Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Holder du af at nyde et godt glas? Kan du nikke genkendende til udtrykket: Livet er for kort til at drikke dårlig vin? Og kunne du godt tænke dig at vide lidt mere om vin i al almindelighed? Så er denne bog med ekspertråd og enkle tips til den gode vin lige noget for dig. Bogen er en visuel guide, der på en overskuelig måde formidler den helt basale viden om vin: Hvordan du smager på vinen, og hvad det er for nogle ord, man bruger til at beskrive smagene. Du får også nyttig viden om, hvordan du behandler din vin, når den skal nydes og serveres til mad. Bliv desuden klogere på at navigere rundt i restaurantens omfattende vinkort og lær, hvordan du læser vinetiketten på flasken. Læs også om, hvordan du opbevarer dine vine i vinkælderen eller i vinreolen. Vinens verden er mangfoldig. Bogen gennemgår 55 forskellige typer vine inddelt i enkle, let overskuelige grafiske oversigter samt 20 detaljerede vinkort.
Romdrikkerens guide til den gode rom Det er blevet utroligt populært at drikke rom, både blandt mænd og kvinder, og på rekordtid er rom blevet den type spiritus, der bliver solgt allermest af herhjemme. Nogle går på rombar for at indtage den gode rom, mens andre nyder den hjemme i venners lag. Og så er en god flaske rom gået hen og blevet en oplagt gaveide. ROMbogen er skrevet af to rom-nørder, der fortæller alt, hvad der er værd at vide om den nye favoritdrik. Bogen henvender sig ikke kun til nybegyndere, men også til etablerede romdrikkere, og det er den bog, forfatterne selv gerne ville have læst, da de i sin tid begyndte at interessere sig for den gyldne drik. De dage, hvor rom udelukkende blev forbundet med rom og cola og andre drinks af ofte tvivlsom karakter, er for længst forbi. Rom betragtes i dag som en premium-spiritus på lige fod med whisky og cognac. Derfor handler denne bog kun om lagret rom, der drikkes rent. Den indeholder en generel introduktion til rom samt et bud på 40 forskellige lagrede rom, som alle er anbefalelsesværdige, og tager dig omkring alle de væsentlige romstilarter, romproducerende lande samt romtyper. Ud over interessant tekst om historien indeholder bogen en beskrivelse af produktionen med afsnit om sukkerrøret, fermenteringen, destilleringen, lagringen, blendingen og de forskellige romstilarter.
MIKKELLERS BOG OM ØL gør dig til en bedre ølkender og lærer dig at brygge spændende og velsmagende øl derhjemme. Bogen guider dig igennem brygprocessen trin for trin og fortæller dig alt, du skal vide for at blive din egen brygmester – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning. Samtidig får du 25 originale Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere avancerede øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både nybegyndere og erfarne hjemmebryggere. Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til banebrydende mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes ølrevolution, øl og mad og de væsentligste øltyper fra lys pilsner over velhumlet IPA til mørk stout og heftig quadrupel.
En bog til alle, der gerne vil byde gæster velkommen med en velsmagende og veltillavet cocktail.Med Bartenderens cocktails byder de to kyndige bartendere Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev velkommen inden for i en vidunderlig verden af cocktails, bartending og spiritusnørderi.Her finder man opskrifterne på alle de klassiske cocktails; fra den notoriske Margarita til Old Fashion, Whiskey Sour, Sidecar, Daiquiri og Mojito. Men de to bartendere løfter også sløret for de bedste af deres egne nye cocktails, hvoraf en del har nordisk inspiration, og flere har vundet priser både herhjemme og i udlandet med navne som Summertime Madness, Evergreen Sour og Sweet Effort.Bogen har en udførlig introduktion til bartenderens univers i form af glastyper og det gode, anvendelige udstyr, en gennemgang af forskellige teknikker samt et væld af tips og tricks. De to bartendere øser desuden ud af deres store viden om de forskellige typer spiritus – om oprindelse, klassifikation, smagssammensætning og ikke mindst hvilke cocktails, de forskellige typer kan indgå i.Med denne bog kan man hurtigt få hjemmebaren op at køre og invitere på prisvindende cocktails hjemme i stuerne, så man kan imponere sine gæster med fantastiske cocktails. Sidst men ikke mindst bliver man udstyret med de bedste forudsætninger til at begå sig på enhver cocktailbar ude i byen. Bogen er blevet til i et samarbejde med Cocktail Studio.
