Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Projektudvikling af fast ejendom er en håndbog, der beskæftiger sig med de fagområder, der er relevante ved udviklingen af et succesfuldt ejendomsprojekt. Ud fra en forretningsmæssig synsvinkel giver håndbogen et samlet overblik over udfordringer og problemstillinger. Kernen i projektudviklingen af fast ejendom er den gode idé, der gør det muligt at øge værdien af en fast ejendom ved at ændre dens anvendelse - men en idé er kun god, hvis man kender de juridiske spilleregler. Derfor gør forfatterne især meget ud af de enkelte juridiske emnekredse såsom fx udbuds-, plan-, miljø-, moms- og entrepriseretlige problemstillinger.
Hvidvaskloven reguleres væsentligt i disse år. Få overblik over regelsættet i den nye lovkommentar.Hvidvaskreguleringen er siden den første lov i 1993 blevet stadig mere omfattende. I dag er finansiering af terrorisme også omfattet, kredsen af virksomheder og personer, der er omfattet af loven, er udvidet og 2006-loven udvidede kravene til legitimation m.v.Bogen er en kommentar til hvidvaskloven fra 2006 med lovændringen fra 2007 om forordningen om oplysninger om indbetaler ved pengeoverførsler. Den omtaler også relateret regulering i anden lovgivning.Kommentaren er både en juridisk lovkommentar, en generel orientering om området og et hjælpemiddel til at administrere lovens krav i praksis.
Bogen handler om fradragsretten i dansk skatteret, også kaldet Det skatteretlige Driftsom-kostningsbegreb, og beskæftiger sig med hvilke udgifter der kan fradrages i den skatte-pligtige indkomst.Fradragsretten reguleres i dag stadig efter statsskattelovens § 6 fra 1903, men driftsom-kostningsbegrebet er dog løbende udviklet gennem praksis og supplerende lovgivning. Alligevel er der i dag stadig ofte usikkerhed om, hvad der reelt er fradragsberettiget, og hvad der ikke er.Bogen beskriver især to aspekter af fradragsretten. Det ene er, hvornår udgifter er fra-dragsberettigede, når man som virksomhed etablerer eller udvider sin virksomhed eller når man som privatperson etablerer eller udvider sit indtægtsgrundlag. Det andet er, hvornår udgifter, der normalt karakteriseres som private udgifter, kan skifte karakter til fradragsberettigede udgifter eller omvendt. Endelig beskrives den grundlæggende fra-dragsregel i statsskattelovens § 6, stk. 1, litra a og stk. 2 mere generelt.Bogen henvender sig især til skatterådgivere, skattemyndigheder og domstole, men også skatteydere, der har brug for at finde ud af, hvornår en udgift kan fradrages, kan anvende bogen.Forfatteren er ph.d. Jane Ferniss, adjunkt ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet, der også er uddannet skatterevisor - Statsskatteforvaltningens Diplomuddannelse samt spyd-spids i selskabsskatteret fra Danmarks Forvaltningshøjskole i Århus. Forfatteren har tidli-gere i en årrække arbejdet i SKAT. Bogen udgør forfatterens ph.d.-afhandling.
Bogen beskriver hvorledes virksomheders juridiske afdelinger kan gribe arbejde med legal risk management an i praksis og giver et overblik over de juridiske risici, som internationale virksomheder ofte er underlagt.Bogen indeholder en lang række eksempler og sigter på at inspirere og give anbefalinger til virksomhedsjurister, således at juridisk afdelings budget og de knappe ressourcer udnyttes optimalt.Første del af bogen beskriver;* arbejdet med god corporate governance og enterprise risk management,* opbygning, tilpasning og optimering af virksomhedens juridiske afdeling,* valg, brug og kontrol af og med eksterne juridiske rådgivere,* generelle karakteristika ved et velfungerende legal risk management-system.Anden del af bogen giver konkrete anbefalinger til indholdet af legal risk management-programmer inden for følgende områder:* Structual risk management* Regulatory risk management og brug af compliance-programmer* Contractual risk management* Litigation risk management* Document risk management* Political risk managementDen primære målgruppe for bogen er virksomhedsjurister ansat i virksomheder med internationale aktiviteter, men også bl.a. compliance officers, risk managers, revisorer og controllere kan have udbytte af at læse bogen.Forfatteren er Jon Iversen, Advokat, LL.M., MBA og Head of Legal, CEE & Asia i medicinalvirksomheden Actavis.
