Bag om Den 5. statsmagt
Magnus lever i en foruroligende verden, hvor tomme ord kan dræbe. En verden, hvor folk hænger hinanden ud på sociale medier og bedømmer hinanden på en app. De mest upopulære bliver straffet af folkedomstolen, og der er ingen krav om beviser. Det er den 5. statsmagt, som styrer slagets gang i Danmark, og Magnus prøver ihærdigt at holde lav profil, så han ikke ender som sin far, der blev dømt til døden.
På en skæbnesvanger dag går det alligevel galt efter en uheldig hændelse på Magnus' gymnasium. Hans bedste veninde Astrid gør sit bedste for at muntre ham op, men det forhindrer ikke folkets hammer i at falde. Normalt ville Magnus modtage sin straf, men i stedet udtages han til TV-programmet Damokles' Engle, hvor han får mulighed for at vinde syndsforladelse og få sit liv tilbage. Hvis det skal lykkes, skal han være den mest vellidte af de seksten deltagere i seernes øjne, men det bliver ikke nemt i et program fyldt med udfordringer, der er skabt til at sætte hans moral og samvittighed på prøve. Straffen venter på den anden side, hvis han fejler.
Men der er jo ingen, der fortæller noget om dem selv. Det er den verden, vi lever i. At sige sin mening er som at åbne Pandoras æske. Det er derfor, der ikke bliver skrevet noget interessant litteratur mere. Alle bøger vi læser er gamle værker, har du tænkt over det? Det er fordi, ingen kan skrive en god historie længere af frygt for at sige noget forkert.
Gustav Østeraa har en kandidatgrad i Anvendt Filosofi fra Aalborg Universitet, og det er ofte i filosofien, han finder inspirationen til at skrive. Gustav skriver for at sætte tankerne i gang hos læseren gennem fortællinger. Han blev født i 1991 og er opvokset i Aalborg, men er siden da flyttet til Vestjylland.
Forfatteren debuterede i 2020 med Intethedens Tegn og Den 5. statsmagt er hans anden skønlitterære udgivelse.
Vis mere