Juice kure er ikke længere forbeholdt Hollywoodstjerner – juicekure er kommet for at blive.Vil du gerne blive slank på en sund måde? Have mere energi? Føle dig stærkere og sundere? Og mangler du opskrifter på lækre juicer, som hele familien kan drikke sammen med dig? Så er DEN FEDESTE JUICEKUR til dig.Med den fedeste juicekur kan du skabe store forandringer ved en relativ lille indsats.I 3, 7, 14 eller 30 dage vælger du, at alle dine måltider skal bestå af velsmagende, friske, energifyldte juicer og smoothies lavet af frugt og grønt i alle regnbuens farver. Og det er lige til at gå til: Bogen præsenterer dig for planer for de enkelte kure, som du kan følge, en overskuelig indkøbsliste og lette og spændende opskrifter. Samt inspirerende cases. Du bliver din helt egen juiceekspert, inden du er færdig. Og du kan vende tilbage til kuren igen og igen eller blot bruge bogens mange opskrifter I hverdagen.Når du bruger den fedeste juicekur, vil du mærke, hvordan du kan blive en sundere udgave af dig selv, hvordan du kan få en velfungerende krop, renset for affaldsstoffer og sprængfyldt med sundt og vitaminrigt frugt og grønt, som kan hjælpe dig med at komme af med træthed, helbredsgener og måske ekstra kilo på sidebenene. Og så kan den tilmed gøre dig frisk og glad.Er det tid til at komme i gang?
ITALIENSK VIN er en dugfrisk og helt opdateret udgave af den tidligere Politikens bog om italiensk vin. Bogen er gennemrevideret med fuldstændig opdateret viden og alt det sidste nye, som er godt at vide om de italienske vine. Bogen er skrevet af førende eksperter: Paolo Lolli, chef på restaurant ’Casa d’Antino’ og ejer af vinbutikken ’Enoteca’; Arne Ronold, Master of Wine, stifter og redaktør af det norske tidsskrift ’Vinforum’ og leder af ’Norsk Vinakademi’, Ole Udsen, førende ekspert på Syditaliens vine samt Thomas Ilkjær, som udover at være forfatter også er bogen faglige redaktør. Thomas Ilkjær er vinskribent på Politiken og vinmagasiner i Skandinavien samt stifter og leder af ’Vinakademiet’. FRA BOGENS INDHOLD: ■ Vin-Italien her og nu ■ Italiens vinhistorie – kort fortalt ■ Jordbund, klima, mark og kælder ■ Italiens vinlovgivning ■ Druesorter i Italien ■ Beskrivelse af alle vinregioner og -distrikter med detaljerede oversigtskort Bogen er med sit lækre udstyr den oplagte gavebog til alle vinelskere.
