Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den såkaldte sjæl. Digte af ham selv

Bag om Den såkaldte sjæl. Digte af ham selv

"Poeten er en, som fingerer. Han fingerer så absolut, At smerten, som eksisterer, Bliver fiktiv til slut. Og de, som ser smerten på prent, Ser ikke, for deres del, De to smerter, han har kendt, Men kun den, de ikke har selv. Og sådan kører det nærmest for sjov Rundt med fornuften i snor, Dette lille legetøjstog, Hans hjerte med andre ord." "Den såkaldte sjæl" består af en lang række digte af Portugals største modernistiske digter, Fernando Pessoa, skrevet under hans egen identitet. Efterskriftet af bogens oversætter, Peter Poulsen, fortæller om Fernando Pessoas mange digteriske identiteter og placerer ham i den modernistiske digtnings historie. Fernando Pessoa (1888-1935) var en portugisisk forfatter, forlægger, tidsskriftsredaktør og digter. Selvom Fernando Pessoa kun nåede at udgive én bog i sin levetid, bliver han anset for at være den vigtigste portugisiske modernistiske digter. Fernando Pessoa efterlod sig et væld af digte, som udkom efter hans død. Flere af hans digtsamlinger er udkommet på dansk.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726027556
  • Udgivet:
  • 31. Juli 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den såkaldte sjæl. Digte af ham selv

"Poeten er en, som fingerer.

Han fingerer så absolut,

At smerten, som eksisterer,

Bliver fiktiv til slut.

Og de, som ser smerten på prent,

Ser ikke, for deres del,

De to smerter, han har kendt,

Men kun den, de ikke har selv.

Og sådan kører det nærmest for sjov

Rundt med fornuften i snor,

Dette lille legetøjstog,

Hans hjerte med andre ord."

"Den såkaldte sjæl" består af en lang række digte af Portugals største modernistiske digter, Fernando Pessoa, skrevet under hans egen identitet. Efterskriftet af bogens oversætter, Peter Poulsen, fortæller om Fernando Pessoas mange digteriske identiteter og placerer ham i den modernistiske digtnings historie.

Fernando Pessoa (1888-1935) var en portugisisk forfatter, forlægger, tidsskriftsredaktør og digter. Selvom Fernando Pessoa kun nåede at udgive én bog i sin levetid, bliver han anset for at være den vigtigste portugisiske modernistiske digter. Fernando Pessoa efterlod sig et væld af digte, som udkom efter hans død. Flere af hans digtsamlinger er udkommet på dansk.

Brugerbedømmelser af Den såkaldte sjæl. Digte af ham selvFind lignende bøger
Bogen Den såkaldte sjæl. Digte af ham selv findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.