Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Folket i træerne er Hanya Yanagiharas første roman, som hun skrev inden sin internationale kæmpesucces Et lille liv. Året er 1950, og en ung læge ved navn Norton Perina er ved at forberede sig til en ekspedition til en fjern ø i Mikronesien, Ivu’iyu, på jagt efter en sagnomspunden, forsvundet stamme. Sammen med antropologen Paul Tallent drager han af sted og lykkes med sin mission; han finder ikke bare stammen, men også en anden gruppe mennesker som bor i skoven og virker til at opnå meget høje levealdre. Perina mistænker at kilden til hvad der næsten ligner evigt liv er kødet fra en bestemt skildpaddeart, og han er ude af stand til at modstå den fristelse det er at slå en ihjel og smugle en smule af kødet med tilbage til USA. Han er i stand til videnskabeligt at bevise sin tese, hvilket gør ham berømt verden over, men han opdager snart at prisen for opdagelsen er høj og frygtelig. Folket i træerne er baseret på den virkelige historie om nobelpristager Dr. Daniel Carleton Gajdusek og er en tindrende mørk, modig fortælling om magt, magtmisbrug og menneskeligt begær i alle dets former.
OLGA TOKARCZUK ER MODTAGER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2018, UDDELT I 2019, OG MODTAGER AF MAN BOOKER INTERNATIONAL PRIZE 2018 FOR ROMANEN 'REJSENDE'"Sublim fortællekunst ... svimlende og funklende flot." - Berlingske Tidende"Vidunderlig rejseroman." - Politiken"Et ubestrideligt mesterværk." Publishers Weekly Rejsende er en mosaik af fortællinger fra nær og fjern, nutid og fortid. En roman om at sig og skifte opholdssted eller søge nye veje. Om at emigrere over de syv have, lægge sprog og religion bag sig eller bare forsvinde. En rejse rundt i verden og samtidig en rejse ind i kroppen. Romanens mange små historier griber på uforudsigelig vis ind i hinanden og lader hele tiden læseren møde nye, fascinerende sammenhænge – og en mangfoldighed af mennesker. Der er en gammel ortodoks kristen sekt, som mente, at mennesket burde være i konstant bevægelse for ikke at blive offer for synd og ondskab. Der er den berømte hollandske anatom, der lavede hele landskaber af de kropsdele, han skar ud og præparerede. Og der er hans datter, der nøje tegner dem af. Der er en kvinde, der flyver den lange vej tilbage til sit fædrene Polen for at yde en døende ekskæreste en sidste tjeneste. Og der er hende, som for at undslippe sin syge mand og sin dominerende svigermor frivilligt bliver hjemløs i Moskvas undergrundsbaner. Og så er der familien, der under en ferie bliver væk fra hinanden på en lille ø i Kroatien, hvorefter den virkelige rejse begynder. Olga Tokarczuk, f. 1962, er en af Polens betydeligste forfattere i dag. På dansk udkom i 2012 romanen Kør din plov over de dødes knogler og i 2014 Dagens hus, nattens hus.
I Dansk ekspeditionshistorie mødes danmarks- og verdenshistorien i beretningen om en perlerække af kendte og ukendte kultur- og naturvidenskabelige ekspeditioner og ekspeditionsdeltagere gennem næsten 500 år. Undervejs har ekspeditionerne skiftet karakter, i takt med at Danmarks rolle i verden, de teknologiske muligheder og videnskaben har ændret sig. Det er fortællinger om store bedrifter og lige så store tragedier, men også om kulturmøder, videnskabelige erkendelser og udenrigspolitiske interesser. Værket består af tre bind: Bind 1: I kongens og oplysningens tjeneste 1600-1850Bind 2: For fremskridtet og nationen i imperialismens tidsalder 1850-1945Bind 3: Kold krig, afkolonisering og nye horisonter 1945-2020
Man kunne kalde denne bog et livstestamente: Troels Kløvedal skriver om sit liv, sin familie, sin barndom og ungdom, om skønne kvinder, hvoraf han fik børn med fire, om dem og om børnebørn; om sit arbejde på teatre og andre steder i København, om årene i kollektivet Maos Lyst, om sine venner og veninder både der og andre steder, om hofballer og dannebrogsorden, og han skriver selvfølgelig om Nordkaperen, om, hvordan han ad mange omveje fandt skibet og købte det, han skriver om sine rejser jorden rundt, om dem, der var om bord – der er mange vidt forskellige skæbner, og Kløvedal har spillet en rolle i hver og en. Bogen er skrevet i lyset af den livstruende sygdom, der ramte Troels Kløvedal for et par år siden. Den er et vidnesbyrd om et levet liv, den lyser af taknemlighed over den rige og mangfoldige tilværelse, der blev ham til del: Der er ikke en gnist af bitterhed eller vrede over sygdom og svækkelse, kun glæde over livet, over kvinderne, over rejselivet, litteraturen, over verdens mangfoldighed, over alle hans smukke morgener på jorden.
