Dag-til-dag levering
Børnevaudeviller af Johan Ludvig Heiberg

Børnevaudeviller

Bag om Børnevaudeviller

"Børnevaudeviller" består af tre sange, som Heiberg skrev i sommeren 1825; "Mit farvel til de små", "Dyrehavsrejsen" og "De syge". Johan Ludvig Heiberg er kendt for sine skuespil kaldet vaudeviller – lystspil, hvor dialogen blev afbrudt af sange til populære melodier. Oprindeligt var ‘vaudeville‘ dog betegnelsen for et sangnummer, der udgjorde finalen i et skuespil. Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ‘vaudeville‘ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere. Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711726273
  • Udgivet:
  • 5. april 2019
  • 65,95 kr.
  • 0,00 kr.
  • Straks på e-mail
Eller spar samlet 14% som medlem
  • 56,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Johan Ludvig Heiberg
Se alle titler
Beskrivelse af Børnevaudeviller
"Børnevaudeviller" består af tre sange, som Heiberg skrev i sommeren 1825; "Mit farvel til de små", "Dyrehavsrejsen" og "De syge".

Johan Ludvig Heiberg er kendt for sine skuespil kaldet vaudeviller – lystspil, hvor dialogen blev afbrudt af sange til populære melodier. Oprindeligt var ‘vaudeville‘ dog betegnelsen for et sangnummer, der udgjorde finalen i et skuespil.

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ‘vaudeville‘ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.
Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.
Brugerbedømmelser af Børnevaudeviller


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Børnevaudeviller findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.