Den tidligere vinder af “Jagten på Danmarks bedste opskrift”, Martin Nordkvist, er ude med bogen “En slankebog til mænd”. Eftersom at Martin er en sand livsnyder, har hans vaner sat sig på sidebenene. Han vidste, at han var nødt til at gøre noget ved hans vægt, da han en dag var oppe og veje over 100 kg. Da han er tidligere kostvejleder for Helsekompagniet og uddannet kok og ernæringskonsulent, besluttede han sig for at lave sin egen kostplan, som skulle passe til sine vaner. Martin gik fra at veje 105 kg til 83 kg ved at følge denne kostplan og derfor valgte han at udgive den som bog. Han så en tendens til, at mange kostplaner var baseret på at spise grøntsager og skyr og primært rettet mod kvinder, men Martin mener at mænds generelle madsmag går i retningen af kød baserede retter.“For at hjælpe nogen med at tabe sig, må man forstå deres smag og behov. Hvis en kødelskende mand skal tabe sig med en slankekur baseret på grøntsager og skyr, så er chancen for succes simpelthen for lille”.Martin nævner, at hans bog sagtens kan bruges af kvinder også. Det handler blot om livsstil, vaner og præferencer til mad. Da forfatteren er stor fortaler for vin skulle dette selvfølgelig også indgå i hans bog. Alle opskrifter kommer med en vinanbefaling. For Martin var vinen ikke noget han kunne undvære og har derfor brugt det som et middel i kostplanen. Han drikker vin til maden som en form for gevinst mens man kæmper med vægttab. På denne måde vil man lettere kunne tabe vægt uden at føle man mangler noget. Martin tilføjer at vinen sagtens kan erstattes med chokolade eller øl, hvis man hellere foretrækker dette.
VINATLAS er et opslagsværk om verdens vine og vindistrikter. Om markerne, regionerne, landene og vinmagerne. Kort sagt om alt det, der giver vinen dens særlige karakter.Her kan du læse alt om verdens vine og vindistrikter, om markerne, regionerne, landene og vinproducenterne. Alle oplysninger og kort er opdateret, for vinens verdenskort ændrer sig sammen med klimaændringerne.Det er en oplagt gavebog til vinelskere. Både de unge og de ældre årgange. Bogen er båret af forfatternes enorme viden om og enorme begejstring for emnet.Kortene over vindistrikterne er så detaljerede, at man kan køre efter dem og se navnene på de vigtigste vinmarker og vingårde efterhånden, som man kommer frem.
Lær at lave Whiskey Sour, Tom Collins og mange andre kendte cocktail-klassikere.Med Bartenderens Grundbog får du både tips til udstyr og ingredienser i hjemmebaren såvel som opskrifter og historien bag de store drinks-klassikere. Derudover får du et kapitel med særlige signatur-cocktails udviklet af bogens forfatter, der ikke er en hvem-som-helst i den danske barbranche: Hasse Bank Johansen har i en alder af 30 allerede været i branchen i 10 år og er en af de mest anerkendte og præmiere danske bartendere. Han ejer og driver den kombinerede cocktailbar og restaurant St. Pauls Apotek i Århus og hans meritter tæller blandt andet: World Class Top 20 Bedste Bartender i verden 2013 World Class National vinder Danmark 2012 Nordisk Beefeater 24 Gin vinder Stockholm 2012 Dommer ved World Class Nordiske Finale 2014 Dommer ved Berlin Spirits Competition 2014 & 2015 Finalist ved internationale & globale cocktail konkurrencer i Singapore, London & Paris Skaber af det første Mad & Cocktail Parringskoncept i Danmark.
Vi har i mange år dyrket slowjuicing med saftmaskiner og juicet alt, der potentielt kan komme igennem sådan en. En af grundene til, at vi nu skal kaste os ud i at blende, er helt enkelt fibre.I en juicer eller saftmaskine går man glip af en stor mængde af de mættende og sunde fibre. I en blender får du det hele med! Når du laver drikke i en blender, åbner der sig dermed en lang række af nye muligheder. Samtidig er det økonomisk overskueligt, da der ikke er noget spild.Bogen har 177 opskrifter baseret på et stort og underfundigt univers af frugter, grøntsager, nødder, superfoods samt vilde sager. Opskrifterne er fordelt efter de to typer:Smoothies med fokus på de mildere drikke. Vi har udeladt de simple, hvor du blender en banan med en bakke hindbær og en halv liter vaniljeis, og i stedet kastet os ud i alt det, du måske ikke har set før.Greenies er de vildere og mere grønne sager. Her kommer først alle grøntsagerne i spil, derefter superfoods i alle afskygninger og selv den vilde natur er indfanget i dette kapitel.Bogen er bygget op, så du kan starte med de lidt mere milde og simple og over tid skrue op for vildskaben – om det så er med naturens vilde sager som ramsløg, kodrivere, skvalderkål eller de outrerede superfoods.
