Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Dagen før slaget ved Marengo

Bag om Dagen før slaget ved Marengo

"Dagen før slaget ved Marengo" er et syngespil i en akt baseret på et historisk slag, der fandt sted i Spinetta Marengo i Piemonte i det nordvestlige Italien 14. juni 1800 med franskmændene som sejrherre. Stykkets handling finder sted 13. juni i den lille landsby San-Giliano i umiddelbar nærhed af det kommende slag. Stykket er oversat fra fransk af Johan Ludvig Heiberg. Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere. Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711651056
  • Udgivet:
  • 2. Oktober 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Dagen før slaget ved Marengo

"Dagen før slaget ved Marengo" er et syngespil i en akt baseret på et historisk slag, der fandt sted i Spinetta Marengo i Piemonte i det nordvestlige Italien 14. juni 1800 med franskmændene som sejrherre.
Stykkets handling finder sted 13. juni i den lille landsby San-Giliano i umiddelbar nærhed af det kommende slag.
Stykket er oversat fra fransk af Johan Ludvig Heiberg.

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode også chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens københavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kår og havde derfor adgang til både uddannelse og mange af den romantiske periodes største kulturpersonligheder såsom Adam Oehlenschläger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.
Johan Ludvig Heiberg var i øvrigt en bærende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans værker i Danmark.

Brugerbedømmelser af Dagen før slaget ved MarengoFind lignende bøger
Bogen Dagen før slaget ved Marengo findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.