På sin første rejse til det krigshærgede Yemen møder Puk Damsgård en kvindelig læge, og et venskab opstår. Den oprørske Shifa har lakeret sine negle blå – og planlægger en hemmelig flugt.Mødet bliver begyndelsen på en lang rejse fra Kairo, hvor gadehundene galoperer efter spøgelser, mod Yemens isolerede kaffebjerge og ørkener. Puk Damsgård sejler 4.800 sømil med containerskibet Titan og kører 3.600 kilometer på tværs af Yemen. Med sig har hun dagbogsoptegnelser fra en kongelig dansk ekspedition, der i 1700-tallet drog på opdagelsesrejse til landet, som blev kaldt Det lykkelige Arabien.Arabica er Puk Damsgårds personlige rejseberetning om at være grænsegænger i sit eget liv. En sanselig fortælling i konstant bevægelse gennem Mellemøsten, hvor hun har boet i næsten et årti. Et eventyr om at overgive sig til tilfældet og knytte bånd på tværs af frontlinjer og fjendebilleder.
Vinder af Bokbloggerprisen 2017 - Norges demokratiske og uafhængige litteraturpris Solgt i over 33.000 eksemplarer i Norge Ruslands grænse er verdens længste. Erika Fatland tager os med på en rejse til Ruslands fjorten nabolande, fra Nordkorea til Nordnorge og gennem Nordøstpassagen. Rejsen går gennem storslåede landskaber og højst forskellige samfund, der har den ene ting til fælles: De er alle Ruslands naboer. GRÆNSEN er også en rejse gennem nabolandenes dramatiske historier. På hver sin måde har de været præget af nærheden til det mægtige imperium. Vi møder erobringslystne tsarer og tapre eventyrere, modige enkeltmennesker og kyniske diktatorer. Erika Fatland besøger desuden konfliktområder som Ukraine, hvor grænserne til Rusland igen er begyndt at røre på sig. Igen viser Fatland sin særlige evne til at komme tæt på de mennesker, hun møder på sin vej. Og hun lader dem fortælle deres lille del af den store historie om at bo ved grænsen. ANMELDELSER ”En storslået fortælling.” ♥♥♥♥♥ – Politiken "Erika Fatland har skrevet en grænseoverskridende og magisk bog." ★★★★★ – Jyllands-Posten "Resultatet er imponerende" ★★★★★ – Kristeligt Dagblad ”Fantastisk bog … En fænomenal blanding af rejseberetning, historiebog og socialantropologisk feltstudie.” ★★★★★★ – Nordjyske Medier "Fremragende rejseskildring… En nysgerrig opdagelseseksplosion og et imponerende bidrag til den norske, eller skandinaviske, faglitteratur – alt efter, hvor man sætter grænsen.” – Weekendavisen ”Grænsen er et imponerende ambitiøst og overvældende detaljeret storværk.” – Information OM FORFATTEREN Erika Fatland blev i 2016 udnævnt af Literary Europe Live til at være en af de ti mest interessante unge litterære stemmer i Europa. Hun har en kandidatgrad i socialantropologi fra Universitetet i Oslo og Københavns Universitet. Hun taler otte sprog, inklusive russisk. Hun har skrevet Englebyen (2011) om terrorangrebet i Beslan i 2004 og Året uden sommer (2012) om Anders Behring Breiviks terrorangreb på Utøya i 2011. Hendes bog Sovjetistan (2014), der er en medrivende beskrivelse af hendes rejser gennem de fem tidligere sovjetrepublikker i Centralasien, er oversat til tolv sprog.