Der indgås mange ægtepagter og aftaler mellem ægtefæller med henblik på separation og skilsmisse og som ægtepagter. Da der er tale om økonomiske forhold, har dispositionerne betydning mange år fremover.Det overordnede tema i bogen er, hvordan familieretten og aftaleretten mødes, når det gælder ændring eller tilsidesættelse af ægtepagter samt bodelings- og bidragsaftaler. Fremstillingen er centreret om begrebet ”urimelig”, et nøgleord om sådanne muligheder. Også urimelige virkninger af legale delingsregler behandles. De familieretlige og aftaleretlige lovregler og deres anvendelse gennemgås udførligt. Forfatterne giver desuden et billede af de mange reformer på familierettens område, og deres betydning for bedømmelsen af ægtefælleaftaler. Der afsluttes med retspolitiske overvejelser.
Bogen omhandler de nye regler om digital tinglysning vedrørende fast ejendom. Den er udarbejdet med henblik på undervisningen på universiteter og højere læreanstalter og giver praktikere en indføring i det nye digitale tinglysningssystem samt en opdatering med seneste retspraksis.I bogen gennemgås tinglysningslovens ejendoms- og rettighedsbegreber og deres sammenhæng med udstykningsloven og anden lovgivning. Desuden behandles tredjemandsproblemer vedrørende omsætning af fast ejendom med hovedvægten lagt på sikringsakter, prioritets- og gyldighedsvirkning.Bogen indeholder endvidere afsnit om fremgangsmåden ved digital tinglysning - herunder brugen af digital signatur, fuldmagtsordning og anmelderordning - om tingbogslegitimation, automatisk og manuel prøvelse samt om aflysning af rettigheder og rettelse af tingbogen.Peter Mortensen er dr. jur. og professor i formueret ved Københavns Universitet. Han var sagkyndigt medlem af Justitsministeriets Tinglysningsudvalg ved afgivelsen af den betænkning, der ligger til grund for reglerne om digital tinglysning.
Ordbogen indeholder bl.a.4200 opslagsord med 4700 oversættelser på britisk, amerikansk og IAS/IFRS engelsk15400 ordforbindelser på dansk med flere oversættelser til engelsk, når der er forskel mellem britisk, amerikansk og IAS/IFRS engelskForslag til oversættelse af termer, der relaterer sig til danske forholdDefinitioner af opslagsordTillæg med regnskabsskemaer dansk-engelsk.
Hvordan oprettes et testamente eller hvilke arveregler gælder ved et dødsfald? Håndbogen Dødsfald og dødsboer giver et godt indblik i disse og mange andre spørgsmål. Bogen gennemgår dødsfaldskriterierne og reglerne for ligsyn, transplantation, arv, de forskellige former for testamenter og skifterettens behandling af et dødsbo. Spørgsmål om formueforhold mellem ægtefæller, bortblevne personer, børn født udenfor ægteskab, afdødes pensionsordninger, bo- og tillægsboafgift, afdødes skat i dødsåret og dødsbobeskatning er andre regler, der behandles i bogen. Bogen fungerer som et opslagsværk og henvender sig til private og professionelle - herunder pårørende til afdøde, ansatte i byretternes skifteafdelinger, sekretærer på advokatkontorer og bedemænd.
Både reglerne om gældssanering og reglerne om gældseftergivelse er ændret på væsentlige punkter i efteråret 2005. "Insolvensret - gældssanering" behandler såvel kendte problemstillinger på gældssaneringsområdet som de nye regler, der trådte i kraft 1. oktober 2005. I tilknytning til behandlingen af konkurslovens regler om gældssanering beskrives reglerne om gældseftergivelse i henhold til opkrævningsloven, eftergivelsescirkulæret og inddrivelsesvejledningen. "Prøvelse af fordringer", håndtering af børns indtægter og børnerelaterede udgifter, genoptagelse af gældssaneringssagen og iværksættergældssanering er eksempler på problemstillinger, der ikke i nævneværdigt omfang har været behandlet før. Bogen er forsynet med noter, korte referater af gældssaneringskendelser, udførlig litteraturfortegnelse og stikordsregister.
