Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den dramatiske skrædder

Bag om Den dramatiske skrædder

Men "Den dramatiske skrædder" var det C. N. Rosenkildes vision at skabe en ny Holbergsk "politisk kandestøber". Trods hård kritik fra samtidens lærde skinner hans springske, kåde lune igennem og byder læseren indenfor til et oplagt og humoristisk lystspil. Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Christen Niemann Rosenkilde, 1786-1861, skuespiller og forfatter. Embedsmand, inden han vovede springet over i teatrets verden, hvor han kæmpede hårdt for at overbevise samtiden om sin begavelse. Det dybe perspektiv i replik og lune var hans særlige nådegave, og derfor blev hans småroller ofte centrale lyspunkter i forestillingerne. Og efter en række stjerneoptrædener og -roller stod han til slut som en af alle beundret, original personlighed, ansat ved Det kgl. Teater. For at forbedre sine i de yngre dage meget trykkende økonomiske kår udgav han ugebladet Brevduen 1818–24 og var medredaktør af Kjøbenhavns Morgenblad 1825–26. Derudover oversatte han skuespil og bearbejdede operatekster og forsøgte sig som dramatiker med vaudevillen til minde om slaget på reden, Vennernes Fest. Selv vurderede han ikke sin litterære produktion højt. Den blev 1877 udgivet i to bind under titlen Efterladte Skrifter ved Peter Hansen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711653104
  • Udgivet:
  • 31. Juli 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den dramatiske skrædder

Men "Den dramatiske skrædder" var det C. N. Rosenkildes vision at skabe en ny Holbergsk "politisk kandestøber". Trods hård kritik fra samtidens lærde skinner hans springske, kåde lune igennem og byder læseren indenfor til et oplagt og humoristisk lystspil.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Christen Niemann Rosenkilde, 1786-1861, skuespiller og forfatter. Embedsmand, inden han vovede springet over i teatrets verden, hvor han kæmpede hårdt for at overbevise samtiden om sin begavelse. Det dybe perspektiv i replik og lune var hans særlige nådegave, og derfor blev hans småroller ofte centrale lyspunkter i forestillingerne. Og efter en række stjerneoptrædener og -roller stod han til slut som en af alle beundret, original personlighed, ansat ved Det kgl. Teater. For at forbedre sine i de yngre dage meget trykkende økonomiske kår udgav han ugebladet Brevduen 1818–24 og var medredaktør af Kjøbenhavns Morgenblad 1825–26. Derudover oversatte han skuespil og bearbejdede operatekster og forsøgte sig som dramatiker med vaudevillen til minde om slaget på reden, Vennernes Fest. Selv vurderede han ikke sin litterære produktion højt. Den blev 1877 udgivet i to bind under titlen Efterladte Skrifter ved Peter Hansen.

Brugerbedømmelser af Den dramatiske skrædderFind lignende bøger
Bogen Den dramatiske skrædder findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.