This ultimate guide to coffee contains comprehensive details on the beans and brews of more than 35 countries.
Alle elsker bourgogne!Der er tilsyneladende ingen grænse for danskernes kærlighed til bourgogne. Trods de eksorbitante priser ligger vores lille land i dag nummer otte på listen over bourgognemarkeder, og bourgogne er dominerende på vinkortene på de fleste af landets restauranter.Derfor har Søren Frank besluttet sig for, at det er på tide at genbesøge klodens mest efterstræbte vindistrikt og skrive en ny bog om … Bourgogne, om vinen og distriktet.Søren Frank leverer en velskrevet indføring i regionen og dets vine, analyserer de forskellige stilarter og guider til mere end 100 af de bedste producenter – af såvel de klassiske vine som de nyeste naturvine.Søren Frank har tidligere udgivet 10 bøger vin og arbejder i det daglige som mad- og vinredaktør på Berlingske, holder foredrag og står bag den ugentlige podcast Søren FranksVinkælder.Bogen er generøst fotograferet af Robin Skjoldborg, der i årtier har været en af landets mest efterspurgte fotografer, især kendt for sine karakterfulde portrætter.
Efter succesen med den lille handy Gin, tonic og tilbehør åbner Iben Diamant nu portene til et større, spændende ginunivers, hvor man virkelig får noget at vide om den herlige alkohol.Den begejstrede ginamatør indvier os i sin passion for yndlingsalkoholen og fører os gennem ginnens historie, inviterer os med på destillerier og viser de forskellige måder at fremstille gin på. De faglige termer forklares, så man kan nørde med sin ginviden - fx 'botanicals' - de smagsstoffer, der efterlader deres aroma i den rene alkohol og karakteriserer de forskellige typer gin.I bogens store, omfattende ginkartotek kan man slå op og se, hvad der kendetegner de enkelte ginmærker, så man kan matche dem med en tonic, der understreger egenarten.Gin er den alkohol, der mixes i flest drinks, og Iben byder på spændende G&Ts og klassiske cocktails med gin som hovedaktør. Hun har også inviteret en række bartendere til at mixe deres egen yndlingsgindrink. Bogen sluttes af med nogle mere praktiske sider om tilbehør, glas og gear.
At bruge urter til te er en tradition, vi har overtaget efter munkene. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk (te) kunne lindre, helbrede eller forebygge diverse skavanker. Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. Munkene kaldte deres urteteer for lægedrikke, og mange husker sikkert, at de som børn fik bugt med forkølelse ved at drikke kamille- eller hyldeblomst te, som deres mor eller bedstemor serverede.Det er let selv at samle og tørre urter, men vigtigt at vide, hvilke der kan bruges, og hvad de gør godt for. Ved en skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. Den daglige kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige og afstressende små øjeblikke.Den kendte urteskribent Anemette Olesen giver her opskrifter på en lang række urteteer, som man selv kan samle eller dyrke planterne til. Og hun fortæller om de virksomme indholdsstoffer, og hvad de gør godt for.Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer inde i bogen.
Hylderne i supermarkederne og på værtshusene bugner af øl, men hvorfor ikkeprøve kræfter med at fremstille din egen? I Håndbryg giver nogle af verdens bedste, mest banebrydende mikrobryggerierdig lov til at smugkigge i deres opskriftbog, så du selv kan prøve at fremstille deresmest velsmagende øl. Omkring 50 bryggerier verden over har doneret en opskrift,så hjemmebryggeren kan få en unik, nyttig og teknisk nøjagtig bog til rådighed.Der er opskrifter fra Mikkeller, BrewDog, Brooklyn, Anchor og mange flere! Bogen giver dig en solid introduktion til alle de ting, du har brug for at vide, hvisdu selv vil i gang med at brygge, herunder en ordliste over forskellige fagudtryksamt de tips og teknikker, du skal bruge for at fremstille den bedst muligehjemmebryg. Forfatteren Euan Ferguson er den førende baranmelder for Time Out London oghar medvirket til en lang række bøger om Londons bedste barer og spisesteder.Før karrieren som skribent drev Euan en bar i Edinburgh, og hans erfaring indenfor alle fagets områder gør ham til en ekspert udi Londons barer og pubs.