Tag med Leif Davidsen på rejser fra Moskva til Tokyo, fra Påskeøen til Sydspanien, fra Vietnam til USA, fra Hawaii til Paris og Danmark. I ti fortættede noveller introducerer Leif Davidsen en række mennesker rundt om i verden, som befinder sig et afgørende sted i deres liv: en falleret forretningsmand, en forgældet spillefugl, en ufrivillig sexturist, en forblændet elsker, der vil gøre alt for sin nye kærlighed - og en aldrende kunstner, der har mistet sin inspiration. Tvivl, retningsløshed, hævntørst, desperation og ikke mindst lidenskab og kærlighed folder sig ud over siderne, hvor verden fra øst til vest samtidig kommer til live igennem Davidsens pen. leif davidsen fortæller selv, at han samler inspiration på sine mange rejser. i den nye novellesamling fortælles alle de små historier, der ikke har fundet vej til hans romaner. Leif Davidsen (f.1950) Har en stribe spændingsromaner, rejsebøger og et par novellesamlinger bag sig.
Kløvedals to første bøger om hans første jordomsejling med Nordkaperen samlet i ét bind. Illustreret med s/h- og nye farvefotos samt nytegnede kort.
Mere end 53.000 kilometer alene på motorcykel lærte hende at acceptere sig selv og se det ukendte som uanede muligheder og ikke som fare. Hun havde levet sit liv på autopilot. Hun havde gjort alt det, som hun troede ville gøre hende lykkelig. Hun levede for at nå det næste mål og troede, at når først målene var nået, ville livet blive godt. Og målene, dem nåede hun. Hun fik en god udannelse og et godt job på et advokatkontor med høj løn og mange muligheder. Hun blev godt gift og fik hus i Hellerup. Alt så ud til at køre for hende. Men hun havde ikke sig selv med, og uanset hvad hun opnåede, gjorde det hende aldrig helt tilfreds. Som 31-årig tager Annette Birkmann en stor beslutning. Halvandet år efter at hendes ægteskab er gået i stykker, dropper hun sin karriere som advokat for at udleve sin gamle barnedrøm om at køre på motorcykel. Hun rejser til Buenos Aires og får arbejde på et motorcykelværksted og derpå følger en rejse på 53.000 kilometer ene kvinde på motorcykel til Ildlandet i Argentina og videre til Mexico City. Hendes mål er at finde sig selv, at lære at leve i overensstemmelse med sig selv. Det bliver til en både indre og ydre rejse igennem nogle af de smukkeste egne i verden fyldt med glæde, ensomhed og store tanker.
Ulla Terkelsen kalder sig selv for ”verdens ældste tv-journalist”. Hun er uden tvivl også en af de mest elskede og respekterede. I en menneskealder har den nu 76-årige udenrigskorrespondent rapporteret om små og store begivenheder fra alverdens brændpunkter.Den mest skelsættende begivenhed i hendes levetid har været Jerntæppets fald, da millioner kom ud af Sovjetimperiets fængsel, og Europa fik lov til at vokse sammen. De østeuropæiske folk har både før og efter kommunismens sammenbrud haft en særlig plads i hendes hjerte. Ulla Terkelsen var blot 19 år, da hun flyttede til den polske hovedstad, Warszawa, og knyttede livslange venskaber, og hun har siden 1960’erne utallige gange besøgt lande som Polen, Ungarn og Østtyskland.Østeuropæerne anses af mange for at være smalsporede nationalister, men det er en fordomsfuld og historieløs vurdering, mener Ulla Terkelsen. Hun holder på mange måder med dem. Og hun holder af dem.I denne bog tager hun på en eventyrlig rejse – på sporet af sin egen tabte ungdom og landenes dramatiske fortid – for at møde østeuropæerne i øjenhøjde. Hun tager os med ind i hjertet af Europas baggård, til landene øst for paradis, hvor hadet, sorgen og tårerne kun delvist bliver holdt tilbage af moderne traktater med NATO og EU. Hun er på farten med jævnaldrende Mietek og Andrea og fortæller skarpt og humoristisk om det, hun kalder ”baggårdens duft”. En skarp duft, som kildrer i næsen.
11 METER FRIHED er en bog til alle med eventyr i maven, og interesse for hvad der sker, når et menneske opsøger den yderste grænse. Kun en håndfuld mennesker har prøvet at være ni måneder alene på havet. Christian H. Liebergreen sejlede uafbrudt i 260 døgn, hele vejen jorden rundt - uden at komme i land, uden at møde andre mennesker. Det blev en rejse ud i verdens mest øde og stormblæste havområder, men også ind i sindets afkroge. Bogen er et ærligt indblik i en verden få mennesker har besøgt.
