Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Statens Byggeforskningsinstitut

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Erik Brandt & Martin Morelli
    443,95 kr.

    Vådrum hører til de mest kritiske rum i en bygning, både på grund af den direkte vandpåvirkning og den høje relative luftfugtighed, der ofte forekommer i længere perioder. SBi-anvisning 252 giver vejledning i planlægning, projektering og udførelse af vådrum i overensstemmelse med kravene i Bygningsreglement 2010. Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til. Anvisningen beskriver, hvordan gulve, vægge og installationer kan udføres, så bygningsreglementets krav er overholdt, og så der opnås størst mulig sikkerhed mod skader fra vand og fugt. Målgruppen er især byggeriets projekterende og udførende samt bygningsmyndighederne.

  • af Erik Steen Pedersen
    303,95 - 458,95 kr.

    Denne SBi-anvisning 231 omhandler dimensionering og udførelse af fundering for mindre bygninger iht. Bygningsreglement 2010 og Eurocode 7 (DS/EN 1997-1:2007 og DS/EN 1997-2:2007). Anvisningen gælder også iht. BR15.Anvisningen tager sigte på mindre bygninger med eller uden kælder, som opføres i sædvanlige materialer og i traditionel udformning, hvor de dominerende kræfter på fundamenterne er lodret last, der føres ned gennem vægge eller søjler. Eksempler på sådanne bygværker er lav boligbebyggelse, kontor- og institutionsbyggeri samt lettere huse og haller til industri og oplagring m.m.Illustrationerne sigter primært mod at belyse det konkrete geotekniske aspekt og er derfor ikke dækkende med hensyn til konstruktionsdetaljer, der falder uden for det geotekniske emne.Anvisningen henvender sig til byggeriets rådgivende og projekterende parter samt studerende.

  • af Ernst Jan de Place Hansen
    638,95 kr.

    Ny udgave af SBi-anvisning 272 forventes september 2020. (978-87-563-1934-8)SBi-anvisning 272 forklarer og fortolker bestemmelserne i Bygningsreglement 2018 (BR18) gældende fra 1. juli 2018.

  • af Erik Brandt
    319,95 - 443,95 kr.

    SBi-anvisning 227 handler om forebyggelse af korrosion i vvs-installationer, der hvert år er årsag til omfattende og kostbare skader i byggeriet. Anvisningen indledes med en generel indføring i mekanismerne bag korrosion i vvs-installationer og kvalitetssikring af brugsvandet. Efterfølgende gennemgås korrosionsforhold og forholdsregler mod korrosion for forskellige installationstyper: Brugsvands- og afløbsinstallationer, anlæg til behandlet vand, centralvarmeanlæg, dampanlæg, fjernvarme- og fyringsanlæg samt solvarmeanlæg og kølesystemer. Også korrosionsforholdene udvendigt på rør i bygninger gennemgås med særligt fokus på rørinstallationer i svømmehaller.Anvisningen er ajourført i overensstemmelse med DS 432:2009 og DS 439:2009 og er rettet mod byggeriets projekterende og rådgivende parter, vvs-installatører samt studerende.

  • af Leon Buhl, Erik Brandt & Carsten Monrad
    228,95 - 400,95 kr.

    SBii-anvisning 235 er en del af SBi´s anvisningsserie om vandinstallationer og behandler dimensionering af vandinstallationer. Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 234, Vandinstallationer – generelle forhold og SBi-anvisning 236, Vandinstallationer – rør og anlæg. Indtil 2005 udgjorde vandnormen det lovmæssige grundlag for vandinstallationer. Nu skal vandinstallationer udføres, så de opfylder de krav, som er anført i Bygningsreglement 2010. Hensigten med SBi's anvisningsserie om vandinstallationer er at beskrive, hvordan disse kan udføres i praksis, så de opfylder bygningsreglementets krav. Anvisningerne er udarbejdet til brug sammen med DS 439, Norm for vandinstallationer.