How to make the best coffee at home, a book by James Hoffmann, is a must-read for all coffee enthusiasts. Published in 2022 by the Octopus Publishing Group, this book dives deep into the art and science of brewing the perfect cup of coffee right in your kitchen. As a renowned coffee expert, Hoffmann combines his extensive knowledge and passion for coffee in this engaging and informative book. Whether you're a seasoned barista or a coffee newbie, this book will guide you through the process of making the best coffee, from choosing the right beans to mastering the brewing techniques. With Hoffmann's expert guidance, you'll be able to bring the café experience right into your home. Don't miss out on this captivating journey into the world of coffee, brought to you by the Octopus Publishing Group.
Den ultimative trin for trin-guide til, hvordan du brygger dit eget øl.Hvis du gerne vil lære at brygge din helt egen øl selv, men har brug for en håndbog og en manual, som ikke kun indeholder instruktioner, men som også indeholder masser af opskrifter, så er Den store bog om håndbryg den helt rette titel til dig.Den store bog om håndbryg indeholder over 100 opskifter på bl.a. pale ale, weissbier, hvedeøl og pilsnere og mange, mange flere, men den indeholder også bryggetips og billeder af den færdige øl, så du ved, hvordan det færdige produkt skal se ud. Den store bog om håndbryg er således perfekt for både nybegynderen, der skal have masser af vejledning, den mere øvede, som kan finde mere komplekse øltyper, samt bryggeren, som bare gerne vil have en bog propfuld af velsmagende opskrifter.
Embark on a remarkable journey through the world of wine with the 'World Atlas of Wine 8th Edition.' Authored by the renowned wine expert, Jancis Robinson, this book is a must-have for every wine enthusiast. Published in 2019, the book delves into the fascinating world of wine, offering a comprehensive overview of its many facets. From exploring the wine regions of the world to understanding the process of winemaking, the book provides a wealth of knowledge to both the novice and the connoisseur. The genre is non-fiction and it's a fascinating exploration of the global wine landscape. Published by the Octopus Publishing Group, the 'World Atlas of Wine 8th Edition' is an authoritative and enlightening guide to the world of wine. Don't miss out on this captivating journey that will deepen your appreciation and understanding of wine.
Bogen fortæller om alt det grundlæggende, man har brug for at vide, når man vil i gang med at fremstille kryddersnaps. Den rummer opskrifter på en lang række af de klassiske kryddersnapse, baseret på planter, man selv kan indsamle i naturen, ligesom man også får mange gode bud på spændende nye kryddersnapse med krydderurter, bær og frugter.
Kvalitetsøl og håndbryggede øl er eksploderet i popularitet i hele verden. Ølbarer med eget bryg på hanen skyder op i både store og mindre byer i Danmark og mange restauranter arbejder med en ølmenu til maden på samme måde som en vinmenu. Øl er ikke længere et spørgsmål om Carlsberg eller Tuborg – der findes et hav af spændende varianter, smage og typer af øl, som hele tiden udvikler sig i nye retninger.Når man har været ude og smage på de gode sager på byens ølbarer, så er det for mange et naturligt næste skridt at forsøge sig med at brygge øl selv. Håndbryg hedder det på dansk, når øllet brygges i små portioner af højkvalitet og med masser af kærlighed – og hjemmebrygning har aldrig været mere tilgængeligt end netop nu, hvor remedierne samt humle, gær, korn og andre ingredienser kan købes over nettet.Og det er nemt at brygge egne øl – eller hvad? Gær, vand og korn blandes og fermenterer, og så har du en lækker øl? Ikke helt. Hjemmebrygning kan være en indviklet og til tider frustrerende proces, men heldigvis har forfatterne Jakob Nielsen og Mikael Zetterberg opfundet en genial metode, Køkkenbrygning, som simplificerer ølbrygningen og gør, at man kan lave mindre portioner. Med køkkenbrygning er det pludselig sjovt og nemt at gå til håndbryggen – og der er meget større chance for, at man får succes med sit projekt.Køkkenbrygning er en fin bog med masser af smukke billeder af de færdige projekter. Den helt rigtige bog til håndbryg-begynderen og til den garvede brygger, som vil prøve noget nyt.
