Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Når vi mister en af vores kære, sætter vi flaget på halv. På den måde markerer vi over for omverdenen, at nogen er død, og vi gør opmærksom på vores sorg. Flaget tager vi ned igen, men livet fortsætter med flaget på halv. Sorgen og savnet bliver ved med at være til stede. For de fleste er den efterfølgende tid svær at komme igennem. Verden har ændret sig, og pludselig skal livet fortsætte uden ham/hende. I et ærligt og vedkommende sprog sætter bogens forfatter ord på de følelser og stemninger, der præger situationen efter et dødsfald; savnet af den døde, ensomheden, vreden over at livet ubekymret går videre, skyldfølelsen, tomheden. Bogen er skrevet til dem, der står tilbage efter et dødsfald. Men bogen vil også være oplagt for læsere, der er i tæt kontakt med efterladte. Med flaget på halv er bygget op af små afsnit og illustreret med sort-hvide stemningsfyldte fotografier. Mette Marklund er læge og er underviser andre læger i etik.
Den Danske Klosterrute – Fra Slangerup til Roskilde” er en komplet guide til ture på Den Danske Klosterrute i Naturparken mellem Slangerup og Farum og gennem landsbyer, nye bydannelser, skove og det åbne land frem til den smukke Roskilde Fjord. Denne del af Klosterruten slutter i den historiske by Roskilde med domkirken, som står på UNESCOs verdensarvsliste. Hele strækningen er på ca. 114 km.Bogen rummer omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, fortegnelser over overnatnings-, spise- og indkøbssteder, andre praktiske oplysninger og generelt baggrundsstof.Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Den samlede rute er på ca. 1800 km og forbinder 48 steder, hvor der blevet bygget klostre i middelalderen. Ruten kan også benyttes af cyklister, og bogen vil være en spændende guide for bilister.Bogen er forfattet af Jens Kristian Krarup, fhv. rektor for Folkekirkens Pædagogiske Institut. I serien er tidligere udkommet ”Gennem Sønderjylland til Ribe” og ”Fra Ribe til Viborg
Nedenom og hjem handler om det livsvilkår, som vi alle deler; at sygdom og død er en realitet. Den handler om og sætter ord på, hvad det vil sige at miste kontrollen med tilværelsen, fordi sygdom og tab pludselig overtager dagsordenen og erstatter den velkendte hverdag med frygt, ængstelig ventetid, mismod og sorg.Og den handler om at finde mod og håb midt i det hele. Bogen henvender sig til mennesker, der er ramt af livstruende sygdom, som f.eks. kræft, deres pårørende og andre, der står eller har stået ved livets yderpunkter.Bogen er illustreret med billeder fra både klassisk og moderne kunst og rummer adskilte afsnit med oplæg til meditation."Sognepræst Lone Vesterdal har skrevet en rørende og opbyggelig bog om tab og tro."Doris Ottesen, Kristeligt Dagblad"Bogen er værdiladet for den troende, lindrende for den bange, trøst for den søgende og vejledning for den usikre."Bertel Thomsen, Bornholms Tidende
Holger Lissner er en af vor tids største salmedigtere med en produktion, der rækker små 50 år tilbage.Hans sange og salmer er repræsenteret i en række sangbøger, og hans ord har præget dansk kirkeliv og den danske gudstjeneste i årtier (ligesom oversættelser af flere af hans tekster synges i de andre nordiske lande). – Med nærværende bog udkommer 99 salmer og sange, udvalgt fra alle årene. De fleste har ikke tidligere været trykt, men indtil nu levet deres liv på kopiark, som bidrag til kirkelige arrangementer, som dele af lokale, nationale og internationale sang- og salmeprojekter etc. Salmerne er ledsaget af melodier, komponeret af en række af landets dygtigste salmekomponister. Samlingen er endvidere forsynet med noter til de enkelte tekster; med oplysninger om tilblivelse og anledning og med ord om ordene. Derudover er der versemålsregister, kirkeårsregister, komponistregister og henvisninger.”Der er dem, der kan høre græsset gro. Og dem, der også hører stjernerne synge. Til de sidste hører salmedigteren Holger Lissner” – forfatter og tidl. sognepræst Niels Johansen
Dette bind beskriver ruten fra Spodsbjerg på det nordlige Langeland, over Tåsinge, Thurø og Ærø til Svendborg, hvor turen fortsætter til Bøjden.Bogen er en udførlig guide til ture ad Den Danske Klosterrute på Sydfyn, Langeland, Tåsinge, Thurø og Ærø. En samlet strækning på 261 km. I forlængelse af den planlagte rute fra Vordingborg til Nakskov går turen fra Spodsbjerg over den nordlige del af Langeland, Siø og Tåsinge til Svendborg og Thurø og videre til Faaborg og Bøjden. Fra Svendborg og Bøjden er der mulighed for at fortsætte ruten til Ærø. Ruten er præget af en frodig natur med et enestående dyre- og planteliv, og havets nærhed har såvel historisk som kulturhistorisk sat sig interessante spor, ikke mindst i kirkerne og byerne, hvor mange gamle huse og bygninger er bevaret. Man kan også se adskillige spændende eksempler på moderne kunst undervejs. Fra Bøjden er der forbindelse til den del af ruten, som er beskrevet i bogen ”Gennem Sønderjylland til Ribe.”Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Den samlede rute vil blive på ca. 2000 km og forbinde 50 af de steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen.Ruten kan også benyttes af cyklister. Guidebøgerne om Klosterruten indeholder omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, oplysninger om overnatnings-, spise og indkøbssteder, anden praktisk information og generelt baggrundsstof. Bøgerne kan også være til nytte for bilister og andre, der er interesserede i at få grundig besked om seværdigheder i Danmark.
