Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den skønneste krans

- Samlet udgave af Pindars sejrssange

af Pindar
Bag om Den skønneste krans

DEN SKØNNESTE KRANS er en komplet samling af Pindars oder, der består af en række såkaldte epinikier eller sejrssange, som har været opført af kor ledsaget af syvstrenget lyre eller dobbelt rørfløjte som fejring af sportssejre ved de De panhellenske fester: De Olympiske Lege, De Isthmiske Lege, De Pythiske Lege og De Nemeiske Lege, der holdtes hvert andet, hver fjerde og ottende år. Da Alexander den Store indtog Theben, skal han, som beskrevet af Arrian og Plutarch, kun have ladet et enkelt hus foruden byens templer stå tilbage – det hus, der tilhørte græske digter Pindar. Foruden at være barbar og en stor krigsstrateg var Alexander også en mand af dannelse. Hans far havde sørget for, at han havde den græske filosof Aristoteles som huslærer, fra hvem sønnen kan have arvet sin store veneration for Pindars digtning. Quintilian og Longinos beskriver Pindar som den største græske lyriske digter, og hans sejrsoder er de bedst bevarede græske lyriske digte. Pindars sejrssange udgives nu for første gang som en samlet digital udgave af M. Rosings oprindelige danske oversætter fra 1862, 1890, 1891, 1892 og 1893 med søgbart indeks og anmærkninger. Type: E-bog Filformat: ePub 3.0 Sideantal: 344 Sprog: Dansk Udgivet: 1. maj 2016 Forlag: Halkyon ISBN: 9788793276000

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793276000
  • Udgivet:
  • 28. April 2016
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den skønneste krans

DEN SKØNNESTE KRANS er en komplet samling af Pindars oder, der består af en række såkaldte epinikier eller sejrssange, som har været opført af kor ledsaget af syvstrenget lyre eller dobbelt rørfløjte som fejring af sportssejre ved de De panhellenske fester: De Olympiske Lege, De Isthmiske Lege, De Pythiske Lege og De Nemeiske Lege, der holdtes hvert andet, hver fjerde og ottende år.

Da Alexander den Store indtog Theben, skal han, som beskrevet af Arrian og Plutarch, kun have ladet et enkelt hus foruden byens templer stå tilbage – det hus, der tilhørte græske digter Pindar. Foruden at være barbar og en stor krigsstrateg var Alexander også en mand af dannelse. Hans far havde sørget for, at han havde den græske filosof Aristoteles som huslærer, fra hvem sønnen kan have arvet sin store veneration for Pindars digtning. Quintilian og Longinos beskriver Pindar som den største græske lyriske digter, og hans sejrsoder er de bedst bevarede græske lyriske digte.

Pindars sejrssange udgives nu for første gang som en samlet digital udgave af M. Rosings oprindelige danske oversætter fra 1862, 1890, 1891, 1892 og 1893 med søgbart indeks og anmærkninger.

Type: E-bog
Filformat: ePub 3.0
Sideantal: 344
Sprog: Dansk
Udgivet: 1. maj 2016
Forlag: Halkyon
ISBN: 9788793276000

Brugerbedømmelser af Den skønneste kransFind lignende bøger
Bogen Den skønneste krans findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.