Bag om Den følsomme hjerne
Allerede fra undfangelsen er der et dynamisk samspil mellem vores genetiske og medfødte forudsætninger og miljøet. Børn er fra fødslen disponeret til at etablere tilknytning og indgå i samspil med deres forældre - en stimulation, der modner hjernen følelsesmæssigt.
Den følsomme hjerne er en lettilgængelig introduktion til, hvordan vores hjerne udvikler sig igennem tilknytning og samhørighedsbånd. Bogen introducerer de dele af hjernen, som er vigtige for vores mulighed for at gå i samspil med hinanden, for personlighedsudvikling og for vores følelsesmæssige liv. Forfatteren beskriver også, hvilken støtte eller behandling der skal til, hvis nervesystemet ikke har haft mulighed for optimal følelsesmæssig udvikling.
Bogen henvender sig til alle faggrupper, der arbejder med børn og psykisk udvikling, fx pædagoger, lærere, sundhedsplejersker, psykologer, socialrådgivere, psykoterapeuter og ergo- og fysioterapeuter. Desuden vil den kunne læses af forældre og andre, der har interesse i udviklingspsykologi og de følelsesmæssige dele af vores hjerne.
Susan Hart har som psykolog været leder af et familiebehandlingscenter og har desuden erfaring fra socialforvaltningen og børnepsykiatrien. I dag er hun privatpraktiserende og beskæftiger sig primært med undersøgelse, vurdering og behandling af børn og deres familier samt med supervision af psykologer, socialrådgivere, pædagoger, sundhedsplejersker og plejefamilier. Susan Hart holder desuden mange kurser og foredrag om neuroaffektiv udviklingspsykologi.
Se supplerende materiale og litteratur på bogens hjemmeside her
Video: Susan Hart fortæller om bogen "Den følsomme hjerne"
Vis mere