Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den store franske duel og andre historier

Bag om Den store franske duel og andre historier

"Uanset visse kvikke personers spot er den moderne franske duel i virkeligheden et yderst risikabelt foretagende. Da den altid udkæmpes i fri luft, er kombattanterne så at sige sikre på at blive forkølede. M. Paul de Cassagnac, den mest forhærdede blandt alle franske duellanter, har gennemgået så meget i den retning, at han nu er håbløst invalid, og de fineste pariserlæger har udtalt det som deres overbevisning, at han risikerer at sætte livet til, hvis han fortsætter sin duelvirksomhed endnu femten eller tyve år – hvis han ikke bekvemmer sig til at slås i et komfortabelt værelse, hvor fugt og træk er udelukket." "Den store franske duel" er en af Mark Twains højst elskede noveller, hvor hans særegne humor kommer til udtryk på mest fornøjelig vis. Ud over titelnovellen indeholder samlingen bl.a. novellerne "Amerikansk valgkampagne", "Karakteristik af myren", "Den gamle vædder" og "Et gådefuldt besøg". Mark Twain er pseudonym for den amerikanske forfatter Samuel Langhorne Clemens (1835-1910), som blandt andet står bag klassikerne "Tom Sawyer" og "Huckleberry Finn". Mark Twain debuterede med "The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County" og skrev sidenhen et væld af romaner, essays og faglitterære bøger. Kort før sin død skrev Mark Twain sin selvbiografi med instrukser om, at den først skulle udgives 100 år efter hans død, sandsynligvis på grund af hans meget åbenhjertige udtalelser i bogen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726107005
  • Udgivet:
  • 29. April 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Den store franske duel og andre historier

"Uanset visse kvikke personers spot er den moderne franske duel i virkeligheden et yderst risikabelt foretagende. Da den altid udkæmpes i fri luft, er kombattanterne så at sige sikre på at blive forkølede. M. Paul de Cassagnac, den mest forhærdede blandt alle franske duellanter, har gennemgået så meget i den retning, at han nu er håbløst invalid, og de fineste pariserlæger har udtalt det som deres overbevisning, at han risikerer at sætte livet til, hvis han fortsætter sin duelvirksomhed endnu femten eller tyve år – hvis han ikke bekvemmer sig til at slås i et komfortabelt værelse, hvor fugt og træk er udelukket."

"Den store franske duel" er en af Mark Twains højst elskede noveller, hvor hans særegne humor kommer til udtryk på mest fornøjelig vis. Ud over titelnovellen indeholder samlingen bl.a. novellerne "Amerikansk valgkampagne", "Karakteristik af myren", "Den gamle vædder" og "Et gådefuldt besøg".

Mark Twain er pseudonym for den amerikanske forfatter Samuel Langhorne Clemens (1835-1910), som blandt andet står bag klassikerne "Tom Sawyer" og "Huckleberry Finn". Mark Twain debuterede med "The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County" og skrev sidenhen et væld af romaner, essays og faglitterære bøger. Kort før sin død skrev Mark Twain sin selvbiografi med instrukser om, at den først skulle udgives 100 år efter hans død, sandsynligvis på grund af hans meget åbenhjertige udtalelser i bogen.

Brugerbedømmelser af Den store franske duel og andre historierFind lignende bøger
Bogen Den store franske duel og andre historier findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.