Himalaya bugter sig gennem fem vidt forskellige lande. Her blandes verdensreligionerne islam, buddhisme og hinduisme med ældgamle shamanreligioner og skikke. Her støder modernitet og tradition sammen, mens stormagterne kæmper om indflydelse. Fatland lader os møde egnens beboere på nært hold og folder deres fortællinger ud – fortællinger om nedarvede traditioner og moderne politik, om krig og klimaforandringer.Højt er en svimlende rejse gennem Himalayas utrolige landskaber og dramatisk, ukendt verdenshistorie – helt frem til dagens ulmende konflikter.Erika Fatland (f. 1983) blev i 2016 udnævnt af Literary Europe Live til at være en af de ti mest interessante unge litterære stemmer i Europa. Hun har en kandidatgrad i socialantropologi fra Universitetet i Oslo og Københavns Universitet. Hun taler otte sprog, inklusiv russisk. Hendes bøger Sovjetistan (2016) og Grænsen (2018) er oversat til mere end 20 sprog.
Sovjetistan er en anderledes rejseskildring fra Asiens ukendte hjerte om uforglemmelige menneskelige skæbner, storslåede landskaber og ikke mindst dramatisk verdenshistorie. De fem tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan blev alle selvstændige, da Sovjetunionen gik i opløsning i 1991. Disse historiske lande, der engang lå langs Silkevejen, blev i det 20. århundrede omdannet efter kommunistiske idealer. I 2016 har landene været selvstændige i 25 år, men hvordan har de udviklet sig siden da? Og hvor tungt vejer arven fra Sovjet? Det er Erika Fatland rejst ud for at udforske. Med stor viden og fortælleglæde giver hun indsigt i de forskellige landes historie, samfund og mangfoldige kultur. Her i Centralasien eksisterer nomadeliv og gamle traditioner som bruderov og ørnejagt stadig side om side med hypermoderne byer, lukrative olie- og gasindustrier og ekstravagant nyrigdom. Nogle steder hersker demokrati og andre steder diktatur med farverige og storhedsvanvittige tyranner i spidsen. I SOVJETISTAN tager Erika Fatland læseren med på en rejse ind i en verden, der er ukendt for selv de mest garvede globetrotter. De fem tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan blev alle selvstændige, da Sovjetunionen faldt fra hinanden i 1991. I 2016 har de været selvstændige i 25 år. Hvordan har disse lande udviklet sig siden da? Det har Erika Fatland sat sig for at udforske. Med empati og stor fortællerglæde giver hun indsigt i landenes historie, kultur og samfund. En gang lå disse lande langs Silkevejen. I det 20. århundrede blev de omdannet efter kommunistiske idealer. Her i Asiens hjerte lever gamle traditioner som bruderov og ørnejagt stadig. På ruiner af det sovjetiske samfund er i dag fremvokset hypermoderne byer og olie- og gasindustri, sine steder hersker demokrati og andre steder diktatur med storhedsvanvittige tyranner i spidsen. I SOVJETISTAN møder læseren uforglemmelige menneskelige skæbner, storslåede landskaber, dramatisk verdenshistorie, fortvivlelse og håb.
I efteråret 1878 tog forfatteren Robert Louis Stevenson (1850-1894) på en tolv dages vandring gennem den franske bjergkæde Cevennerne. Året efter udgav han med stor succes rejsedagbogen fra den tur, Travels with a Donkey in the Cévennes. Rejsedagbogen udgives nu for første gang på dansk og det i Niels Brunses oversættelse. Vandringer med et æsel i Cevennerne består af Stevensons charmerende iagttagelser i naturen, af mennesker, han møder, og lokal folklore og historie. Ligesom den handler om æslet Modestine, det genstridige pakdyr, som Stevenson købte ved rejsens begyndelse. Vandringer med et æsel i Cevennerne regnes for en af verdens første ”outdoor”- bøger. I 2017 figurerede bogen på The Guardians liste over verdens hundrede bedste nonfiktion-bøger. Stevensons vandringsrute - også kaldet The Stevenson Trail - er i dag et populært mål for vandreturisme på linje med Caminoen. Robert Louis Stevenson er forfatteren bag klassikere som Skatteøen og Dr. Jekyll og Mr. Hyde.
