Det er en kunst at nyde livet - Michel de Montaignes vid og visdom af Ole Thestrup Du sparer 18% ift. forlagets pris Spar 18%

Det er en kunst at nyde livet - Michel de Montaignes vid og visdom

af

De senere års skandaler inden for politik og erhvervsliv afslører en usædvanlig mangel på etik og moral blandt politikere og erhvervsledere. Spørgsmålet er derfor, om etik og moral ingen plads har i et moderne samfund, eller om vi har brug for at besinde os? I min søgen efter et svar på dette spørgsmål, stødte jeg på Michel de Montaignes essays, som med sin dybe indsigt i den antikke filosofi fra Sokrates til Epiktet sammenfatter en visdom, som kan være til daglig gavn og glæde for alle. Dette udvalg af citater fra Michel de Montaignes essays er tænkt som en introduktion til tanker, som er lige så aktuelle i dag som for 400 år siden, da de blev skrevet. Det er en kunst at nyde livet er derfor tilegnet de politikere og erhvervsledere, der gik over stregen. Ingen nævnt, ingen glemt.
Michel de Montaigne:
En af de mest usædvanlige skikkelser i fransk filosofi er Michel de Montaigne, som levede fra 1533 til 1592. Han så ikke sig selv som filosof og kom hverken med en doktrin eller læresætninger, som skulle efterleves. Han opfattede end ikke sig selv som moralist, men var meget interesseret i, hvordan man lever ordentligt og livsklogt.
Uddrag af bogen
”Værdigheder og ansvarsfulde erhverv tildeles nødvendigvis mere efter en lykkelig skæbne end efter fortjeneste.”
”Vi går mere op i, at man skal tale om os, end hvad man siger om os.”
”Man skal vogte sig for at tjene sin herre så godt, at man forhindrer ham i at belønne én efter fortjeneste.”
”Den, der forråder sandheden, forråder også løgnen.”
Om forfatteren
Ole Thestrup (f. 1943) er tidligere forlægger. Hans interesse for de senere års skandaler i erhvervslivet, herunder spørgsmålet om erhvervslederens ansvar for virksomhedens etiske adfærd, har sat ham i gang med at undersøge, hvad antikkens etik kan betyde for den enkelte.

Læs mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772187624
 • Udgivet:
 • 9. december 2019
 • Straks på e-mail
 • 109,95 kr.
 • 134,00 kr.
 • 24,05 kr. (18%)
 • 0,00 kr.
Eller spar samlet 28% som medlem
 • 95,95 kr.
 • 38,05 kr. (28%)
 • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
  1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om Det er en kunst at nyde livet - Michel de Montaignes vid og visdom
De senere års skandaler inden for politik og erhvervsliv afslører en usædvanlig mangel på etik og moral blandt politikere og erhvervsledere. Spørgsmålet er derfor, om etik og moral ingen plads har i et moderne samfund, eller om vi har brug for at besinde os? I min søgen efter et svar på dette spørgsmål, stødte jeg på Michel de Montaignes essays, som med sin dybe indsigt i den antikke filosofi fra Sokrates til Epiktet sammenfatter en visdom, som kan være til daglig gavn og glæde for alle. Dette udvalg af citater fra Michel de Montaignes essays er tænkt som en introduktion til tanker, som er lige så aktuelle i dag som for 400 år siden, da de blev skrevet. Det er en kunst at nyde livet er derfor tilegnet de politikere og erhvervsledere, der gik over stregen. Ingen nævnt, ingen glemt.Michel de Montaigne:

En af de mest usædvanlige skikkelser i fransk filosofi er Michel de Montaigne, som levede fra 1533 til 1592. Han så ikke sig selv som filosof og kom hverken med en doktrin eller læresætninger, som skulle efterleves. Han opfattede end ikke sig selv som moralist, men var meget interesseret i, hvordan man lever ordentligt og livsklogt.Uddrag af bogen

”Værdigheder og ansvarsfulde erhverv tildeles nødvendigvis mere efter en lykkelig skæbne end efter fortjeneste.””Vi går mere op i, at man skal tale om os, end hvad man siger om os.””Man skal vogte sig for at tjene sin herre så godt, at man forhindrer ham i at belønne én efter fortjeneste.””Den, der forråder sandheden, forråder også løgnen.”Om forfatteren

Ole Thestrup (f. 1943) er tidligere forlægger. Hans interesse for de senere års skandaler i erhvervslivet, herunder spørgsmålet om erhvervslederens ansvar for virksomhedens etiske adfærd, har sat ham i gang med at undersøge, hvad antikkens etik kan betyde for den enkelte.
Andre købte også..
Brugerbedømmelser af Det er en kunst at nyde livet - Michel de Montaignes vid og visdom


Andre bøger af Ole Thestrup
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.