  • af Leon Buhl, Erik Brandt & Carsten Monrad
    271,95 - 448,95 kr.

    Denne SBi-anvisning 234 er en del af SBi´s anvisningsserie om vandinstallationer og behandler de generelle forhold ved vandinstallationer, herunder projektering, kvalitetssikring samt drift og vedligehold. Desuden redegør anvisningen for de generelle forhold vedrørende isolering, forebyggelse af skader og støjgener samt måling af vandforbrug. Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 235, Vandinstallationer – dimensionering og SBi-anvisning 236, Vandinstallationer – installationsdele og anlæg. Indtil 2005 udgjorde vandnormen det lovmæssige grundlag for vandinstallationer. Nu skal vandinstallationer udføres så de opfylder de krav, som er anført i Bygningsreglement 2010. Hensigten med SBi's anvisningsserie om vandinstallationer er at beskrive, hvordan disse kan udføres i praksis, så de opfylder bygningsreglementets krav. Anvisningerne er udarbejdet til brug sammen med DS 439:2009, Norm for vandinstallationer.

  • af Jørgen Christiansen, Kaj Ovesen, Finn Schmidt-Jørgensen & mfl.
    125,95 kr.

  • af Dan Hoffmeyer
    97,95 - 148,95 kr.

    Akustisk indeklima eller lydforhold har afgørende betydning for børns og voksnes læringsvilkår og arbejdsmiljø i skoler og daginstitutioner. Anvisningen indeholder bestemmelser og anbefalinger for lydforhold i undervisnings- og daginstitutionsbygninger med det formål at supplere funktionskrav og konkrete værdier i Bygningsreglement 2008. Desuden indeholder anvisningen et afsnit med anbefalinger for lydforholdene i skoler med åbenplanindretninger.Lydbestemmelser i SBi-Anvisning 218 kan anvendes både ved nybyggeri, ombygning og nyindretning af undervisnings- og daginstitutionsbygninger. Anvisningen henvender sig til bygherrer, kommuner, rådgivere, udførende og leverandører i forbindelse med projektering og opførelse af undervisnings- og daginstitutionsbygninger samt til ledere og medarbejdere i undervisnings- og daginstitutioner.

  • - Udarbejdelse og kontrol af statisk dokumentation
    af Niels-Jørgen Aagaard & Bent Feddersen
    400,95 kr.

    Sbi-anvisning 223 beskriver udarbejdelse og kontrol af den dokumentation, der knytter sig til et bygværks bærende konstruktioner i henhold til Bygningsreglementet.Sammensætning, indhold og udformning af de enkelte dokumenter beskrives, og sættes i relation til byggeriets praksis i hele processen fra planlægning over projektering til udførelse af bygværket.Desuden giver anvisningen et historisk oprids af udviklingen vedrørende dokumentation af bærende konstruktioner med vægt på de senere års internationalisering af normer, mere komplekse organisering af byggeprocessen og udbredelsen af stadigt mere avancerede IKT-systemer til udførelse af statiske beregninger.Anvisningen er rettet mod byggeriets projekterende og udførende parter samt bygherrer og myndigheder. Anvisningen kan også anvendes som lærebog ved ingeniøruddannelser.

  • af Torben Valdbjørn Rasmussen & Asta Nicolajsen
    97,95 - 188,95 kr.

    Energibestemmelserne i bygningsreglementerne, som trådte i kraft 1. januar 2006, har ført til en skærpet opmærksomhed på klimaskærmens lufttæthed. Denne SBi-anvisning 214 indeholder en vejledning i, hvordan man opbygger en lufttæt klimaskærm. Anvisningen gør ligeledes rede for sammenhængen mellem lufttæthed, energiforbrug og indeklima i en bolig. Den illustrerer, hvordan man etablerer det såkaldte tæthedsplan og omtaler metoder til måling af klimaskærmens lufttæthed. I en række illustrerede eksempler vises hvordan tæthedsplanet etableres i udvalgte bygningsdele og, hvordan tæthedplanet overføres mellem bygningsdele. Anvisningen henvender sig til både projekterende og udførende.