Hele vejen rundt er en beskrivelse af en jordomsejling på næsten 25.000 sømil (46.000 km) i det gode skib Xenia. Bogen giver et indblik i, hvad der kræves af fysik, psyke, udstyr og økonomi for at gennemføre en jordomsejling. Den beskriver de oplevelser og kriser, der dukker op undervejs, men også de refleksioner over livet, forfatteren gør sig, når hun befinder sig mange sømil fra nærmeste kyst. Bogen giver læserne et fantastisk billede af den ufattelige skønhed, Jorden besidder, men også en beskrivelse af den fattigdom, de møder undervejs. Besætningen besøger i alt 22 lande og møder forskellige kulturer – kulturer og levevilkår, der på ingen måder ligner dem, vi kender fra Danmark. Bogen kan med stor fordel læses både af mennesker, der drømmer om at tage fri fra den ofte lidt stressede hverdag og indfri livsdrømmen, men også af dem, der blot har lyst til at tage på ferie i spændende eksotiske områder. Uddrag af bogen Det er kulsort nat, og jeg har vagt. Månen er endnu ikke stået op. Jeg skuer ud i mørket for tiende gang, og pludselig dukker et grønt blinkende lys op. Jeg nærstuderer søkortet for eventuelle bøjer. Vi er mere end 400 sømil fra land, og her skal der ikke være noget som helst uden eventuelle andre skibe. Jeg kalder på Jakob og Henrik, og samtidig løber min fantasi af med mig. Jeg synes, jeg hører en stemme, der siger ”help me, help me”, men jeg kan intet se. Det blinkende lys minder om det lys, der sidder på de bøjer, der smides ud ved ”mand over bord”. Om forfatteren Lisbeth Lumby Rasmussen (f. 1956) er en eventyrer, der hele tiden begiver sig i kast med nye udfordringer. Hun har arbejdet i Grønland, besteget Kilimanjaro og rejst det meste af verden rundt, inden hun i 2017 forlader sit job som vicedirektør på et sygehus i Danmark for sammen med kæresten Henrik at indfri livsdrømmen om at sejle jorden rundt.
To mænd i en lille båd på de store dybder helt oppe ved Lofoten. Et monster i havet under dem: den sagnomspundne grønlandske kæmpehaj, der kun sjældent kommer op til overfladen. Den kan blive otte meter lang, vejer mere end et ton – og kan blive op til 500 år gammel … Det er denne krabat, de to venner har besluttet at hive i land … Og mens de venter – midt i alle naturens, venskabets og vejrets udfordringer – skyller en sand rigdom af poesi, videnskab, skrøner og myter ind over siderne i en isklar, ramsaltet, vidende, humoristisk, opløftende og dybt fascinerende læseoplevelse. ”En formidabel bog!” – Jyllands-Posten ****** "Morten Strøksnes har skrevet en klassiker." ”... Havbogen er en moderne Moby Dick, bare bedre ... Jeg er igen og igen gået død i Herman Melville ... Havbogen har jeg slugt som en sulten haj, og det vil ikke vare længe, før jeg sluger den igen. ... En bog om de største ting i livet. En bog for livet." 6 hjerter – Politiken ”Lad mig slå fast med det samme, det er en vidunderlig bog" 5 stjerner – Berlingske "Ualmindelig fængende. En indsigtsfuld og dragende hyldest til havets mystik og universets store spørgsmål … så velskrevet og så indsigtsfuld at man som læser bliver revet med fra start … Fem kæmpestjerner til Havbogen” – Fyens Stiftstidende "Et essayistisk skumkys med de bølger, der former vores fantasi." – WeekendAvisen ”En fabelagtig bog … Som at stå på stranden ved det vilde hav og fornemme, hvor vi kommer fra og hvor gammel jorden er …” – Svenska Dagbladet ”Vidunderlig sammensmeltning af myte, virkelighed og videnskab, som vækker bekymring og respekt for havet – og verden.” – Dagens Nyheter ”Et mesterværk, simpelthen.” – Bergens Tidende ”Morten A. Strøksnes tager os med fra de stejleste havdyb til det yderste verdensrum, fra dagen i dag til jordens opståen … Blændende fortalt!” – Dagbladet ”Suveræn nonfiktion. Havbogen er sensationel god … Jeg kender ikke nogen, der skriver som det her … Vil blive læst og husket i lang tid.” – Vårt Land Morten Strøksnes er journalist og forfatter, født i Kirkenes i 1965. Havbogen er hans niende bog og hans store internationale gennembrud. Don Max Classic-serien er et håndplukket udvalg til den nysgerrige lystlæser.Alle bøgerne er skrevet af fremtrædende forskere og forfattere, der beskæftiger sig med nogle af vores tids mest vedkommende emner, og som kan kunsten at skrive! Skrive, så man ser det hele levende for sig; skrive med passion, poesi og humor – så man bliver klogere uden at kede sig! Når man længes efter fordybelse og gerne vil overraskes af ny viden om verden!
