved renovering.Med udgangspunkt i småhuses typiske bygningsdele beskrives det i anvisningen, hvor det bedst kan betale sig at efterisolere, og hvor stort potentialet er for energibesparelse.Anvisningen henvender sig til byggeriets rådgivere og håndværkere, der skal vejlede småhusejere om, hvor og i hvilket omfang klimaskærmen kan efterisoleres, så man får størst energibesparelse for indsatsen, opnår et bedre indeklima og undgår byggeskader. Udførelse af efterisolering beskrives overordnet for at give en indikation af, hvor dyre de forskellige tiltag vil være.

  • af Ole Valbjørn
    248,95 kr.

    En beskrivelse af en metode til at gennemføre en tilstandsundersøgelse af bygninger med fugt og skimmelsvampevækst.SBi-anvisning 204 beskriver en metode til at gennemføre en tilstandsundersøgelse af bygninger med fugt og skimmelsvampevækst. På baggrund af en sådan undersøgelse vil bygningsundersøgeren med stor sikkerhed kunne pege på årsager til og forslag til løsninger af fugt- og skimmelsvampeproblemer i den undersøgte bygning. Anvisningen er blevet til som led i et stort tværfagligt forskningsprogram om skimmelsvampe, som SBi har gennemført i samarbejde med en lang række andre forskningsinstitutioner.

  • af Anne Pia Koch & Peter A. Nielsen
    197,95 kr.

    SBi-anvisning 205 beskriver midler og metoder til renovering af bygninger, der er angrebet af skimmelsvampe.Anvisning 205 knytter sig til SBi-anvisning 204, Undersøgelse og vurdering af fugt og skimmelsvampe i bygninger.Beskrivelser og vurderinger af metoderne bygger på oplysninger fra eksperter med baggrund i deres praktiske erfaringer, på litteraturundersøgelser samt praktiske undersøgelser i laboratorium og i bygninger af metodernes effekt. Ved renovering af ventilationsanlæg kan man i mange tilfælde anvende de samme metoder, men metoderne til renovering heraf er ikke udtømmende behandlet i denne anvisning.Anvisningen indledes med en introduktion til skimmelsvampe og er derefter opdelt i to dele. Første del er en beskrivelse af renoveringsprocessens faser fra planlægning over udførelse til drift og vedligeholdelse. Anden og længste del er praktiske vejledninger til renoveringsprocessen herunder tilstandsundersøgelse, kvalitetskontrol, sikkerhedsforhold og metoder til afrensning af skimmelvækst. Bilag A afslutter med eksempler på årsager til skimmelsvampevækst.Anvisningen henvender sig primært til fagfolk, der planlægger renovering af bygninger med skimmelsvampeangreb. Det vil sige rådgivere, udførende samt bygningsundersøgere med et godt kendskab til både skimmelsvampe og til byggetekniske forhold.

  • af Inge Mette Kirkeby, Kjeld Johnsen, Astrid Espenhain & mfl.
    152,95 kr.

    Gode råd til, hvordan man indrette nye og eksisterende vuggestuer og børnehaver, så børnene får et lys, der passer til hverdagens forskellige aktiviteter.For at opnå kvalitetslys i daginstitutionen, må man have et godt kendskab til udviklingen af barnets syn, så lyset kan indrettes efter de faser, det enkelte barn gennemlever i institutionstiden. Den indsigt giver SBi-anvisning 238 på let og overskuelig vis, samtidig med at den giver forslag og gode råd til, hvordan arkitekter, ingeniører, kommuner, pædagoger og forældre kan indrette nye og eksisterende vuggestuer og børnehaver, så børnene får et lys, der passer til hverdagens forskellige aktiviteter. Rådene gælder også valg af lysarmaturer, belysningsstyrke og krav til farvegengivelse i de forskellige rum og legesteder i institutionen, under afvejning i forhold til ønsket om et lavt energiforbrug.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.