A revolutionary approach to making better-looking, better-tasting drinks.
Aarstidernes Søren Ejlersen og madguruen Umahro Cadogan er på en mission: De vil hjælpe folk med at opdage, hvor mange livgivende, nærende, supersunde og lækre SAFTER, man kan lave af frugter og grøntsager. Her er opskrifter på supersafter, ekstra sunde smoothies, ”grøntsagssmoothies” kaldet greenies – på grøntsagsshots, varme drikke med frugtsaft og meget meget mere. Alt kan laves i en håndevending – og vil omvende din krop og sjæl. Derudover indeholder SAFTER masser af information om de enkelte grønne ingrediensers særlige indhold og egenskaber og råd til, hvordan du kan hjælpe dine organer, celler og krop samtidig med at nyde velsmag.Søren Ejlersen er grundlægger af det økologiske grøntsagsdistribution Aarstiderne.Umahro Cadogan er kok og ernæringsekpert og forfatter til succeskogebøgerne Køkkenrevolution.
Martin and Rebecca Cate, founders and owners of Smuggler's Cove (the most acclaimed tiki bar of the modern era) take you on a colorful journey into the lore and legend of tiki: its birth as an escapist fantasy for Depression-era Americans; how exotic cocktails were invented, stolen, and re-invented; Hollywood starlets and scandals; and tiki's modern-day revival, in this James Beard Award-winning cocktail book. Featuring more than 100 delicious recipes (original and historic), plus a groundbreaking new approach to understanding rum, Smuggler's Cove is the magnum opus of the contemporary tiki renaissance. Whether you're looking for a new favorite cocktail, tips on how to trick out your home tiki grotto, help stocking your bar with great rums, or inspiration for your next tiki party, Smuggler's Cove has everything you need to transform your world into a Polynesian Pop fantasia. Make yourself a Mai Tai, put your favorite exotica record on the hi-fi, and prepare to lose yourself in the fantastical world of tiki, one of the most alluring-and often misunderstood-movements in American cultural history.
Mange vindrikkere vil gerne vide mere om vin uden at skulle forstå hver eneste detalje eller tage dyre kurser i vinsmagning. I Vinekspert på 24 timer deler en af verdens førende vineksperter, Jancis Robinson, ud af sin store ekspertise med sin karakteristiske humoristiske og afslappede tilgang. Bogen er en guide til både nybegyndere og viderekomne. Her får du den basale viden om alt lige fra forskellen på druetyper, flaskernes form og ordene på etiketterne, beskrivelser af smag, farve og lugt, hvordan man matcher vin med mad til pris kontra kvalitet. Jancis Robinson giver dig redskaber til at få det bedste ud af den mytiske og delikate drik. Med bogen i hånden kan du blive vinekspert på 24 timer. Skænk dig et glas vin og læs! "Jeg er glad for god vin, så jeg har nydt denne bog med ekstra interesse og er bestemt ikke blevet skuffet. Bogens mange gode råd, tips samt vejledninger er godt formuleret, og man føler sig som læser en smule bedre rustet, når der skal handles vin næste gang. Hvis du gerne vil vide mere om vin i en fart, så har du en vinder i denne bog". Bibliotekerne "Alt, hvad man kan forestille sig af relevante og nyttige informationer og gode råd i forhold til målgruppen, er med.” Vinsiderne “Et skarpskåret og gedigent værk … den danske oversætter får sproget til at flyde … køb den hvis du vil have en hurtig introduktion til vinens verden.” Aarhus Update “Bogen kommer godt rundt i de vigtigste vinøse hjørner … Jancis Robinson op med en række vinmyter – fx den om, at virkelig god vin altid kommer i en flaske med hvælvet bund og at jo tungere flasken er, desto bedre er vinen. Og så er der myten om, at rosé og søde vine er for kvinder. Dertil svarer hun (meget rigtigt): Sludder og vrøvl! ”Vinekspert på 24 timer” er ikke en flot coffee table bog med masser af illustrationer, men derimod en yderst lærerig bog for den, der træder sine første skridt ind i vinens verden”. Vinavisen