En morgen omkring 1989 vågnede østeuropæerne op til en ganske ny og chokerende verden. Berlinmuren var faldet og østblokken brudt sammen. Glæden og optimismen var stor – ikke mindst i Vesten. Men hvordan har de det egentlig i den østlige del af kontinentet, her tre årtier senere? Hvordan lever de millioner af mennesker, der blev født, opdraget og indoktrineret til solidaritet, enhed, nøjsomhed og marxisme i deres nye tilværelse efter kapitalismens triumf? Thomas Ubbesen har med tog og bus rejst til 15 lande i de østlige udkanter af vores kontinent. Han er taget helt ind i stuen hos mennesker, der har gennemlevet historien på nærmeste hold – og som alle har oplevet personlige dramaer fyldt af håb, forundring, forbløffelse, gru og spredte glimt af lykke. Det er menneskene som små brikker i et enormt, politisk spil, det handler om. Folk, der aldrig havde bedt om eller forventet andet end tryghed, fællesskab og lidt varer på hylderne, men som uden varsel blev kastet ud i en helt ny virkelighed styret af blinde markedskræfter, løssluppen grådighed og politisk vanvid. Rejsen går gennem lande og regioner, der den dag i dag er dybt mærket af enorme og blodige begivenheder i det 20. århundrede. Bogen dokumenterer, at der stadig eksisterer en afgrundsdyb kløft mellem os i vest og dem i øst – vores historie tåler ingen sammenligning.
Beretningen om den længste færd, der nogensinde er foretaget med hunde og slæder. Fra Grønland langs Ishavet om Canada til Alaska og Sibirien i årene 1921-24. Knud Rasmussen forener i denne klassiske rejsebog en opdagelsesrejsende, en videnskabsmands og en digters egenskaber.
På zarens befaling fortæller historien om de to danskledede ekspeditioner, der i 1700-tallet på den russiske zars ordre tog på opdagelsesrejse i et tyndt befolket og særdeles barskt hjørne af verden: Sibirien, Kamtjatka og det nordlige Stillehav. Mange ekspeditionsdeltagere gik til af kulde og skørbug, heriblandt den øverstkommanderende, flådeofficeren Vitus Bering. Efter ham er Beringstrædet posthumt opkaldt, for dette stræde, der adskiller Asien og Amerika, var en af de afgørende opdagelser, som rejserne kastede af sig på en tid, hvor det geografiske kendskab til denne region var meget begrænset. Bogens anden hovedperson, kaptajn Martin Spangsberg, der var en af Berings to næstkommanderende, overlevede ganske vist, men rejserne endte heller ikke ubetinget lykkeligt for ham, da han fik lagt sig ud med zar-regimet og de russiske embedsmænd. Resultaterne af anstregelserne, de mange rapporter, kort, logbøger osv., imponerede ikke i samtiden og samlede støv i en tid, før man begyndte at forstå omfanget af dem: De førte til helt ny viden om områdets geografi, biologi og etnografi, og siden hen har de ekstreme og voldsomme vilkår, som ekspeditionsdeltagerne var underlagt, i mange generationer fascineret og inspireret til historiefortælling. På zarens befaling er smukt og pædagogisk gennemillustreret med farvebilleder og kort fra et perspektiv, som de færreste danske læsere er vant til at se dem.
Kløvedals tur med "Nordkaperen" til Kina (vist på tv) hang i lang tid i en ikke så lang og tynd tråd; fem ministerier og tolv provinsguvernører skulle give tilladelse til rejsen på Yangtze, og to lodser var påkrævet om bord på hele turen. Men som landets gæster blev besætningen behandlet pænt og ordentligt, og var noget forbudt, kunne det ofte alligevel lade sig gøre med den beredvillige tolks hjælp. Her er Kløvedals beretning om turen gennem det ene storslåede og fremmedartede område efter det andet og en indføring i dansk-kinesisk søfartshistorie gennem 250 år samt om Kinas prægtige kultur og historie. Lydbogen er indlæst af Peter Bollerslev.