Ordbogen er beregnet som hjælpemiddel i flere situationer:- læsning og forståelse af regnskabstekster og faglitteratur på engelsk- oversættelse af regnskabstekster fra engelsk til dansk- skriftlig produktion af regnskabstekster på engelsk og dansk- korrektur af regnskabstekster på engelsk og danskOrdbogens indhold:- 5.893 opslagsord på britisk, amerikansk og internationalt (IFRS) engelsk med definitioner og oversættelser til dansk- 20.923 ordforbindelser på engelsk med oversættelser til dansk- 6.034 synonymer og 1.031 antonymer til engelske opslagsord og danske oversættelser- 170 kildeangivelser, regnskabsopstillinger på engelsk og danskOrdbogens målgruppe:- revisorer samt ledere og medarbejdere på alle niveauer i økonomifunktionen i private og offentlige virksomheder- translatører, oversættere og sprogrevisorer- økonomi- og sprogstuderendeOrdbogens forfattere:- Sandro Nielsen, lektor, ph.d., translatør, Center for Leksikografi, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet- Lise Mourier, lektor, cand.interpret., translatør, Institut for Internationale Sprogstudier og Vidensteknologi, Copenhagen Business School- Henning Bergenholtz, professor, dr.phil.habil., Center for Leksikografi, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet
En utraditionel og morsom fremstilling af fremtrædende skikkelser, som tegnede advokatstanden i det 20. århundrede. For den interesserede læser, som ønsker et blik bag kapperne. Fyldige personbeskrivelser og rammende citater og anekdoter.»De enkelte afsnit er skrevet med stor indføling og med sans for i velvalgte sætninger at fortælle, hvordan de forskellige advokater var, og hvilket virke de havde.«- Lennart Ricard, advokat, Advokaten, nr.10, 2007.
Voldgiftstekster indeholder de vigtigste retsakter for voldgift i international og national sammenhæng.Af internationale retsakter er der medtaget de centrale regelsæt fra UNCITRAL, herunder New York-konventionen og Modelloven om voldgift, og fra IBA, herunder om bevisoptagelse og habilitet. Hertil kommerprocesreglerne for de mest anvendtevoldgiftsinstitutioner i England & Wales, Frankrig, Sverige, Norge, Tyskland, Schweiz, USA, Kina ogSingapore og Danmark samt adresser og anbefalede voldgiftsklausuler for disse institutioner. Endvidere indeholder tekstsamlingen voldgiftslovenefra de nævnte lande.Bogen er velegnet for advokater, dommere, erhvervsjurister. Men andre med interessefor international handelsvoldgift kan også få gavn af tekstsamlingen.
Lov om visse erhvervsdrivende virksomheder regulerer en række virksomhedsformer, der ikke er omfattet af aktie-og anpartsselskabslovene eller erhvervsfondsloven. F.eks. andelsselskaber, foreninger og andre selskaber med begrænset ansvar og desuden visse interessentskaber og kommanditselskaber. Loven har til formål at skabe åbenhed om de omfattede virksomhedsformer gennem krav om registrering og offentliggørelse af vedtægter, ledelsesforhold og årsrapporter m.v.Bogen er en lovkommentar, der beskæftiger sig med lovens fortolkning og administration. Den henvender sig derfor især til erhvervslivets rådgivere, bl.a. advokater og revisorer, samt iværksættere og mindre erhvervsdrivende.Denne 2. udgave omtaler de væsentligste ændringer af loven siden 1. udgaven fra 1995. Bl.a. den seneste lovændring i 2006, der indførte regler om fusion og spaltning samt mulighed for uformel opløsning af virksomheder med begrænset ansvar. Derudover gennemgår bogen en række principielle kendelser og afgørelser, som er truffet af Erhvervsankenævnet og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Endelig omtales de senere års nye begreb inden for erhvervsretten - kapitalfonde - der har givet anledning til særlige afgrænsningsspørgsmål i forhold til loven.Forfatterne er kontorchef Jytte Heje Mikkelsen og advokatfuldmægtig Søren Olrik Eklund, samt specialkonsulenterne Anette Dybdal Fenger og Lars Hammer-Jespersen, der alle i en årrække har været ansat i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.