  • - Beregning
    af H. J. Larsen & H. Riberholt
    253,95 kr.

    Denne SBi-anvisning 210 behandler materialer til trækonstruktioner og beregning af sædvanlige elementer og konstruktioner. Anvisningen henvender sig til projekterende og ingeniørstuderende.Anvisningen erstatter anvisning 193 fra 2000. Den nye anvisning har justeret en lang række formler og tabeller efter ændringer i normerne:- Norm for trækonstruktioner (DS 413:2003) med tillæg 2 (2004)- Norm for sikkerhedsbestemmelser for konstruktioner (DS 409) med tillæg 1 (2003) og tillæg 2 (2004)Anvisningen har et nyt afsnit om systemeffekter. Systemeffekter optræder i konstruktioner hvor svigt i de enkelte konstruktionsdele ikke nødvendigvis fører til svigt i den samlede konstruktion, og der derfor kan stilles lempeligere krav til de enkelte konstruktionsdele.Den nye anvisning giver også en mere grundig behandling af spærkonstruktioners stabilitet, ligesom beregningsmetoderne for normalkraftpåvirkede konstruktionsdele er forbedret. Flere nye træbaserede produkter bliver også omtalt i anvisningen.

  • af Ernst Jan de Place Hansen
    319,95 kr.

    Tagboliger er særligt udsat for vind og vejr i kraft af deres placering øverst i en bygning. De skal derfor opføres med ekstra omhu for at sikre de enkelte bygningsdeles og bygningens funktion i deres levetid.I SBi-anvisning 226 gennemgås de enkelte bygningsdele: klimaskærmen, tagkonstruktionen, bygningens funktion samt indeklima og installationer. Der er fokuseret på de områder der giver særlige byggetekniske udfordringer når tagboliger skal opføres: konstruktion, brand, lyd og adgangsforhold.Anvisningen henvender sig primært til professionelle rådgivere, men også embedsmænd og professionelle bygningsejere kan med fordellæse med.Anvisningen er en del af et tagboligprojekt, hvorSBi-anvisning 225, Etablering af tagboliger, gennemgårbeslutningsfasen fra ide til realisering.

  • af Torben Valdbjørn Rasmussen
    188,95 kr.

    SBi-anvisning 229, Byggematerialer med asbest, er et katalog over kendte asbestholdige byggematerialer, der har været anvendt i dansk byggeri i perioden fra ca. 1900 til 1990. Anvisningen henvender sig til bygningsejere, byggeriets rådgivende og projekterende parter samt udførende entreprenører og håndværkere. Anvisningen kan også anvendes som lærebog.

  • af Lone Sigbrand & Søren Ginnerup
    188,95 kr.

    SBi-anvisning 250 fokuserer på at skabe lige vilkår i det byggede miljø, så alle mennesker uanset funktionsevner tilgodeses.Det har stor betydning for ligeværdigheden i det byggede miljø, at tilgængelighed er tænkt ind som en integreret del af arkitekturen.Det forbedrer kvaliteten, reducerer risikoen for senere dyre ombygninger, og det skaber øget trivsel og ligeværdighed for alle i det byggede miljø.Anvisningen understøtter målsætningen i Bekendtgørelse af byggeloven om at fremme tilgængeligheden i byggeriet for personer med handicap

  • af Lone Sigbrand & Philip Henrik Jensen
    188,95 - 278,95 kr.

    I SBi-anvisning 222 begrundes og anbefales en række tilgængelighedskrav til almindelige boliger med udgangspunkt i Bygningsreglement 2008 (BR08). De anbefalede mål er typisk større end myndighedskravene. Der bliver desuden henvist til en række nationale og internationale undersøgelser om tilgængelige boliger.Anbefalingerne er væsentlige for såvel planlægning og projektering af nybyggeri som for om- og tilbygninger i den eksisterende boligmasse. Anvisningen er rettet til byggeriets aktører: arkitekter, planlæggere, byggesagsbehandlere, bygherrerådgivere, boligselskaber samt byggevareproducenter.

