Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

30 dages lån

Bag om 30 dages lån

"En måned... så går vi fra hinanden. En måned, så tilhører jeg atter Sonja og den store idé. Idéen vil udsuge mig, så jeg for længst er død, når jeg engang falder på en barrikade. Men først skal jeg leve en måned som træ i sol, som græs i sommerregn, som mand i Helas arme." Året er 1909 i Berlin. I 30 dage låner Sonja sin kæreste Kolja ud til Hela, en operasangerinde, som Kolja har haft en affære med. En magisk og opslidende tid begynder, da Hela og Kolja sammen rejser til Paris og holder tankerne om deres ukonventionelle og korte tid fast i dagbogsoptegnelser. På en rejse i 1920 mødte forfatteren Karin Michaëlis den ungarske kommunist Bela Balázs. Sammen skrev de det delvist selvbiografiske manuskript til dagbogsromanen"30 dages lån", som Michaëlis efterfølgende redigerede. Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1920. Karin Michaëlis (1872-1950) var en af sin tids bedst kendte danske forfattere nationalt såvel som internationalt. Igennem hele sit forfatterskab kredser hun tematisk om kvindeundertrykkelse og pigers og kvinders psykologi og seksualitet. Som ung rejste hun til København, hvor hun kom ind i det litterære miljø omkring Georg Brandes. Under besættelsen måtte Karin Michaëlis bosætte sig i USA på grund af sin mangeårige indsats for tyske forfattere på flugt fra nazismen, heriblandt Bertolt Brecht.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711584453
  • Udgivet:
  • 4. November 2016
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af 30 dages lån

"En måned... så går vi fra hinanden. En måned, så tilhører jeg atter Sonja og den store idé. Idéen vil udsuge mig, så jeg for længst er død, når jeg engang falder på en barrikade. Men først skal jeg leve en måned som træ i sol, som græs i sommerregn, som mand i Helas arme."

Året er 1909 i Berlin. I 30 dage låner Sonja sin kæreste Kolja ud til Hela, en operasangerinde, som Kolja har haft en affære med. En magisk og opslidende tid begynder, da Hela og Kolja sammen rejser til Paris og holder tankerne om deres ukonventionelle og korte tid fast i dagbogsoptegnelser.

På en rejse i 1920 mødte forfatteren Karin Michaëlis den ungarske kommunist Bela Balázs. Sammen skrev de det delvist selvbiografiske manuskript til dagbogsromanen"30 dages lån", som Michaëlis efterfølgende redigerede.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1920.

Karin Michaëlis (1872-1950) var en af sin tids bedst kendte danske forfattere nationalt såvel som internationalt. Igennem hele sit forfatterskab kredser hun tematisk om kvindeundertrykkelse og pigers og kvinders psykologi og seksualitet. Som ung rejste hun til København, hvor hun kom ind i det litterære miljø omkring Georg Brandes. Under besættelsen måtte Karin Michaëlis bosætte sig i USA på grund af sin mangeårige indsats for tyske forfattere på flugt fra nazismen, heriblandt Bertolt Brecht.

Brugerbedømmelser af 30 dages lånFind lignende bøger
Bogen 30 dages lån findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.