Bag om Den gode væver
DEN GODE VÆVER afslutter kvartetten af fortællinger fra troperne og Arktis. Det er fortællinger om krigens uskyldige ofre, om menneskers tåbeligheder, men også om dyb kærlighed og en ufattelig glæde ved at leve.
Kvartetten Skyggerne:
Den fede, hvide tuan
Den lange neger
Den sorte mand
Den gode væver
"Når man læser en historie af Jørn Riel, føler man, at det ikke kan være anderledes. Alt forekommer så selvfølgeligt. Som om historien er en naturgiven vækst, der i sin udvikling ikke kan andet end at følge den bestemmelse, der er nedlagt i den ... Riel skriver om det elementære, det nøgne liv. Den største lykke, den største lidelse."
- Claus Grymer, Kristeligt Dagblad
Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.
Vis mere