Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvorfor føler vi mennesker behov for at udtrykke os, når det er meget lettere at lade være? Hvad stiller man op med den længsel?Det spørgsmål har optaget forfatteren Anders Haahr Rasmussen i årevis. Så en dag satte han sig ved sit tastatur og begyndte at skrive om, hvorfor han skrev. Frem voksede en fortælling. Om blindskriftens magi og hemmeligheden bag skateboarding. Om risikoen for at blive væk fra sig selv i konkurrencestaten. Om de vaner og værktøjer, der hjalp det 20. århundredes store kunstnere fremad på deres mest uinspirerede dage.Skrivemaskinen er en bog om at skrive og mestre noget, og hvordan man i det hele taget udtrykker sig i det liv, man nu engang lever.
Vi taler, og taler, og taler om følelser. Kærestepar søger terapi for rullende kameraer, tit “føler” vi noget i stedet for at “mene” det, og nogle gange trumfer følelser endda fakta. Men hvad er følelser egentlig? Vi taler ofte om følelser som det modsatte af fornuft og metaforisk om hjerte over for hjerne, selvom vi udmærket ved, at følelserne bor i hjernen, og at fornuften er afhængig af følelserne.FØLELSERNES BOG er en rundvisning i menneskets indre baseret på den nyeste psykologiske videnskab, forfatterens erfaringer som et stort følehoved og eksempler fra kunst og kultur. Den giver indsigt i følelseslivet i al dets vidunderlige kompleksitet, både dit eget og de andres.Torben Sangild (f. 1969) er kulturforsker, radiovært og journalist og skriver for Zetland om videnskab, kultur og psykologi. Han er musikalsk miserabilist, lider af såkaldt technostress, men arbejder med det, og så har han engang skældt en gulvklud ud.
Skærmenes blege lys breder sig år for år, og danske forældre kæmper for at følge med. For hvordan hjælper vi danske børn og unge til gode skærmvaner? Nanna Scheldes ‘minibog’ præsenterer 16 retningslinjer baseret på gode erfaringer og den nyeste videnskab.Bogen er en udløber af Nanna Scheldes journalistiske dækning for Zetland i foråret 2023. Under overskriften ‘Sluk mens legen er god’ fortalte hun i en artikelserie om vores problemer med at håndtere skærmene i både som samfund, i de enkelte familier og på skoler og efterskoler.Nanna modtog efterfølgende en storm af henvendelser fra Zetlands medlemmer og andre forældre. Den røde tråd var afmagt. Mange forældre føler sig simpelthen magtesløse i mødet med udfordringen. Nogle indfører meget strikse regler. Andre giver op. Og en stor midtergruppe er fanget i en hverdag, hvor skærmene virker som en invasiv art, vi ikke ved, hvordan vi skal holde nede.Denne guide er Zetlands forsøg på at komme danske forældre til undsætning. Bogen er lavet til alle voksne, som har ansvar for hjemmeboende børn i smartphone-alderen, hvilket typisk vil sige fra omkring 10 år og frem til de sidste teenageår. I bogens første del påhviler beslutningerne i høj grad forældrene. Senere bliver den løbende samtale med vores børn et afgørende redskab, og mod bogens slutning er fokus på det de helt store børns autonomi på deres vej mod voksenlivet.Bogen er bygget op om 16 centrale råd baseret på den nyeste forskning og de bedste praktikere i feltet.
På Zetland begår vi masser af fejl. Men når vi er bedst, går vi i dybden med tidens store historier. Bevæger os åbent og nysgerrigt ud i verden. Søger bag om tidens store problemer for at finde frem til løsningerne. Når det går rigtigt godt, formår vi måske endda at inspirere til håb og handling.Selv i mørket kan man finde mening er et udvalg af vores medlemmers favoritartikler, som vi synes lykkes særligt godt med det.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.