"Fra Roskilde til Slagelse" begynder, hvor bind 4 sluttede; i Roskilde. Herfra tager den 160 km lange rute sin begyndelse mod Slagelse. Turen går gennem smukke sjællandske landskaber med marker, skove, søer og åer.Undervejs passerer man nogle af landets prægtigste landsbykirker. Sct. Bendts Kirke i Ringsted og Sorø Klosterkirke i Sorø Akademis enestående kultur- og landskabsmiljø er højdepunkter i dansk middelalders bygningskunst. Man passerer det Midtsjællandske Skovhøjland og Tystrup-Bavelse Naturpark.Turen ender i den pulserende vestsjællandske hovedby Slagelse med ruinrester af et johanniterkloster og med en række kirkelige og kulturelle seværdigheder.
Bogen handler om døende menneskers åndelige dimension, om hvordan det opleves at stå ansigt til ansigt med døden, hvilke åndelige behov der opstår i mødet med døden, og hvordan disse behov tilgodeses.Det åndelige område er af stor betydning for alle mennesker, men mennesker med en livstruende sygdom er mere bevidste om den dimension, og deres oplevelser og beskrivelser kan være lærerige for os andre.Bogen er skrevet til alle, der har med alvorligt syge og døende mennesker at gøre: sundhedspersonale, præster og pårørende.
Et liv med handicap eller alvorlig sygdom er ofte ensbetydende med en afhængighed af det omgivende samfund. Mange mennesker har indflydelse på det liv, og det er ikke lige meget, hvem man møder, når man er i andres hænder – om de viser omsorg og rettidig omhu eller ikke gør. Mange mennesker har et ansvar her, men nogle har et særligt ansvar, fordi de har særlig stor indflydelse på de vilkår, som udsatte borgere skal leve under.De seneste år har tidsånden blæst i en nyliberal retning, der hylder det individ, der kan klare sig selv. Der er ikke længere den samme velvilje over for den borger, der ikke kan klare sig selv, og hjælpemulighederne er blevet væsentligt forringet. Det sætter mange svage borgere under stort pres.Denne bog handler om, hvad det betyder i denne situation at være i andres hænder. Den belyser det ud fra forskellige vinkler og sætter ord på, hvordan møderne med det omgivende samfunds forskellige parter kan se ud.Bidragene er skrevet af mennesker, der er engageret professionelt eller på frivillig basis i problematikken.
23 nye salmer skrevet og komponeret med udgangspunkt i årstiderne. – Hæftet indeholder noder og becifringer. ”Det er noget særligt på den nordlige halvkugle, at kirkeåret og kalenderåret stort set følges ad. For det medfører, at Kristus, Verdens Lys, fødes i den mørkeste tid af året, at påsken kommer netop, når alt springer ud, og pinsen folder sig ud i den skønneste forsommer. Kristushistorien kulminerer med trinitatis, som begynder nær den længste og lyseste dag i året, og derefter følger den lange trinitatistid, hvor konsekvenserne af Kristus-historien foldes ud, mens lyset langsomt tager af. Allehelgen og de sidste tekster om død og dom og det evige liv falder sammen med, at træer og buske taber deres blade, og naturen går mod vinter og død. – Det gør det oplagt at lade de to parallelle historier belyse hinanden, og det er der talrige eksempler på i ældre og yngre salmer. Men afsnittet med årstidssalmer i Den Danske Salmebog er alligevel ikke stort, og derfor har vi set en udfordring i at skrive salmer, der tager udgangspunkt i de skiftende årstider. Det særlige ved årstidssalmer er, at de skal prøve at forbinde vores natursansninger med erfaringerne fra kristenlivet, så de gensidigt belyser hinanden.” – Holger Lissner, fra bogens forordSalmerne er forfattet af Inge Hertz Aarestrup, Lisbeth Smedegaard Andersen, Iben Krogsdal, Niels Johansen, Lars Busk Sørensen, Jens Simonsen, Hans Anker Jørgensen, Sten Kaalø, Leif Rasmussen, Holger Lissner og Arne Andreasen. Og melodierne er komponeret af Hans Dammeyer, Birgitte Agerskov Buur, Bo Gunge, Willy Egmose, Klaus Brinch, Caroline Borello Lerche, Jesper Gottlieb, Christian Præstholm, Erling Lindgren, Arne Andreasen og Erik Sommer.
Bind 6, fra Slagelse til Vordingborg, beskriver en 172 km lang strækning fra Slagelse til Næstved og Vordingborg og ender ved den 3 km. lange Storstrømsbro. Derfra fører den over til Falster, hvor det er planen, at Klosterruten skal fortsætte.Uden for byerne går turen ikke blot igennem landbrugsområder og skove, men også igennem den naturskønne Tystrup Bavelse Naturpark, langs Susåen og kysten ved Smålandshavet og Storstrømmen. Rutens kultur- og kirkehistoriske højdepunkter er Helufsholm Skole med et enestående bygningsmiljø, der går tilbage til et stort benediktinerkloster, Næstveds bykerne med store middelalderkirker, det tidligere nonnekloster Gavnø Slot, den idylliske landsby Udby med N.F.S. Grundtvigs fødehjem, samt Vordingborg med slotsruiner og en stor interessant kirke.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.