Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Amor og Psyche

Bag om Amor og Psyche

Amor er elskovens almægtige gud og Psyche jordisk prinsesse. De elsker hinanden, men må ikke få hinanden, ja Psyche må ikke engang se sin elskede gud. En nat trodser hun dog forbuddet, men et dryp fra hendes olielampe vækker den sovende Amor, som må flygte... Ud over at være en smuk kærlighedshistorie er denne mytologiske fortælling blevet tolket som sjælens rejse og længsel mod at blive forenet med den himmelske kærlighed. Frederik Paludan-Müller (1809-76) slog med ét slag benene væk under publikum, da han i 1833 udgav den romantistiske versfortælling Dandserinden, I dag er han særligt kendt for romanen "Adam Homo". Paludan-Müller havde stor succes som forfatter og digter og blev bl.a. sammenlignet med Lord Byron. Under hele hans værk runger døds- og vanvidstematikken som klangbund.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711610176
  • Udgivet:
  • 24. Maj 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Amor og Psyche

Amor er elskovens almægtige gud og Psyche jordisk prinsesse. De elsker hinanden, men må ikke få hinanden, ja Psyche må ikke engang se sin elskede gud. En nat trodser hun dog forbuddet, men et dryp fra hendes olielampe vækker den sovende Amor, som må flygte...

Ud over at være en smuk kærlighedshistorie er denne mytologiske fortælling blevet tolket som sjælens rejse og længsel mod at blive forenet med den himmelske kærlighed.

Frederik Paludan-Müller (1809-76) slog med ét slag benene væk under publikum, da han i 1833 udgav den romantistiske versfortælling Dandserinden,
I dag er han særligt kendt for romanen "Adam Homo". Paludan-Müller havde stor succes som forfatter og digter og blev bl.a. sammenlignet med Lord Byron. Under hele hans værk runger døds- og vanvidstematikken som klangbund.

Brugerbedømmelser af Amor og PsycheFind lignende bøger
Bogen Amor og Psyche findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.