Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Fascismens Italien

Bag om Fascismens Italien

Bogen samler fascismens historie, som den kom til udtryk i Italien i perioden 1922-1945. Trådene trækkes bagud til fascisternes beundring for det gamle romerrige og op til i dag, hvor tidligere neofascister spiller en stadig større rolle i italiensk politik. Historien om det fascistiske Italien er også historien om Benito Mussolini, Il Duce, der personificerede fascismen i både Italien og det omgivende europæiske samfund. Både ideologien, diktaturet og personen Mussolini kommer til live i Fascismens Italien. Flemming Larsen redegør for og analyserer fascismens fødsel, fascisternes magtovertagelse og diktatur, deres kamp for at skabe et nyt romerrige, indblandingen i den spanske borgerkrig, deltagelsen i 2. Verdenskrig samt fascismens sammenbrud. Hovedvægten er lagt på det fascistiske diktatur og dets fremgangsmåder: propaganda, opbygning af et autoritært system, undertrykkelse af enhver opposition, pagten med den katolske kirke etc. Det er et studie i, hvordan et diktatorisk regime kommer til magten og bevarer den. I et selvstændigt kapitel forsøger forfatteren at finde ind til ’fascismens væsen’; hvordan definerer man fascisme? Hvordan er ideologien kommet til udtryk rundt om på kloden? Og ikke mindst: hvilke psykologiske forklaringer er der på fascismen. I bogens to afsluttende kapitler gennemgås henholdsvis neofascismen fra 1945 til i dag og den stadigt eksisterende debat om fascismen i Italien. Bogen udkommer i serien his2rie, der udover en lang række bøger består af undervisningsmateriale på www.his2rie.dk. Flemming Larsen har i mange år undervist på erhvervsskoler i bl.a. samfundsfag. Han er i dag pensioneret fra lærerjobbet, men er aktiv dels i mange ’Italien-sammenhænge’ og dels som oversætter og skribent i blade og tidsskrifter.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788778877734
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Udgivet:
  • 15. Januar 2010
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 170x245x8 mm.
  • Vægt:
  • 252 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 20. Marts 2024

Beskrivelse af Fascismens Italien

Bogen samler fascismens historie, som den kom til udtryk i Italien i perioden 1922-1945. Trådene trækkes bagud til fascisternes beundring for det gamle romerrige og op til i dag, hvor tidligere neofascister spiller en stadig større rolle i italiensk politik.

Historien om det fascistiske Italien er også historien om Benito Mussolini, Il Duce, der personificerede fascismen i både Italien og det omgivende europæiske samfund. Både ideologien, diktaturet og personen Mussolini kommer til live i Fascismens Italien.

Flemming Larsen redegør for og analyserer fascismens fødsel, fascisternes magtovertagelse og diktatur, deres kamp for at skabe et nyt romerrige, indblandingen i den spanske borgerkrig, deltagelsen i 2. Verdenskrig samt fascismens sammenbrud.

Hovedvægten er lagt på det fascistiske diktatur og dets fremgangsmåder: propaganda, opbygning af et autoritært system, undertrykkelse af enhver opposition, pagten med den katolske kirke etc. Det er et studie i, hvordan et diktatorisk regime kommer til magten og bevarer den.

I et selvstændigt kapitel forsøger forfatteren at finde ind til ’fascismens væsen’; hvordan definerer man fascisme? Hvordan er ideologien kommet til udtryk rundt om på kloden? Og ikke mindst: hvilke psykologiske forklaringer er der på fascismen. I bogens to afsluttende kapitler gennemgås henholdsvis neofascismen fra 1945 til i dag og den stadigt eksisterende debat om fascismen i Italien.

Bogen udkommer i serien his2rie, der udover en lang række bøger består af undervisningsmateriale på www.his2rie.dk.

Flemming Larsen har i mange år undervist på erhvervsskoler i bl.a. samfundsfag. Han er i dag pensioneret fra lærerjobbet, men er aktiv dels i mange ’Italien-sammenhænge’ og dels som oversætter og skribent i blade og tidsskrifter.

Brugerbedømmelser af Fascismens Italien



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.