Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Agnete

Bag om Agnete

Den smukke Agnete Lindemann har en broget fortid. Hun er af god familie, men fraskilt, og da eksmanden går konkurs, kan han ikke længere betale hende underhold. For at forsørge sig selv må Agnete stjæle, nasse på venner, arrangere falske indsamlinger og anden mere eller mindre lyssky virksomhed. Hendes overlevelsesstrategier virker her og nu, men senere i livet får de uoverskuelige konsekvenser ... Agnete er blevet kaldt Amalie Skrams med sympatiske kvindeskikkelse, og på mange måder minder skuespillet, der bærer hendes navn, om Henrik Ibsens "Et dukkehjem". Amalie Skram (1846-1905) var en norsk forfatter og feminist. Hun skrev inden for genren naturalisme, og i sine talrige romaner forsvarede hun kvinders rettigheder og udforskede kvindens psyke og livsvilkår. Amalie Skram anses for at være den vigtigste kvindelige forfatter inden for Det moderne gennembrud.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711747599
  • Udgivet:
  • 3. Marts 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Agnete

Den smukke Agnete Lindemann har en broget fortid. Hun er af god familie, men fraskilt, og da eksmanden går konkurs, kan han ikke længere betale hende underhold. For at forsørge sig selv må Agnete stjæle, nasse på venner, arrangere falske indsamlinger og anden mere eller mindre lyssky virksomhed. Hendes overlevelsesstrategier virker her og nu, men senere i livet får de uoverskuelige konsekvenser ...

Agnete er blevet kaldt Amalie Skrams med sympatiske kvindeskikkelse, og på mange måder minder skuespillet, der bærer hendes navn, om Henrik Ibsens "Et dukkehjem".

Amalie Skram (1846-1905) var en norsk forfatter og feminist. Hun skrev inden for genren naturalisme, og i sine talrige romaner forsvarede hun kvinders rettigheder og udforskede kvindens psyke og livsvilkår. Amalie Skram anses for at være den vigtigste kvindelige forfatter inden for Det moderne gennembrud.

Brugerbedømmelser af AgneteFind lignende bøger
Bogen Agnete findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.