  • - Nybyggeri
    af Birgit Rasmussen, Dan Hoffmeyer & Claus Møller Petersen
    278,95 kr.

    SBi-anvisning 237 beskriver byggetekniske løsninger til opfyldelse af krav til lydisolering af boligadskillende vægge og etagedæk i henhold til Bygningsreglement 2010 svarende til lydklasse C i DS 490:2007. Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Beregning af luft- og trinlydisolation er foretaget for udvalgte løsninger.Anvisningen indeholder illustrationer af byggetekniske detaljer, der belyser de lydtekniske forhold for samlinger ved tag, etageadskillelser og terrændæk. Anvisningen henvender sig til projekterende, producenter og entreprenører i byggebranchen og kan anvendes som lærebog ved ingeniøruddannelser.

  • af Torben Valdbjørn Rasmussen
    188,95 kr.

    Denne SBi-anvisning 228 behandler håndtering af asbestholdige materialer i bygninger iht. blandt andet Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1502 af 21. december 2004 om asbest og At-vejledning C.2.2. Læseren får den faglige indsigt, der er nødvendig til at vurdere og udføre en arbejdsopgave i bygninger med asbest på en sikker og sundhedsmæssig forsvarlig måde. Anvisningen giver et overblik over gældende lovgivning og vejledninger på området, ligesom metoderne til bestemmelse af asbest beskrives sammen med retningslinjerne for korrekt prøvetagning, indkapsling, forsegling, nedrivning og deponering af asbestholdige materialer.Anvisningen er knyttet til SBi-anvisning 229, Byggematerialer med asbest, der er et katalog over kendte asbestholdige materialer, som kan findes i danske bygninger. SBi-anvisning 228 og 229 afløser til sammen SBi-anvisning 153, Asbestholdige materialer i bygninger, fra 1986.Anvisningen henvender sig til bygningsejere, byggeriets rådgivende og projekterende parter samt udførende entreprenører og håndværkere. Anvisningen kan også anvendes som lærebog.

  • af Karl Terpager Andersen
    377,95 kr.

    Buoyancy-driven ventilation is a part of natural ventilation, where wind forces may participate, but only buoyancy-driven ventilation (i.e. driven by the difference between outdoor and indoor air density) is considered in this book. The buoyancy-driven part is to some extent complicated from a theoretical point of view and requires a well-founded theory ased on the fundamental flow equations to ensure reliable results.In the book, a model is set up for a room with two openings to the surroundings and with a uniform indoor temperature. From this basic model, variants are developed for rooms with several openings and/ or with a stratified indoor temperature. Further, for each variant, versions are set up where the difference between outdoor and indoor air density, or the difference between the indoor and outdoor temperature, or the net heat input rate is the independent thermal variable. The scope of application is determined, and the opening area ratios are analysed with the aim to obtain optimal ventilation conditions.The book is of interest for building engineers who are or want to specialise in natural ventilation, to undergraduates who wish to have natural ventilation as their special subject, and to postgraduates who work with subjects where it is relevant to involve buoyancydriven ventilation. For undergraduates in general, especially Chapters 2 and 3 are of interest.

  • - Systemer og dimensionering
    af Erik Brandt & Inge Faldager
    357,95 - 443,95 kr.

    ​SBi-anvisning 255 beskriver afløbssystemer og retningslinjer for dimensionering af afløbssystemer i henhold til Bygningsreglement 2010 og derigennem DS 432:2009. Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til. Anvisningen henvender sig til projekterende og udførende af afløbsinstallationer i nybyggeri eller eksisterende byggeri, eller som skal renovere eksisterende afløbsinstallationer.

