Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ola Julén døde i 2013. Dette er hans efterladte manuskript. Mørkt, nedbarberet, "små onde digte/fulde af længsel og ulykke."
I dette andet bind af serien 'Londons store brand' fortsætter Roubaud det, han kalder sin “erindringsprosa” og fortæller – lærd og let, dybsindigt og dog humoristisk – om sin egen barndom, særlig årene under anden verdenskrig, præget af afsavn og en for barnet ubestemmelig uhygge.
Frank O'Hara (1926-66). Udgjorde sammen med Kenneth Koch og John Ashbery det der er blevet kaldt New York-skolen. Bogen rummer et udvalg af digte fra hele hans produktion.
Tredje bind i Thomas Bernhards såkaldte 'kunstnertrilogi'. De to første var 'Undergængeren' og 'Træfældning'. Denne gang handler det om kunst og kærlighed, om ensomhed og mangeårige vaner, om den eneste enes død og hvad man kan bruge kunstens Gamle mestre til ansigt til ansigt med døden.NB! Andet oplag udkommer medio august 2016
Den franske forfatter François Le Lionnais var kemiingeniør og matematiker, men er mest kendt som medstifter af OULIPO. Han var forfatter til gruppens manifester i starten af 1960'erne. Under Anden Verdenskrig blev han interneret i arbejdslejren Dora-Nordhausen for sin deltagelse i den franske modstandsbevægelse. Malerkunst i Dora fortæller om fangenskabet og kaster samtidig et særligt lys over OULIPO's begreb om det potentielle værk.
9 historier om begær - mænd, kvinders, elefanters, rumhundes og andres. Hvad tænkte Norman Bates egentlig da han slog Janet Leigh ihjel?
Røveren er måske den schweiziske forfatter Robert Walsers (1878-1956) dristigste og vildeste roman. På en og samme tid en undersøgelse af romanformen og af hovedpersonen, den forfulgte og udstødte "røver", som i stadig stigende grad smelter sammen med romanens fortæller. Hvis man kunne lide de kortere mikrogrammer i En verden for sig (Basilisk 2004) vil man elske denne hvirvlende, vanvittige og vanvittigt skarpe roman.Omtale:Den østrigske forfatter, WG Sebald, skriver i sit essay om Robert Walser, Le promeneur solitaire, blandt andet: "Hvis der nogensinde er en bog, der er skrevet på den yderste rand, så er det Røver-romanen." Walser "...registrerer med seismografisk præcision selv de mindste vibrationer i udkanten af sin bevidsthed..." "...røver-romanen er Walsers mest intelligente og vovede værk, et selvportræt og en selvundersøgelse af yderste ubestikkelighed, i hvilken såvel forfatteren til sygehistorien som dennes subjekt tager autorens sted." Uddrag fra bogen:"Selv hvis denne beskedne bog eventuelt skulle få et heldigt udfald for mig, hvad ville det så skade digterfyrsten Dübi i Dübendorf, som trækker fulde huse og har kæmpe succes med sine teaterstykker? Hvad er vi andet end kollegaer på vores fælles stræbens vinbjerg, og vi stræber jo heldigvis efter noget."
Robert Walser (1878-1956), schweizisk forfatter. I dette udvalg af Walsers såkaldte mikrogrammer – tekster skrevet med mikroskopisk skrift på bagsiden af kuverter, teaterbilletter, breve, telegrammer o.a. – kan man stifte bekendtskab med en usædvanlig blanding af naivitet og raffinement, underdanighed og provokation. Mikrogrammerne er stærkt flossede og hvirvlende tekster. Erik Granly Jensen skriver bl.a. i sit efterord: ”Der er her tale om en prosa, hvis perspektiv og strategi veksler fra sætning til sætning, en på en gang stærkt associativ og fragmenteret prosa, hvor blot placeringen af et biord kan afstedkomme, at alt hvad teksten indtil dette tidspunkt har talt om, fortrænges, og sender fortællingen i en ny og fuldstændig uforudsigelig retning.”Pressen skrev:Et geni er ankommet. Der er god, ja tvingende grund til at støde så hårdt i trompeten, for det er uhyre sjældent, at et næsten ukendt fuldblods geni kommer til Danmark (den bedagede og suspekte ´geni’-term er her på sin plads), og så oven i købet i det, der efter alt at dømme er en fremragende oversættelse.- Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken
Historier om kronoper og famøser Julio Cortázar Oversat af Peer F. Bundgård Julio Cortázar (1914-1984), argentinsk forfatter. Regnes for det tredje medlem af den fantastiske litteraturs store argentinske trojka, som ud over ham bestod af Adolfo Bioy Casares og Jorge Luís Borges. I sit forord skriver Peer F. Bundgård bl.a. om Historier om kronoper og famøser:”Teksterne er en art groteske, dels højkomiske, dels dramatiske transformations-tour-de-forcer, der ikke forpasser en eneste lejlighed til at vende vrangen ud på enhver genstand, ethvert sted, enhver situation, enhver nok så triviel beskæftigelse. Som læseren snart vil se, findes der verdener, hvor vejledninger i at gå op ad trapper og i at dræbe myrer i Rom reelt er uundværlige. Og atter andre, man selv kan frembringe ved at slå en knude på et hår, montere tigre eller bygge skafotter i forhaven. Og så er der selvfølgelig den verden, som på alle punkter ligner vor – var det ikke for kronoperne, famøserne og forhåbningerne.”
Oven vande er en samling af individuelle performancetekster, digte, oversættelser, essays og småtekster, som er trykt hver for sig, men samlet i en boks.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.