DRM beskyttelse

DRM står for Digital Rights Management og benyttes til at kopisikre e-bøger. DRM beskyttelsen lægges på e-bøgen, for at kontrollere brugen, ændringen og distribueringen af det beskyttede materiale.

 

DRM er altså en lås, som sikrer at filen er tilknyttet en specifik konto, der ejes af personen, som har købt e-bogen. Derfor er det meget vigtigt, at man har registreret en Adobe konto (Adobe ID), hvis man vil læse DRM beskyttede e-bøger.

 

Begrænsninger ved DRM beskyttede e-bøger:

  • Kan kun deles på et begrænset antal enheder
  • Kan kun printes et begrænset antal gange (i visse tilfælde ingen)
  • Der kan kun kopieres tekst et begrænset antal gange (i visse tilfælde ingen)

 

Man skal derfor være indforstået med de begrænsninger og ulemper der måtte være, ved en DRM beskyttet e-bog.

 

Læsning af DRM beskyttede e-bøger:

For at læse DRM beskyttede e-bøger, skal man først og fremmest have oprettet et Adobe ID, herefter kan man læse det med programmet Adobe Digital Editions (ADE). Følg nedenstående to trin:

 

  1. Opret et Adobe ID (klik på linket ‘Få et Adobe ID’)
  2. Download Adobe Digital Editions

 

Når ovenstående er gjort anbefaler vi, at man gemmer Urllink.acsm filen fra den tilsendte ordrebekræftelse (uden at klikke på eller åbne linket) eller fra ens bibliotek på Bogreolen, på sin computer. Derefter åbnes Adobe Digital Editions (skal være autoriseret med et Adobe ID) og, i programmets menu vælger man ‘import to library’, og herefter vælges Urllink filen.

 

Bemærk: Man kan IKKE benytte Adobe Reader, til at åbne DRM beskyttede e-bøger. Hvis man åbner den DRM beskyttede e-bog i Adobe Reader eller et andet program end Adobe Digital Editions, kan man bryde autorisationen og dermed ødelægge filen. Skriv til vores kundeservice, hvis dette skulle ske.

 

 

Mere om DRM beskyttelse:

Adobe’s DRM system hedder Adobe Digital Editions Protection Technology (ADEPT), hvilket benytter et program kalder Adobe Content Server 4 (ACS4) til at styre DRM beskyttelserne. For en leverandør af e-bøger er det muligt at hoste sin egen ACS4 server og udbyde DRM titler. tales.dk benytter sig af flere forskellige leverandører, som alle har deres egen server til at håndtere dette.

 

Foruden Adobes DRM beskyttelse findes der DRM beskyttede filer udbudt af Amazon, Apple og MTMO.