Gør rejsen til en del af din ferie … Oplev Europa med tog er en anderledes rejsebog, der kommer omkring næsten alt, du har brug for at vide om spændende togrejser: Oplev Nord- og Sydeuropa Oplev Den Transsibiriske Jernbane Tag toget til Istanbul Få sjælen med, prøv slow travel Fortællinger om de smukkeste ruter At rejse med børn At rejse som handikappet Interrail for alle aldre Aktiv ferie Gode apps Hoteller og billige overnatningssteder Budgetrejser Luksusrejser Højhastighedstog Nattog, autotog m.m. At reducere dit CO2-aftryk Bogens artikler er skrevet af passionerede europæiske togrejsende – spækket med tips og ideer til at finde spændende billige togbilletter. Europas togguru nr. 1, Mark Smith, ”The Man in Seat 61”, har givet forfatteren tilladelse til at oversætte sin hjemmeside om togrejser fra København til byer i Nord- og Sydeuropa. Bogen er derfor en guldgrube af viden til dig, der har lyst til togrejser. Uddrag af bogen Fra Tirano gik turen til Milano med lokaltog – en billedskøn tur langs den maleriske Comosø. Regnen stod ned i stænger, da vi nåede frem. Milano Banegård var superflot, men megastor, og det var svært at finde metroen. Vi overgav os: tog en taxa til det lille studio, vi havde lejet gennem Airbnb. Det lå i Viale Piave ved metrostationen Porte Venezia. Vi blev anbefalet at spise aftensmad i Restaurant Antica Focacceria S. Francesco. Det blev en gourmetoplevelse af de store. Siciliansk mad: involtini (ruller) af aubergine og oksekød med et velsmagende fyld af den stærke ost caciocavallo, løg, brødkrummer, rosiner og tomat. Dertil siciliansk rødvin. Til dessert de lækre cannoli med ricottacreme. Deres gode espresso afrundede et skønt måltid. Om forfatteren BRITT SALLINGBOE er kunsthåndværker og forfatter til 11 bøger om design, IT og billedbehandling og har i mange år undervist i tekstildesign og digital billedbehandling. Gennem de sidste 30 år har hun rejst rundt i verden og samlet inspiration til sine bøger og tekstile collager, ofte med tog, derfor denne bog om glæden ved togrejser. Som supplement til bogen er der en blog på nettet: europarejsermedtog.sallingboe.dk bestående af 33 A4-sider med klikbare link til bogens 12 kapitler.
Fra Skandinavien til Italien, fra Island til Montenegro - alt sammen på cykel!Forfatter og fotograf Thorsten Brönner har rejst gennem hele Europa for at finde de skønneste cykelture til denne bog. Her kan du vælge mellem 16 lande med hver deres særlige karakter at opleve fra cykelsadlen. Hver tur beskrives med tekst og fotos, og der er kort og praktiske oplysninger. En dejlig inspirationsbog for alle, der vil på en sund cykelferie.
I revolutionsåret 1789 forlader Jens Baggesen (1764-1826) København for at indtage et Europa, der er under afgørende forandring. I Labyrinten beskriver den unge forfatter sit møde med de europæiske storbyer og livsvilkårene her, med naturen, med kvinderne, med tidens store digterprofiler, og ikke mindst – med sig selv. Baggesens selvbekendende rejseskildring eller rejsebeskrivende selvbekendelse blev 1700-tallets mest originale prosaværk og forfatterens blivende værk. Selv knyttede han følgende ord til det: »Jeg veed ikke om min Labyrint er Helvede nærmere end Paradiis; jeg befrygter endog, oprigtig tilstaaet, det første; thi formodentlig vil ingen finde den saa moersom og behagelig, som mange ville finde den modbydelig og keedende – men i een eeneste Ting kan den dog lignes ved Himmeriges Rige, deri nemlig, kiæreste Læserinder og Læsere! at uden I blive som Børn, komme I egentlig aldrig ret ind deri!« Siden Labyrinten første gang blev trykt i to bind i 1792 og 1793 har Jens Baggesens følsomme rejseberetning kun kunnet læses i beskårne og hårdt redigerede udgaver. Her udgives den for første gang i sin oprindelige helhed.
Hvad sker der når Nordkaperens besætning går i land og møder nye steder og mennesker i den store verden? "Den bedste bog, han har skrevet." - Berlingske Tidende.
