Bag om Solosang og enegang
Kristian, der nu er blevet alene, lejer lejligheden ud til et ungt par, mens han selv flytter i kælderen. Med mellemrum tager han til Heldved for at hjælpe Katja eller være sammen med børnene. Han lærer 39-årige Jean, der er invalidepensionist, at kende via en kontaktannonce, og befinder sig godt i hendes selskab, men frastødes af hendes fedme. Det krævende musikstudium lægger beslag på al hans flid og tid. Han gør gode fremskridt i sang, mens timerne i klaverspil ikke forandrer ret meget. Kurset i musikanalyse indfrier alle Kristians forventninger, mens musikhistorietimerne fortsætter med at være lige indsigtsgivende og inspirerende. Udlejningen af lejligheden giver mange ærgrelser og hovedbrud, da Karina vil have lejen sat ned og en fremlejekontrakt, selv om Kristian har forklaret at det er umuligt. Salget af lejligheden går trægt, og Kristian skifter ejendomsmægler. Hvis den ikke snart bliver solgt, ender den på tvangsauktion, for terminspengene er brugt.
Uddrag af bogen
For tiden gennemlever han sin anden ungdom. Det er ikke for at slippe for børnene eller retfærdiggøre sin selvoptagethed at han studerer. Det er børnenes fravær der gør det muligt. Han har ikke andet at lave end at koncentrere sig om sig selv. Og det gør han så, og det gør ham ung og egoistisk. Men uden at han af den grund får dårlig samvittighed eller føler det er umoralsk. Det er samfundet der har villet det, det samfund der har udstødt ham. Ligesom det var Ingrid der ville at han ikke skulle udfylde sin faderrolle. Han er uskyldsren. Han har ikke valgt sin situation, han er blevet bragt i den. Eller som en forfatter (var det Paul Auster?) formulerer det: ”You get what you want only by not wanting it”.
Om forfatteren
Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.
Vis mere