Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Digte. Gamle og nye

Bag om Digte. Gamle og nye

"Lillekonval Lillekonval med de hvide Kar, Røgelseskar med den ømmeste Duft, faste og skære, som om de var skabt af Marmor og Luft. Lillekonval! Din Duft, din Ynde lader mig Vej til mit Hjerte finde. Er som at høre en Kvinde mildt og drømmende nynne." Digtene i Helge Rodes samling består både af nogle ældre digte fra digtsamlingen "Hvide blomster", som er skrevet, da forfatteren var i starten af tyverne. Andre digte er nyere, og til sammen viser de Helge Rodes spændende udvikling som digter og menneske. Helge Rode (1870-1937) var en dansk forfatter. Han er i dag bedst kendt for sin lyrik, som er at finde i Højskolesangbogen og Kulturkanonen, men han skrev også dramaer og arbejdede som journalist ved blandt andet Politiken, Illustreret Tidende og Berlingske Tidende. Helge Rode var en af hovedfigurerne i det kulturkonservative opgør med Georg Brandes og det moderne gennembrud.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726204568
  • Udgivet:
  • 26. September 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Digte. Gamle og nye

"Lillekonval

Lillekonval med de hvide Kar,

Røgelseskar med den ømmeste Duft,

faste og skære, som om de var

skabt af Marmor og Luft.

Lillekonval! Din Duft, din Ynde

lader mig Vej til mit Hjerte finde.

Er som at høre en Kvinde

mildt og drømmende nynne."

Digtene i Helge Rodes samling består både af nogle ældre digte fra digtsamlingen "Hvide blomster", som er skrevet, da forfatteren var i starten af tyverne. Andre digte er nyere, og til sammen viser de Helge Rodes spændende udvikling som digter og menneske.

Helge Rode (1870-1937) var en dansk forfatter. Han er i dag bedst kendt for sin lyrik, som er at finde i Højskolesangbogen og Kulturkanonen, men han skrev også dramaer og arbejdede som journalist ved blandt andet Politiken, Illustreret Tidende og Berlingske Tidende. Helge Rode var en af hovedfigurerne i det kulturkonservative opgør med Georg Brandes og det moderne gennembrud.

Brugerbedømmelser af Digte. Gamle og nyeFind lignende bøger
Bogen Digte. Gamle og nye findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.