„Jeg faldt og faldt, jeg drømte, at jeg druknede uden at dø og jeg var lykkelig.”Drøm og virkelighed er ikke modsætninger, men nærer hinanden og smelter endda sammen, når Troels Kløvedal er til søs på Nordkaperen. Drevet af eventyrlyst og nysgerrighed drager han ud på de syv verdenshave med familie og venner og gør sine drengedrømme til virkelighed over flere årtier. Fra Kokosøen til Grækenland og Ebeltoft står livsglæden som bølgesprøjt om den skrivende skipper, der om nogen har mestret kunsten at leve mellem drøm og virkelighed.Troels Kløvedal har fulgt sine drømme – og minder os med sin smittende eventyrlyst og overvindende fortælleglæde om at følge vores egne.Udvalg fraDen tynde hudBidevind og blåhvalerMit hjerte, min køjesæk og min græske logbogØerne under vindenHvad sang sirenerneAlle mine morgener på jordenUdkommer i Kolibri, Gyldendals nye miniserie. Bøger om stærke emner skrevet af store forfattere. En lille, komplet læseoplevelse med udvalgte fortællinger, uddrag og essays. Pris pr. bog: 49,95 kr. (vejl.)
”Bornholm, Bornholm, Bornholm – Kysten rundt” er en stor, smuk coffee table bog fyldt med skønne fotos fra Bornholm. Bogen er på 300 sider og viser i 240 billeder, udvalgte steder langs kysten, primært natursteder, men selvfølgelig også skønne bornholmske byer. De store kendte attraktioner er med, men også de mindre og knap så kendte. Bogen kan bruges som inspiration til at besøge nogle af de mange skønne steder, der er på Bornholm uanset om man er i bil, bus eller på cykel- eller vandretur. Drømmer du om Bornholm, er denne bog helt perfekt ligesom bogen er den perfekte gave til ham/hende, der elsker Bornholm
Kunstmaleren Erik A. Frandsen begav sig i 2014 sammen med vennen og forfatteren Thomas Boberg ud på en vandring fra Schweiz til Italien, fra Gran San Bernardo i nord til Rom i syd, en tur på i alt 35 dage og 1.050 km, i sol og regn, vindstille og orkan. Der var ikke planlagt noget kunstnerisk projekt på turen; men Erik A. Frandsen fotograferede undervejs, og han begyndte at tegne, med pen og tusch, en disciplin, Frandsen aldrig tidligere har dyrket. Tegningerne blev til i små hæfter, tegnede landskaber, byer, træer, floder, huse, gader, torve, marker, i en hurtig, på én gang præcis og ekspressiv streg, der indfangede både steder og stemninger og fastholdt dem i en overrumplende umiddelbarhed og friskhed.Erik A. Frandsens tegninger og fotografier fra vandreturen kan nu oplevelse i kunstbogen VIA FRANCIGENA, der er med efterord af Thomas Boberg.
Med hilsen til nordmanden Holberg har Suzanne Brøgger skrevet en samling epistler og notater om - Norge! Gennem rejser i landet og samtaler med kunstnere og samfundsdebattører borer hun efter de kulturbærende lag i et forsøg på at finde landets særpræg. I kraft af alderens frihed kan hun flanere, gøre sine iagttagelser og fremsætte sine stærkt personlige meninger, men udsynet rækker videre: Bogen handler (selvfølgelig!) også om de forhold og fænomener, der præger vores tid og verden generelt.
Vi drømmer alle sammen om det fra tid til anden: at give los i hverdagen og stikke af fra det hele. Hannelore Dörner gjorde det med sin mand, Niels Vejrup Carlsen, og deres to børn. De stak til søs og brugte to år på at sejle jorden rundt i en 10 meter lang sejlbåd. I samme båd er familiens rejseberetninger fra to år til søs – den handler om det fantastiske i at se hele verden på en ny og spændende måde, at sejle om kap med delfiner, møde voksne og børn fra andre lande og kulturer, opleve Stillehavets og dets øers skønhed, at gå i skole midt på Atlanterhavet og meget mere. Men bogen fortæller også om søsyge, fire mennesker på uendelig lidt plads, uvejr på åbent hav, skrækken for at møde pirater og om at være ved at forlise. Bogen handler om at gribe livet og udnytte tiden, inden hverdagen igen kalder derhjemme – i form af skolegang for børnene og udløbne orlov for forældrene. Hannelore Dörner fortæller med humor og indlevelse om alle oplevelser på turen – små, som store – og bogen er oplagt læsning for alle, der drømmer om eventyr og om at komme væk fra en ofte stresset hverdag. Her er inspiration til at gøre noget ved drømmene.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.