  • af Inge Mette Kirkeby, Lone Sigbrand, Philip Henrik Jensen, mfl.
    271,95 kr.

    ​SBi-anvisning 263 samler og fremhæver de vigtigste forhold med hensyn til at skabe plejeboliger med fysiske rammer for personer med demenssygdomme, der fremmer deres trivsel og livskvalitet. Anbefalingerne i anvisningen er baseret på national og international forsknings- og erfaringsbaseret viden.

  • af Torben Valdbjørn Rasmussen
    314,95 kr.

    SBi-anvisning 247 omhandler radonsikring af eksisterende bygninger.Anvisningen giver eksempler på, hvordan indtrængning af radon reduceres, så man efterlever anbefalingerne i Bygningsreglement 2010 (Erhvervs- og Byggestyrelsen, 2010).Eksemplerne er baseret på tiltag, som anvendes i dag. Der er dog stadig behov for, at byggebranchen og materialeleverandører udvikler og afprøver nye løsninger, som er lette at anvende i eksisterende bygninger.Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 232, Radon - kilder og måling (Rasmussen & Wraber, 2010), der mere fyldestgørende redegør for radonproblematikken og anviser metoder til måling af radon i bygninger, samt SBi-anvisning 233, Radonsikring af nye bygninger, (Rasmussen, 2010), der beskriver anvendelsen af tre principper, som kan benyttes i nye bygninger.

  • af Inge Mette Kirkeby, Lone Sigbrand, Philip Henrik Jensen, mfl.
    271,95 kr.

    ​SBi-anvisning 259 er den første af to nye SBi anvisninger om indretning af plejeboliger for personer med demenssygdomme. Anvisningen er rettet mod de tidlige faser af planlægning, en ombygning eller et nybyggeri af plejeboliger for personer med demens og gennemgår en række spørgsmål, som det indledningsvis i byggeprocessen er vigtigt at tage stilling til.Fokus for SBi-anvisning 259 er de særlige tiltag, der bør være til stede i et plejecenter samt i den enkelte plejebolig for, at personer med demenssygdomme kan trives og få mest mulig livskvalitet. Målgruppen for anvisningen er private og offentlige bygherrer og deres rådgivere.

  • af Helle Vibeke Andersen
    368,95 kr.

    Denne anvisning er 2. udgave af SBi-anvisning 241, Undersøgelse og vurdering af PCB i bygninger fra 2013, og beskriver, hvordan man undersøger og vurderer PCB i bygninger.Undersøgelserne kan være initieret af, at bygningen er mistænkt for at have et sundhedsmæssigt utilfredsstillende indeklima, eller at bygningen skal renoveres eller rives ned.Anvisningen indeholder en vejledning til den del af Miljøministeriets affaldsbekendtgørelse, der omhandler PCB i bygninger. Dertil kommer bl.a. en opdatering af Sundhedsstyrelsens og Arbejdstilsynets vejledende aktionsværdier i relation til indeluften.Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 242, Renovering af bygninger med PCB, der gennemgår, hvordan en PCB-renovering forløber, og gør rede for mulige afhjælpningsmetoder og praktiske aspekter forbundet med renoveringen, herunder affaldshåndtering og beskyttelse af mennesker og miljø.Begge anvisninger henvender sig til professionelle bygherrer, rådgivere og udførende. Anvisningerne bygger på byggebranchens erfaringer og den aktuelle forskningsbaserede viden.

  • af Jørgen Munch-Andersen
    368,95 kr.

    SBi-anvisning 215 behandler dimensionering af glas som udfyldende element i klimaskærmen, det vil sige vinduer, facader og tage. Den indeholder de informationer, man normalt vil finde i en norm, men også andre oplysninger, der kan være nyttige ved dimensionering af glas. Anvisningen er udarbejdet i overensstemmelse med DS 409:2006, men vil også uden videre kunne anvendes i forbindelse med Eurocodes med tilhørende danske nationale annekser.Der behandles almindeligt floatglas, hærdet glas og varmeforstærket glas, og det beskrives, hvordan flere glaslag samvirker i lamineret glas og termoruder. Anvisningen bygger på de principper, som det forventes, at den kommende CEN-standard vil benytte.