Bogen der hjælper dig, når hjemmebrygningen drillerKvalitetsøl og håndbryggede øl er eksploderet i popularitet i hele verden. Ølbarer med eget bryg på hanen skyder op i både store og mindre byer i Danmark og mange restauranter arbejder med en ølmenu til maden på samme måde som en vinmenu. Øl er ikke længere et spørgsmål om Carlsberg eller Tuborg – der findes et hav af spændende varianter, smage og typer af øl, som hele tiden udvikler i nye retninger.Når man har været ude og smage på de gode sager på byens ølbarer, så er det for mange et naturligt næste skridt at forsøge sig med at brygge øl selv. Håndbryg hedder det på dansk, når øllen brygges i små portioner af høj kvalitet og med masser af kærlighed – og hjemmebrygning har aldrig været mere tilgængeligt end netop nu, hvor remedierne samt humle, gær, korn og andre ingredienser kan købes over nettet.Og det er nemt at brygge egne øl – eller hvad? Gær, vand og korn blandes og fermenterer, og så har du en lækker øl? Ikke helt. Der er meget at vide og mange faldgruber på vejen, før du kan nyde din helt egen hjemmebryg; men bare rolig, Håndbryggerens problemknuser guider dig sikkert igennem processen.Med 100 løsninger på 100 problemer fra start til slut i ølbrygningen, så kan det næsten ikke gå galt, når man har Håndbryggerens problemknuser ved sin side. Med svar og løsninger på spørgsmål helt fra ”Jeg ved ikke, hvordan man brygger øl” til ”Min øl smager af soya”, så er der næsten garanteret succes i hjemmelaboratoriet hver gang.Og så er det ellers bare med at læne sig tilbage og nyde den skummende, afkølede frugt af sit hårde (men sjove) arbejde.
Over 650 detaljerede smagsnoter og afbildninger af de mest spændende maltwhiskyer, blends og grains fra hele verden. Hoveddelen er opdelt i lande. Den beskriver mærkerne i alfabetisk orden hos hovedproducenterne i Skotland, Irland, USA, Canada og Japan efterfulgt af whiskyer fra andre dele af Europa, Sydasien, Australien og Afrika. Ikke alene dækker den produktionen hos både små og store whiskydestillerier, men den omfatter også et bredt udvalg af blendede whiskyer. Ind i mellem oversigterne over verdens whiskyer er der artikler om produktionsprocesser og de forskellige whiskytyper, portrætter af bestemte destillerier og ’guidede ture’, der går gennem whiskyregionerne i Skotland, Irland, USA og Japan. For ingen oplevelse forstærker nydelsen af whisky så meget som et besøg på et destilleri i aktion, hvor man kan nyde duftene, få en fornemmelse af den dygtighed, dedikation og tid, der skal til for at fremstille den udsøgte spiritus, og naturligvis at smage en dram lige ved kilden.
This well-curated selection of recipes is organised by the rooms at Downton in which the drinks were served and spans everyday sips to party drinks plus hangover helpers and more.
Grundbog i fremstilling af cider og most.Søren Lyshøj er tegner, biavler og brygger. Han har brygget mjød i de sidste 20 år; først hjemme på køkkenbordet, siden i større mængder på eget bryggeri. Sammen med sin kone Camilla ejer han Østervang Gaard på Sjælland, hvor han driver biavl, æblemosteri, bryggeri og kursuscenter. Her holdes bl.a. kurser i mjød og cider-brygning.Har tidligere skrevet MJØD
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.