Bag om Den hellige kriger
Forfatteren til Den hellige kriger, Klaus Kroll er aktiv reserveofficer. Manges første indskydelse vil være, at Klaus bare forsøger at være en ny BS Christiansen, men i modsætning til BS har Klaus Kroll været udstationeret en række gange. Han har i sin tid i hæren været udsendt i blandt andet Bosnien og Irak, hvor han på nærmeste hold har oplevet den fjende, vi kun kender fra nyhederne. En fjende som vi alle frygter, da vi ikke helt ved hvem han er, og hvad han kan finde på. Her har han ved selvsyn set krigens grimme ansigt lige i øjnene. I hans verden er fjenden ikke bare en tilfældig computers kunstige intelligens, her er fjenden af kød og blod, og her gør det for alvor ondt, hvis du ikke konstant er skarp og beredt. I Den hellige kriger giver Klaus et godt bud på hvem vores ekstremistiske fjende er, og hvorfor han er som han er.
I forordet sætter oberst Lars R. Møller bogens handling i historisk perspektiv. Oberst Møller mener samtidig, at Danmark begår fejl i den måde, vi deltager i krig på. Moderne krig er stadig beskidt, men vinderen findes i dag i høj grad gennem medierne. Verden vil bedrages og med sine tre forskellige indledninger og slutninger giver bogen stof til eftertanke og udfordrer læserens egen virkelighedsopfattelse.
"Bogen er en ubehagelig nøgtern, men hårrejsende beskrivelse af moderne krig, hvor det tydeligt fremgår, hvordan våben, uddannelse og information udveksles globalt. Forfatterens egen uddannelse som soldat og erfaringer fra verdens brændpunkter kommer tydeligt til udtryk i de mange beskrivelser af våbentyper, tortur og kampteknik. Bogens høje faktuelle niveau gør den nærmest til en lærebog - og samtidig et indblik i en verden, der for de fleste er meget fjern."
Vis mere