  • af Claus Reinhold, Steen Traberg-Borup, Anette Hvidberg Velk & mfl.
    208,95 - 278,95 kr.

    Lysstyring anvendes for at forhindre, at der bruges mere energi til kunstlys end nødvendigt, samtidig med at brugernes behov tilgodeses. Denne anvisning behandler de muligheder, der er for at sikre brugernes tilfredshed og lysstyringssystemets funktion. SBi-anvisning 220 indeholder vejledninger i valg af systemløsninger til automatisk lysstyring. Desuden vejledes i, hvordan de valgte systemer beskrives, så kommunikationen mellem alle involverede parter er klar. Endelig gives råd om indregulering og afprøvning af systemerne samt den efterfølgende instruktion af brugerne.

  • af Kjeld Johnsen & Jens Christoffersen
    287,95 - 408,95 kr.

    I de seneste år har der været stigende opmærksomhed på at udnytte dagslyset i bygninger til mere end at tilføre brugerne æstetiske og oplevelsesmæssige kvaliteter. Dagslyset er også blevet en vigtig faktor i bestræbelserne på at reducere elforbruget til belysning. I energiberegninger bruger man ofte dagslysfaktoren som et simpelt mål for, hvor meget dagslyset kan bidrage til at dække lysbehovet i et rum. SBi-anvisning 219 beskriver, hvordan man kan fastlægge dagslysfaktoren i et rum eller en zone til brug for energirammeberegninger og til at eftervise overholdelsen af Bygningsreglementets vejledning vedrørende kriterier for tilstrækkeligt lys på arbejdspladser.

  • af Erik Brandt
    443,95 kr.

    Bygningsreglementet indeholder krav om, at bygninger skal udformes, så vand og fugt ikke medfører skade.Alligevel fører fugt i bygninger hvert år til omfattende og kostbare skader. Denne anvisning har til formål at reducere antallet af skader ved at gøre vores bygninger mere fugtsikre – både ved nybyggeri og renovering.Denne SBi-anvisning 224 indeholder grundlæggende oplysninger om luftfugtighed, materialernes fugtligevægtstilstand og beregning af fugttransport. Desuden giver den en gennemgang af, hvordan en række almindeligt anvendte bygningsdele kan udformes fugtteknisk korrekt. Anvisningen henvender sig både til projekterende, rådgivere og udførende. Det er hensigten, at læseren ved hjælp af anvisningen bliver i stand til også at bedømme andre konstruktioner end de viste, samt til at foreslå udbedring af konstaterede fugtskader.Anvisningen indeholder mange eksempler på udformning af konstruktionerne i kældre, krybekældre, terrændæk, ydervægge, vinduer og tage samt sammenbygning mellem disse.

  • af Ernst Jan de Place Hansen
    248,95 - 368,95 kr.

    SBi-anvisning 225 - Etablering af tagboliger er en stor beslutning, uanset om man er en lille eller stor bygherre, og uanset hvilken ejerform man har. Denne anvisning gennemgår de arkitektoniske, juridiske og økonomiske aspekter ved etablering af tagboliger. Desuden behandler anvisningen realiseringsfasen fra projektering via myndighedsbehandling, udførelse og aflevering til ibrugtagning.Anvisningen henvender sig primært til beslutningstagere, men kan læses af alle med interesse for emnet tagboliger.

  • - handicaphensyn og tilgængelighed
    af Christian Woetmann Nielsen & Philip Jensen
    124,95 kr.

  • - forbrug af fossile brændsler og emission af CO2 og SO2
    af Klaus Hansen, Hanne Krogh & Helene H. Knudsen
    126,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.